blaci
Őstag
Sziasztok!
Most az újabb Dcont Personal Optimum vc. mérővel kapcsolatos újabb tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. Az Optimumnak van egy funkciója ami kiszámítja a 7, 14, 30, 60, 90 nap átlagát. Ez az érték (a 90 napos) nekem 5,2 volt a mérőn (jelenleg is annyi). A ma kézhez kapott laborleletemen a HbA1c pedig 5,1, ami akár a mai napom apró örömeibe is illene.:mrgreen: Szóval úgy tűnik hogy ez elég jól működik, de összehasonlítási alapom még nincs. Kipróbáltam a vérvétel utáni mérést is hogy ellenőrizzem a mérőt. Reggeli előtt még itthon 5,4 mmol volt. A vérvétel után rögtön mértem (reggeli után mentem) 7,1 mmol-t. A laborleleten pedig 7,2 mmol van.
:mrgreen: További szép napot mindenkinek.
Sziasztok!
Újra leteszteltem az Optimum vc. mérőm.
Most (2009.05.12.) reggeli előtt még itthon 4,6 mmol-t mértem. Reggeli után mentem a laborba, mint mindig. Ott a vérvétel után rögtön mértem, az eredmény: 6,1 mmol. A leleten pedig 6,2 mmol van.Csak összehasonlításképpen írtam az előző, beidézett hozzászolásomhoz ami még 2008.10.13.-án írodott.
:roll:
A HbA1C értéket nem tudtam most ellenőrizni mert hogy: "...92 napon belül a kérés nem ismételhető (8001/2006. EÜM.)"
De nem baj, nem is ezért mentem, olvastam már erről itt a fórumon, viszont más kontroll vizsgálat miatt fontos volt most elkészíteni, nem tudtam kivárni az időt. A mérőm jelenleg 4,9-es átlagot mutat, hiszek neki...nagyot most sem tévedhet.
(Az átlag 14 napos, mivel a hónap elején kezdtem a méregetést az általam szokásos előző hónap végi törlés miatt.)
Üdv.,
Laci
Sziasztok!
Eszembe jutott még valami az Optimum v.c. mérő alulmérésével kapcsolatban. Beidéztem két korábbi hozzászólásomat, az első 2008-10-13.-án íródott és a 73/#722 hozzászólás, a második pedig 2009-05-12.-én és a 132/#1314-es üzenet. Az Accu-Chek Go mérőhöz képest valóban aláméreget az Optimum mérő de a mi laborunkkal viszont nagyon hasonló értékeket mutat. Talán túlságosan is egyezik, most így belegondolva, elvileg magasabbat kéne mérnie a vércukormérő készüléknek az ujjbegyből vett kapilláris vérből mint a labor a vénás vérmintából. Furcsa, most vagy nagyon pontos a készülék vagy pedig nem tudom... Mindenesetre az eddigi összehasonlításoknál a Go v.c. mérő mindig magasabb értéket mutatott, viszont az eltérés is mindig kb. 1 mmol körül volt. Úgy gondolom hogy hosszabb távon a kezelés szempontjából ez így elfogadható (legalábbis jobb mintha hol alacsonyabb lenne, hol pedig magasabb) mert ha csak egy készüléket használunk akkor jól alkalmazható a kezelés szempontjából mindkét készülék. Mindig ugyanazzal a készülékkel mérve jól követhető a vércukor ingadozása. Egymáshoz viszonyított eltérés ide vagy oda. Csak azért idéztem be a hozzászólásokat mert érdekes ez az összehasonlítás is, lehet legközelebbi labornál mind a két mérővel kipróbálom az eltérést, csak kíváncsiságból...
Erről mit gondoltok? Ti végeztetek már ilyen összehasonlítást? (vércukormérő és labor által mért érték között)
Üdv.,
Laci