Insulinpumpa

H

hypohonder

Vendég
Én benne vagyok a bulizásban az 1000. oldalnál. De most még csak a százasnál tartunk... Attól persze bulizhatunk. Még nem néztem a lottószámokat, de az az érzésem, hogy ötösömnek kell lenni - akkor meghívok mindenkit! Mondjuk a Lillafüred-i Palota szállóban jó lesz?

Egyébként üdvözlöm az új fórumozót, csak egy fél mondattal nem ártott volna bemutatkozni... pl. fiú vagyok vagy lány, mióta vagyok beteg, 1-es, 2-es típus... ilyen apróságok. Különösen, hogy az adatlapján semmi nem szerepel. Meg a privire sem reagál...

Egyébként az jutott eszembe, hogy felteszem még magam vagy két új névvel ide a fórumra, és elkezdek magammal vitatkozni - milyen nagy buli lenne, nem?
Különben pedig minden pumpa kiváló minőségű, ezt már vagy 98 oldallal ezelőtt is megállapították sokan. De azért jó, hogy mások is megerősítik ezt a vélekedést.

EZ MÁR A 99. OLDAL!!!!!!!

gedlzs

Új tag
PUMPÁS!a szenzoros mérő folyamatosan méri a vércukraidat és milyen árat kérnek egy ilyen jó szerkezetért ha szabad érdeklődnöm

gedlzs

Új tag
Én is benne vagyok a 100 oldalötletben úgy érzem büszkék lehettek magatokra hisz ez is azt bizonyitja,hogy vannak még emberek akik foglalkoznak magukkal és persze másokkal.Cukros pályafutásom alatt elég sok clubban vettem részt de valahogy akármit tettünk leolvadtak az emberek.Én úgy érzem szükségem van rátok és szeretném ha fentmaradnánk.Igaz én elég keveset szólok a forúmhoz,de ennek az az oka hogy még csak tanulom a gép kezelését.Mihelyt "tapasztaltabb"leszek én is leirom azokat,hogy megoszhassam az új pumpásokkal.MINDENKINEK JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNOK:D

Mrobi

Új tag
Üdv mindenkinek!
Megjöttünk a kórházból.:):):)
A Doktornő beállított egy bázist ami egyelőre jónak néz ki:
21h-tól- 06-ig 0,4E
06h-tól- 09-ig 0,6E
09h-tól- 18-ig 0,4E
18h-tól- 21-ig 0,6E
A Bólusok pedig 5E a reggeli 30, a déli 65, és az esti 55 CH-hóz is, de ezek viszont kevésnek bizonyulnak, ezeket 0,5 egységenként emelni fogjuk.
Már most érezhető viszont hogy sokkal jobban fogjuk tudni kordában tartani a vc értékeketés élvezzük, hogy nem kell naponta 4szer szúrni.

Tetszik a 100. oldalos ötlet, tényleg egy ünnepi alkalom lesz.

Kedves gedlzs: A szenzor két részből áll MiniLink Távadóból , ennek az ára 240.000 Ft, és egy szenzorból amit 4-9 naponta cserélni kell ez itthon 9.600 Ft
de emelett is kell 12 óránként, kalibráló hagyományos mérést végezni.
cserébe egy folyamatos vércukor monitorozást kap az ember, ami segít eldönteni egy 3.9-es vércukornál, hogy "enni vagy nem enni?"

H

hypohonder

Vendég
Képzeljétek, az unokahúgom férjénél néhány hete diagnosztizálták a II. típusú cukorbajt. Ma voltam nála, elláttam vércukormérővel és néhány dolgot elmondtam neki. Megdöbbentő, hogy az orvosa lényegében semmit sem mondott neki a követendő dolgokról. Megdöbbentő, hogy a 10-12-es cukrokat "jó"-nak minősítették. Megdöbbentő, milyen útravalóval engedték ki a kórházból!!! Megdöbbentő, hogy egy 36 éves, fizikai munkán kívül mással kenyeret keresni nem képes embert 160 g-s diétára állítanak be, holott az aktív szellemi munkát végzőnél is minimum 180 g a szükséges napi CH bevitel. Hgba1c-t nem mértek. A vércukorprofilban csupa tizessel kezdődő értékek szerepelnek... szóval egy ideig nem nagyon jutottam szóhoz a döbbenettől...
Hogy milyen időszakonként kell kontrollra mennie a cukorgondozóba, szóba se került.

