Vércukormérők

blaci

Őstag
Üdv újra! Régen jártam erre felé, el is feledkeztem, hogy be vagyok ide regisztrálva.
Nem hanyagoltam el a betegségem az elmult időszakban, de szeretnék mostantól sokkal komolyabban foglalkozni vele.
Na de most nem is ezért írok.
e hónap 13.- án voltam diabetológián, (hbA1C-m 6,4% , jeeee ;) ), ahol az orvos felhivta a figyelmemet, hogy a dcont personalhoz már nem gyártják a tesztcsíkot.
Gondoltam szólok, hiszen talán ez az egyik leg elterjedtebb készülék, ill. sokan használják az accucheck-et dcontos tesztcsikkal.
már csak azt nem tudom, hogy milyen legyen a kovetkező mérőm.
Ami nagyon fontos volna, az az, hogy át tudjam vinni konnyen az adatokat PC-re (en nem vezetek kézzel naplót, igy most is egyesevel gepelgetem be az ertekeket tablazatba). ebben tudtok nekem segiteni?
Marmint a dcont personal optimum, es az accucheck megoldasrol hallottam,de mik a tapasztalatok? illetve mekkorak ezek a kutyuk? Nekem eleg fontos, hogy kicsi, gyors legyen.

Szia Rocha!
(Remélem jól írtam, nehogy úgy járjak mint György...) -:rolleyes::mrgreen:

Ez tényleg érdekes vagy inkább meglepő. Szerintem még mindig ez a készülék a legelterjedtebb nálunk. Ha beszüntették a gyártást akkor előbb vagy utóbb mindenkinek vc. mérőt kell váltani aki ilyen készüléket használ?! Hoppá!
Vagy így akarják rávenni a betegeket hogy vegyék meg az új mérőket? A nagyobb üzlet akkor is - és mindig - a tesztcsík lesz nem pedig a készülék. Vagy lehet az is hogy az újaknak gazdaságosabb a gyártása, meg végül azért modernebb is. Na de akkor is, ha nem lesz tesztcsík a régi készülékhez mehet mind a kukába…azért ez akkor is durva.

Én a Dcont Optimum vc. mérőt használom augusztus óta. Előtte a Personalt használtam, és pont azért váltottam hogy egyszerűen a számítógépemre vihessem az adatokat. Ez tényleg jól működik és egyszerű is, még én is elboldogulok vele... A blog bejegyzések között megtalálod a táblázatokat amiket így készítettem. Szentgyörgyi Pál kiváló blogját mindenképpen nézd át, ha még nem tetted volna meg, ott minden hasznos dolgot megtalálsz az adatok számítógépre töltéséhez. Egyébként nem bántam meg a váltást, meg vagyok vele elégedve, bár mondjuk a mérete nem kissebb mint a Personal volt. Csak a gombok mozognak rajta nagyon, olyan mintha állandóan le akarnának esni. Viszont a másik érv a tartója volt ami kicsit kisebb és fekete, nem pedig sárga/kék, hááát, egy fokkal jobb az biztos. Ha kicsit beleolvasol a topikba már többen is írtak véleményt a készülékről meg más típusokról is, de szerintem már megtetted. Én csak ezt a kettőt használtam eddig.
Üdv,
Laci

rgyörgy

Új tag
Szia Rocha!
(Remélem jól írtam, nehogy úgy járjak mint György...) -:rolleyes::mrgreen:

Ez tényleg érdekes vagy inkább meglepő. Szerintem még mindig ez a készülék a legelterjedtebb nálunk. Ha beszüntették a gyártást akkor előbb vagy utóbb mindenkinek vc. mérőt kell váltani aki ilyen készüléket használ?! Hoppá!

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> A Dcont mérőkre hat év a garancia, és ha nem lenne tesztcsík a mérődhöz, ingyen új készüléket kell kapnod a szerviztől. Ha még garanciás a mérőd.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

rocha

Tag
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> A Dcont mérőkre hat év a garancia, és ha nem lenne tesztcsík a mérődhöz, ingyen új készüléket kell kapnod a szerviztől. Ha még garanciás a mérőd.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

Én is igy gondolom. Ha nincs mivel merni, es tamogatottak vagyunk, akkor valahogy ugy kell emgoldaniuk ezt az "atallast", hogy a legkevesbe erezzuk.
De nem ez volna az elso eset, hogy csalodnek az egeszsegugyben, vagy legalabbis meglepodnek a kulonbozo hozzaalasokban.

