Vércukormérők

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Sziasztok,
csak egy történet: tegnap valamiért meg akartam mérni a vércukromat (acc active), bekapcsoltam, softclix elővéve, szúrok... semmi vér, na a lényeg sikerült 4 csíkot elpazarolnom, illetve a 4. csíkra már tudtam annyi vért préselni, hogy tök jó lett volna... de... mire idejutottam lemerült a vc-mérőbe az elem... így nem derült ki az eredmény... Kérdés: ti fel vagytok gondolom mindig készülve elemmel, vagy szoktatok így járni? és az is előfordulhat, hogy több elem rossz egymás után?

sünike

Új tag
Mivel nem vagyok orvos, nem ismerem a kórtörténeted, a diétád, az életviteled, ezért hülyeség lenne azt mondani, hogy igen vagy nem.

Ez is lehet egy dolog a sok-sok faktorból, igen.
2005 januárjában egy vérvétel alkalmával éhgyomri cukrom 29! volt.2007.november 27.-e óta inzulinpumpám van(Medtronic Paradigm 522) :cool:
Bázis Alap:

00-03: 0,15E
03-06: 0,2 E
06-09: 0.25E
09-12: 0,5 E
12-16: 0,3 E
16-20: 0,4 E
20-00: 0,35E
össz:7.5 E
Reggeli 40g CH-0,5 E
Ebéd 50g CH-1 E
Vacsora 55g CH-0,5 E
Össz Bolus:2 E
6,2-mértem az elöbb...leültem ide a géphez...és 15 perc múlva 5,3,mint akit leöntöttek egy vödör vizzel,remegés,homályos látás...

christina

Őstag
Bázis Alap:
00-03: 0,15E
03-06: 0,2 E
06-09: 0.25E
09-12: 0,5 E
12-16: 0,3 E
16-20: 0,4 E
20-00: 0,35E
össz:7.5 E
Reggeli 40g CH-0,5 E
Ebéd 50g CH-1 E
Vacsora 55g CH-0,5 E
Össz Bolus:2 E

Huhh. Ez nagyon furcsa gyerekadag. A 4 éves fiam 10 gr reggelihez 1,3-at kap.:):o (A bázisa se sokkal kevesebb a tiédnél.)

Sziasztok,
csak egy történet: tegnap valamiért meg akartam mérni a vércukromat (acc active), bekapcsoltam, softclix elővéve, szúrok... semmi vér, na a lényeg sikerült 4 csíkot elpazarolnom, illetve a 4. csíkra már tudtam annyi vért préselni, hogy tök jó lett volna... de... mire idejutottam lemerült a vc-mérőbe az elem... így nem derült ki az eredmény... Kérdés: ti fel vagytok gondolom mindig készülve elemmel, vagy szoktatok így járni? és az is előfordulhat, hogy több elem rossz egymás után?
Olyan kicsi súlya van szegény kis elemnek, érdemes belerakni egy tartalékot a szettbe.

...Pedig már azt hittem döntöttem...
Melyik mérőt vegyem....
Amit Péter irt elbizonytalinitott...:mad::mad::mad:

Az AC Go egy nagyon jó mérő és sokat számít az hogy ingyen kapod hozzá a csíkot. Csak ezért amit mondtam, ne válassz mást. Emberek ezrei használják és fogják is használni az AC és E77 csíkokat és elvannak vele. Totál offtopik, de pont most olvasok erről egy könyvet, ajánlom mindenkinek:
http://hvg.hu/Tudomany/20091214_chris_anderson_ingyen

Többször volt már, hogy jelezte a Personal az elem lemerülését, hamar vettem is elemet, és még mielőtt cseréltem volna, abbahagyta a jelzést. Szépen működött tovább...Mármint nem túl szépen, de működött. Olyan is volt, hogy egyszer csak elkezdett villogni a kis elem ábra, a következő pillanatban leállt az egész, kikapcsolt. 5 perc múlva újra működött.
Nem bír ki annyi mérést az elem, mint amit a használatiban írnak. Van itthon egypár elem, de bárcsak valahogy be tudnám lőni, mikorra várható a lemerülés! 4 hónap...párszáz mérés...
Viki

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az AC Go egy nagyon jó mérő és sokat számít az hogy ingyen kapod hozzá a csíkot.

Köszönöm!Tehát a Go!!!:dr_24:
Jaj de hát ugy tetszik a XCEED!!!
A Go-hoz tudtommal nem adnak ingyé csíkot, vagyis közgyógyra. Persze nem akarok zőccséget mondani, de én a Go-hoz még csak teljes áron vettem egy-két dobozzal, a többit receptre az Optimumot veszem.

Hangyusz, a Go nagyon jó választás, és az Xceed is. Az nagyon nem luxus, ha az embernek van 2 (esetleg 3) gépe.
A lényeg, hogy akárhány géped van, csak havi 3 doboz csíkra vagy jogosult, de azt te választod meg, hogy mikor milyen csíkot iratsz ki.

