Vércukormérők

Zsu77

Új tag
Ok, így érthető.
Én mondjuk elfogult vagyok, nagyon haragszom a helyi gyógyszertárra, ha nem muszály nem vásárolok ott. A vébnyköteles dolgok, mint pl inzulin, glucagén rendszerint nincsennek, vissza kell menni érte, én meg egyszer is utálom kivárni a sort, nemhogy kétszer... Egyértelműen a nem támogatott cuccokra gyúrnak, azon több a haszon. Életmentő győgyszer nincs, fogyasztótabletta meg zsákszámra...

Ez nagyon unintelligens...egy gyógyszertárnak illene már felismerni állandó vevőkörét,ha az ráadásul még krónikusan beteg...Hál'Isten a mi közeli gyógyszertárunk ugyan szintén sokszor hiányos,lásd,amit írtál te is,és a mi gyógyszerünk is elsőre nem volt,de utána-felmérvén a helyzetet-mindig van.És mivel ritkák vagyunk,mint a fehér holló mi is(ezt onnan tudom,hogy elsőre a város összes patikáját végigjárva is végül rendelnem kellett),gondolom,hogy kifejezetten nekünk van berendelve.Szóval tök rendesek!Hát ennyit ők is simán rizikózhatnának...Ráadásul nincs is rizikó...:eek:

blaci

Őstag
Bocsi az OFF-ért!

Kedves Laci...Tudom,hogy sovány vígasz,de a munkahelyek zömén semmi ilyesmi nincs és nem is volt és nem is lett volna...:( Szóval,ha csak a fele meglenne ennek,már sokan örülnének hidd el.Nincs mit tenni sajnos azzal,hogy olyan adókat akarnak bevezetni,amikért az állam semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe(az adónak ez lenne az eredeti és hivatalos küldetése ugyanis...),de legalább a vérnyomásodat ne engedd rongálódni...:(;):)

Szóval, ha megdöglött a tehenem, akkor dögöljön meg a szomszédé is?

Én elhiszem, tényleg. Én is örülni fogok ha a fele megmarad...! A magam részéről önként és dalolva adnám oda annak a juttatásnak (is) az adó részét ha az valahogy hozzásegítené ezt a szerencsétlen országot hogy kikerüljön abból amibe most van! Erről csak az a véleményem hogy ha mindenki, de tényleg mindenki, csak a ráeső adórészt befizetné a közösbe, nem tartanánk itt. (Mondjuk, már ebben sem vagyok biztos…)
A múlt hónapban a fizetésemből 66.077.- forintot fizettem be adót, TB járulékként pedig 15.933.- forintot. Nem érzem viszont egyáltalán hogy bármilyen szolgáltatást kaptam volna érte. Így aztán az általad említett "eredeti és hivatalos küldetése" teljesen rendben van… De hát nincs mit tenni…
Üdv.,
Laci

Ui.: Egyébként nyugodt vagyok, mert nem fog elveszni az a pénz, megkapjuk csak nem a jelenlegi formában, vagyis ebből nem hiszem hogy jelentős adóbevétel fog származni, főleg hosszú távon, sajnos nem is ez a lényeg manapság…

Meg akkor mi lesz vajon azokkal az egészségpénztárakkal, önkéntes nyugdíjpénztárakkal ahova a befizetések jelentős része csakis ezen a módon kerül. Úgy fognak összeomlani, mint egy kártyavár! Csak gondolj bele, ha nekem a havi tagdíjat a fizetésemből kell majd befizetni és azt utána csak a jogszabályokban előírt dolgokra költhetem el. Akkor minek! Te befizetnéd? Nem hiszem. Ezek a pénztárak mind erre alapozva alakultak meg, előtte hol voltak…sehol!

A magam részéről ezért vettem új vércukormérőt is! A múlt hónapban meg 10 doboz tesztcsíkot az Optimum v.c. mérőmhöz. Minek tartsam az egészségpénztári számlán a pénzem, azért hogy ha úgy alakul sose lássam többet. Akkor inkább veszek rajta számomra hasznos dolgokat, amíg lehet…

blaci

Őstag
Hűűű, a mindenit, ennyit kipengettek egy mérőért? Mi a fenének? Soknak tartom ezt a pénzt egy 5-10 éves fejlesztésű eszközért.

