Kipróbált édesség receptek

misamaci

Aktív tag
Ebbe a sütibe 200gr. Méz kell,az azt jelenti,hogy 80gr a glukoz,de akkor most a méz ch-ját nézed vagy a glukozét? A méz 80gr ch-100GR.

Ezért írtam, hogy trükkös:
Inzulinadagolás szempontjából csak a glükóz számít!
A fruktózt a szervezet inzulin nélkül képes hasznosítani. Ezért is lehet diabetikus élelmiszerekben használni édesítésre.
Összes Ch-bevitelbe - pl fogyókúrás diéta esetén - mindkettőt be kellene számítani az energiabevitel miatt.

bogesz

Új tag
Ezért írtam, hogy trükkös:
Inzulinadagolás szempontjából csak a glükóz számít!
A fruktózt a szervezet inzulin nélkül képes hasznosítani. Ezért is lehet diabetikus élelmiszerekben használni édesítésre.
Összes Ch-bevitelbe - pl fogyókúrás diéta esetén - mindkettőt be kellene számítani az energiabevitel miatt.
A FOGYÁS IS RÁM FÉRNE,DE MOST INKÁBB SÜSSÜNK!!!!!!!!!!!!!:hurra::hurra::hurra:

misamaci

Aktív tag
A FOGYÁS IS RÁM FÉRNE,DE MOST INKÁBB SÜSSÜNK!!!!!!!!!!!!!:hurra::hurra::hurra:

:cool::cool: na most már egy nyelvet beszélünk :rohog::rohog:
Ahogy nézegettem azt a receptet, amit belinkeltél, valszeg én is azt sütöm meg, csak még rápótolok valamennyi zab(v. búza)korpával, hogy elnyújtsam a felszívódást ... és valszeg teszek bele a sütőpor mellé szalalkálit is, hogy még levegősebb legyen (a magas rosttartalom miatt lehet hogy a sütőpor magában kevés lenne) .... gondolkodok még egy mézes-diós variáción is ... és lehet hogy a cukor egy jó részét is inkább mézzel váltom ki (a plusz rost miatt alighanem el fogja bírni a tészta ... de ez tényleg csak menet közben derül majd ki) .... annyi már most biztos hogy a kész tésztát érdemes lesz legalább egy estére hűtőben pihentetni, hogy a korpa is rendesen megszívja magát .... egyenlőre ennyi jutott eszembe. :)

bogesz

Új tag
:cool::cool: na most már egy nyelvet beszélünk :rohog::rohog:
Ahogy nézegettem azt a receptet, amit belinkeltél, valszeg én is azt sütöm meg, csak még rápótolok valamennyi zab(v. búza)korpával, hogy elnyújtsam a felszívódást ... és valszeg teszek bele a sütőpor mellé szalalkálit is, hogy még levegősebb legyen (a magas rosttartalom miatt lehet hogy a sütőpor magában kevés lenne) .... gondolkodok még egy mézes-diós variáción is ... és lehet hogy a cukor egy jó részét is inkább mézzel váltom ki (a plusz rost miatt alighanem el fogja bírni a tészta ... de ez tényleg csak menet közben derül majd ki) .... annyi már most biztos hogy a kész tésztát érdemes lesz legalább egy estére hűtőben pihentetni, hogy a korpa is rendesen megszívja magát .... egyenlőre ennyi jutott eszembe. :)
:dr_24::dr_24::dr_24:KÖSZI,KÖVETNI FOGOM AZ ÖTLETET:cool:,MÁRCSAK AZ ÉRDEKEL MIBŐL MENNYIT TEGYEK BELE?BOCS DE ÉN CSAK ÍGY TUDOM MEGCSINÁLNI,HA VALAKI LEÍRJA NEKEM A TUTIT!!!!!!:cool::cool::cool::cool:

misamaci

Aktív tag
:dr_24::dr_24::dr_24:KÖSZI,KÖVETNI FOGOM AZ ÖTLETET:cool:,MÁRCSAK AZ ÉRDEKEL MIBŐL MENNYIT TEGYEK BELE?BOCS DE ÉN CSAK ÍGY TUDOM MEGCSINÁLNI,HA VALAKI LEÍRJA NEKEM A TUTIT!!!!!!:cool::cool::cool::cool:

