Vércukormérők

blaci

Őstag
Sziasztok!
Most az újabb Dcont Personal Optimum vc. mérővel kapcsolatos újabb tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. Az Optimumnak van egy funkciója ami kiszámítja a 7, 14, 30, 60, 90 nap átlagát. Ez az érték (a 90 napos) nekem 5,2 volt a mérőn (jelenleg is annyi). A ma kézhez kapott laborleletemen a HbA1c pedig 5,1, ami akár a mai napom apró örömeibe is illene.:rolleyes::mrgreen: Szóval úgy tűnik hogy ez elég jól működik, de összehasonlítási alapom még nincs. Kipróbáltam a vérvétel utáni mérést is hogy ellenőrizzem a mérőt. Reggeli előtt még itthon 5,4 mmol volt. A vérvétel után rögtön mértem (reggeli után mentem) 7,1 mmol-t. A laborleleten pedig 7,2 mmol van.:rolleyes::mrgreen: További szép napot mindenkinek.

Sziasztok!
Újra leteszteltem az Optimum vc. mérőm.;):D
Most (2009.05.12.) reggeli előtt még itthon 4,6 mmol-t mértem. Reggeli után mentem a laborba, mint mindig. Ott a vérvétel után rögtön mértem, az eredmény: 6,1 mmol. A leleten pedig 6,2 mmol van.:D Csak összehasonlításképpen írtam az előző, beidézett hozzászolásomhoz ami még 2008.10.13.-án írodott.;):roll:
A HbA1C értéket nem tudtam most ellenőrizni mert hogy: "...92 napon belül a kérés nem ismételhető (8001/2006. EÜM.)"
De nem baj, nem is ezért mentem, olvastam már erről itt a fórumon, viszont más kontroll vizsgálat miatt fontos volt most elkészíteni, nem tudtam kivárni az időt. A mérőm jelenleg 4,9-es átlagot mutat, hiszek neki...nagyot most sem tévedhet.
(Az átlag 14 napos, mivel a hónap elején kezdtem a méregetést az általam szokásos előző hónap végi törlés miatt.)
Üdv.,
Laci

Sziasztok!
Eszembe jutott még valami az Optimum v.c. mérő alulmérésével kapcsolatban. Beidéztem két korábbi hozzászólásomat, az első 2008-10-13.-án íródott és a 73/#722 hozzászólás, a második pedig 2009-05-12.-én és a 132/#1314-es üzenet. Az Accu-Chek Go mérőhöz képest valóban aláméreget az Optimum mérő de a mi laborunkkal viszont nagyon hasonló értékeket mutat. Talán túlságosan is egyezik, most így belegondolva, elvileg magasabbat kéne mérnie a vércukormérő készüléknek az ujjbegyből vett kapilláris vérből mint a labor a vénás vérmintából. Furcsa, most vagy nagyon pontos a készülék vagy pedig nem tudom... Mindenesetre az eddigi összehasonlításoknál a Go v.c. mérő mindig magasabb értéket mutatott, viszont az eltérés is mindig kb. 1 mmol körül volt. Úgy gondolom hogy hosszabb távon a kezelés szempontjából ez így elfogadható (legalábbis jobb mintha hol alacsonyabb lenne, hol pedig magasabb) mert ha csak egy készüléket használunk akkor jól alkalmazható a kezelés szempontjából mindkét készülék. Mindig ugyanazzal a készülékkel mérve jól követhető a vércukor ingadozása. Egymáshoz viszonyított eltérés ide vagy oda. Csak azért idéztem be a hozzászólásokat mert érdekes ez az összehasonlítás is, lehet legközelebbi labornál mind a két mérővel kipróbálom az eltérést, csak kíváncsiságból...;):D
Erről mit gondoltok? Ti végeztetek már ilyen összehasonlítást? (vércukormérő és labor által mért érték között)
Üdv.,
Laci

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Minden hónap végén begépelem egy ugyanolyan táblázatba és kinyomtatom. Ezt viszem lefűzve a dokihoz. Az adatletöltést és az elkészített táblázatokat a blogomba szoktam csak feltölteni. Egyszer megpróbáltam kinyomtatni és elvittem a dokinak de elég furcsán nézett rá…meg rám is. Nem nagyon fáradozott azon hogy kiértékelje a grafikonokat… Már hozzászokott a lefűzött, kinyomtatott naplómhoz és el is várja. ;)
Üdv.,
Laci
Ui.: Egyébként gratula az új Accu-Chek Go mérődhöz, ehhez mit fog szólni Kata ha meglátja…:rolleyes::mrgreen:
Az én doktorommal ugyanez a helyzet. Én is letöltök a magam értékeléséhez, aztán a kontroll időpontja előtt 3-4 héttel az értékeket a bólussal, meg az elfogyasztott CH-val berajzolom egy excel táblába, azt viszem a doktornak.