Kedves Péter!
A kérdés ugyan nem nekem szól, de talán a válaszom nem lesz haszontalan.
Szóval, a magam részéről, igen, sőt akár a dupláját is kifizetném (azért nem lenne baj ha nem kerülne annyiba) ;):D egy olyan vércukormérő készülékért amit végre a cukorbetegek igényeit figyelembe véve készítenének és nálunk is elérhető lenne. Hogy ezek az igények mik arról az előző oldalakon már minden elhangzott. Csak el kéne olvasni az illetékeseknek vagy találni egy olyan "közvetítőt" aki kapcsolatot tudna létesíteni a betegek és a fejlesztők, ill. gyártók között.:rolleyes::mrgreen:

Az másik részét a dolognak az előző hozzászólásom végére már megírtam.;)
Tartalék készüléknek vettem elsősorban, az egészségpénztári kártyámra. Azért választottam ezt a készüléket mert a készülékhez használatos tesztcsík (Go csík) :mrgreen: megegyezik a jelenleg is használt v.c. mérőm által használt tesztcsíkkal. (Dcont Optimum)
Kp.-t lehet nem adtam volna érte, ebben a formában...
Üdv.,
Laci

Ui.: Mivel az előzőekben emlegetett cég más termékek fejlesztésével is foglalkozik, véleményem szerint már régen készítettek egy olyan arckrémet, amitől semmilyen körülmények között nem ég le a bőr a képükről... Kb. ennyit az 5-10 éves fejlesztésű, nekünk kínált termékeikről...;):(

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hűűű, a mindenit, ennyit kipengettek egy mérőért? Mi a fenének? Soknak tartom ezt a pénzt egy 5-10 éves fejlesztésű eszközért.
Szívom a fogamat rendesen, de nekem már minél előbb olyan gép kell, aminek a memóriája legalább 350 férőhelyes, de inkább fölötte van. És amihez a csík olcsó, mert havi 5 doboz (3 receptes áron, azon felül 2 teljes áron) az nekem bizony soké van.

Tudom nem rajtad múlik, de hozd be, vagy hozza be valaki a modern gépet, de főleg tegye TB támogatottá. Vagyis legyen választék, akkor nem pengetünk az 5-10 éves fejlesztését egy árva petákot sem.

Én hiába várnék az Omegára, hogy óccsó legyen hozzá csík, ha a tárhelye 50 memóriás, és ráadásul ahhoz nincs is letöltő kütyüm. Mert letöltő kütyü nélkül mindegy is lenne, hogy van-e memóriája vagy nincs.
Ha megfizethető lesz, és a fentartása is óccsó lesz, akkor tuti veszek egyet tartaléknak, mert jönni-menni, utazni pont megfelel a kis mérete, nem kell utazó kufferrel mennem bárhova is.

Szívom a fogamat rendesen, de nekem már minél előbb olyan gép kell, aminek a memóriája legalább 350 férőhelyes, de inkább fölötte van. És amihez a csík olcsó, mert havi 5 doboz (3 receptes áron, azon felül 2 teljes áron) az nekem bizony soké van.

Tudom nem rajtad múlik, de hozd be, vagy hozza be valaki a modern gépet, de főleg tegye TB támogatottá. Vagyis legyen választék, akkor nem pengetünk az 5-10 éves fejlesztését egy árva petákot sem.

Én hiába várnék az Omegára, hogy óccsó legyen hozzá csík, ha a tárhelye 50 memóriás, és ráadásul ahhoz nincs is letöltő kütyüm. Mert letöltő kütyü nélkül mindegy is lenne, hogy van-e memóriája vagy nincs.
Ha megfizethető lesz, és a fentartása is óccsó lesz, akkor tuti veszek egyet tartaléknak, mert jönni-menni, utazni pont megfelel a kis mérete, nem kell utazó kufferrel mennem bárhova is.
Összeteszem a két kis kezem ha már akár egyet is sikerült támogatottá tenni. Már az is nagy eredmény lenne. Aztán jöhet minden más, akkor már lesz referencia, úgy könnyebb lenne a második, harmadikat is elintézni. Meglássuk :)

vighkata

Erről csak az a véleményem hogy ha mindenki, de tényleg mindenki, csak a ráeső adórészt befizetné a közösbe, nem tartanánk itt. (Mondjuk, már ebben sem vagyok biztos…)
Sajna én sem vagyok ebben biztos, hogy több maradna, inkább abban, hogy többet le lehetne nyúlni. Mert lehet, hogy az is "elég" lenne, ami most befolyja magát....

