jelentem sütöttem mézest, most várom hogy ismét fogyasztható állagúra puhuljon vissza :d (sütés után, melegen finom volt)
400 g tk. Tönkölyliszt
80 g zabkorpa
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 kk őrölt szegfűszeg
2 kk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
0,5 dl víz
50 g margarin
250 g méz
a száraz összetevőket kimérem, összekeverem, félreteszem.
A margarint és a mézet vízfürdő felett melegítem, amíg a margain elolvad és a méz folyós nem lesz (nem kell túl erősen melegíteni). A mézes keveréket a liszthez adom és elkezdem gyúrni. Menet közben annyi vizet adok a tésztához, hogy egy lágy linzertészta állagú anyagot kapjak. Amikor már összeállt, akkor hengerbe sodrom és fóliába tekerve hűtöben pihentetem egy napig.
Gyúráskor és nyújtáskor csak óvatosan szabad lisztezni, mert gyorsan megkeményedik és nem fog feljönni sütéskor. Az elején eléggé ragad, de ez egy idő után elmúlik!