Vércukormérők

lizzi

Őstag
én is cserélnék egy Méryre ,szóval engem érdekel,hogy milyennek találjátok a készüléket magát,könnyen kezelhető ,pici,stb.
szóval fontosak az eredmények is ,de engem ez is érdekel:):)
és az ujjszúrójuk??
köszi!!!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
én is cserélnék egy Méryre ,szóval engem érdekel,hogy milyennek találjátok a készüléket magát,könnyen kezelhető ,pici,stb.
és az ujjszúrójuk??
köszi!!!
A mérőke szuper jó, még tesztelgetem ezerrel, jövök mindig az új infokkal.

A bökője ahogy van, kukába való. Nekem az hittem 1-esen is átböki az ujjamat. Egy bökés után is még 10 percig éreztem az ujjamat. Ugyanolyan vacak, mint a régi Cabriokban, vagy D-Cont V-ben volt. Már a 77e új vc mérőiben is jobb bökő van. A Mery-be ezt a vackot bele sem kellett volna rakni. Hosszú, mint a Szabó család, és olyan nehéz a kioldó rugója, hogy alig lehet megnyomni. Amikor mégis megnyomja az ember, akkor meg kilő, mint az ágyúgolyó.
Lecsavartam a kupakot és megmozgattam az a kis műanyag foglalatot, ami a lándzsát tartja, és nagyon mozog oldalirányban. Na most amikor az ember felhúzza és kilő vele, akkor berezonál rendesen, és gondolom emiatt is fáj a bökés.

A Multiclixet úgy reklámozzák, hogy még minimáli berezonálás sincs. A Softclix is kíméletesen bök, szerintem ott sincs berezonálás.

(Bocsi MERY, mondtam, hogy kíméletlenül megírom a negatívumokat, a bökője kukás. Napi 8-10 mérést nem lehet vele kibírni, még egy felnőttnek sem.)

zsuzsa

Új tag
Mi már három hete használjuk. Az elején nagy volt a bizonytalanság, pláne hogy apa nem igazán helyeselte a válltást, és folyamatos ellendrukkert éreztem nála. Az amit Kata leírt teljesen igaz, normál értékeknél szinte minimális az eltérés, de sajnos nekünk mostanában voltak nagyon magas és nagyon alacsony cukraink is. A nagyon alacsonynál a Méry mért 1,7 et, az Optimum 2,1 et, amikor a méry 2,2-t akkor az Optimum 3,1 et. Amikor a Méry mért 20,2-t akkor az Optimum 17,8 at. Szóval magas értéknél nagyobb az eltérés. Az az igazság, hogy úgy gondolom, mikor az optimumra válltottunk is, az volt a lényeg hogy egy mérőnél letegyük a voksunkat, nem lehet folyamatosan nény mérővel mérni, mert megbolundulok, és teljesen elbizonytalanodom. Mérünk Partnerrel optimummal,Méryvel, de azt hiszem befelyezem, és hagyatkozom a Méryre. Ami még fontos, hogy ez az az a készülék amit Tibi olyan magabiztossággal, ügyesen kezel, ahogy azt az optimummal nem tette. Azt a pici vért azt mindíg eltalálja, a mérő mindíg mér, könnyeb kezelhető jó kis készülék, és a teszcsíkjai is zökkenőmentesen beszerezhetőek. Annyi hogy szoltam a gyógyszretárunkba hogy ezentúl nekünk havi fixen 5 dobozzal rendeljenek meg, és mindíg megyek érte. Így működik mert egyébként mivel eddig ilyen nem fogyott, nem rendeltek volna, de megbeszéltem velük és így működik a dolog.

tímeácska

Őstag
és az ujjszúrójuk??
köszi!!!