Az összehasonlító táblának nagyon örülök, én is fogok méréseket végezni, főleg, hogy tudom, az AC A eléggé alámér a laborhoz képest. 1,1-1,4 mmol/l szokott a különbség lenni, ami akkor rossz nekem, ha alacsonyat mérek. Pl én 3,5-öt mérek, akkor lehet, hogy már bőven 3,0 alatt lehet a cukim. A Go-tól én is azt várom, hogy pontosaban mér, így talán jobban ki tudom védeni a hullámvasút szerű ingadozásokat.
Egyelőre azt várom, hogy megkapjam a számlát a féléves szerelékemre, mert akkor tudom meg, hogy mennyi pénzem marad az eg.pt. számlán. A féléves szerelék sok petákot elvisz, a maradéknak elégnek kell lenni a Go-ra, és a júliusban kiírandó 3 havi csíkra.

vighkata

Vettem egy Accuchek Go készüléket tegnap és annak analógiájára, minthogy az Accuchek Active (AA) gépemet a personal csíkkal használom (már 4 éve), megpróbáltam az Optimum csíkkal használni a Go készüléket (Laffi hívta fel a figyelmemet, hogy az Optimum csíkdoboz tetején ott szerepel az Accuchek szó és elvileg pont ugyanazt tudja a két csík, talán tényleg egyformák). És igen, sikerült, teljesen egyforma a 2 csík,

Az eredményeket csatolom.

"Szerencsére" pocsék cukraim voltak, ami nem mindennapos, de arra pont jó volt, hogy az összehasonlítást elvégezzem.

Igy már tudom használni és hátha más is hasonlóan gondolkodik, mint én, azért írtam ide ezt le.
Nagyon jó az összehasonlító táblicskud, én biztos hasznát veszem.
Neked van eg szuper Avivád is, most már csak azt kéne megvárni, hogy a 77E ahhoz is legyártsa a kukába való magyar megfelelőjét, és a csíkot ahhoz is meg tudnád venni jó magyar petákért.
És ezek a vc mérők tényleg az elavult kategoriát jelentik, sajna nálunk még ez az elérhető csúcs.

vighkata

Szia Molli!
;)
Üdv.,
Laci

Ui.: Egyébként gratula az új Accu-Chek Go mérődhöz, ehhez mit fog szólni Kata ha meglátja…:rolleyes::mrgreen:
Katát eszi a sárga irígység, de nem sokáig. Aztán ha valahogy megbumszlizom a Nanot, vagy a Combot, akkor sárgulhattok utánam.

vighkata

Sziasztok!
Talán túlságosan is egyezik, most így belegondolva, elvileg magasabbat kéne mérnie a vércukormérő készüléknek az ujjbegyből vett kapilláris vérből mint a labor a vénás vérmintából. Furcsa, most vagy nagyon pontos a készülék vagy pedig nem tudom... lehet legközelebbi labornál mind a két mérővel kipróbálom az eltérést, csak kíváncsiságból...;):D
Erről mit gondoltok? Ti végeztetek már ilyen összehasonlítást? (vércukormérő és labor által mért érték között)
Üdv.,
Laci
Én mindig összemérem a vc mérőt a laborral, és a vc mérő -ahogy írtam-, többet mutat a labornál. A tanultak alapján a kapilláris vér minta mindig magasabb a vénás mintánál, de én olvastam olyat, hogy a modernebb vc mérők valami úton-módon ezt a különbséget kikorrigálják. Azt nem tudom, hogy a Go ebbe a modern kategoriába tartozik-e, de tény, hogy ennyi, és rendszeres összemérés már elegendő támpontot ad a vc mérő megbízhatóságáról. Valamennyi eltérés bőven belefér a tűréstartományba, én még a 0,5 mmol/l-t sem tartom soknak, a 0,1-0,3 mmol/l pedig egyenesn jónak mondható.