Per pill még én is csak agyalok a lehetőségeken ... a konkrét mennyiségek majd inkább menet közben állnak össze ... úgy kb 50g korpát gondoltam, de hogy mézből mennyit fog elbírni a tészta (kell-e bele cukorpótló vagy sem), azt nem tudom most megsaccolni ...

bogesz

Új tag
Per pill még én is csak agyalok a lehetőségeken ... a konkrét mennyiségek majd inkább menet közben állnak össze ... úgy kb 50g korpát gondoltam, de hogy mézből mennyit fog elbírni a tészta (kell-e bele cukorpótló vagy sem), azt nem tudom most megsaccolni ...
VÁROM A FEJLEMÉNYEKET,ADDIG BESZERZEM AZ ALAPANYAGOKAT! LEÍROD HA MEGVAN?:dr_24::dr_24:KÖSZI

poe

Őstag
Bogesz, légyszíves kapcsold ki a Caps Lock-ot! A fórumon a csupa nagy betű azt jelenti, hogy kiabálsz, pedig szerintem te nem is...:)

borka

Őstag
A közelgő ünnepekre való tekintettel egy újabb recept adalék.(nem diabos)

Csatolások

• Receptek (Vendégváró sütemények).doc .doc
    1 MB · Olvasás: 6

misamaci

Aktív tag
Jelentem sütöttem mézest, most várom hogy ismét fogyasztható állagúra puhuljon vissza :D (sütés után, melegen finom volt)

400 g tk. tönkölyliszt
80 g zabkorpa
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 kk őrölt szegfűszeg
2 kk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
0,5 dl víz

50 g margarin
250 g méz

A száraz összetevőket kimérem, összekeverem, félreteszem.
A margarint és a mézet vízfürdő felett melegítem, amíg a margain elolvad és a méz folyós nem lesz (nem kell túl erősen melegíteni). A mézes keveréket a liszthez adom és elkezdem gyúrni. Menet közben annyi vizet adok a tésztához, hogy egy lágy linzertészta állagú anyagot kapjak. Amikor már összeállt, akkor hengerbe sodrom és fóliába tekerve hűtöben pihentetem egy napig.

Gyúráskor és nyújtáskor csak óvatosan szabad lisztezni, mert gyorsan megkeményedik és nem fog feljönni sütéskor. Az elején eléggé ragad, de ez egy idő után elmúlik!

misamaci

Aktív tag
Diós-mézes süti

Na ez a ma délelőtti konyhai ötletroham eredménye:):

4 db tojás
200 g méz
70 g darált dió
70 g lenmagliszt
50 g zabkorpa
őrölt fahéj, szegfűszeg ízlés szerint

A mézet vízfürdőn átmelegítem (épp csak langyosra) és eldolgozom a 4 tojás sárgájával, hozzáadom a dió/lenmagliszt/zabkorpa keveréket és alaposan elkeverem. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verem és hozzáadom a diós keverékhez. Az egész masszát kivajazott/lisztezett tepsibe öntöm és 150 fokos sütőben tűpróbáig sütöm (kb 15-20 perc) és utána a meleg sütőben hagyom száradni.

A lenmagliszt egyrészt kiváló rostforrás, másrészt kellemesen diós ízű ... ezért került bele

tápértékek (32 szeletre vágva, szeletenként:
energia (kJ/kcal): 214,4/51,3
fehérje (g): 1,06
zsír (g): 2,25
szénhidrát (g): 6,47
rost (g): 0,7

lizzi

Őstag
a No salty-n találtam én is egy nagyon jó receptet,nincs benne liszt és szuper könnyű és finom,a neve csokis -diós kocka,érdemes megnézni ,kipróbálni:)!

lizzi

Őstag
én is most kevertem össze egy adagot ,igaz ezt cukorral csináltam és azonnal fogyasztható
lesz ,az ígéretek szerint:)

Oldal tetejére