Insulinpumpa

gretta

Új tag
Üdvözlök Mindenkit!
Nemrég regisztráltam magam Nálatok :), mert úgy gondolom tudnátok tanácsot adni a problémám megoldásában.
Egy hónapja jutottam arra a sorsra, hogy folyamatos vércukor önellenőrzést és inzulin-szurit kell magamon végeznem.
Mivel még dolgozom (szerencsére), ezért a munkahelyemen elég nagy gondot okoz ennek a megvalósítása, mert nem tudok elvonulni a kíváncsi tekintetek elől. Pár kolléga éppen akkor toppan be hozzám, amikor éppen lekezelem magam.
Ezt még sajnos nem tudom elég rugalmasan kezelni, mert úgy gondolom talán nem tartozik senkire...
Köszönöm, hogy meghallgattatok!

szia,
ahhoz, hogy rugalmasan kezeld a dolgot először magadban kell tisztáznod és elfogadnon hogy márpedig ezentúl így kell élned... Kemény dió lesz, de majd sikerülni fog, és akkor már fittyet hánysz arra, hogy ki lát és ki nem lát. Aki fontosnak tart téged az úúgyis elfogad, aki meg nem az meg meg sem érdemli, hogy bánkódj miatta. A kaja időpontokat azt tudod tartani? mennyire toleráns a főnököd? Mennyire tartod a diétát? Fel a fejjel! Látod?.... NEM VAGY EGYEDÜL.

Kérdésem röviden ennyi: Lehet evvel a szerkentyűvel akár fogyókúrázni is?

Igen, lehet pumpával fogyókúrázni. Ha tudod a ch-inzulin arányt (ezt az orvosod határozza meg) kevesebb ch-t is ehetsz egy-egy étkezésnél, érdemes a kezelő orvossal is beszélni, hogy mennyi a napi minimum ch mennyiség ami alá ne menj.
Én csak azzal fogytam 1 kg-t egy hónap alatt, hogy kevesebb lett a napi inzulin mennyiségem, penes kezelésem során havonta híztam 0,5-1kg és nem értettem miért amikor csak zöldséget ettem (most már tudom a nagy vc ingadozások és az alul műkődő pajzsmirigy miatt:(). Jó fogyókúrázást, de csak akkor ha pumpával a bázisod is megfelelően van beállítva:)!

gretta

Új tag
Kedves Pumpahasználók!

Én most szeretnék áttérni inzulinpumpára, mert a "hagyományos" inzulinterápiák nem egyensúlyozták ki az értékeimet. Viszont kicsit tartok a pumpától, nem is annyira attól, hogy állandó kiegészítőm lesz...ezen már túl vagyok, hanem kíváncsi lennék rá, hogy az inzulinpumpára való átállás nem fog-e plusz kilókat is jelenteni?
Hallottam azt is, hogy mivel a pumpával könnyebb eltalálni az inzulinigényt ezért a napi összmennyiség gyakran kevesebb, mint a konzervatív kezeléseknél, így elkerülhető a hiperinzulineria és akár fogyni is lehet, amit csak segít, hogy a magas értékek is ritkábbak.
Kérdésem röviden ennyi: Lehet evvel a szerkentyűvel akár fogyókúrázni is?

Köszönöm előre is mindenki tanácsát: PindurBocs

:) jópofa ez a kérdés - A fogyis kérdéseknél általában mindenki másra esküszik, de nincs két olyna ember akire ugyanúgy hat ugyanaz a diéta... Hát sztem nem a pumpától kell várni a fogyi csodákat.... Én annakidején amikor megkaptam a pumpát igaz ami igaz, több mint tíz kilót lefogytam. ennek az volt az oka, hogy amikor penes voltam nem a kellő szögbe szúrtam be a tűt, és így nem minden inzulin szívódott fel - és ugye ami nem szívódott fel az mind a pocimon maradt---
amikor megkaptam a pumpát akkor a dokinővel kikísérleteztük hogy hány mm legyen a kanülöm és azt a belövővel ugymond nem tudom rossz szögbe beadni....
Miután már minden a megfelelő helyre jutott, csak úgy peregtek le rólam a feleslegek, pedig a diétámon nem igazán változtattam....
Szóval akár innen kiindulva fogyni is lehet a pumpával... De én már nemegytől az ellenkezőjét is hallottam. Szóval kíváncsi lennék a többi pumpás tapasztalataira is e téren.... Kire hogy hatott a pumpa???