Nekem a nagyobb ontosság pedig azért olyan fontos, mert gyakran van a cukim a 20,0 mmol/ közelében, és én is tapasztaltam (meg le is van írva), hogy minél magasabb a mért érték, %-osan annál nagyobb az eltérés. Na most 22,0-es cukinál már nagyon nem mindegy, hogy 1,1-gyel, vagy 3,3-mal mér-e mellé a gép, és milyen irányban? A korrekciónál van ennek nagyon nagy jelentősége. Pl 20-as cukinál csak 1,0-1,5 E-vel korrigálok, nem a számolt korrekciós lépcsővel, amihez legalább 3,0 E-t kéne beadni, hogy lemenjen 10,0 alá a cukim. Valószínű, hogy a vc mérővel mért 20,-as cuki talán csak 16-17 mmol/l lehet. Na egy pontosabb mérőkével a %-os eltérés is kisebb lehet, jobban tudok megfelelően korrigálni.

Én az összehasonlító mérést leginkább majd az extrém hipernél fogom értékelni. Ha az eredmények meg lesznek, szét is kürtölöm nektek.

Extrém magas hipert laborral nem igazán tudok végezni, mert a postprandiális (étkezés utáni) cuki jó szokott lenni, általában 8,0 körül van. (Pl. én mérek 8,1-est, a labor pedig 6,6-ot, vagy ekörülit.)

vighkata

Kedves Molli,és Laci,Nagyon szépen köszönöm a felvilágósító tippeket. Ezidáig nem mertem használni a Personal csíkot az AA mérőhöz,de ezek után csak ezt fogom használni,mert erről letudom tölteni a gépre az adatokat.
Borka, bátran használhatod a Personal csíkot, én is kb. 3 éve ezt veszem. Én régebben nem dobáltam ki az AC A csipjeit, egy egész gyűjteményem van, mégis legalább 1 éve ugyanazzal a csippel mérek.
Amikor áttértem a Personalra, akkor a különböző csipekkel végeztem összehasonlítást, és 0,1-0,4 mmol/ eltérést tapasztaltam, ami szintén elhanyagolható, főleg, hogy nem lehet tudni, melyik volt a pontosabb. A lényeg egyébként is az, hogy 6,0 mmol/l-t mérsz, vagy 20,0 mmol/l-t, a tizedek ehhez képest jelentéktelenek.
Szívesen adok két marok csipet, hogy tudd változtatni, gondolom neked az eredeti, vc mérőkéhez adott van csak.

tímeácska

Őstag
Vércukormérő által mért eredmény, kontra labor... Nos, nálunk is hasonló a tendencia, mint Lacinál, hogy közel azonos értéket kaptunk at AA gépnél, és a laborban mért értékeknél... Pontosítva: max. 0,2-0,3 mmol/l-rel volt magasabb (de volt, nem is egyszer, amikor pontosan megegyezett) a laborban mért vc. eredmény. Az AA és a Go közti különbség is elhanyagolható (nálunk), illetve 2db. AA és a Go közti... A két AA gép közel azonos értéket produkál, a Mátéé 0,1-0,2-vel "mér az enyém alá"... Úgy gondolom, hogy ezek a "paraméterek" egészen jók, nyugodt szívvel is használom az összes mérőkénket! A HbA1c eredmények is úgy gondolom, alátámasztják, megerősítik a gépeink mérési pontosságát...

