Ezt a receptet a májusi diabfórumban láttam, gondoltam kipróbálom (a receptet ide csak kimásoltam onnan). Mirelit epret használva is nagyon finom lett!!! Ajánlom mindenkinek Diabetikus epres joghurttorta (4 főre) Hozzávalók: 3 tojás édesítő (eritrit, stevia) 3 evőkanál tönkölyliszt csipet só 1 teáskanál sütőpor Az joghurtkrémhez: 4 dl habtejszín Édesítőpor (eritrit, stevia) vanília aroma rum aroma fél citrom leve 4 dl eperjoghurt (jogobella light v. 0%-os) 3 dkg zselatin 50 dkg eper Elkészítés A torta alja: 1. A tojások sárgáját az édesítő kétharmadával krémesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék édesítőt is beledolgozzuk. 2. Egyharmadát a bekevert tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük el benne. 3. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük. Tortakrém: 1. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé az édesítőt is beledolgozzuk. Citromlével és a rumaromával ízesítjük, majd 3 dl joghurtot adunk hozzá. 2. A zselatint a maradék 1dl joghurtba szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban. 3. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk. 4. A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük. 5. A tetejét eperrel, citromfűvel díszítjük. Tápanyagtartalom – 1 szeletben: Energia: 347,7 Kcal, fehérje: 9,45 g, zsír: 24,3 g, szénhidrát: 23,4 g
ha szereted a joghurtalapú édességeket, ezt feltétlenül próbáld ki: https://www.vercukormeres.hu/receptek/?url=gyumolcszsele_poharban a nem diabéteszes párom is imádja