Nekem 3 gépem van. Ac A, Ac Go, és az Xceed. Az Ac A-hoz két féle csíkot iratok, az Ac A-t, és a Personalt, a Go-hoz Optimumot. Mivel nekem sem elég a havi 3 doboz, kénytelen vagyok venni teljes áron. Akkor meg azt veszem, amelyiket akarom.

vighkata

vighkata

Sziasztok,
Sidike, egyszer én is mértem neked cukit, és én is alig bírtam valami nedvet kipréselni, pedig én 3-as szúrásmélységgel böktelek.

Az elem azért merülhetett le, mert régóta bent volt a kütyüben, lehet, hogy még az eredeti elem, amivel a gépet megkaptad.

Általában amikor jelez az elemlemerülés, akkor még kb. 30 mérésre elegendő a szufla, de azért már ért engem is meglepetés. Az elemlemrülő villogás után 2 mérést tudtam csinálni, aztán se kép, se hang. Most legutóbb pedig kb. 2 hete villogott, hogy kevés benne a kakaó, és még most is simán mérek vele, pedig én nyúzom rendesen.

Elem naná, hogy van nálam/nálunk, mert bármikor csinálhatja, hogy villogás után azonnal kikapcs. CR2032-es elem kell bele. Én ebből is kizárólag a szuper jó elemet veszem, mert annak ellenére, hogy én naponta 7-10 mérést végzek, kb. 5-6 hónapig elég egy elem. Az Energizer és a Maxell elemeket veszem.

sünike

Új tag
A Go-hoz tudtommal nem adnak ingyé csíkot, vagyis közgyógyra. Persze nem akarok zőccséget mondani, de én a Go-hoz még csak teljes áron vettem egy-két dobozzal, a többit receptre az Optimumot veszem.

Hangyusz, a Go nagyon jó választás, és az Xceed is. Az nagyon nem luxus, ha az embernek van 2 (esetleg 3) gépe.
A lényeg, hogy akárhány géped van, csak havi 3 doboz csíkra vagy jogosult, de azt te választod meg, hogy mikor milyen csíkot iratsz ki.

Nekem 3 gépem van. Ac A, Ac Go, és az Xceed. Az Ac A-hoz két féle csíkot iratok, az Ac A-t, és a Personalt, a Go-hoz Optimumot. Mivel nekem sem elég a havi 3 doboz, kénytelen vagyok venni teljes áron. Akkor meg azt veszem, amelyiket akarom.

Szia Kata!
Péter az Optimum csíkra gondolt...Azt kapom közgyógyira!
Volt egy Personalom(a sogoromnak adtam),van egy Ac a és van az Optimum plusz(mostanában kiszurt velem...),gondolkodtam a Go és a Xceed között.B.Laci azt írta,hogy a Got használhatom Optimum csikkal(ő is igy használja).:dr_31:

vighkata

Szia Kata!
Péter az Optimum csíkra gondolt...Azt kapom közgyógyira!
Volt egy Personalom(a sogoromnak adtam),van egy Ac a és van az Optimum plusz(mostanában kiszurt velem...),gondolkodtam a Go és a Xceed között.B.Laci azt írta,hogy a Got használhatom Optimum csikkal(ő is igy használja).:dr_31:
Én is Optimummal használom a Go-t. Azért vettem meg, mert ugyanaz a csík való bele.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hangyusz, én is lassan 1 éve használom úgy, ahogy Kata, Optimum csíkkal az AC GO-t. Nagyon szeretem, szuper ez a gép. És jól, pontosan mér.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Mindenkinek!!
Hátha érdekel valakit....
Van 2 ujjszúróm, amit odaadok, elpostázom akárkinek, aki kéri.
Az egyik:
http://www.macosz.hu/autolet-impression.html
Ehhez egyelőre nem találtam póttűket (egy sincs benne most), de ezt biztosan lehet kapni.

A másik, egy softclix ujjszúró, ehhez van egy csomag tű is, ez ugye ilyen (ennél újabb az enyém, picit ilyen lilásabb árnyalatú):
http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.p...AccuChek_Softclix_ujjszuro_keszulek_Accu_Chek

Mindkét ujjszúró vadiúj, nem használtam és szívesen odaadom őket ingyen, még postaköltséget is vállalok.

Hangyusz,

A pontosság mindig több dolgon múlik:
1. Felhasználó
2. Gép
3. Csík

És a hangsúly mindig az elsőn van. Persze alapvető feltételeknek meg kell felelnie a gépnek és a csíknak is, de mindig az ember a lényeg aki mér.

Amit korábban belinkeltem az egy plusz dolog amire figyelni kell, ha olyan technológiás csíkot használsz. Ha nincsenek meg azok a bekavaró tényezők akkor GDH-PQQ csík is lehet pontos.

sünike

Új tag
Hangyusz,

A pontosság mindig több dolgon múlik:
1. Felhasználó
2. Gép
3. Csík

És a hangsúly mindig az elsőn van. Persze alapvető feltételeknek meg kell felelnie a gépnek és a csíknak is, de mindig az ember a lényeg aki mér.

Amit korábban belinkeltem az egy plusz dolog amire figyelni kell, ha olyan technológiás csíkot használsz. Ha nincsenek meg azok a bekavaró tényezők akkor GDH-PQQ csík is lehet pontos.
:dr_24:

Oldal tetejére