blaci

Őstag
Igen, éppen ez az a mi elbizonytalanított egy kicsit. Mert én az Optimum mérővel tapasztaltam azt amit te az AA (és a Go) mérővel. Mármint a mérési eredmények és a labor… Az azonos gyártó készülékei közötti elhanyagolható különbség is rendben van, de ha egy másik gyártó készülékével (jelen esetben a Dcont Optimum) hasonlítjuk össze akkor már az ott észrevehető különbségeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Én sokallom az 1 – 1,2 mmol különbséget. Lehet fura, de engem zavar… Tegnap vacsora előtt az Optimum mérő, Optimum csíkkal 5,4 mmol-t mért, a Go mérő a Go csíkkal pedig 6,6 mmol-t. Véleményem szerint ez egyáltalán nem mindegy, most akkor melyik a helyes vagy inkább pontosabb? Melyikhez alkalmazkodjam, melyik méréshez igazítsam a kezelést, a diétát, a beadott inzulint? Éppen ezen gondolkodtam tegnap este… Az összes idei (2009. január – május) mérésem fent van a blogomban amit az Optimum mérővel és az Optimum csíkkal mértem. A HbA1c-m pedig ezt az eredményt tükrözi (legutóbb 5,0%), szóval egyenlőre ott tartok hogy maradok a jelenlegi mérőnél. A másik ami még eszembe jutott hogy ha ezeket a Go mérővel mértem volna kb. milyen lett volna az eredményem. Készítettem egy módosított táblázatot, amolyan "mi lett volna ha…" elgondolás szerint.;):D Szóval, pl. 2009. május hónapban: Lásd a csatolást!:D Minden mérési eredményt úgy módosítottam, hogy 1 mmol-t hozzáadtam az eredetileg mért értékhez, kb. ennyivel mér a Go magasabbat az eddigi tapasztalatok szerint, persze ez nem valós csak egy kis játék a számokkal…de mindenképpen érdekes! Persze így sem jelentős a változás, de annyiban látványos hogy ilyen állandó (6-os, 7-es) értékek mellett lehet-e 5% körül a HbA1c érték. Mit gondoltok…? (Gondolom azt hogy, de jó nekem, mert ráérek ilyenekkel foglalkozni…) :rolleyes::mrgreen:

Csatolás megtekintése BLaci_2009_május_hónap_ha_a_Go_mérőt_használtam_volna.xls

Csatolás megtekintése BLaci_2009_május_hónap_eredeti.xls

tímeácska

Őstag
Hát, igen, Laci... Ezeknél az eredményeknél inkább nagyobb lenne egy 5,5-ös HbA1c eredménye, mint egy 5%-os-nak...
Elgondolkodtató... :roll:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Jaj, írtam egy hosszút, de fel kellett állnom a géptől és a nagyfiam jött és összevissza kapcsolgatta a gépet, így elveszett minden... :(
Beszéltem a nagybátyámmal, aki gyerekdiab főorvos és azt mondta, hogy nem tudja senki (és nem is érdekel senkit), hogy milyen különbségek vannak a vénás érték és a vc mérős értékek között, mivel laboronként más a mérés és vc mérőnként is, ezért a lényeg, hogy valaki a saját vc mérőjén normoglikémiás legyen. A baj akkor van, amikor a vénás érték és a vc mérős érték nagyon más, tehát nem 1-2 mmol/l, hanem több a különbség, akkor nem jó a vc mérő valszeg. Ő nem pártolja a tesztcsíkokkal való "partizánkodást" (ő mondta így ezt egy adott gép más céghez tartozó tesztcsíkjának használatára), mert szerinte vannak olyan apró trükkök a gyártások során, amiket nem mond el az adott cég és amik miatt különböznek a csíkok és nem a kódra gondol, nem tudja, mik, mert ezt szerinte nem fogják elárni sosem.

Az én véleményem egy picit más. Én nem hiszem, hogy apró trükkök lennének a tökéletesen ugyanolyan tesztcsíkokban, ezek nem annyira bonyolult "szerkezetek", hogy ennyire misztikussá váljon a gyártás és az felettéb gyanús, hogy mind a personal és acchuchek active csíkoknál, mind a Go és Optimum csíkoknál nemcsak a tesztcsíkok teljesen azonosak, hanem még a dobozuk is egy az egyben azonos, az utóbbiaknál még rá is van vésve az optimum dobozra is, hogy AccuChek... no comment. Ilyet bakit nem követ el semmilyen cég, hogyha az egyik csík akármiben is különbözik a másiktól és ugye más cég gyártja, akkor pontosan ugyanolyanok lennének. Ráadásul az elmúlt 4 éves tapasztalatom is azt támasztja alá, hogy tökéletesen azonosak az AA és a personal csíkok - következésképpen a Go és az Optimum is. A kód meg, mint látszik, nem zavar annyi vizet, hogy ez akadályozná hosszú távon a "partizánkodást". Én azt látom, hogy az orvosok nem foglalkoznak ilyen dolgokkal, őket nem érdekli, hogy mennyire mér pontosan a gép, mert nekik csak az számít, hogy kb 8 alatt legyünk és ennyi. Nem tudják, hogy adott esetben valóban fontos, hogy 5 vagy 6 a cukrom, például, ha érzem, hogy megy lefelé és 6-ot mérek, még nem fogok ráenni, de 5-nél már, ha érzem a hipós érzést, bekapok valamit. Ez egy orvosnak túl apró dolog, ők azt hiszem, sosem fogják ezt megérteni. Vagy bólogatnak, hogy ha nekünk ez fontos, akkor elhiszik és elfogadják, hogy így és így csináljuk, de ránk hagyják. Sosem fogunk olvasni olyan értékelést, ami a vénás értékek és a vc mérős értékek közötti különbségekről szól, hiszen nincs 2 azonos labor sem. Ezek szerint, amit az egyik labor 9-nek mér, simán mérheti a másik 10nek vagy 11-nek, nem nagyon számít az orvosoknak. Pont ezért van különbség a HbA1c-kben is, erről itt már van egy topik, ha jól rémlik, micsoda különbségeket fedeztetek fel már ti is laborok között.
Bennem csak az merül fel, hogy akkor mi a fene az a nagybetűs (számos...) 7-es HbA1c??? Mert lehet, hoyg az 6, de lehet, hogy 8 és ha ilyen szoros határt húzunk meg, akkor ebből lehet baj esetenként. Akkor minek kellett 1 számban meghatározni a felső értéket? Miért fontos akkor ez a szám?

