Vércukormérők

Zsu77

Új tag
Laci köszi ismét az egyszerűsítést!Fix,hogy nincs rá támogatás,az 50db csík majd 7000-ért...hát...mégis hol él ez?És a gép sem olcsó,és semmi extrát nem tud attól,mint a jelenleg ismertek...

zsuzsa

Új tag
Köszönöm a táskaötleteket, körül fogok nézni érte, a média markt os tetszik, és elérhető árban van, a méretét néztem, egy olyan kis méretűt keresnék, ami úgy hozzá nőne, nem lenne külön teher, neki se óvonéninek se, és sok rekeszes, rengeteg féle van, majd körűlnézek. Köszönöm.

tímeácska

Őstag
Naszóvaltehát... :-D
Meg van az Accu-Chek Go (is...)!
Első benyomás: hú, de jól néz ki!
Második benyomás: jó kis kütyü! :)

Nos, ennek is műanyag tokja van, ez legalább nem csúnya fekete, hanem ugyan olyan kék színű, mint a "régi" Active-nak! A formája más, szerintem sokkal dizájnosabb, funkciójának is megfelelően 2 oldalra szétnyíló. Jobb oldalra kinyitva található az ujjbökőnek a helye, bepasszintós helye van. Balra nyíló szárnyán a tesztcsíknak a helye van, ez is bepattintós, itt sem kell ügyködni gumis tartórésszel. A középső részben, kicsit balra alul helyezkedik el a cukimérő helye. Kettő apró bibit találtam:
-1., mivel ennek a cukormérőnek a tesztcsíkja gombnyomással eltávolítható, ki kell venni a mérőkét a helyéről, hogy ezt a bizonyos gombot meg tudja az ember nyomni. Vagyis, le tudja tolni. Én személy szerint jobban örültem volna, ha úgy alakítják ki a tartó tokot, hogy ne kelljen kivenni a készüléket a helyéről (én a "régit" sem szoktam kivenni...). De mindegy, ez igazából nem számottevő, esetleg csak "kényelmi" kérdés... Maga a tok szinte ugyan akkora, mint a "régié", bár formájában eltér, a Go-nak kb. 1 centivel keskenyebb és valamivel laposabb a "háza", és ippen hogy hosszabb a "régi" Active-hoz képest.
-2., ennek a tartókának sincs lezárható "használttesztcsíktartója"! Ez úgy látszik, igencsak gyengémmé vált...

A tesztcsík doboza olyan, mint az Optimumé, felpattintós, egy kézzel ki lehet nyitni, be lehet csukni. Nem kell esetlegesen keresgélni a kupakot, hogy "jaj Istenem, már megint hova tettem", mert egy kis részen illesztkedik a kupak a tégellyel. Számomra ez igen pozitív... :rolleyes:

