mindenkinek

misamaci

Aktív tag
És ne felejtkezzünk meg ama igen sajnálatos élelmiszer előállítási rossz szokásról se: majdnem minden szalámi-felvágott készítményben van szőlőcukor... Virsliben is. Ez olyan... olyan... dögség!:mad:
Marcsi! Vigyázat, a párizsiban is van... (legalábbis, a legtöbben van...)
http://www.kosarmagazin.hu/articles/1638

A felvágottakban általában csak kis mennyiségben használják, elsősorban nedvességmegkötőként (ettől lesz olyan szép fényes a felülete).

Ami még húzós, az a csökkentett zsírtartalmú "Light" készítmények ... ezekben néha brutális mennyiségű só és cukor van, egyszerűen azért, mert a kieső zsír ízfokozó hatását sóval (és/vagy glutaminnal) ellensúlyozzák ... viszont ezt a nagyobb mennyiségű sót a hozzáadott cukor remekül elfedi (+ a cukor is ízfokozóként hat), így nem érzed ehetetlenül sósnak ezeket a kajákat.
 

tímeácska

Őstag
na, akkor kérek egy listát arról, mi ehető és mi nem. (csak legelnem ne kelljen!!)

Drága Marcsi!
Először is, én nem lehangolni, feldühíteni akartalak...
Hogy mi ehető?! Rövid, de nagy tartalommal bíró listát fogok adni: MINDEN, vagy BÁRMI! Csak okosan...:cool: És jóvan, ha ennyire nem akarsz legelni, akkor nem kell... :cool:;)
Na, szóval...
Máténál ezt a virslis-párizsis esetet én is ám csak "véletlen" vettem észre! Szóval, nem szólt nekem sem senki, hogy figyusz, mert lehet benne szőlőcukor annak ellenére, hogy nem gondolnám...
Aztán hosszas filózás után, hogy mi a csudától emelkedett rendszeresen a gyermek cukra annak ellenére, hogy szénhidrátot nem, csak virslit-szalámit-párizsit-téliszalámit evett... Régebben, amikor még igazán kis tök alsó volt, és penes volt, sajnos elég gyakoriak voltak a magas cukrok nála... Ilyenkor annak ellenére, hogy éhes volt, nem adhattam neki CH tartalmú ennivalót, mivel az akkor használatos Actrapiddal nem tudtam korrigálni, olyan nagy inzulinérzékenysége volt. Ráadásul - az én tapasztalataim szerint - nem is érdemes az Actrapiddal korrigálgatni, mert újabb hatásmaximumot produkálunk vele, újból enni kell (ha tetszik, ha nem...), vagy belefuthatunk egy hypoba, ráadásul elég sokáig "hat"... (Ultragyors inzulinnal más a helyzet...)
Tehát, amikor magasabb cukrai voltak, de éhes volt, a fentebb leírt hamikat kapta, de a cukra feljebb mászott... Aztán volt olyan is (de hányszor...), hogy éppen azért nem kaphatott enni, mert jó volt a cukra, de éhes volt, korrigálni meg nem akartam az Actrapiddal... És megint csak felvágottat kapott... És a cukra megint elindult felfelé! Na, ekkor tudtam először arra következtetni, hogy igenis, van összefüggés a felvágott elfogyasztása, és az emelkedő vércukor között! Emlékszem, hogy akkor éppen vákuum-csomagolt szeletelt téliszalámit evett, és annak a csomagolásán bizony fel volt tüntetve a szőlőcukor. Hát, Mátém nem 1 karika szalámit evett, hanem jó fele csomagot... Ez után kezdtem alaposabban utána járni a dolognak...
És valójában az a legbosszantóbb, hogy dietetikus nem jelezte, nem szólt, hogy óvatosan, mert lehet benne cukor, hanem éppen az ellenkezőjét közölték velünk: ha nagyon éhes a gyerek, nyugodtan adjak Neki szalámit, sőt, a kajája is úgy nézzen ki, hogy 1 szelet kenyér, és jó sok feltét rá...
Na, szóval, ez van, drága Marcsi! De emiatt NE TESSÉK NEKEM LELOMBOZÓDNI, meg dühösnek lenni, mert harapok! ;)
 

tímeácska

Őstag
Moncsi2010! Ha van kedved és lehetőséged a még csak alakulófélben levő mini-találkozónkhoz csatlakozni - ami szerintem igen hasznos lenne Neked - szeretettel várunk ám! A dátum még körvonalazódik, meg a pontos helyszín is, de lesz, az tuti! Úgy néz ki, hogy december egyik szombati napján, Pesten lesz, de nagyon sokan - köztük jómagam is - vidékről megyünk... :cool:
 