Én leszűrtem, hogy kevés ember foglalkozik ezzel az egésszel és, ha az én tapasztalatom (mérésekkel alátámasztva) azt mutatja, hogy működik az egész mondjuk a Go géppel, optimum csíkkal, én bizony használni fogom. De igazi választ sosem fogunk kapni arra, hogy mi a jó érték, melyik is az igazán valós érték, tehát ameddig magasabbat mérek egy adott géppel, addig (amíg nem billent ki ez az egyensúlyból) ez biztosan jobb, mintha egyre alá mennék az eddig mért értékeknek. Ezzel nagy bajt nem tudok okozni, azt csak az alámérős gépekkel lehet.

dg

Őstag
A fentiekhez annyit fűzök, hogy mikor az orvosunknak elmondtam, van új gépünk, felhívta a figyelmemet, hogy csak az egyiket használjam, és ahhoz igazítsak mindent. Máskülönben össze fogok zavarodni.

blaci

Őstag
...

"...Mindenesetre az eddigi összehasonlításoknál a Go v.c. mérő mindig magasabb értéket mutatott, viszont az eltérés is mindig kb. 1 mmol körül volt. Úgy gondolom hogy hosszabb távon a kezelés szempontjából ez így elfogadható (legalábbis jobb mintha hol alacsonyabb lenne, hol pedig magasabb) mert ha csak egy készüléket használunk akkor jól alkalmazható a kezelés szempontjából mindkét készülék. Mindig ugyanazzal a készülékkel mérve jól követhető a vércukor ingadozása. Egymáshoz viszonyított eltérés ide vagy oda."
...

A fentiekhez annyit fűzök, hogy mikor az orvosunknak elmondtam, van új gépünk, felhívta a figyelmemet, hogy csak az egyiket használjam, és ahhoz igazítsak mindent. Máskülönben össze fogok zavarodni.

Ez így van, igazad van, állandóan cserélgetni valóban nem érdemes a készülékeket, erre gondoltam én is a fenti, beidézett hozzászólásom részletében. Választani kell egyet és azt használni, de a tesztcsíkokkal való "partizánkodás" szerintem működik, azzal nincs gond, nem utolsó sorban így jóval olcsóbb is a folyamatos használat. Végül is ez volt itt a lényeg, a többi csak "játék a számokkal"...de szerintem azért érdekes volt.;):D:D:D
Üdv.,
Laci ...aki hónap végéig eldönti melyik mérőt használja...:rolleyes::mrgreen:

vighkata

Az azonos gyártó készülékei közötti elhanyagolható különbség is rendben van, de ha egy másik gyártó készülékével (jelen esetben a Dcont Optimum) hasonlítjuk össze akkor már az ott észrevehető különbségeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Én sokallom az 1 – 1,2 mmol különbséget. :rolleyes::mrgreen:
Csatolás megtekintése 525

Csatolás megtekintése 526
Ja, ja, Csigu Go-ja, a te Optimomod, az én ujjszúróm is 1,1 mmol/l különbséget eredményezett. Ha jól emlékszem, a tied mutatott többet, 5-6 körüli cukinál, ahol elvileg nem nagy a %-os eltérés.