Zsu77

Új tag
Szóval, ha megdöglött a tehenem, akkor dögöljön meg a szomszédé is?

Mondtam,hogy sovány vígasz,de a mondat első fele még abban az esetben sem állja meg a helyét,ha én tényleg ilyen rosszindulatú lennék.Csakhogy minden ellenkező pletyka ellenére: NEM VAGYOK!Egyébiránt meg: szívesen,de máskor inkább másra hagyom az igenis kedves szavakat,hogy nincs hangaláfestés,arról nem én tehetek...
Üdv,
Zsu:(

vighkata

Összeteszem a két kis kezem ha már akár egyet is sikerült támogatottá tenni. Már az is nagy eredmény lenne. Aztán jöhet minden más, akkor már lesz referencia, úgy könnyebb lenne a második, harmadikat is elintézni. Meglássuk :)
Én tudom, hogy mit küzdesz ezért, és látom, mert beavattál, ill bólintottál amikor ráhibáztam, hogy mennyi és milyen buktató van a dologban. Elsősorban hatalmi és politikai buktató. Ilyen erős akadályok mellett az egészségért és a betegek (erkölcsi és anyagi) hasznáért majdnem reménytelen harcba szállni.

Ha a nulláról kéne elindulni, akkor hamarabb célt érnénk, érnél, mint így, egy kialakult szisztéma mellett törtetni.

Én tudom, és nem árt, ha mindenki tisztában van vele, Te azt a gépet hoznád be, amit mi kérünk. De Te azt hozod, amit hozhatsz, azt is akadálypályán keresztül.

Addig bizony szúrkálják a szemünket a régi fejlesztésekkel, méregdrágán. Tényleg lehet valami jó krémjük, vagy a valamikori TSZ elnökök leszármazottjaival állunk szembe, azok képéről nem égett le bűrke.

Bocsi mindenkitől, hogy belekevertem a politikát, meg a "hatalmat", de a sötét kommunizmusban kellett hallgatni, és suttogva zúgolódni, vagy még úgy se.
És még egyszer bocs, de néha úgy érzem, mintha valami karámba lennénk zárva, ahol a belső oldalon egy tábla lenne: "Kussolj, örülj, hogy kapsz kenyeret és vizet."

blaci

Őstag
Bocsi az OFF-ért 2!

Mondtam,hogy sovány vígasz,de a mondat első fele még abban az esetben sem állja meg a helyét,ha én tényleg ilyen rosszindulatú lennék.Csakhogy minden ellenkező pletyka ellenére: NEM VAGYOK!Egyébiránt meg: szívesen,de máskor inkább másra hagyom az igenis kedves szavakat,hogy nincs hangaláfestés,arról nem én tehetek...
Üdv,
Zsu:(

Szia Zsu!
Az csak egy közmondás… Én ezt olvastam az üzenetből: Mivel nekem ilyen nincs, nem érint a dolog, nyugodtan meg is adóztathatják, el is vehetik, akinek meg van, örüljön neki hogy egyáltalán kap valamennyit, meg annak is amennyi esetleg megmarad és fogja be a száját, ne panaszkodjon, sokan a felének is örülnének.

Én semmilyen rosszindulatot nem láttam a hozzászólásodban, leírtad a véleményed a béren kívüli juttatásokról általában és a megadóztatásáról, ez a véleményed, én el is fogadom. Sőt, tiszteletben is tartom és örülök hogy leírtad! Remélem máskor is megteszed, bírom én!;):D Nekem csak egy kicsit cinikusnak tűnt…;)
Számomra az lenne a "vigasz" ha inkább azon fáradoznának az illetékesek hogy ott is legyen ilyen lehetőség ahol eddig nem volt, nem pedig azon hogy azt is elvegyék és tönkretegyék ahol van…

"...Nincs mit tenni sajnos azzal, hogy olyan adókat akarnak bevezetni, amikért az állam semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe (az adónak ez lenne az eredeti és hivatalos küldetése ugyanis...)"

Hm, hm, szerintem meg nem ez lenne, hangsúlyozom LENNE az adó küldetése, de hát ez csak az én véleményem, én is leírtam…ennyi.

Most haragszol?

