Insulinpumpa

borka

Őstag
No, reggel volt ugye egy 1,2-es cuki. 12:44-kor 19,2-t mértem, itt beadtam 2 E inzulin, 14:44-kor már a korrekció ellenére a cuki 25,4 volt.
Na ez az az eset, amikor már nem tudom eldönteni, hogy van-e értelme újabb korrekciónak. Lejjebb viszi-e a cukit, vagy felhalmozódik? És akkor, amikor már hat az inzulin, akkor a rengeteg tobzódó inzulin levágja a vérben keringő cukikat. Itt már nem egyedül a front negatív hatása érvényesül, hanem az ellenreguláció is jelen van. Ez az igazi káosz, amiből okossággal nem lehet kijönni, legfeljebb utólag konstatálni, hogy mi lett volna a jobb megoldás.

A sok korrekció egyáltalán nem jó.Ebben az esetben 1 segítség van,hogy fél óra alatt igyál meg legalább 1l vizet.
Sándor

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A sok korrekció egyáltalán nem jó.Ebben az esetben 1 segítség van,hogy fél óra alatt igyál meg legalább 1l vizet.
Sándor
Én is ezt látom az egyetlen megoldásnak, félek az újabb drasztikus hipótól. Azonban amit nem tudok kipisilni (mert 10 percenként megyek), az már a fülemen folyik ki. De tényleg a vízzel való segítség a legjobb.

Most jut eszembe, az Xceed van nálam, meg is mérem a ketonomat. Gyanírom, hogy 0,3 fölött lesz.

borka

Őstag
Én is ezt látom az egyetlen megoldásnak, félek az újabb drasztikus hipótól. Azonban amit nem tudok kipisilni (mert 10 percenként megyek), az már a fülemen folyik ki. De tényleg a vízzel való segítség a legjobb.

Most jut eszembe, az Xceed van nálam, meg is mérem a ketonomat. Gyanírom, hogy 0,3 fölött lesz.

Kössél be egy katétert és hazafelé a bicaj csomitartóján elfér.:rohog::cool:
S.

pumpás

Őstag

Ha othon vagy 2 egység inzulin és utánna egy forró zuhany amilyet a bőröd elbir.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha othon vagy 2 egység inzulin és utánna egy forró zuhany amilyet a bőröd elbir.
Á, még a dolgozóban vagyok (pedig de jó lenne otthon), és a legnagyobb aggodalmam, hogy bringával még el kéne tekernem a város másik felébe, ami most nem éppen baba megoldás, de muszáj mennem. Inkább várok egy kicsit.
Most megint megmértem a cukit, és már "csak" 23,2, úgy hogy nem adtam korrekciót. Most nem is merek már korrigálni, majd délután, este meglátom mi lészen velem.

pumpás

Őstag
Á, még a dolgozóban vagyok (pedig de jó lenne otthon), és a legnagyobb aggodalmam, hogy bringával még el kéne tekernem a város másik felébe, ami most nem éppen baba megoldás, de muszáj mennem. Inkább várok egy kicsit.
Most megint megmértem a cukit, és már "csak" 23,2, úgy hogy nem adtam korrekciót. Most nem is merek már korrigálni, majd délután, este meglátom mi lészen velem.
Nemtartom jóötletnek 23.2 cukornál a bringázást.:mad:

lizzi

Őstag
szerencsére nem kell íratnom szereléket ,mert januárig van!!
és remélem ,hogy akkor már az én dokinőm is diab centrumban dolgozik már :)

tímeácska

Őstag
szerencsére nem kell íratnom szereléket ,mert januárig van!!
és remélem ,hogy akkor már az én dokinőm is diab centrumban dolgozik már :)
Úgy tudom, hogy diab pumpacentrummá úgy "minősíthető", ha megvan x mennyiségű pumpás egyén, aki abba a "körzetbe" tartozik. Vagy mondjuk úgy, ahogy nálunk van: Veszprém gyermekdiabetológiája nem pumpacentrum, így Ők nem is állíthatnak át gyerkőcöt pumpára, hanem Győrbe utalják Őket. De gondozásra nem kell mondjuk havonta Győrbe menniük (ha minden oké), mehetnek Veszprémbe is (receptek felírása, stb.). De ha lenne ehhez a "körzethez" tartozó 25 pumpás gyermek, akkor már kérhetnék, hogy minősítsék pumpacentrummá a veszprémi gyermekdiabot! Szóval, annyi tuti, hogy Veszprémben 25 pumpás főre van minimalizálva! Nem tudom, hogy mi alapján határozták meg a 25 fős létszámminimumot...

linus

Tag
Úgy tudom, hogy diab pumpacentrummá úgy "minősíthető", ha megvan x mennyiségű pumpás egyén, aki abba a "körzetbe" tartozik. Vagy mondjuk úgy, ahogy nálunk van: Veszprém gyermekdiabetológiája nem pumpacentrum, így Ők nem is állíthatnak át gyerkőcöt pumpára, hanem Győrbe utalják Őket. De gondozásra nem kell mondjuk havonta Győrbe menniük (ha minden oké), mehetnek Veszprémbe is (receptek felírása, stb.). De ha lenne ehhez a "körzethez" tartozó 25 pumpás gyermek, akkor már kérhetnék, hogy minősítsék pumpacentrummá a veszprémi gyermekdiabot! Szóval, annyi tuti, hogy Veszprémben 25 pumpás főre van minimalizálva! Nem tudom, hogy mi alapján határozták meg a 25 fős létszámminimumot...