A cukormérő készülékről:
Jó megfogni!
A régi Active (továbbiakban: régi A.)-nál valamivel könnyebb, az új Active (tov.-ban: új A.)-val kb. egy súlyban vannak.
Mérete: a régi A-nál majd' 2 cm-rel rövidebb, hosszra akkora, mint az új A. Úgy fél cm-rel szélesebb a régihez képest, nagyjából megegyező az újjal a szélessége.
Kijelző: a régi A-nál nagyobb, az új A-nál kisebb, ámbár nem sokkal. Szóval, megfelelő!
Gombok: nagyok! Még a régi A.-nál is valamivel nagyobb gombokkal rendelkezik! Ez tetszik! Ugyan úgy, középen helyezkedik el a 2 gomb, mint a régi A-n.
2 extra gomb: mindegyik a készülék oldalán van, az egyik bal oldalon alul található, az előbb említett használt tesztcsík eltávolítására, a másik ki/be kapcsoló (természetesen, a tesztcsík behelyeztével, ill. eltávolításával ki- és bekapcsol a készülék, úgy mint az Active készülékeknél), és gyors menü beállítási funkciót hivatott ellátni. Egyetlen egy észrevétel: ugyan úgy, mint a D-Cont Optimum gépnél, nem "kilövi", hanem csak "kijjebb tessékeli" a használt stixet. Ezt csak azért tartom lényegesnek megemlíteni, mert annyira hangoztatják, hogy a tesztcsík érintése nélkül, higiénikusan eltávolítható... Igen, eltávolítható hozzáérés nélkül is, amennyiben jó alaposan rázza az ember a készüléket, magyarul, akár ki is lehet rázni a csíkot, ha nem akarod megfogni... :mrgreen:
Jobb gomb funkció: 1 lenyomás: bekapcsol a készülék, az utolsó tárolt adatot mutatja, további lenyomások: 7-14-30 napos átlagot mutatja meg. A tárolt adatok le-és fel lapozására is lehetőség van, nem úgy, mint az Active készülékeknél, hogy csak 1 iányba lehet lapozni.
Bal gomb funkció: 1 lenyomás: legutolsó mért értéket láthatjuk, és szintén szerepe van a memóriában lapozgatásban.
Ezekből a menükből a ki/bekapcsoló gombbal lehet kilépni, vagyis, így lehet kikapcsolni a készüléket, illetve 90 mp múlva magától kikapcsol a gép.
Beállítások:
Quick set-up (gyors beállítás): Egy-egy beállítási lehetőséghez gyorsabb hozzáférést biztosít.
"Hagyomásnyos" beállítási lehetőség: az alapbeállítási lehetőségeken lépésről-lépésre vezet végig.
A készüléken a következő beállítások végezhetők el: idő és dátum (formátum, beállítás), hangjelzések, céltartomány megadása, ébresztő funkció.
Részletesebben:
Úgy gondolom, hogy az idő és dátum beállítás egyértelmű, nem különbözik az Active-ok nyújtotta lehetőségétől. Ezt nem részletezném...
Hangjelzések: 3 lehetőség közül lehet választani:
- Az egyik, hogy nem ad hangjelzést.
- Főbb "üzenetek" alkalmával csipog (1-2-t csippanik), pl. mérés megkezdésének lehetőségekor (amikor már lehet a vért felszippantatni), a mérés befejeztekor, előre beállított risztások alkalmával (ébresztő, következő mérés idejére figyelmeztetés, céltartományon kívül mért érték alkalmával).
- Hakellhanemcsipog... :mrgreen: Ezt csak így tudom megfogalmazni, de szerintem elég találóan... Ha bekapcsolom, csipog vagy 5-ször, ha kikapcsolom, akkor is, ha meg van a mért érték, akkor is, a céltartományon kívül eső értékekről nem is beszélve, akkor egy valóságos csipogás-arzenál hangzik el...:mrgreen: Na, ez az a hangjelzés, amit nem fogok alkalmazni...:rolleyes:
Igazából, ennek a csipogás-funkciónak is meg van ám a maga funkciója: minden számjegy megfelelő számú sípolással van jelezve (pl. a 4-est 4 hosszú sípolás jelzi, a nullát egy méghosszabb.) Próbáltam figyelni ezeket a hangokat, de egyértelműen csak úgy lehet rájönni, hogy mennyi is az annyi, ha vagy 20-30 alkalommal látja is közben az ember, hogy most akkor hány hosszú, és hány rövid sípolást is kell hallani... :-D Nem igazán egyértelmű, mert mielőtt a relatíve egyszerűen kiszűrhető sípolásokat (a mért eredmény számjegyeinek megfelelőket) kiszűrné az ember, előtte még csipog többször is, és nehéz különválasztani a számjegyekhez tartozó csippanásoktól...
Ez a funkciós lehetőség vakok és gyengénlátók részére lett kifejlesztve.
Célérték beállítása:
Tetszés szerint be lehet állítani az alsó, illetve felső célérték-határt. Ha a mérés eredménye ezen a tartományon kívül esik, hangjelzéssel jelzi a készülék.
Ébresztő funkció:
Itt beállítható 4 időpont, ami az általunk "megszokott" mérési időpontokra emlékeztet. Kifejezetten jól jöhet, ha nagyon belemerül valaki pl. egy beszélgetésbe, filmbe, vagy Mátémnak, aki még nem ismeri az órát, de ha meghallja a cukimérő csipogását, már tudja, hogy itt az ideje a cukormérésnek.
Infraport ezen a készüléken is található, természetesen, bár az én SmartPixem nem olvassa... Legutóbb olyan sikeresen végrehajtottam egy frissítést rajta, hogy semmit nem csinál a S.P.-em, nem hogy adatot olvasson... :-D
Utolsó mért adat törlése: lehetőség van az utolsó mérést törölni, csakúgy, mint a régi A-nál. (Itt jegyezném meg, hogy az új A-nál nem találtam ezt a lehetőséget, ha mégis van, elnézést kérek, de sem a használati leírásban, sem "manuális" úton nem találtam rá.) Itt is, mint elődjénél, csak maga a mérés számadata törölhető, magának a mérésnek a helye megmarad, idővel, és dátummal együtt, amennyiben ez be volt állítva a méréskor. Tehát, egy Smart Pixes letöltésnél látható, hogy vércukormérés történt, de az eredménye nem. Ez a funkció tökéletes azokra az alkalmakra, amikor más ember vércukrát mérjük, avagy valószínűtlen vércukor eredményre gyanakszunk, és nem szeretnénk, ha ezek a cukrok szerepelnének a letöltésen. Én személy szerint a gyorsantörlöma20ascukromat, nehogymeglássák történeteket nem szeretem... Nem kell azt szégyellni, csak tudni kell az esetekből tanulni, és lehetőség szerint olyannyira tudatosan cselekedni az elkövetkezőkben (amennyiben a magas/ill. alacsony vércukor eredményében közrejátszottunk...), hogy legközelebb ne legyen olyan érték, amit legszívesebben azonnal törölne az ember, esetleg szégyelli... Persze, itt hangsúlyozom, NEM a tőlünk függetlenül extrém cukrokról beszélek! És, ugye, egy szép lapos diagrammtól nem lesz jobb sem a vércukrunk, a HbA1c-nk, és a szövődmények kockázata sem csökken... Sajnos.
Amit viszont hiányolok belőle, az az új Active-ban létező étkezés előtti/utáni vércukrok jelölésének lehetősége, illetve ezeknek az átlagszámítása... :-(

