Vércukormérők

tímeácska

Őstag
Na, hát ez gyors volt! Tegnap rendeltem meg a Méryt, már át is vettem... :D
Teszt indul... Egyelőre csak a 10 db. csomagban levő csíkkal, mert Mátémnak még ugye nincs közgyógyigazolványa, az én áprilisi adagom meg már fel van írva...:dr_31:

dg

Őstag
Teszt indul... Egyelőre csak a 10 db. csomagban levő csíkkal, mert Mátémnak még ugye nincs közgyógyigazolványa, az én áprilisi adagom meg már fel van írva...:dr_31:

Hűha!

Várjuk a fejleményeket! Mit mivel? Elvileg minek kellett volna kijönnie és mi jött ki? ilyesmi...
Én nem sietek. Spórika van, momentán.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor

Hűha!

Várjuk a fejleményeket! Mit mivel? Elvileg minek kellett volna kijönnie és mi jött ki? ilyesmi...
Én nem sietek. Spórika van, momentán.
Én kértem egy doboz csíkot pluszban, ma este mérek ezerrel, Active-hoz, Go-hoz, Xceed-hez. Hamarosan jövök az infokkal. A Mery-nek cca 10-15 %-kal kell magasabbnak lennie a többihez viszonyítva a plazmakalibrációnak köszönhetően. :dr_32:

yaksi

Új tag
Én kértem egy doboz csíkot pluszban, ma este mérek ezerrel, Active-hoz, Go-hoz, Xceed-hez. Hamarosan jövök az infokkal. A Mery-nek cca 10-15 %-kal kell magasabbnak lennie a többihez viszonyítva a plazmakalibrációnak köszönhetően. :dr_32:

Borítékolom, hogy kb ennyivel kevesebbet fog mérni, nem többet.

De kíváncsian várom a teszteket.

Nálam a Vivamax és az AC ugyanazt az eredményt produkálja, a Méry 10-15%-kal kevesebbet. A két előbbi eredménye van jóval közelebb a labor eredményéhez.

tímeácska

Őstag
Főnököm döntött Partnert választotta a Méryt nem ismeri.Meli

Megmondom őszintén, ha egy ismertebb, biztosabb háttérrel rendelkező cég készüléke, és a valójában (számunkra, Magyarok számára...) teljesen ismeretlen Méry közt kellene hosszú távon választani, biztos, hogy nem a Méryt választanám! Kissé macerásnak és bizonytalannak tűnik (egyelőre!) számomra a tesztcsíkhoz jutás is... Aztán, lehet, hogy egy kis idő után teljesen rugalmasan, zökkenőmentesen fog ez is működni!
Lényeg: ha nem egy (akár ócska:cool:) cukimérőbe és 1990 Ft-ba került volna, nem hiszem, hogy megvettem volna teljes áron! Mindenesetre, ha végre elkészül Mátém közgyógyigazolványa, íratni fogok fel a Méryhez tesztcsíkot. Ha másért nem is, egy tesztelést megér! :cool::)
De egyik Accu-Chek készülékemet sem fogom a Méry kedvéért a fiók mélyére ásni! :dr_31: Ha eddig nem hagytak cserben, én sem hagyom őket!:)

tímeácska

Őstag
Azért tényleg mennyire "gáz", hogy az angol honlapokat böngészve azt látom, hogy pl. az Accu-Chek Advantage, Compact Plus GP, Compact nevű cukormérők már nem kaphatók... Nálunk meg nem hogy nem kaphatók már, de nem is voltak! Sokan még csak azt sem tudták, hogy gyártották... :o:mad::rolleyes:

tímeácska

Őstag
Azért tényleg mennyire "gáz", hogy az angol honlapokat böngészve azt látom, hogy pl. az Accu-Chek Advantage, Compact Plus GP, Compact nevű cukormérők már nem kaphatók... Nálunk meg nem hogy nem kaphatók már, de nem is voltak! Sokan még csak azt sem tudták, hogy gyártották... :o:mad::rolleyes:

Haladunk a korral... Csak néha az az érzésem, hogy visszafelé... :mad:

tímeácska

Őstag
Nos, méricskéltem a 4 cukormérővel.
A teszt résztvevői:
Accu-Chek Go; Méry; Accu-Chek Active (új); Accu-Chek Active (régi);
Az eredmények:
Go / Méry/Új A./Régi A.
6,5 / 6,3 / 5,9 / 5,8
6,4 / 6,3 / 6,1 / 5,8
6,2 / 6,2 / 5,7 / 5,9
6,2 / 6,3 / 6,0 / 5,9

Egyelőre ennyi adatom van. Sok következtetést 4 mérési eredményből talán még korai lenne levonni, de úgy látom, hogy a 2-2 különböző elven mérő ("felszippantós/rácseppentős") készülék hasonló adatokat produkál, elenyésző köztük az eredménybeli különbség!
A Go és a Méry valamivel "magasabb" eredményeket mutat, kb. (eddig!) 4-5 tizedes eltéréssel. Kíváncsian várom a többi mérés eredményét!

vighkata

Borítékolom, hogy kb ennyivel kevesebbet fog mérni, nem többet.