Engedd meg hogy kéretlenül ugyan de tényleg a legeslegeslegnagyobb jóindulattal had adjak neked egy tanácsot. Inkább fogadd meg te is, úgy mint én, amit az üzeneted végére írtál, szóval:
"…de legalább a vérnyomásodat ne engedd rongálódni…"

Hidd el, tényleg nem érdemes! BÉKE! ;):roll::roll::roll::grin:
Üdv.,
Laci

tímeácska

Őstag
Na ez az, szerettem is volna megkérdezni, hogy nálad hány petákért adják. Nálunk 13.900,- Peták az ára, ezért keresek óccsóbban. Persze nem nagy a különbség. Ami bosszant, a zusából átszámítva 4 ezerért meg lenne, de félő, hogy abban nincs magyar szoftver, és esetleg nem lehet átváltani mg/dl-ről mmol/l-re, akkor csak verebet dobni jó.

Nos, én is ennyiért, azaz 13900-ért vettem a Go-mat. De Veszprémben láttam (és a neten is!) 16000 valahányzáz Ft.-ért. Na, ez már számottevő árkülönbség, úgy gondolom!:roll:
Kata! Nem lehet mg/l-ről mmol/l-re átváltani, ez benne is van a hszn. útmutatóban (nézd csak meg Laci!), ha a vásárolt készülék nem az önnek megfelelő mértékegységben mér, akkor vigye vissza a gépet, vagy hívja fel a mittudoménmilyen számot... (Pontosan nem tudom idézni, mert a haszn. útmuti bent van az oviban, a pumpa használati útmutogatójával együtt...:-D)

tímeácska

Őstag
Most néztem meg, a doboz tetején nagy zöld mezőben szerepel hogy mmol/L. A használati útmutatóban pedig írják a figyelmeztetést hogy ellenőrizzük a készülék által használt mértékegységet mert nem lehet megváltoztatni...

Natessék... Látszik, hogy nem olvastam végig a hsz-eket, hanem egyből nyomtam a rizsámat Katának a mértékegységek átválthatatlanságáról...:rolleyes::cool::oops::mrgreen:
Bocsika!:oops:

vighkata

Natessék... Látszik, hogy nem olvastam végig a hsz-eket, hanem egyből nyomtam a rizsámat Katának a mértékegységek átválthatatlanságáról...:rolleyes::cool::oops::mrgreen:
Bocsika!:oops:
Sose búsulj emiatt, inkább kéccer, mint eccer sem. Így ha más is csak egyik-másik oldalt olvassa, az is megkapja az infot.
Egyébként már az AC A-nál is hiányoltam ezt. Bár már nincs rá szükség, de még az első generációs vc szenzor úgy működött, hogy a vc mérőt át kellett váltani mg/dl-re, és azt az értéket bevinni a szenzor kijelzőjébe.
A mostani, 3. generációs szenzor kijelzőjén lehet átváltani a mértékegységet.

vighkata

A két fajta mértékegység felvet egy problémát. Mégpedig azt, hogy a neten bogarászva találtam rengeteg vc mérő eladási hirdetését, fotóval, amin éppen mg/dl szerepelt. Hadd feltételezzem az a rosszindulatot, hogy azok valóban mg/dl-ben mérnek, és próbálnak megszabadulni tőle. Gondolják, ha ők megszívták, hadd szívja meg más is. Palimadár mindig akad. De van hirdetés nem magánszemélyektől is, könnyen eltűnő, vagy utolérhetetlen cégektől. A profit érdekében piacra dobnak mindent. Olyan vc mérőket is láttam, amihez itthon nem lehet csíkot kapni. Ez akárhogy is nevezzük, szívás a köbön. Nem csak jól informált cukorbetegek nézik a netet, egy laikus könnyen bemegy a csőbe.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
összehasonlítás

Vettem egy Accuchek Go készüléket tegnap és annak analógiájára, minthogy az Accuchek Active (AA) gépemet a personal csíkkal használom (már 4 éve), megpróbáltam az Optimum csíkkal használni a Go készüléket (Laffi hívta fel a figyelmemet, hogy az Optimum csíkdoboz tetején ott szerepel az Accuchek szó és elvileg pont ugyanazt tudja a két csík, talán tényleg egyformák). És igen, sikerült, teljesen egyforma a 2 csík, nyilvánvalóan ugyanaz a helyzet, mint az AA csík és a personal csík esetében, miszerint egyazon gépsoron gyártják őket, csak az egyik dobozra AA címkét tesznek, a másikra Personalt, ezért működik teljesen normálisan az AA gép personal csíkkal is (aki érdekel bővebben, az talál ezen a fórumon jó sok hsz-t ezzel kapcsolatban, a kódcsipről is).
Az eredményeket csatolom.