Nagyjából ennyit tud a kicsike!
Tényleg össze kéne gyúrni egy cukimérőt a meglévőkből... Lennének ötleteim... :rolleyes: Csak ez senki nem érdekel... :rolleyes:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Naszóvaltehát... :-D
Meg van az Accu-Chek Go (is...)!
Első benyomás: hú, de jól néz ki!
Második benyomás: jó kis kütyü! :)

Nagyjából ennyit tud a kicsike!
Tényleg össze kéne gyúrni egy cukimérőt a meglévőkből... Lennének ötleteim... :rolleyes: Csak ez senki nem érdekel... :rolleyes:
Aztat nem írtad, hogy a kicsike tud-e világítást. Este a zágy mellett, vagy az autóban méréskor ez nem hátrány. Bezzeg a Nano! az világít a sötétben;).

Az a funkció kifejetetten előnyös, hogy figyelmeztet a cukimérés időpontjára, ezt nagyon hiányolom az eddigiekből.

a pixes verzió frissítést végezd el újra, nekem működik. Lehet, hogy itt is át kell állni firefoxról exprolerre. Tudod, a pix nem csúcskategoria ebből a szempontyból.

tímeácska

Őstag
Tekikém! Prószáltam én már Firefoxról, Explorerről, Maxthonról... De semmi... :oops: De már ígéretet kaptam egy kis helpre! ;-)

Nem, ez a bizgentyű sem nem világít. Sem sötétben, sem autóban... Ezt én is rettentően hiányolom... :cry: Na, de majd biztos rövid időn belül összegyúrnak Nekünk egy frankó kis gépet, ami minden igényünket kielégíti... Vagyis, majdnem mindet... Úgy 40 éven belül tuti! :twisted: (Én mindig is opTIMIsta voltam...:rolleyes:)

vighkata

Tekikém! Prószáltam én már Firefoxról, Explorerről, Maxthonról... De semmi... :oops: De már ígéretet kaptam egy kis helpre! ;-)

Nem, ez a bizgentyű sem nem világít. Sem sötétben, sem autóban... Ezt én is rettentően hiányolom... :cry: Na, de majd biztos rövid időn belül összegyúrnak Nekünk egy frankó kis gépet, ami minden igényünket kielégíti... Vagyis, majdnem mindet... Úgy 40 éven belül tuti! :twisted: (Én mindig is opTIMIsta voltam...:rolleyes:)
Tökön bököm magam, hát nem fér el benne egy villany? (Bezzeg a Nano) Tizede annyi funkció van benne, mint egy papírvékonyságú mobilban, pedig azon már tv-t lehet nézni, faxot küldeni, és még mindig lehet vele teflonálni. Marad a gyertyagyújtás.

tímeácska

Őstag
Tökön bököm magam, hát nem fér el benne egy villany? (Bezzeg a Nano) Tizede annyi funkció van benne, mint egy papírvékonyságú mobilban, pedig azon már tv-t lehet nézni, faxot küldeni, és még mindig lehet vele teflonálni. Marad a gyertyagyújtás.