De kíváncsian várom a teszteket.

Nálam a Vivamax és az AC ugyanazt az eredményt produkálja, a Méry 10-15%-kal kevesebbet. A két előbbi eredménye van jóval közelebb a labor eredményéhez.
Nem borítékolni, hanem fogadni kellett volna, akkor lenne mire fogni a sörivást :rohog::rohog::rohog:.

Szóval este 10 után ért oda a MERY-s figura, és így még nem sok tesztelést tudtam végezni, de ezek az alábbiak tegnap iccakától ma reggelig:

Go: 3,0 MERY: 3,0
Go: 8,0 MERY: 8,1
Go: 6,0 MERY: 5,7
Go: 8,4 MERY: 7,3
Go: 8,5 MERY: 7,5

Még agyalok az eredményeken, de nem tűnik rossznak. Első sorban azt kell tudni, hogy a cukorszint állandóan változik, a mérések pedig pillanatnyi állapotot mutatnak. A kapilláris vér pedig egy kis késéssel mutatja a tényleges, vénás vér cukorszintjét. A kérdés, hogy melyik képes hamarabb érzékelni a változást a kapillárisokban. Ehhez sokkal többet kellene tudnunk a plazmakalibráció elvéről, hiszen mindkét csík a kapillárisokban lévő teljes vérből állapítja meg a glukozt.
(Első olvasatban félrevezető volt a plazma kifejezés, hiszen nem a kapillárisban lévő plazmát méri, ez engem is megvezetett az elején)
Go:

tímeácska

Őstag
Nos, méricskéltem a 4 cukormérővel.
A teszt résztvevői:
Accu-Chek Go; Méry; Accu-Chek Active (új); Accu-Chek Active (régi);
Az eredmények:
Go / Méry/Új A./Régi A.
6,5 / 6,3 / 5,9 / 5,8
6,4 / 6,3 / 6,1 / 5,8
6,2 / 6,2 / 5,7 / 5,9
6,2 / 6,3 / 6,0 / 5,9

Egyelőre ennyi adatom van. Sok következtetést 4 mérési eredményből talán még korai lenne levonni, de úgy látom, hogy a 2-2 különböző elven mérő ("felszippantós/rácseppentős") készülék hasonló adatokat produkál, elenyésző köztük az eredménybeli különbség!
A Go és a Méry valamivel "magasabb" eredményeket mutat, kb. (eddig!) 4-5 tizedes eltéréssel. Kíváncsian várom a többi mérés eredményét!

Lényeges megjegyzés:
mindegyik gép a SAJÁT csíkjával van mérve!!!

tímeácska

Őstag
Go: 3,0 MERY: 3,0
Go: 8,0 MERY: 8,1
Go: 6,0 MERY: 5,7
Go: 8,4 MERY: 7,3
Go: 8,5 MERY: 7,5

Érdekes, hogy az első 2, talán 3 mérés eredménye minimális eltérést mutat, sőt, elenyészőt! De az utolsó 2 eredmény az előzőekhez képest jelentősen eltérő! Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a többi mérésed adatai!

vighkata

Érdekes, hogy az első 2, talán 3 mérés eredménye minimális eltérést mutat, sőt, elenyészőt! De az utolsó 2 eredmény az előzőekhez képest jelentősen eltérő! Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a többi mérésed adatai!
Hát ez az, erre akartam kitérni, de boci pofi dolgozni.
Szóval a cukimérőknél tudjuk, hogy a normál tartományon belül sokkal kisebb hibaszázalékkal dolgozik, akár a laborhoz, akár más kütyühöz, hasonlítunk. Célértéken kívül már nagyobb a hibaszázalék. Így ezek alapján azt is mondhatnám, hogy a te összeméréseid nem relevánsak.

Bocs, de alkalmatlan vagy :rohog::rohog::rohog: a tesztelésre. ;)

tímeácska

Őstag
Hát ez az, erre akartam kitérni, de boci pofi dolgozni.
Szóval a cukimérőknél tudjuk, hogy a normál tartományon belül sokkal kisebb hibaszázalékkal dolgozik, akár a laborhoz, akár más kütyühöz, hasonlítunk. Célértéken kívül már nagyobb a hibaszázalék. Így ezek alapján azt is mondhatnám, hogy a te összeméréseid nem relevánsak.

Bocs, de alkalmatlan vagy :rohog::rohog::rohog: a tesztelésre. ;)

Selejt vagyok... :laz: :rohog::rohog::rohog:

Oldal tetejére