Pl: esti insulinbol eddig nem adtak nekem ki 2 ampullanal tobbet (nem is ertem mit gondolnak, hogy majd agyba-fobe lovom magam?), a legutobb meg hozzamvagtak egy egesz dobozzal a gyogyszertarban.

A cukormero cserejet megprobalom kitolni ameddig csak lehet, mert mint mondottam gondolkozom insulin pumpan (bar szornyu, milyen allapotok, es arak vannak) es a tamogatottak kozul az AC spirit adatait ugyanazzal a kutyuvel lehet letolteni, mint az Accu Checkes cukormerobol.
De ez egy masik tema, csak nagyon sok ott a hozzaszolas, hogy az elejetol vegigolvassam...

blaci

Őstag
Megnéztem a gyártó honlapját és semmiféle utalást nem találtam arra nézve hogy a tesztcsíkot kivonnák a forgalomból. Sőt mi több maga a Dcont Personal készülék is kapható ill. megrendelhető, a tesztcsík szintén. Ahogy György is írta a készülékre 6 év teljeskörű garanciát vállalnak az eladás napjától kezdve. Szóval ez még eltart egy darabig ha tényleg lennének is ilyen terveik. Azért lehet hogy érdemes volna rákérdezni a gyártónál csak hogy eloszlassuk a félreértéseket vagy téves infókat.
Üdv,
Laci

Ui.: http://www.e77.hu

rgyörgy

Új tag
Rocha!
Érdemes lenne megnézned a beteg életutadat a magyarország.hu oldalon. Megtudnád, az OEP felé milyen tételeket számoltak el a TAJ kártyádról.
Lehetnek olyan tételek is, ami hozzád nem jutott el, mások váltották ki a te nevedre. Meglepődnék, ha nem lepődnél meg. Lehet, hogy rájönnél, miért nem akartak felírni tesztcsíkot.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o>

dg

Őstag
Egyszer én is jártam úgy, hogy egy egész doboz inzulint adtak, benne 5 patronnal
, holott kettő patron járt volna. Akkor szerintem egyszerűen tévedett a patikus.

Ami a Dcont Personalt illeti, csatlakozom ahhoz, hogy 5 év hátralévő garancia mellett nem lehetetleníthetik el a használatát azzal, hogy a stixét kivonják a forgalomból. Csodálkoznék, ha ez jogilag nem volna támadható.

DCont Optimumot én is szeretem. A gombok lötyögésének tényét csak megerősíteni tudom, de amúgy rendben van. Én viszonylag gyakran mérek alul vele, de általában ezt rögtön észreveszem, úgyhogy a technikámmal van baj ilyenkor.

blaci

Őstag
Egyszer én is jártam úgy, hogy egy egész doboz inzulint adtak, benne 5 patronnal, holott kettő patron járt volna. Akkor szerintem egyszerűen tévedett a patikus.

Régebben nekem is 2 patront adtak, legutóbb viszont az egész 5 db-os dobozt kiadták a patikában. Szóltam is nehogy később gond legyen, erre azt válaszolták hogy most már kiadhatják újra, volt valami rendelet vagy ilyesmi hogy az adagolás szerint ki kellett nekik számolni és annyit adhattak csak amennyi a recepten szerepelt. Így most legalább van itthon tartalék, szerintem spórolni akartak vele hogy kevesebb fogyjon de úgy látszik nem vált be az ötlet valamiért. Na, mindegy…

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én nagyon csodálkoznék, ha a csíkot kivonnák a forgalomból, és az úgy derülne ki, hogy megy a páciens a patikába, és egyszer csak nincs.
mielőtt valamit kivonnak a forgalomból, vagy leállnak a gyártásával, azt jó előre közlik mindenféle hirdetményekben, hogy fel lehessen rá készülni.
A Semilente MC inzulin esetében ez legalább 2,5 év volt. A Personal csík esetében pedig valóban a vc garanciális időnek megfelelően legalább 6 év kell hogy legyen. Még az őskövület C-Test csík is forgalomban van a Cabrio vc mérőhöz, pedig az tényleg elavult, és a csík nagy vérigényű (20 mikroliter).
Szerintem Kazincbarcikán nem jó tájékozott az orvos, vagy valami félreértés történt részéről.