...Bezzeg a Nano... Azt bezzeg nem tudják behurcolni hozzánk... De én egy valamit (úgy, ahogy még mindemellett igen sok-sok mindent :rolleyes:) nem értek! Miért nem kérdezik meg a betegeket, hogy Nekik mi lenne jó?! Mi az amire szükségük lenne?! Miért egy 2 lábú ember dönti el, hogy a művégtag kényelmes lesz é az amputált lábú egyénnek?! HE?! :shock:

Pedig, spórolhattak volna, ha egy kicsit gondolkodtak vóna... Baromi egyszerű: nem kellett volna itt efféle "köztes" készülékeket becincálni, mint az "új (ámbár ... érdekes... khmm...)" Active, avagy az igazából szép és jó Go... Ugye, ott van a Nano. Hát, ez az, hogy ott van, és nem itt! Pedig, költségében még talán olcsóbb is lehetett volna, ha az előbb említett készülékeket "kihagyták, átugorták" volna. Nem hinném, hogy a vércukormérők evolúciójában olyan kulcsfontosságú szereppel bírna az új Active és a Go... Hát, ezt lehet, hogy kimondva-kimondatlanul jól eltolták?! Na, ez az, amit soha nem fogunk megtudni, mivel nincs az a vezető ember, aki ezt elismerné...
Így kérem, mese nincs, várunk szép türelemmel, az Aviva Nano-ra, és a kis édes Aviva Combo-ra... Ha tetszik, ha nem... :twisted:

vighkata

...Bezzeg a Nano... Azt bezzeg nem tudják behurcolni hozzánk... De én egy valamit (úgy, ahogy még mindemellett igen sok-sok mindent :rolleyes:) nem értek! Miért nem kérdezik meg a betegeket, hogy Nekik mi lenne jó?! Mi az amire szükségük lenne?! Miért egy 2 lábú ember dönti el, hogy a művégtag kényelmes lesz é az amputált lábú egyénnek?! HE?! :shock:

Így kérem, mese nincs, várunk szép türelemmel, az Aviva Nano-ra, és a kis édes Aviva Combo-ra... Ha tetszik, ha nem... :twisted:
Jajj, drága Csiga-bigám és Batka-manóm. Hát mán hogy a tök.. bocsi fenébe ne tudnák, hogy mire van szükségünk? Tudják nagyon jól. De akkor hova süllyedne a 77E cég? Az, hogy ott fent az a sok 2 lábú hogyan szövetkezik aztat csak sejtjük, mert a tények engednek sejtetni.
Hiszen van egy új fejlesztésű vc mérő, azt a cégnek érdeke pacra dobni. Dobja is, arra a pacra dobja, amelyik vevő rá. Neki az az érdeke, hogy eladja, és a cukorbetegek 2-3 évente lecseréljék a kütyüjüket egy újabbra.
Csak a mi 2 lábúinkan nem érdeke, hogy ezek a valóban praktikus kütyük elnyomják a verébdobó, és ökörbökő 77E-s vackokat. Lehúzhatnák a rolót. Hát aztat mán mégsem hagyhassák jó honatyáink. (Remélem olvassák a fórumot. Nem baj, ha tudják, hogy tudjuk, hogy madárnak néznek bennünket.)
Csak mellékesen, az USA-ból 20 dolcsiért be tudnám szerezni a Nanot. De mit raknék bele? Fogpiszkálót, vagy gyufát? Mert a csík majdem annyi, mint a kütyü, de ez így van az AC A-val is. 2 doboz csík=1 gép petákilag. Persze 20 dolcsiért a vitrinben jól mutat, nem? Majd ha már 10 éve elevult lesz ez is, akkor nálunk lesz hozzá csík (jó áron). Mi telhetetlenek úgyis csak jártatjuk a szánkat.