gretta

Új tag
ti hogyan kezelitek a hypokat? ki mire esküszik? És ha egy hypo 3 napig okozhat még magas cukrokat akkor honnan tudjátok, hogy az a magas cukor valamelyik hypo következménye??? ( vagy valami más áll a háttérbe..)és mi van akkor ha sorozatosan hypozik az ember? hogy lehet így beállítani egy jó bázist? várni kell egy 3 hipomentes napra és csak utána belenyulni a bázisba?

Judit,
eleinte biztos zavaró a soa k kérdő és bámészkodó tekintet, de szokták mondani hogy minden csoda csak 3 napig tart.... Majd megszokják a látványt. ha már te el tudod fogadni azt, hogy neked ezentúl így kell élned utána már nem fog érdekelni, hogy mit gondolnak mások... aki fontosnak tart az elfogad és segít aki pedig nem az meg sem érdemli hogy foglalkozz vele!
mennyi ideig voltál 2 tipus?
én úgy hallottam hogy a gyógyszeresek is előbb utóbb inzulinra kényszerülnek. csak idő kérdése...
2ként milyenek voltak a cukraid?

hypo. Hmm...Én régebben mindig örültem annak ha hypo van, mert soha semmi komoly bajom még nem volt tőle, és akkor mindig megengedtem magamnak a finom édességeket. Akkor csak annyi jött le, hú de jó alacsony a cukrom és végre kedvemre ehetem az édeset.... Mostmár azért annyira nem örülök neki - főleg miután itt olvastam, hogy a szemre igencsak káros lehet - Terhesként a doki azzal fenyegett, ha nem csökkentem a hipok számát kevesebbre ( hetente 5ot azért produkáltam) akkor bentfekvés lesz a dologból ( szerintük ugyanis nem tartottam a kötelező pihenőt....) Tényleg Cuki most hogy megy ez az egész a Péterffibe? te se szabad sportolj semmit csak pihenni ezerrel? Mert nekem az volt hogy reggel 9től délután 4ig ne mozogjak abszolút semmit. Hát néha nehéz volt tartani...
De visszatérve a hipokhoz... Mostanában 2 dl gyümilét iszok + még egy olyan 10 ch-nyi kenyeret vagy kekszet esetleg valami diab édességet fogyasztok hozzá és azzal úgy elvagyok...
általában visszamászik egy elfogadható tartományba tőle.
arra én is kíváncsi vagyok hogy a sok hipo mellett hogy lehet bázist állítani.
Mostanában én is kísérletezgetek a bázissal, mert mindennap produkálok egy hipot. Már annyi a hipom, hogy emiatt nincs is irreguláció. A sok hipo kivédheti azt?????!!!! Mintha azt mondta volna valamelyik dokim hogy elképzelhető az is.... Hát nem tudom.
Lehet a nyár - meleg miatt kevesebb az inzulinigény? Ti hogy látjátok??

sana

Új tag
Sziasztok!

Most regisztráltam, nekem egy 6 éves kislányom van, aki már két és fél éve cukorbeteg, és semmiféle inzulinkezelés nem vált be, ezért most pumpánk van. A Nikim egy tündér, okos, bátor, most már kezd türelmes is lenni...Először nem sikerült jó cukrokat elérni a pumpával sem, mert nagyon kapkodtam, és féltem, de most már jók a cukrai, csak az utolsó két év nagyon kemény volt, mindenünk ráment erre az egészre, és döbbenetes, hogy az emberek mennyire negatívak, és közönyösek...Köszönet a kivételnek...Nagyszerű orvosaink vannak, hála Istennek, és nagyon jó segítőink a pumpa cégtől. De munkát vállalni nem tudok a kislány mellett, és ez így nagyon nehéz...Nem tudom, más hogy tudja megoldani ezt a helyzetet???

christina

Őstag
Sziasztok!