"Szerencsére" pocsék cukraim voltak, ami nem mindennapos, de arra pont jó volt, hogy az összehasonlítást elvégezzem.

Az, hogy nagyobbat mér a Go gép a sima AA gépnél teljesen normális, mivel ez a "szippantós" csík miatt van, közelebbi értéket ad a vénáshoz, tehát magasabbat, mint a cseppentős csíkok, ezért is pontosabb ez a módszer, tehát "valósabb" a magasabb érték. A lényeg, hogy a Go gép Optimum csíkkal elhanyagolható különbséget adott a Go csíkhoz képest, ráadásul elégg konzistens volt, mindig 0.1-0.3-mal mér alacsonyabbat (és még így is jóval magasabb, mint az AA gépes érték, tehát ez teljesen jó érték).

Ez azért nagyon fontos (számomra...), mert a Go gép nagyon megbízható, pontos (mint az AA is), sokkal jobb gép, mint az Optimum, pontosabb is és lehet használni hozzá a receptre felírható, olcsó (receptre 500ft alatti) csíkot. Én nem akartam használni az Optimum gépet, mert csináltunk próbaméréseket és nagyon alámért (ami nagyon rossz, főleg ahhoz képest, hogy ez a csík magasabb értéket kéne, hogy adjon), de nagyon szerettem volna ilyen "szippantós" csíkot, mert alig kell rá vér és sokkal kisebb ujjszúrás is elég ehhez és nem utolsósorban normális esetben valósabb, a vénás értékhez közelebbi értéket ad. Igy már tudom használni és hátha más is hasonlóan gondolkodik, mint én, azért írtam ide ezt le.

Csatolások

• hasonlitas.jpg
    hasonlitas.jpg
    6.1 KB · Olvasás: 21

blaci

Őstag
Szia Molli!
Köszi az összehasonlító írást, nekem tetszik, főleg azért mert érvekkel is alátámasztottad a megállapításaidat. Meg még táblázatot is készítettél a mérésekből! Tök jó…!;):D Azt szeretném még megkérdezni, hogy mivel a kódolásuk a csíkoknak (Go csík és Optimum csík) eltérő ezt figyelmen kívül hagyod és az Accu-Chek Go v.c. mérő dobozában lévő chipkártyát fogod használni folyamatosan a Dcont Optimum tesztcsíkjával? Csak azért mert én is ezt tervezem, hamarosan. Most azon "gépészkedek" (így szoktam mondogatni, használni) hogy a Go v.c. mérőt átköltöztessem a Dcont Optimum mérő tokjába. Azért mert vércukornaplót (kis könyvet) már régóta nem használok (minek…) csak egy magam által készített A4-es táblázatba irkálom az eredményeket. Minden hónap végén begépelem egy ugyanolyan táblázatba és kinyomtatom. Ezt viszem lefűzve a dokihoz. Az adatletöltést és az elkészített táblázatokat a blogomba szoktam csak feltölteni. Egyszer megpróbáltam kinyomtatni és elvittem a dokinak de elég furcsán nézett rá…meg rám is. Nem nagyon fáradozott azon hogy kiértékelje a grafikonokat… Már hozzászokott a lefűzött, kinyomtatott naplómhoz és el is várja. Szóval, ezt a lapot amit irkálok az Optimum mérő tokján kívül lévő kis zsebben tartom. A tollat, tartaléklándzsákat, ezt-azt, a mérő mellett szoktam tartani, a Go dobozába pedig elég szűkös a hely. Nem szeretném ha ezeket most külön kéne magammal vinni, valamit biztos elfelejtenék és otthon maradna. Most pedig minden egy helyen van, csak fogom és viszem. Így ezentúl a Go-t használnám és az Optimum lenne a tartalék mérő. Főleg ez az alulméregetés nem tetszik, kicsit elgondolkodtam ezen. Bár amíg a HbA1c értékem 5.0% addig minek aggódok ezen, nem igaz, de akkor is… Ezek a tervek, majd még meglátom…;)
Üdv.,
Laci

