összehasonlítás
Vettem egy Accuchek Go készüléket tegnap és annak analógiájára, minthogy az Accuchek Active (AA) gépemet a personal csíkkal használom (már 4 éve), megpróbáltam az Optimum csíkkal használni a Go készüléket (Laffi hívta fel a figyelmemet, hogy az Optimum csíkdoboz tetején ott szerepel az Accuchek szó és elvileg pont ugyanazt tudja a két csík, talán tényleg egyformák). És igen, sikerült, teljesen egyforma a 2 csík, nyilvánvalóan ugyanaz a helyzet, mint az AA csík és a personal csík esetében, miszerint egyazon gépsoron gyártják őket, csak az egyik dobozra AA címkét tesznek, a másikra Personalt, ezért működik teljesen normálisan az AA gép personal csíkkal is (aki érdekel bővebben, az talál ezen a fórumon jó sok hsz-t ezzel kapcsolatban, a kódcsipről is).
Az eredményeket csatolom.
"Szerencsére" pocsék cukraim voltak, ami nem mindennapos, de arra pont jó volt, hogy az összehasonlítást elvégezzem.
Az, hogy nagyobbat mér a Go gép a sima AA gépnél teljesen normális, mivel ez a "szippantós" csík miatt van, közelebbi értéket ad a vénáshoz, tehát magasabbat, mint a cseppentős csíkok, ezért is pontosabb ez a módszer, tehát "valósabb" a magasabb érték. A lényeg, hogy a Go gép Optimum csíkkal elhanyagolható különbséget adott a Go csíkhoz képest, ráadásul elégg konzistens volt, mindig 0.1-0.3-mal mér alacsonyabbat (és még így is jóval magasabb, mint az AA gépes érték, tehát ez teljesen jó érték).
Ez azért nagyon fontos (számomra...), mert a Go gép nagyon megbízható, pontos (mint az AA is), sokkal jobb gép, mint az Optimum, pontosabb is és lehet használni hozzá a receptre felírható, olcsó (receptre 500ft alatti) csíkot. Én nem akartam használni az Optimum gépet, mert csináltunk próbaméréseket és nagyon alámért (ami nagyon rossz, főleg ahhoz képest, hogy ez a csík magasabb értéket kéne, hogy adjon), de nagyon szerettem volna ilyen "szippantós" csíkot, mert alig kell rá vér és sokkal kisebb ujjszúrás is elég ehhez és nem utolsósorban normális esetben valósabb, a vénás értékhez közelebbi értéket ad. Igy már tudom használni és hátha más is hasonlóan gondolkodik, mint én, azért írtam ide ezt le.