Szia Kata,
remélem, hogy igazad van és idővel könnyebb lesz minden! Csak tudod, eddig rózsaszín felhőben éltünk, még ott tartunk, hogy megszületett (2009-ben!!) és itt van velünk! Első gyerek. Minden úgy történt, ahogy a nagy könyvben meg van írva, szép esküvő, klassz nászút, tervre jött baba, egészséges életmód terhesség alatt...stb. Majdcsak könnyebb lesz... igen, remélem...csak addig még nagyon sokat kell tanulnunk.
Azt lehet olvasni a fórumon (többen is írtátok), hogy ne a miértekre keressük a választ, hanem próbáljunk minél több infót megszerezni erről a betegségről. Igen, én azon leszek, de a miértek, hogyanok izgatnak, mert még friss az "élmény". Azt lehet mindenhol olvasni, hogy a diebetesnek nem tudják a kiváltó okát, feltételezik, hogy genetika, vírus okozta, stb. Én azt feltételezem - jár az agyam - , hogy nálunk egy vírus a mumus. Azt olvastam valahol, hogy brit kutatók azt feltételezik, hogy az 1-es típusú cukorbetegséget egy bizonyos hányásos vírus is kiválthatja. Egyik fórumtársunk által ajánlott tanulmányban (Dr. Fövényi J. írta) is azt lehet olvasni, hogy a terhesség alatt elkapott vírus is okozója lehet, amit viszont már bizonyítottak. Nos, az én terhességem nagyon közeli élmény, így vissza tudok emlékezni. Tavaly (2008. karácsony) két ünnep között, amikor félidős terhes voltam, beleestem egy betegségbe, ami magas lázzal és hányással járt. Lehet, hogy ez a betegségem váltotta ki a diabetest a kisfiamnál! Persze tudom, ha itt a megoldás, akkor sem változik semmi, nem tudjuk az idő kerekét visszaforgatni, de ha lehetne, megtenném!! Mi erről a véleményetek? A feltevésre gondolok, és nem az időutazásra.
Hogy lehet az, hogy néhány fórumtársunk leírja, hogy mi váltotta ki a cukorbetegségét, ellenben azt lehet olvasni sok helyen, hogy nem tudják az okát. Akkor most mi az igazság? Meg lehet állapítani vagy nem?
Tud erre nekem valaki válaszolni?