Tímeácska, én kaptam levelet a medtronictól és ott úgy írják, a magyarországi pumpacetrumok közé tartozik a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház. Vagy félreértettem valamit? Mert egy listában van felsorolva.

tímeácska

Őstag
Tímeácska, én kaptam levelet a medtronictól és ott úgy írják, a magyarországi pumpacetrumok közé tartozik a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház. Vagy félreértettem valamit? Mert egy listában van felsorolva.

Június hónapban (a pontos dátumokat nem tudom...) 3 pumpás gyermek töltötte be a 18. életévét... Így jelenleg nincs meg a 25 fős minimum határ a gyermekdiab pumpacentrumhoz!
"Felnőttileg" valóban pumpacentrum Veszprém!

linus

Tag
Június hónapban (a pontos dátumokat nem tudom...) 3 pumpás gyermek töltötte be a 18. életévét... Így jelenleg nincs meg a 25 fős minimum határ a gyermekdiab pumpacentrumhoz!
"Felnőttileg" valóban pumpacentrum Veszprém!

Hát akkor nem tudom, a levélben ezt írták hogy inzulinpumpa centrum. És hogy oda kell mennem , a legközelebbi pumpa centrumba feliratni mindent. Igaz, nem tudom eddig hány volt, nekem a levélben 22 helyet soroltak fel.

tímeácska

Őstag
Hát akkor nem tudom, a levélben ezt írták hogy inzulinpumpa centrum. És hogy oda kell mennem , a legközelebbi pumpa centrumba feliratni mindent. Igaz, nem tudom eddig hány volt, nekem a levélben 22 helyet soroltak fel.

Én eddig is oda mentem felíratni a recepteket! Már 3 éve folyamatosan... Sőt, annak ellenére is felírhatták, hogy a mai napig (!) csak Győr állíthatja át pumpára a gyerekeket! Ez 100%, ugyanis, most igényel pumpát egy ismerősöm (az a leányzó, aki a talira magunkkal vittünk), és akkor mondta az orvos, hogy ha meglenne a 25 fő, nem lenne semmi gond, mert Ők is át tudnák állítani. Ráadásul (ahogy az előbb írtam) 3 pumpás gyermekük töltötte be a 18. életévét... És ez nem hetekkel ezelőtt történt, hanem múlthéten!
De jelzem, hogy én és velem együtt még nagyon sokan, már évekkel ezelőtt is ugyanitt írattuk fel a kanülöket!
Kanült felírása nem csak diabetológusnak van jogosultsága, viszont pumpát CSAK pumpacentrum írhat ki! Vagyis, eddig csak centrum írhatta... Nos, én is így írathattam fel éveken keresztül Veszprémben! A 25 fő magyarán megmondva, a pumpa felírásának, és a pumpára átállításnak jogosultságához kell(lene)!

A Roche ma meglepő levelet küldött. Ha jól értem, akkor megvált a Pharma-Marketing forgalmazótól, mert az bővitette a termékkörét. Kizárólagos forgalmazó lett a Replant-Cardo, amelyik csak Roche termékeket árusít. Megnéztem a három cég honlapját. A Roche erről nem ír. A Pharma-Marketing változatlanul tart Roche terméket. A Replant-Cardo sok mindent árusít, de Roche terméket egyet sem. Ki érti ezt?

tímeácska

Őstag
A Roche ma meglepő levelet küldött. Ha jól értem, akkor megvált a Pharma-Marketing forgalmazótól, mert az bővitette a termékkörét. Kizárólagos forgalmazó lett a Replant-Cardo, amelyik csak Roche termékeket árusít. Megnéztem a három cég honlapját. A Roche erről nem ír. A Pharma-Marketing változatlanul tart Roche terméket. A Replant-Cardo sok mindent árusít, de Roche terméket egyet sem. Ki érti ezt?

Helló Helló! :)
Ez még nagyon új esemény... Mármint, a cégváltás... Szerintem csak idő kérdése, míg a cégek frissítik honlapjaikat! Hétfőn történt a váltás. Csak ennyire új!

poe

Őstag
Helló, köszi a linket! :dr_31:

Számomra még mindig nem egyértelmű, hogy ki írhatja fel a cuccot...
A Helló által linket doksiban ezt írják:
1. Ki írhat fel inzulinpumpát és tartozékot 2010. június 1-től?
Támogatással történő rendelésnek egyrészt szakképesítési követelménye van, mely szerint belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, endokrinológia szakképesítéssel rendelkező orvos írhatja fel az eszközt. Továbbá a R.-ben, illetve a támogatási listában tételesen fel vannak sorolva azok az inzulinpumpa centrumok, ahol az eszközöket fel lehet írni, vagyis teljesül a „munkahelyre vonatkozó követelmény”.
Ha tényleg csak pumpacentrumban írhatják fel, akkor jól kicsesztek velem (meg még sok más emberrel), mert a legközelebbi is 70 km... :mad:

Oldal tetejére