tímeácska

Őstag
Jajj, drága Csiga-bigám és Batka-manóm. Hát mán hogy a tök.. bocsi fenébe ne tudnák, hogy mire van szükségünk? Tudják nagyon jól. De akkor hova süllyedne a 77E cég? Az, hogy ott fent az a sok 2 lábú hogyan szövetkezik aztat csak sejtjük, mert a tények engednek sejtetni.
Hiszen van egy új fejlesztésű vc mérő, azt a cégnek érdeke pacra dobni. Dobja is, arra a pacra dobja, amelyik vevő rá. Neki az az érdeke, hogy eladja, és a cukorbetegek 2-3 évente lecseréljék a kütyüjüket egy újabbra.
Csak a mi 2 lábúinkan nem érdeke, hogy ezek a valóban praktikus kütyük elnyomják a verébdobó, és ökörbökő 77E-s vackokat. Lehúzhatnák a rolót. Hát aztat mán mégsem hagyhassák jó honatyáink. (Remélem olvassák a fórumot. Nem baj, ha tudják, hogy tudjuk, hogy madárnak néznek bennünket.)
Csak mellékesen, az USA-ból 20 dolcsiért be tudnám szerezni a Nanot. De mit raknék bele? Fogpiszkálót, vagy gyufát? Mert a csík majdem annyi, mint a kütyü, de ez így van az AC A-val is. 2 doboz csík=1 gép petákilag. Persze 20 dolcsiért a vitrinben jól mutat, nem? Majd ha már 10 éve elevult lesz ez is, akkor nálunk lesz hozzá csík (jó áron). Mi telhetetlenek úgyis csak jártatjuk a szánkat.

Tudom, Tekikém, tudom... Eztet már egy párszor átbeszéltük... Csak, gondoltam, tettetem magam egy kicsit naívnak, hátha :)rolleyes:) valóban olvassák a fenti kétlábúk a zírásainkat...
És még egy kérdés: és a 77E Kft. miért nem iparkodik egy kicsit?! Nem látják a lemaradást? Nem érzik szükségességét valami újnak, jobbnak, KORSZERŰBBNEK az előállítását, mont az Optimum Plusz... :roll: (Versenypiac létezik egyáltalán M.o.-n, avagy a versenypiac=amire van pízem azt veszem meg, és az nekem tökéletes is lesz, nem köll más...???:?:) Engem aztán marhára nem érdekel a gyártó cég neve, engem a termék érdekel maga, az is mellékes számomra, hogy hol állítják elő-össze-szét! Ha jó, kell! Ha nem, akkor nem köll! Ennyi! (Persze, hozzáférhető, megfizethető áron...) Úgyhogy, kedves Hazai vércukormérőket és/vagy diabétesz kezelésében használatos eszközöket gyártó cégek: HAJRÁ! (Már amennyiben érdekel is ott fölül a kétlábúknál bárkit is a Magyar Beteg... Bocsi, de ez a véleményem... :oops::roll::rolleyes:)

vighkata

Tudom, Tekikém, tudom... Eztet már egy párszor átbeszéltük... Csak, gondoltam, tettetem magam egy kicsit naívnak, hátha :)rolleyes:) valóban olvassák a fenti kétlábúk a zírásainkat...
És még egy kérdés: és a 77E Kft. miért nem iparkodik egy kicsit?! Nem látják a lemaradást? Nem érzik szükségességét valami újnak, jobbnak, KORSZERŰBBNEK az előállítását, mont az Optimum Plusz... :roll: (Versenypiac létezik egyáltalán M.o.-n, avagy a versenypiac=amire van pízem azt veszem meg, és az nekem tökéletes is lesz, nem köll más...???:?:) Engem aztán marhára nem érdekel a gyártó cég neve, engem a termék érdekel maga, az is mellékes számomra, hogy hol állítják elő-össze-szét! Ha jó, kell! Ha nem, akkor nem köll! Ennyi! (Persze, hozzáférhető, megfizethető áron...) Úgyhogy, kedves Hazai vércukormérőket és/vagy diabétesz kezelésében használatos eszközöket gyártó cégek: HAJRÁ! (Már amennyiben érdekel is ott fölül a kétlábúknál bárkit is a Magyar Beteg... Bocsi, de ez a véleményem... :oops::roll::rolleyes:)
Megfogtál. Hogy miért nem iparkodik egy kicsit a 77E cég? Gőzöm sincs.
Mit gondolsz, ha nekik tennénk fel a kérdést, tudnának válaszolni? Azért kíváncsi lennék, mit darálnának, mivel magyaráznák a logika szerint magyarázhatatlant. Osztán csak azon szoronganék(náák), hogy kibírnám-e-é röhögés nélkül.