Én is igy gondolom. Ha nincs mivel merni, es tamogatottak vagyunk, akkor valahogy ugy kell emgoldaniuk ezt az "atallast", hogy a legkevesbe erezzuk.
De nem ez volna az elso eset, hogy csalodnek az egeszsegugyben, vagy legalabbis meglepodnek a kulonbozo hozzaalasokban.

Pl: esti insulinbol eddig nem adtak nekem ki 2 ampullanal tobbet (nem is ertem mit gondolnak, hogy majd agyba-fobe lovom magam?), a legutobb meg hozzamvagtak egy egesz dobozzal a gyogyszertarban.

A cukormero cserejet megprobalom kitolni ameddig csak lehet, mert mint mondottam gondolkozom insulin pumpan (bar szornyu, milyen allapotok, es arak vannak) es a tamogatottak kozul az AC spirit adatait ugyanazzal a kutyuvel lehet letolteni, mint az Accu Checkes cukormerobol.
De ez egy masik tema, csak nagyon sok ott a hozzaszolas, hogy az elejetol vegigolvassam...
Meglepődtem azon amit írsz. Nem hiszem hogy az e77 visszavonná az egyik legnépszerűbb tesztcsíkját ami ráadásul elérhető áron van és helyettesítheti a vény nélkül méregdrága AC csíkot. De ha kétségeid vannak, szerintem nyugodtan hívd fel a 77 elektronikát, biztos tudnak válaszolni a kérdésedre.
Inzulinpumpa ügyben szerintem nézz körül alaposan, Mo-n jelenleg egyelőre 3 pumpa érhető el, az Animas, a Medtronic és a Roche. Mire gondoltál amikor a szörnyű állapotokat és az árakat említetted?

Nem lehet, hogy a C-testet akarják kivonni? Mert az jó a Personalhoz is.
Én egyébként többet nem veszek Dcontot, mert a múltkos sikerült szemrevételeznem egy start-ot, de úgy láttam, hogy az egy átdobozolt personal, csak nagyobb, és igénytelenebbek a gombjai is. Hát nem tudom hány év fejlesztéssel ezt tudták előadni? Csak nézzétek meg a többi műszaki kütyüt (telefon, gps stb.) mennyit fejlődnek évek alatt.

rocha

Tag
Inzulinpumpa ügyben szerintem nézz körül alaposan, Mo-n jelenleg egyelőre 3 pumpa érhető el, az Animas, a Medtronic és a Roche. Mire gondoltál amikor a szörnyű állapotokat és az árakat említetted?

Köszi az infót! És ezeknek a gyártóknak mely pumpáit támogatja az állam?

Hogy milyen szörnyű állapotokra gondolok?
Pl.: a megfelelő tájékoztatások hiánya (mikor cukros lettem, kb 10 perces volt a marhanagy előadás az étkezésről, vagy itt van pl ez a tesztcsík eset),
a támogatások kezelése (pl az inzulinnal "jól" kezelt beteg nam kaphat pumpát, vagymi...), és egyebek.

rocha

Tag
Elképzelhető, hogy félretájékoztatott az orvos, bár nem értem, hogy akkor egyaltalan minek emlitette. Akárhogy is van, remélem minnél kevesebb embernek okoz majd ez problemat.

