blaci
Őstag
Üdv újra! Régen jártam erre felé, el is feledkeztem, hogy be vagyok ide regisztrálva.
Nem hanyagoltam el a betegségem az elmult időszakban, de szeretnék mostantól sokkal komolyabban foglalkozni vele.
Na de most nem is ezért írok.
e hónap 13.- án voltam diabetológián, (hbA1C-m 6,4% , jeeee), ahol az orvos felhivta a figyelmemet, hogy a dcont personalhoz már nem gyártják a tesztcsíkot.
Gondoltam szólok, hiszen talán ez az egyik leg elterjedtebb készülék, ill. sokan használják az accucheck-et dcontos tesztcsikkal.
már csak azt nem tudom, hogy milyen legyen a kovetkező mérőm.
Ami nagyon fontos volna, az az, hogy át tudjam vinni konnyen az adatokat PC-re (en nem vezetek kézzel naplót, igy most is egyesevel gepelgetem be az ertekeket tablazatba). ebben tudtok nekem segiteni?
Marmint a dcont personal optimum, es az accucheck megoldasrol hallottam,de mik a tapasztalatok? illetve mekkorak ezek a kutyuk? Nekem eleg fontos, hogy kicsi, gyors legyen.
Szia Rocha!
(Remélem jól írtam, nehogy úgy járjak mint György...) -
Ez tényleg érdekes vagy inkább meglepő. Szerintem még mindig ez a készülék a legelterjedtebb nálunk. Ha beszüntették a gyártást akkor előbb vagy utóbb mindenkinek vc. mérőt kell váltani aki ilyen készüléket használ?! Hoppá!
Vagy így akarják rávenni a betegeket hogy vegyék meg az új mérőket? A nagyobb üzlet akkor is - és mindig - a tesztcsík lesz nem pedig a készülék. Vagy lehet az is hogy az újaknak gazdaságosabb a gyártása, meg végül azért modernebb is. Na de akkor is, ha nem lesz tesztcsík a régi készülékhez mehet mind a kukába…azért ez akkor is durva.
Én a Dcont Optimum vc. mérőt használom augusztus óta. Előtte a Personalt használtam, és pont azért váltottam hogy egyszerűen a számítógépemre vihessem az adatokat. Ez tényleg jól működik és egyszerű is, még én is elboldogulok vele... A blog bejegyzések között megtalálod a táblázatokat amiket így készítettem. Szentgyörgyi Pál kiváló blogját mindenképpen nézd át, ha még nem tetted volna meg, ott minden hasznos dolgot megtalálsz az adatok számítógépre töltéséhez. Egyébként nem bántam meg a váltást, meg vagyok vele elégedve, bár mondjuk a mérete nem kissebb mint a Personal volt. Csak a gombok mozognak rajta nagyon, olyan mintha állandóan le akarnának esni. Viszont a másik érv a tartója volt ami kicsit kisebb és fekete, nem pedig sárga/kék, hááát, egy fokkal jobb az biztos. Ha kicsit beleolvasol a topikba már többen is írtak véleményt a készülékről meg más típusokról is, de szerintem már megtetted. Én csak ezt a kettőt használtam eddig.
Üdv,
Laci