Hát, Lizzi, ha a külcsín ennyire érdekel... :) Nagyon jó kis dizájn, szerintem tetszene Neked is! ;) Pici, tényleg nem bonyolultabb a használata, mint a többi készüléknek! Sőt, nagyjából ugyan azon az az alapelv! Ami még nagyon tuti benne, az, hogy gyakorlatilag 2 kijelzője van. A felső, nagy, csak bekapcsolásokkor működik, az alsó, keskeny csík kijelző pedig folyamatosan mutatja az időt és dátumot! Na, ez abszolút új a többi mérőhöz képest! Talán ami a legfuribb rajta, hogy a hátsó elemfedél alatt található az a gomb, amivel a beállításokat lehet elvégezni... Ehhez minden alkalommal le kell venni a hátlapot. De, ha nem állítgatja állandóan az ember a programot, akkor nem zavaró! Sőt, így tuti nem állítod el pl. az idő/dátumot, még véletlen sem! Bár, ha naponta át kell valamiért állítani a figyelmeztetés időpontjait (bár, 4 időpont adható meg, de mégis...), ez így zavaró lehet...
Szóval, nagyjából ilyen... Még én is tesztelem! ;)

vighkata

Talán ami a legfuribb rajta, hogy a hátsó elemfedél alatt található az a gomb, amivel a beállításokat lehet elvégezni... Ehhez minden alkalommal le kell venni a hátlapot. De, ha nem állítgatja állandóan az ember a programot, akkor nem zavaró! Sőt, így tuti nem állítod el pl. az idő/dátumot, még véletlen sem! Bár, ha naponta át kell valamiért állítani a figyelmeztetés időpontjait (bár, 4 időpont adható meg, de mégis...), ez így zavaró lehet...
;)
Először ez a hátlapos levétel-visszarakás engem is aggasztott, de rájöttem, hogy ez az egyik legtutibb megoldás, hogy az állandóan izgő-mozgó, mindenbe belekontárkodó kis lurkók ne állíthassák el csak úgy.

(Persze ne becsüljük alá a lurkókat, de még is biztonságosabb, csak ne tudja meg, hogy alatta van az állító gomb.:rohog:)

tímeácska

Őstag
Először ez a hátlapos levétel-visszarakás engem is aggasztott, de rájöttem, hogy ez az egyik legtutibb megoldás, hogy az állandóan izgő-mozgó, mindenbe belekontárkodó kis lurkók ne állíthassák el csak úgy.

(Persze ne becsüljük alá a lurkókat, de még is biztonságosabb, csak ne tudja meg, hogy alatta van az állító gomb.:rohog:)

És én ezt Mátémnál tudnám kivitelezni???...:dr_4: Lehetetlen! :):dr_31:

tímeácska

Őstag
Ha azt hiszi, hogy a fedél alatt csak a zelem van, azt minek emelgetné? ;)
Vagy te meggondolatlan, felelőtlen anya (az ilyen? :rohog:) megmutattad neki? :o

Szerinted, mivel én tudtam, hogy az elem mellett van a beállító gomb, megmutattam Neki???:o:dr_4: Viszont, Ő úgy döntött, már csak megnézi azt a zelemet... :dr_19: Minél inkább mondogattam, hogy minek akarja megnézni azt az elemet, hiszen az is olyan, mint a többi! ;) Szerintem nem hitt nekem...:p Aztán átnézegette a használati útmutatót, és nagy örömmel közölte, hogy anya, az elem mellett van ám egy gomb, vegyük le a fedelet... :cool: Remek... Lebuktam én is, meg a zelem is... :rohog::rohog:

yaksi

Új tag
Nem borítékolni, hanem fogadni kellett volna, akkor lenne mire fogni a sörivást :rohog::rohog::rohog:.

Szóval este 10 után ért oda a MERY-s figura, és így még nem sok tesztelést tudtam végezni, de ezek az alábbiak tegnap iccakától ma reggelig:

Go: 3,0 MERY: 3,0
Go: 8,0 MERY: 8,1
Go: 6,0 MERY: 5,7
Go: 8,4 MERY: 7,3
Go: 8,5 MERY: 7,5

Még agyalok az eredményeken, de nem tűnik rossznak. Első sorban azt kell tudni, hogy a cukorszint állandóan változik, a mérések pedig pillanatnyi állapotot mutatnak. A kapilláris vér pedig egy kis késéssel mutatja a tényleges, vénás vér cukorszintjét. A kérdés, hogy melyik képes hamarabb érzékelni a változást a kapillárisokban. Ehhez sokkal többet kellene tudnunk a plazmakalibráció elvéről, hiszen mindkét csík a kapillárisokban lévő teljes vérből állapítja meg a glukozt.
(Első olvasatban félrevezető volt a plazma kifejezés, hiszen nem a kapillárisban lévő plazmát méri, ez engem is megvezetett az elején)
Go:

