vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Én már teljesen elgyengültem, ehetek végre?Nyugi! Mire viszagyengül, addigra már ehetsz
Én már teljesen elgyengültem, ehetek végre?Nyugi! Mire viszagyengül, addigra már ehetsz
NAgyon jó!!!!!!!!!
szuper ügyes vagyok! most puha,lehet nálam fordítva működik karácsonyra beton kemény lesz??????
hát próbálom leírni,amúgy már dobozba van! 25 dkg méz,5 dkg margarin,20 dkg fruktóz,4 tojássárgája,2,5 dl tej,csipet fahéj,1 mk.szegfűszeg,2 dkg szalakáli, 90 dkg liszt( 5 dkg korpa,25 dkg te.őrlésű,60 dkg finomliszt).ezt hogy csináltad? ... Melyik recept szerint?
mindenesetre viszont akkor lehet hogy most kellene gyorsan bedobozolni, mielőtt elkezd cementálódni :d
Nem mondtad nekijje, hogy tudsz te fiam, ha akarsz?Gábor (!) tegnap ezt sütötte (családban 2-2 arányban volt a finom-épphogy ehető vélemény)
Gábor (!) tegnap ezt sütötte (családban 2-2 arányban volt a finom-épphogy ehető vélemény)
30 dkg. teljes kiőrlésű liszt, 1 sütőpor, 10 dkg margarin, 20 dkg méz, 1 nagy tojás, csipet só, 3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék A tésztához a lisztet tálba szórjuk, a margarint a mézzel felolvasztjuk/meglangyosítjuk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, a sót, a mézeskalács-fűszert, majd hozzáadjuk az egész tojást és a langyos margarinnal elkevert mézet. Az egészet jól összegyúrjuk, nem baj, ha eleinte ragad kicsit (nem kicsit ragad, hanem nagyon, legalábbis a konyhából beszűrődő zajok szerint). A tésztát nem szükséges pihentetni. Lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 5-8 perc alatt kész, a formák nagyságától függően, tehát figyeljünk oda! Sütés előtt különféle magokkal, ha megsült, cukormázzal díszíthetjük.
Jajj, hát fotográfot azt feltétlen kérünk, de a dátummal mi lesz? Több év múlva, mikor bizonyítani akarod neki, hogy anno milyen ügyi-bügyi volt, akkor le tudja tagadni, hogy neeem, akkkkkor?, ááááMeg sem mertem szólalni, nehogy leszokjon róla, azazhogyazértmégis megdicsértem persze. Majd ma lefényképezem, ha díszíti (kell a dokumentáció!)
Hálás köszönet!Már megint kaptam recept gyűjteményt.igaz,hogy nem diabos,de ki-ki alakítsa át a maga részére.
Egy tápanyagos füzetbe az van írva, hogy a réteslap 100g-ja 23g CH-t tartalmaz. Múltkor e szerint számoltam a rétesnél, mivel nem volt ráírva az adott csomagra a tápanyagtáblázat. És úgy láttam, hogy tényleg ennyi, nem dobta meg a cukrom. Ez egy kis falunak a rétesüzeméből származott.
Most anyum vett Tesco-s réteslapot,amire az van írva, hogy 100g-ban 61g Ch-t tartalmaz. Most hol az igazság, vagy ekkora különbség lehet a kettő között?
Nem emlékszem, ki keresett kis lyukú muffinsütőt. A mostani teszkós katalógusban van, 24 lyukú, egy ezres.
Olvastam, hogy a liszt 1/3-át lehet helyettesíteni natúr szójaitalporral. Ez a termék folyékony?