Azt valahol meg tudom nézni, hogy mely cukormérők, és mely tesztcsíkok támogatottak?

borka

Őstag
Kedves Rocha.
Mindenek előtt a Háziorvrsodhoz kellene elmenned mert mindenhová beutaló kell!!!!!!!
Budapesten rengeteg Diabetológia van. A választás bőséges,lakohelyhez kőzelit is a háziorvosod tud ajánlani.
Diabetológia van: Péterfi korházban,Csepelen a rendelőintéztetben,Szent Imre korházban,Irgalmasrendi korház,Nyírő Gyula korház,és még számtalan helyen.
Az origó keresőben megtalálod ezeknek a címeit.
Az általad feltett kérdésekre ezeken a helyeken,ideértve a pumpával kapcsolatost is, megkapoda pontos válaszokat.
Pumpával lehet sportolni,de előtte meg kell tanulnod a vele való együttélést.

blaci

Őstag
Azt valahol meg tudom nézni, hogy mely cukormérők, és mely tesztcsíkok támogatottak?

Igen, itt:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=35,34882&_dad=portal&_schema=PORTAL

Aki nem akar keresgélni annak pedig itt:
Csatolás megtekintése TÁMOGATOTTI LISTA 2009 01 15.XLS

Ez a jelenleg érvényes lista 2009.01.15.
A cukorbetegséggel kapcsolatos dolgok az 1610. sortól kezdődnek.

Ez pedig a publikus változat ami 2009.02.01. -től lesz érvényes:
Csatolás megtekintése TÁMOGATOTTI LISTA 2009 02 01.XLS

Itt az 1551. sortól érdemes keresgélni.

Üdv,
Laci

borka

Őstag
Kedves Laci, ezt én is nagyonszépen köszönöm. Tudtam, hogy megszólítás nélkül is felkutatod még a lehetetlent is. Azt is tudom ,hogy a csodára 5 percet várni kell.:D:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

blaci

Őstag
Kedves Laci, ezt én is nagyonszépen köszönöm. Tudtam, hogy megszólítás nélkül is felkutatod még a lehetetlent is. Azt is tudom ,hogy a csodára 5 percet várni kell.:D:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Kedves Borka!
Köszönöm szépen...igazán. :rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ezt érdemes megnézni, én is most olvastam a tesztcsíkoknál:
1656. sor
„Megjegyzés: *napi kétszeri inzulinozás esetén 2 doboz, napi háromszori inzulinozás esetén 6 doboz, regisztráltan napi minimum négyszeri inzulinozás esetén 9 doboz rendelhető.”

A " * " mindegyik támogatott csíknál megtalálható!

Mit szóltok ehhez?!

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Kedves Borka!
Köszönöm szépen...igazán. :rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

1656. sor
„Megjegyzés: *napi kétszeri inzulinozás esetén 2 doboz, napi háromszori inzulinozás esetén 6 doboz, regisztráltan napi minimum négyszeri inzulinozás esetén 9 doboz rendelhető.”

Mit szóltok ehhez?!

Ez évek óta nem változott (nem csökkentették), szerencsére :) <table width="500" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tbody>
<tr bgcolor="#663366">
<td width="250"><b><span style="color: #ffffff">Ha
a napi inzulininjekci&oacute;k sz&aacute;ma...</span></b></td>
<td width="250"><b><span style="color: #ffffff">...akkor
a 3 h&oacute;napra receptre &iacute;rhat&oacute;
tesztcs&iacute;kok sz&aacute;ma </span></b></td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="center">
<b>2</b>
</div>
</td>
<td>2 doboz </td>
</tr>
<tr bgcolor="#e2cbdc">
<td bgcolor="#e2cbdc">
<div align="center">
<b>3</b>
</div>
</td>
<td>6 doboz (2 doboz havonta)</td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="center">
<b>4
vagy t&ouml;bb</b>
</div>
</td>
<td>9 doboz (3 doboz havonta)</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">
<div align="right">
<b>Forr&aacute;s:</b> Magyar K&ouml;zl&ouml;ny 2006/138 sz&aacute;m
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>

Sani

Új tag
1656. sor

Mit szóltok ehhez?!

Én úgy tudtam, hogy ez eddig is így volt. Nem?
9 doboz / 3 hó

Tehát a napi min. 4 szeri inzulinozásnál havonta 3 doboz tesztcsík írható fel.

Oldal tetejére