Most regisztráltam, nekem egy 6 éves kislányom van, aki már két és fél éve cukorbeteg, és semmiféle inzulinkezelés nem vált be, ezért most pumpánk van. A Nikim egy tündér, okos, bátor, most már kezd türelmes is lenni...Először nem sikerült jó cukrokat elérni a pumpával sem, mert nagyon kapkodtam, és féltem, de most már jók a cukrai, csak az utolsó két év nagyon kemény volt, mindenünk ráment erre az egészre, és döbbenetes, hogy az emberek mennyire negatívak, és közönyösek...Köszönet a kivételnek...Nagyszerű orvosaink vannak, hála Istennek, és nagyon jó segítőink a pumpa cégtől. De munkát vállalni nem tudok a kislány mellett, és ez így nagyon nehéz...Nem tudom, más hogy tudja megoldani ezt a helyzetet???

Szia Sana!:o
Először is üdvözöllek a fórumon!<O:p
Megkérdezhetem a 2,5 év alatt milyen inzulinnal próbálkoztatok és milyenek voltak a lányod cukrai? Pumpát mikor kaptatok? Mit értesz az alatt, hogy mindenetek ráment erre az egészre?<O:p
<O:p
Nekem a fiam 11,5 hónapos kora óta diabos (3 éves lesz ősszel), most gondolkodunk a pumpán.<O:p
A cukrai így mixtarddal is szépek, amennyire keverék inzulinnal egy kisgyereknél lehet ezt mondani.
Mi úgy oldottuk meg, hogy én délutáni munkát vállaltam, illetve azt a 3 órát ami marad (a férjem még nincs otthon, én meg elmegyek dolgozni) az anyósom jön át addig. Akkor általában alszik és az uzsonna marad rá. Ő megnézi a cukrát és telefonon egyeztetünk, hogy mit egyen.<O:p</O:p

zsuzsa

Új tag
Hát újra itt. Második hete dolgozom, sok a munkám, de nagyon élvezem, Tibusom pedig nagyon jó helyen van, a barátnőm szuperűl csinállja, a minioviban 5 gyerek van most nála ez amolyan családi napköziként működik, napi 2000 Ft. Én is eddig délutáni fél állásban voltam, egy oviban és vittem magammal. Most már úgy gondoltam eljött az idő hogy éljük a rendes hétköznapokat, találltam neki ovit szeptembertől kezdi, mérik a cukrát, és nagyon rendesek segítőkészek, én pedig az ovitól 2 percre dolgozom. Mi így tudtuk megoldani, remélem hosszú távon is működni fog, muszály működnie mert az iskola is kötelező lesz majd. Az én kisfiam aki még nem ismer minket 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis. Egy évig volt mixen, nekünk az volt a pokol, mostmár a pumpával rendben vagyunk, és megkezdődhet az az élet amit minden hasonló korú kisgyermek él.

sana

Új tag
Szia, én is üdvözöllek!

Sajnos, nekünk előtte volt egy daganatunk is, amiből kigyógyult, szerencsére...anyagilag ez is nagyon nehéz volt, de az, hogy nem tudok dolgozni, most még nehezebb...Mivel munkát nem találtam a közelben...Fel kellett mondanom a munkahelyemen, én 12 óráztam a lakóhelyemtől 60 km-re, a férjemnél pedig előjött a lisztallergia, tehát nem tudott tovább dolgozni, így most munkanélküli, átképzésre jár, jó lenne, ha legalább én dolgozhatnék...Hogy megoldjuk ezt a helyzetet, eladtuk a lakásunkat, vettünk egy kisebbet...
Most viszont ettől eltekintve, a Niki jól van, jók a cukrai a pumpával, végre fellélegezhetünk! És csak az számít, hogy ő jól van, csak nehéz, munka nélkül, és senki nincs, akire bízhatom, s az óvoda, az iskola sem tudja felvállalni azt, hogy biztonságban felügyelik, tehát dolgozni nem tudok mostanában...

judit.63

Új tag
szia,
ahhoz, hogy rugalmasan kezeld a dolgot először magadban kell tisztáznod és elfogadnon hogy márpedig ezentúl így kell élned... Kemény dió lesz, de majd sikerülni fog, és akkor már fittyet hánysz arra, hogy ki lát és ki nem lát. Aki fontosnak tart téged az úúgyis elfogad, aki meg nem az meg meg sem érdemli, hogy bánkódj miatta. A kaja időpontokat azt tudod tartani? mennyire toleráns a főnököd? Mennyire tartod a diétát? Fel a fejjel! Látod?.... NEM VAGY EGYEDÜL.