tímeácska

Őstag
Na, azért van még valami, ami nagyon böki a csőrömet... (Tudom, a Csigáknak olyanuk nincs...:-D)
Ugyebár, itt van ez a Go... Már egyre több helyen lehet hozzájutni, magához a készülékhez, és a tesztcsíkhoz is. Támogatást egyik sem élvez, így teljes áron kell megvenni, amennyiben a vásárlónak igénye van rá. Én döntök úgy, hogy megveszem, így ez az én "magánügyem". Namármost. A Nono-t ugyan így miért nem tudják behozni?! Majd én eldöntöm, kifizetem é az árát, avagy sem (már ha tudom...). Na, de erre még csak az esélyem sincs meg. De miért?! Talán azt gondolják ott valahol nagyon magasan fent, hogy a magyaroknak erre nincs sem szükségük (igénytelenek lennénk?!?!), sem pénzünk?! Vagy mi a csuda?!
Azért kíváncsi lennék, hogyan kerül be M.o.-ra egy új akármi is, ki az, aki eldönti, hogy jöhet é, avagy sem... Asszem, elbeszélgetnék Vele... :roll:

vighkata

Na, azért van még valami, ami nagyon böki a csőrömet... (Tudom, a Csigáknak olyanuk nincs...:-D)
Ugyebár, itt van ez a Go... Már egyre több helyen lehet hozzájutni, magához a készülékhez, és a tesztcsíkhoz is. Támogatást egyik sem élvez, így teljes áron kell megvenni, amennyiben a vásárlónak igénye van rá. Én döntök úgy, hogy megveszem, így ez az én "magánügyem". Namármost. A Nono-t ugyan így miért nem tudják behozni?! Majd én eldöntöm, kifizetem é az árát, avagy sem (már ha tudom...). Na, de erre még csak az esélyem sincs meg. De miért?! Talán azt gondolják ott valahol nagyon magasan fent, hogy a magyaroknak erre nincs sem szükségük (igénytelenek lennénk?!?!), sem pénzünk?! Vagy mi a csuda?!
Azért kíváncsi lennék, hogyan kerül be M.o.-ra egy új akármi is, ki az, aki eldönti, hogy jöhet é, avagy sem... Asszem, elbeszélgetnék Vele... :roll:
Már az előző üzimbe bele akartam írni, hogy a másik 2 lábú társaság a nagy OEP. Hogy mi dönti el, hogy beveszik-é a támogatásba, az szintén a talány kategória.
A Go egyébként évek óta bent van, gyogyós segéd boltban meg lehet venni, de a drágasága visszatart.

Te, tudod mi jutott azeszembe (vagy mimbe?)? Be kéne épülni a zoephez, meg a mittom én hova téglának, úgy mint a maffijához. Osztán "megérteni" mindent. El is megyek APEH-osnak, OEP-esnek, meg honatyásnak, meg engedélyező hivatalnoknak.

tímeácska

Őstag
Már az előző üzimbe bele akartam írni, hogy a másik 2 lábú társaság a nagy OEP. Hogy mi dönti el, hogy beveszik-é a támogatásba, az szintén a talány kategória.
A Go egyébként évek óta bent van, gyogyós segéd boltban meg lehet venni, de a drágasága visszatart.

Te, tudod mi jutott azeszembe (vagy mimbe?)? Be kéne épülni a zoephez, meg a mittom én hova téglának, úgy mint a maffijához. Osztán "megérteni" mindent. El is megyek APEH-osnak, OEP-esnek, meg honatyásnak, meg engedélyező hivatalnoknak.

Én már egy ideje erre gyúrok...:cool::cool::cool:

vighkata

Van valaki aki nem ért minket? Megy acsiga és ateknős téglagyárba dógozni. Ott fognak vc mérőt gyártani, lámpásat.

Oldal tetejére