No, akkor Nálad is valami hasonló a helyzet. Ahogy "élesedett" a helyzet, nálam is így nyílt ketté az olló, azaz mér egyre eltérőbbet magas értéken a Vivamax és a Méry. Az Accu Chek a Vivamax értékeit hozza, 1-2 tizedes eltéréssel, de 7,0 felett a Méry már "elhúz" a másik kettőtől negatív irányba...

vighkata

Szerinted, mivel én tudtam, hogy az elem mellett van a beállító gomb, megmutattam Neki???:o:dr_4: Viszont, Ő úgy döntött, már csak megnézi azt a zelemet... :dr_19: Minél inkább mondogattam, hogy minek akarja megnézni azt az elemet, hiszen az is olyan, mint a többi! ;) Szerintem nem hitt nekem...:p Aztán átnézegette a használati útmutatót, és nagy örömmel közölte, hogy anya, az elem mellett van ám egy gomb, vegyük le a fedelet... :cool: Remek... Lebuktam én is, meg a zelem is... :rohog::rohog:
Mondjuk tanukat nem kell szerezned, meg is lepődnék, ha nem így lenne. :rohog::rohog::rohog:

vighkata

No, akkor Nálad is valami hasonló a helyzet. Ahogy "élesedett" a helyzet, nálam is így nyílt ketté az olló, azaz mér egyre eltérőbbet magas értéken a Vivamax és a Méry. Az Accu Chek a Vivamax értékeit hozza, 1-2 tizedes eltéréssel, de 7,0 felett a Méry már "elhúz" a másik kettőtől negatív irányba...
Az 1-2 tized nagyon nem jelent semmit, az olyan minimális. Ha ugyanazzal a géppel mérsz azonnal egymás után, ennyi különbség akkor is lesz a két mérés között.

A különböző mérőkék eltéréseinél pedig a nagyobb különbség adódhat abból, hgo nem egyforma érzékenységűek a különféle csíkok, egyik-másik később követi a cukiszint ingadozását.
Az pedig nyilvánvaló, hogy a célértéken felüli cukorszintnél a hibahatás is szélesebb. Ettől ezek a mérések még pontosnak mondhatók, legalábbis a terápia jól vezethető általa.

Gond akkor lenne, ha egyikkel mérnél 6,3-at a másikkal meg 16,3-at. Amíg nem ez áll fent, addig nem aggódj ezen, nincs miért.

Amikor mi nagy hévvel csináljuk ezeket az összeméréseket, akkor látni szeretnénk, hogy 6,3 helyett nem mér-e 16,3-at, és hipo vagy hiper körül mennyi megbízhatóak az új (vagy nekünk új) kütyük.

Egyébként egy 18-as, vagy afölötti mérést, bármelyik kütyüvel lett mérve, nem szabad készpénznek venni. Lehet, hogy laborban mérve az a cuki csak 15,0 vagy alatti lenne. Legalábbis a sok túlkorrigálás erre enged következtetni.

yaksi

Új tag
Az 1-2 tized nagyon nem jelent semmit, az olyan minimális. Ha ugyanazzal a géppel mérsz azonnal egymás után, ennyi különbség akkor is lesz a két mérés között.

A különböző mérőkék eltéréseinél pedig a nagyobb különbség adódhat abból, hgo nem egyforma érzékenységűek a különféle csíkok, egyik-másik később követi a cukiszint ingadozását.
Az pedig nyilvánvaló, hogy a célértéken felüli cukorszintnél a hibahatás is szélesebb. Ettől ezek a mérések még pontosnak mondhatók, legalábbis a terápia jól vezethető általa.

Gond akkor lenne, ha egyikkel mérnél 6,3-at a másikkal meg 16,3-at. Amíg nem ez áll fent, addig nem aggódj ezen, nincs miért.

Amikor mi nagy hévvel csináljuk ezeket az összeméréseket, akkor látni szeretnénk, hogy 6,3 helyett nem mér-e 16,3-at, és hipo vagy hiper körül mennyi megbízhatóak az új (vagy nekünk új) kütyük.