Ui.: Egyébként gratula az új Accu-Chek Go mérődhöz, ehhez mit fog szólni Kata ha meglátja…:rolleyes::mrgreen:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Laci, örülök, hogy legalább 1 ember értékeli a kis táblázatomat :) Remélem, át tudod költöztetni a Go-dat az Optimum tokjába, végülis nem véletlenül "go" a neve :) Ezek szerint neked már van Go-d is és használod? Milyenek a tapasztalataid vele? Te is végeztél ilyen összehasonlító méréseket? Bár az 5.0-ás méréseken nagy eltérés elvileg nem lehet, mert a 3.7-es értékemnél nem volt eltérés, a 6.2-nél meg 6.5 volt, tehát az 5 körülieknél ilyen 0.1 eltérés lehet max, ami semmi. De ilyen tartományban szerintem az optimum sem adhat sokkal nagyobb eltérést, mivel százalékosan mérnek alá-fölé a gépek, minél alacsonyabb, annál kisebb az eltérés is. De márcsak azért is megéri a Go-t használni, mert hidegben, napban, szélben stb pontosabban mér.

Én már 4 éve használom az Accuchek gépemet Personal csíkkal, ahol ugyanez a helyzet a kódcsippel, kb 2 éve cseréltem ki a csipet utoljára (vagy 3...). Azt súgta a diabdokim a fülembe még 4 éve, amikor elkezdtem így használni, hogy nem számít szinte semmi a kódolás, valszeg inkább üzleti fogás, pont azért, hogy ne akarjuk más cég csíkjaival használni. Szóval "orvosi javaslatra" kezdtem kipróbálni és tényleg bejött. Akkor nagyon sok összehasonlító mérést csináltam és konzisztensen kb 0.3-0.5-tel többet mértem a personal csíkkal az AA gépben (personal gépben meg összevissza mértem, hol alacsonyabbat, hol magasabbat, a támpontot az AA gépben mért AA csík adta mindig, számomra a personal gép használhatatlan volt mindig is). A Go és az Optimum közötti különbség is ilyen valószínűleg, most egy csipet beletettem, ami a 10 darabos Go csíkhoz volt és azzal használom, amíg le nem jár a csip (2010 április), akkor majd veszek egy új doboz Go csíkot, amiben van friss csip :) Majd még fogok csinálni másik doboz Go csíkkal is és másik doboz Optimum csíkkal (más kódokkal magyarul) ilyen összehasonlítást, már van itthon másik doboz Go csíkom is, majd jövő héten sor kerül rá is, amikor veszek új Optimum csíkot is. De gondolom, hogy hasonló a helyzet, mint az AA gép és personal csík esetén, magyarul tényleg nem mérvadó a különbség, amit a kódok okoznak. Szerintem 100%, hogy ez egy üzleti "védelem" inkább, mert az nagyobb változást okoz a mérésben, hogy melyik ujjamból veszem a vért.

blaci

Őstag
Kedves Molli!
Köszönöm a választ és a hasznos tippeket a kódchippel és az egész kódolással kapcsolatban. Én is így fogom csinálni, ez így teljesen rendben van. Összehasonlítottam én is a két csíkot és megnéztem a különbséget, ahogyan írtad is az Accu-Chek Go gépet használva a Go csík és az Optimum csík között az eltérés mindig max. 0.1 tized volt az 5-ös tartományban. Ez tényleg nem számottevő ezzel nem is érdemes foglalkozni. Erről írtam nemrég a 139/#1385 hozzászólásomban, itt a topikban. Viszont az Optimum mérőt használva Optimum csíkkal és Go csíkkal a különbség ott is max. 0.1 tized volt a csíkok között, viszont az Optimum gép mindig jóval alámért a Go gépnek. Itt az eltérés néha még az 1 mmolt is meghaladta, de legalábbis a körül mozgott, minden alkalommal! Ezt is az 5-ös tartományban, szóval, mivel tényleg százalékosan mérnek alá/fölé, pl. a 10-es tartományban mekkora lehet az eltérés? Az már azért elég jelentős lehet. Most vacsora előtt megmértem a különbséget, kíváncsi voltam rá, először az Optimum mérőt használva Optimum csíkkal 4.4 mmol. A Go géppel és a Go csíkkal ugyan az a minta 5.4 mmol. Ez az ami elgondolkodtatott az Optimum gép alámérésével kapcsolatban. Köszönöm még egyszer a hasznos tippeket, most pedig menek vacsizni…
Üdv.,
Laci

borka

Őstag
Kedves Molli,és Laci,Nagyon szépen köszönöm a felvilágósító tippeket. Ezidáig nem mertem használni a Personal csíkot az AA mérőhöz,de ezek után csak ezt fogom használni,mert erről letudom tölteni a gépre az adatokat.

Oldal tetejére