Ma megrendeltem a Go-tot, holnap kapom meg. Holnap összemérés ezerrel. Még nem elég szita a zujjam. Kíváncsi vagyok az AC A és Go milyen eredményt ad. Szerintem elég sokat, mivel az én kütyüm elég magasat mér (legalábbis a laborhoz képest.)
Azt nem tudom, hogy a mérőkében jelent-e valamit, hogy 5 éve nyúzom, hóban, fagyban, napsütésben, kányikulában. Többször volt, hogy kiírta a méréstartományon kívüli hőmérsékletet.

vighkata

Sosem fogunk olvasni olyan értékelést, ami a vénás értékek és a vc mérős értékek közötti különbségekről szól, hiszen nincs 2 azonos labor sem.

Bennem csak az merül fel, hogy akkor mi a fene az a nagybetűs (számos...) 7-es HbA1c??? Mert lehet, hoyg az 6, de lehet, hogy 8 és ha ilyen szoros határt húzunk meg, akkor ebből lehet baj esetenként. Akkor minek kellett 1 számban meghatározni a felső értéket? Miért fontos akkor ez a szám?
Nem is foglalkoznak komolyan a vénás és kapilláris minta közötti különbséggel. Annyira nem, hogy az edu képzőben Blatniczky főo. csak érintőlegesen magyarázta el a néhány tized mmol/l-nyi különbséget a vénás, szöveti, és kapilláris vérminta között. Azt is csak azért, mert a szenzorrol beszélt, hogy az a szöveti glukozt nézi, ami a kettő között van.

A HbA1c meghatározott 7%-os szintje már engem is foglalkoztatott, hogy mi alapján húzták meg itt határt, amikor nincs két egyforma labor. A laborok a saját kalibrációjukhoz nézik az eredményt.
Itt inkább az a fontos, hogy mindig abban a laborban legyen a vizsgálat, hogy a változtást lehessen figyelemmel kísérni.
Egyébként a 7-es HbA1c egy nemzetközlileg elfogadott határérték, gondolom több USA, és egyéb országok ajánlásával.

vighkata

;):D:D:D
Üdv.,
Laci ...aki hónap végéig eldönti melyik mérőt használja...:rolleyes::mrgreen:
Még az is dönt, hogy melyiknél találod kényelmesebbnek a letöltést.
(Én csak nagyon bízom benne, hogy a Pix tudja olvasni a Go-t. A leírásban ugye szerepel, de hát a technika az tréfált már meg. És tudjuk jól, hogy a Pix az nem egy csúcs fejlesztés.)

Olvasgattam a hozzászólásokat és szeretnék megismételni valamit, korábban már írtam:

Az E77 a Roche-tól vásárolja a csíkokat, nagy tömbökben amiket később felvagdos és bedobozol. A csík egy az egybe ugyanolyan. Az érdekes a dologban az, hogy az E77 csíkja olcsóbb mint a Roche-é pedig ők a gyártók. Csak ugye a marketing meg a disztribúciós költségek, illetve a profitráta feltehetően nagyobb a svájci cégnél és emiatt van az árkülönbség. Tehát nem véletlenek a megfigyelések, mert a két csík tényleg tökéletesen ugyanolyan.

Érdekes amit a doki ismerősöd mondd, de szerintem ez csak a status quo megőrzésére szolgáló marketing szöveg. Az AA és az E77 csíkok igenis felcserélhetők, de ugye nyilván az egyik cég ezzel nagyon nem járna jól.