Kedves gretta!
Persze még nagyon friss és új ez a dolog nekem és természetesen magamban kell feldolgozni, tisztázni, hogy más életet kell ezentúl élnem.
A főnökömmel természetesen megbeszéltem a dolgot és teljes mértékben támogat, ezzel nincs is probléma. Tényleg nagyon rendes :D
A diétával nincs gondom, eddig simán tartottam az adagokat, igaz mindig is szerettem a hasamat, ezért is vagyok most itt.
Köszönöm a támogatást!

gretta

Új tag
Sziasztok!

szia,
hát ez biztos nem lehet könnyű kivitelezni.... És jó kérdés, hogy az ember otthonról mit is tudna dolgozni...??! Sok függ attól, hogy mihez ért és persze helyileg hol van, kik az ismerősők, beszélsz-e nyelveket, stb...stb...stb
Nem egyszerű. A pumpának is megvannak a havi átlagköltségei, de arra meg mindenképp megéri rááldozni a pénzt. Főleg ha kisgyerekről van szó.
Esetleg nincs olyan személy akire rábízhatnád a picit legalább egy 4 órára, hogy te dolgozhass? Nagyszülő esetleg? Suliba mikor iratod? Van más gyerek is?
Milyenek az értékei Nikinek?

gretta

Új tag
Az én kisfiam aki még nem ismer minket 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis.

???!! De ez biztos csak elírás...

Az jó és megnyugtató lehet neked is hogy a Tibus jó kezekben van. Ő is élvezi az elszakadást?jól kijön ott mindenkivel? vagy eddig is ismerte a " bandát"? :)
az én kislányom igaz csak 1,5 éves sincs, de a vele egykorú gyerekektől előbb utóbb elsírja magát... pedig viszem mindenfele,hogy szocializálódjon a lelkem.
Nekem egyenlőre jó itthon vele. Nem vágyom vissza a munkahelyre, pedig akkor nagyon szerettem dolgozni. Most ez a dolgom és kiélvezem minden percét. Aztán úgyis dolgozhatok még eleget :)

gretta

Új tag

Először is üdvözöllek a fórumon!<O:p
Megkérdezhetem a 2,5 év alatt milyen inzulinnal próbálkoztatok és milyenek voltak a lányod cukrai? Pumpát mikor kaptatok? Mit értesz az alatt, hogy mindenetek ráment erre az egészre?<O:p
<O:p
Nekem a fiam 11,5 hónapos kora óta diabos (3 éves lesz ősszel), most gondolkodunk a pumpán.<O:p
A cukrai így mixtarddal is szépek, amennyire keverék inzulinnal egy kisgyereknél lehet ezt mondani.
Mi úgy oldottuk meg, hogy én délutáni munkát vállaltam, illetve azt a 3 órát ami marad (a férjem még nincs otthon, én meg elmegyek dolgozni) az anyósom jön át addig. Akkor általában alszik és az uzsonna marad rá. Ő megnézi a cukrát és telefonon egyeztetünk, hogy mit egyen.<O:p</O:p[/quote]

hacsak 3 éves akkor szerintem megváltás lesz neki a pumpa. / igaz sztem minden korosztálynak az lehet/ sztem ne gondolkozzatok rajta sokáig. Mire vártok különben? Féltek vmitől? Vagy csak azért mert most jók a pici cukrai?? lehet csak én vagyok nagyon begyepesedett, vagy csak egyszerűen a tűtől iszolygok nagyon.... Hát mindenki csak magából inulhat ki.
Nektek is biztos nagy erőpróba lehetett amikor megtudtátok, hogy olyan pici babát szurkálnotok kell.... És gratulálok minden ilyen anyukának és babának!!!!!!!!!!!
Az én kicsikém szerencsére egészséges, de hála nekem, megvan rá az esélye, hogy ez ne mindig igy legyen... :(((( Azért bízom benne, hogy őt elkerüli a baj. az én családomban senkisem volt cukros és én mégis az lettem... Szóval nem lehet azt tudni, és nem szabad állandóan azt kérdezni és kutakodni, hogy vajon miért meg mi lehet az oka....
én még az ujjacskáját sem mertem eddig megszúrni, mert annyira sajnálnám szegényt. a dokinőm szerint is fölösleges a picit ellenőrizgetni, mert ha valami baj van akkor azt úgyis észrevesszük. Szerintetek?