Egyébként egy 18-as, vagy afölötti mérést, bármelyik kütyüvel lett mérve, nem szabad készpénznek venni. Lehet, hogy laborban mérve az a cuki csak 15,0 vagy alatti lenne. Legalábbis a sok túlkorrigálás erre enged következtetni.

Az érdekesség nálam csak az, hogy minél többet mért a Vivamax, a Méry (az előző méréshez képest) annál kevesebbet. Tehát az olló egyre nyílt...

Nos, méricskéltem a 4 cukormérővel.
A teszt résztvevői:
Accu-Chek Go; Méry; Accu-Chek Active (új); Accu-Chek Active (régi);
Az eredmények:
Go / Méry/Új A./Régi A.
6,5 / 6,3 / 5,9 / 5,8
6,4 / 6,3 / 6,1 / 5,8
6,2 / 6,2 / 5,7 / 5,9
6,2 / 6,3 / 6,0 / 5,9

Egyelőre ennyi adatom van. Sok következtetést 4 mérési eredményből talán még korai lenne levonni, de úgy látom, hogy a 2-2 különböző elven mérő ("felszippantós/rácseppentős") készülék hasonló adatokat produkál, elenyésző köztük az eredménybeli különbség!
A Go és a Méry valamivel "magasabb" eredményeket mutat, kb. (eddig!) 4-5 tizedes eltéréssel. Kíváncsian várom a többi mérés eredményét!
Ezekhez már csak egy Xceedet kéne rakni és meglenne a nagy magyar vércukormérő teszt :) Persze ahogy Kata is mondta, az alsó és felső tartományokat is mérni kéne. Sőt, ha majd egyszer lesz meleg, akkor megcsinálhatnánk a hőmérsékleti tesztet is, hogy melyik mérő milyen hőmérsékletig mér pontosan, ez utóbbira nagyon kíváncsi vagyok.

Hosszú, mint a Szabó család

:rohog:

misamaci

Aktív tag
Csak úgy ötletszerűen (kibújt belőlem a vegyész ...):
Nem létezik olyan standart oldat, ami mindegyik típusú csíkhoz alkalmazható és megbízhatóan azonos értékeket ad? (valahol elvileg léteznie kellene, hiszen a csíkokat kalibrálják valamihez)

Mert ha van ilyen, akkor talán a talin meg is ejthetnénk a nagy magyar vércukormérő tesztet ... szerintem nem lesz olyan készüléktípus, amiből ne lenne ott legalább 1 készleten.

tímeácska

Őstag
Persze ahogy Kata is mondta, az alsó és felső tartományokat is mérni kéne.

Most akkor túl jók az eredményeim?! :o :)hurra:)
Rontanom kellene rajtuk, hogy megfelelően kivitelezhessem a tesztet?! :o :)rohog:)
Sőt, ha majd egyszer lesz meleg, akkor megcsinálhatnánk a hőmérsékleti tesztet is, hogy melyik mérő milyen hőmérsékletig mér pontosan, ez utóbbira nagyon kíváncsi vagyok.
A rendelkezésemre álló cukormérőkkel benne vagyok a tesztelésben! ;):D

vighkata

Ezekhez már csak egy Xceedet kéne rakni és meglenne a nagy magyar vércukormérő teszt :) Persze ahogy Kata is mondta, az alsó és felső tartományokat is mérni kéne. Sőt, ha majd egyszer lesz meleg, akkor megcsinálhatnánk a hőmérsékleti tesztet is, hogy melyik mérő milyen hőmérsékletig mér pontosan, ez utóbbira nagyon kíváncsi vagyok.
Ez egy nagyon jó ötlet. Biztos, hogy letesztelem a kütyüket, én is kíváncsi vagyok. :laz:

tímeácska

Őstag
Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Eredeti szerző Boóc_Péter

</td> </tr> </tbody></table>
Ez egy nagyon jó ötlet. Biztos, hogy letesztelem a kütyüket, én is kíváncsi vagyok. :laz:

Mármint, az jó ötlet, hogy egy Xceedet kellene hozzá tennem?! :rohog::rohog::D:D Szerintem is! ;);):p

Oldal tetejére