laffi

Tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, azóta beruháztam egy új gépre június elején.
Az optimumot akartam megvenni, de a gondozóban lebeszéltek róla, mondván ugyanazt tudja a partner is de olcsóbban, így partnert vettem.
Gyorsan kiderült hogy gáz van, mert vagy hirtelen jobbra fordult az anyagcserém, vagy brutálisan alámér..... nos a barátnőm régi AA gépéhez hasonlítva úgy 40%-kal kevesebbet mutat (több mérés!!!!)
12-13 körüli cukor a partner gépen 8-9 közé esik!!!!!
Szerintetek mit lehet tenni???? Eladni nincs pofám, így hogy tudom hogy ennyire alámér.... ha visszaviszem a gondozóba, nem hiszem hogy ott foglalkoznak vele, hívjam a gyártót? Adnak helyette egy másik vacakot?
Verem a fejem a falba, hogy miért hamarkodtam el a vételt. azóta több helyen olvastam hogy az Optimumok alámérnek a Partnerek meg pláne.
A GO gépről meggyőztetek, fogok beszerezni egyet és Optimum csíkkal fogom használni, pár tizedes eltérés nem zavar annyira mint a 40-50%.
Boóc Peti amit írtál korábban hogy +/- 25% lehet az eltérés a laborhoz képest, abba belefér, hogy az eddigi DCont Personalom vmivel fölémért, ez pedig durván alámér... tehát hiába reklamálok, elkárolhatom a Partner árát.

Boóc Peti amit írtál korábban hogy +/- 25% lehet az eltérés a laborhoz képest, abba belefér, hogy az eddigi DCont Personalom vmivel fölémért, ez pedig durván alámér... tehát hiába reklamálok, elkárolhatom a Partner árát.

Igen, ez sajnos lehetséges. Sőt, a legszebb az egészben az, hogy a labormérésnek is egy nagyon precízen meghatározott folyamat szerint kell mennie, különben az se lesz pontos. Úgyhogy a vércukormérésben a pontos szó értelmezése meglehetősen tág. A lényeg az, hogy a kritikus 2 és 10 közötti zónában legyen a lehető legpontosabb a mérés, de ahogy már korábban is kifejtettük, ennek a technológiának megvannak a maga korlátjai.

Hogyért vesztegetnek most egy partnert? 8-9 e?

laffi

Tag
Kata!
Légyszi Te is készíteni összehasonlító méréseket a GO és az Optimum csíkokra vonatkozóan, én is ezt fogom tenni, mihelyt beszerzem a GO gépet.
Ha Laci és Molli után mi is ugyanazt tapasztaljuk több méréssel alátámasztva (mármint hogy nincs eltérés). Ráadásul valszeg más chip értékek mellett mint Molli és Laci... akkor bizony mi 4-en képesek leszünk bebizonyítani magunk számára hogy márpedig a csíkok egyformák és hogy a kódolás mit sem számít. A GO készülék megbízhatóan használható Optimum csíkokkal. Végére kiderülhet hogy csak a profitról szól ez is.... Sztem csak a dobozon lévő tapadóscímke és a kartondoboza más! Formára ugyanaz, még a reagens összetétele is ugyanaz:
http://www.glucosesafety.com/ecemea...GlucoseMonitorList_Hungary_final17Feb2009.pdf

Ezzel a módszerrel még mindig közelebb leszek a valósághoz mint a korábbi hsz.-ban említett 40%-os aláméréssel!

laffi

Tag
Igen, ez sajnos lehetséges. Sőt, a legszebb az egészben az, hogy a labormérésnek is egy nagyon precízen meghatározott folyamat szerint kell mennie, különben az se lesz pontos. Úgyhogy a vércukormérésben a pontos szó értelmezése meglehetősen tág. A lényeg az, hogy a kritikus 2 és 10 közötti zónában legyen a lehető legpontosabb a mérés, de ahogy már korábban is kifejtettük, ennek a technológiának megvannak a maga korlátjai.

Hogyért vesztegetnek most egy partnert? 8-9 e?

Igen 8900.-

Kata véleményét osztom inkább, miszerint a magasabb tartományban IS fontos a pontosság, ui. a korrekciókhoz elengedhetetlen.... Szerintem nem BLaci helyzete a kritikus hogy vajon 5 vagy 5,5% lesz-e a hbA1c, hanem az, hogy azt hiszem jól vagyok beállva és kiderül h mégsem. Az eddigi havi vc átlagaim 8-9 között voltak, ehhez tartozott 7-7,5% HbA1c. Most 6 körüli átlagom van, viszont lehet hogy 8% vagy afeletti HbA1c lesz, na az lesz a durva...
Persze értem én hogy a pontosság nehezen kivitelezhető, de ha 2 db Accuchek gép 1-2 tizednyi eltéréssel mér (példa: Timi és a barátnőm is ezt tapasztalta), akkor a Roche mégiscsak tud valamit nyújtani a pontosság terén. Hm?

Oldal tetejére