tímeácska

Őstag
Hypohonder!
Ugye azért próbálod meggyőzni az unokahúgod férjét, hogy keressen (lehetőség szerint) egy másik diab dokit! Tudom, sok helyen erre nem igazán van lehetőség, de ha esetleg a házi orvosa együttműködőbb, és tudásban magasabb szinten van annál a bizonyos diabetológusnál, akkor talán azon is érdemes lehet elgondolkodni, hogy vele kellene "megszervezni" a dolgokat!
...Jujj, de izgi, mindjárt 100... :)

gedlzs

Új tag
M.robi. köszönöm a felvilágosítást.Eléggé húzós de hát mi olcsó manapság.Remélem tényleg jók lesznek a vc. rtékek sok sikert hozzá szoritok nektek

gedlzs

Új tag
Bocsi Timeácska hogy beleszolok amit hipohondernek irtál,de én eddig még nem találkoztam olyan háziorvossal aki tudásban jobb volna mint a szakorvos.Az én k.orvosom együtmüködő de ha a cukrommal van gond akkor beküld a belgyógyászatra mert ő legalább bevalja,hogy még én is többet tudok erről mint ő.

gedlzs

Új tag
Timeácska!ti hová szoktátok szúrni a tűt hasba,vállba,combba én még csak most próbáltam ki a combom eddig hasba tettem,de a vállamba nem merem úgy gondolom oda nem lehet egyedül 1kézzel

tímeácska

Őstag
Szia Gedlzs!
Nyugodtan "beleszólhatsz" a máshoz írt üzenetembe! Igazából nem csak a megszólítotthoz szól, hanem annak, aki olvassa! :)
Hát, én pedig már találkoztam olyan diab. dokival, akinél a háziorvosunk többet tudott... Vagy mondjuk én... :) Minden nagyképűség nélkül... ;-)
Mi pocakba, és vállba szoktunk bökni, combba nem igazán szereti Mátém.
Egyébként amikor tesztelésen rajtam volt a pumpa, akkor nekem sikerült egyedül, 1 kézzel vállba beszúrnom a kanült, de csak a merőlegeset. Igaz, hogy eléggé furmányosan fogtam a kanült... Összecsíptem a bőrt, a kanült meg egy ujjal "betoltam", persze, már addigra oda volt készítve. Huhh, ezt így nehéz leírni... De valahogy sikerült! Viszont tény, hogy segítséggel egyszerűbb, és gyorsabb! Nincs Valaki, akit megkérj, hogy segítsen?
Farba is lehet rakni a kanült, bár, oda is jócskán ki kell tekeredni... Nos, oda nem próbáltam magamon, Mátén egyszer, de ott sem tetszett Neki...

tímeácska

Őstag
Egyébként, félretéve a viccet... Én tényleg benne lennék egy Fórumos Találkozóban! Mi a véleményetek?! Már (majdnem) minden apró-cseprő gondját ismerjük Egymásnak, jó lenne végre arcot, személyt is kötni a betűk mellé... Nos?!:)

pumpás

Őstag
Kedves Gedlzs! Mrobi pontosan irta le az árakat a méréseket.De én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy Ausztriábol kapom a szenzorokat egy pumpás ismerösömtöl.Ugyanis ott minden ingyen jár a betegnek.Amit ö nem használ fel azt továbbitja nekem,nekünk

gedlzs

Új tag
Van a forumon olyan aki pumpa mellett válal vagy válalt gyereket nagyon érdekelne mert tervezzük a párommal és kiváncsi vagyok .vagy aki felvilágosultabb ebben a témában,mint én

Oldal tetejére