NE TESSÉK NEKEM LELOMBOZÓDNI, meg dühösnek lenni, mert harapok! ;)

nem lombozódom le, mert már elég jól kialakult a napi rutinom a kaja terén, csak meglepődtem, és félek, hogy kiderül, vizet se igyunk, mert az is cukros:)

egyébként most van egy problémám, ugyanis beteg volnék (vagy mi), létezik, hogy ilyenkor du-ra magasabbak a cukrok? Vagy a front miatt? Na, ettől vagyok lombtalan!:(
 

borka

Őstag
Nincs valaki köztetek, aki az írisz-diagnosztikában jártas? Csak úgy kíváncsiságból érdekelne, hogy "mit jelent" Bogyóm bal szemében levő pöttyöcske... Ezen a képen határozottan jól látszik: http://drinfo.hu/forum/tag/timeacska-album-bogika-foto4941-nem-en-nem-ettem-belole-de-tenyleg.html


Szia Timcsi !

Bogyó szája körüli dolgokról többet tudnék mondani :D ,de a viccet félretéve, én ezt találtam.

http://sziget.mine.nu/~tamjan/iricomparts/iriszterkepek/EmmySchumann.jpg

A megfejtés a Tiéd.
Sándor
 

manocs

Új tag
Betegségtől, fronttól simán megnőhet az inzulinigény... :( Ezek miatt sincs olyan soha, hogy "mostatuti", ez a tökéletes beállítás, állandóan változik...hogy a fene esne bele...:mad: Aztán győzd kitalálni, hogy most éppen mi a a baja...:laz: (betegség, front, több/kevesebb mozgás, stressz, menses, somogyi, elszámolt kaja....)
 

tímeácska

Őstag
nem lombozódom le, mert már elég jól kialakult a napi rutinom a kaja terén, csak meglepődtem, és félek, hogy kiderül, vizet se igyunk, mert az is cukros:)

egyébként most van egy problémám, ugyanis beteg volnék (vagy mi), létezik, hogy ilyenkor du-ra magasabbak a cukrok? Vagy a front miatt? Na, ettől vagyok lombtalan!:(

Rám és Mátémra is az a jellemző(bb), hogy ha betegség zajlik éppen, akkor összességében magasabbak a cukraink, nem napszakos emelkedést mutat...
Ettől még ne tessék nekem lombtalannak lenni!!! Meggyógyulsz, és minden rendben lesz! :dr_32:
 

Eszti27

Új tag
Sziasztok!S.O.S. Segítsetek nekem abban a kérdésben,hogy beadassam-e a kisfiamnak az influenza elleni oltást!?????Igazából nagyon érdekelne a ti véleményetek,mert csak ti tudjátok hogy mennyire van szüksége a diabosoknak az oltásra!Az orvosunk sem igazán tud mit mondani!Kérlek benneteket segítsetek,mit tegyek mert a jövőhéten aktuális lenne a dolog!Köszönöm nektek előre is!!!!!!!!
 

borka

Őstag
Kedves Manócs!

Köszi a választ, egyenlőre már tartsunk ott, hogy két hónap után végre elvégezzék a hemoglobin A1C vizsgálatot, és a C peptidet, ezt is csak azért csinálják meg most pénteken, mert kivertem a balhét, hogy miért nincs ez meg, az orvos meg lapított persze.
A hipókról kérdeznék abban segíts : neked mivel jön, és gyakori e ettől az ultragyors-tól, illetve az éjszakai bázistól? Volt már e komolyabb hipó, mert én ettől rettegek, hogy az utcán lesz velem valami, és amilyen jó emberek itt vannak, részegnek néznek, kirabolnak, meg otthagynak.
Honnan lehet szerezni, ilyen cukorbeteg igazolványt, lapot, amit magamnál hordhatok, ha baj van. Nekem még az sincs.

puszil,
Moncsi
milyen vércukornaplót és milyen kártyát??bővebben?:)
talán segíthetek:)
Moncsinak szerettem volna keresni cukorbeteg kártyát,hátha le lehet tölteni,de nem találtam sehol.
Vércukor naplót amit ki kell töltögetni,szintén sehol nem találtam,csak elektronikusat.
 
Oldal tetejére