gretta

Új tag
Kedves gretta!
Persze még nagyon friss és új ez a dolog nekem és természetesen magamban kell feldolgozni, tisztázni, hogy más életet kell ezentúl élnem.
A főnökömmel természetesen megbeszéltem a dolgot és teljes mértékben támogat, ezzel nincs is probléma. Tényleg nagyon rendes :D
A diétával nincs gondom, eddig simán tartottam az adagokat, igaz mindig is szerettem a hasamat, ezért is vagyok most itt.
Köszönöm a támogatást!

Engem addig nem igazán érdekelt a " a hasam" amíg meg nem tudtam, hogy ezentúl diétáznom kell... Fú akkor hirtelen minden ízlett és feltudtam volna falni a világot is :) pedig azelőtt egy karéj kenyeren is elvoltam egész nap, mert sose éreztem magam éhesnek
Tényleg ki mit ért diéta alatt????
Merthogy én eszek mindenfélét és nem nézem azt, hogy mi hogy szívódik fel, vagy csak, hogy egy héten csak egyszer vagy kétszer ajánlott, meg ilyesmi. én egyedül a ch tartalmát nézem mindennek....
Esetleg valakinek valami tapasztalata a zabkorpával van???? Nekem azt mondta a diétás nővérem hogy azt 0 CH-nak kell számolni ( hiába van benne vagy 50-70 - nem tudom) merthogy a felszívódása miatt nincs semmi vc emelő hatása.
Én kipróbáltam és valóban isteni palacsintát lehet belőle csinálni. Állagra ugyan más a tésztája mint a rendesnek mert alig folyik és úgy kell szétkenni a tepsiben.. deha megsült akkor már ugyanúgynéz ki mintha lisztből lett volna sütve.
Nem számoltam be a ch mennyiségbe és enm dobott a cukromon. Mást mondjuk nem próbáltam vele sütni, mert hogy kísérletezgessek vele úgy nagyon drága lenne... fél kg is 500 ft. Mondjuk a diab lisztek sem olcsók.
Szóval ha van valakinek recept szívesen fogadom...
Lehet ezt nem is ebbe a topicba kelett volna írnom???? Hmm...

sana

Új tag
szia, kedves Gretta!

A nikinek mindig rosszak voltak a cukrai, szinte teljesen kaotikusak, pontos diéta mellett. Ezért javasolták a pumpát. Most nagyon jó eredményeink vannak, most is 5.4. Sajnos nem tudom kire hagyni, és a pumpa már két hónapja megvan, de csak egy hete jók a cukrok,- mióta itthon vagyok vele, és ezt csak úgy tudom beállítani, ha itthon vagyok. Az iskolába így stabilabb cukrokkal tudna menni. Akkor majd dolgozhatok, de akkor is ott kell lennem ebédnél. Nagyon jó olvasni titeket, látni azt, hogy más milyen ügyesen oldja meg ezt a helyzetet, és ez erőt ad, mert az utóbbi egy évben nagyon letörtem és megtörtem.

napocska

Őstag
Szia Sana!
Szerintem, ha rendeződnek a cukrok, meg tudjátok majd oldani a sulit. Mi jelenleg az oviba úgy járunk, hogy csomagolok kaját tízóraira, ebédre, uzsonnára, meg kap egy gyümölcsöt is, amit az udvaron eszik meg, ha kimennek rohangálni. Biztos meg lehet az iskolában is oldani, hogy beadd a konyhára az ebédjét, mikor beviszed reggel, és neki azt melegítik meg a konyhás nénik.
Milyen lisztallergiája van a férjednek, lisztérzékeny? Ha igen, nézzetek itt körül: http://www.liszterzekeny.hu/hirek/news.php.
Minden jót Nektek!
Kriszta

christina

Őstag
Hát újra itt. Második hete dolgozom, sok a munkám, de nagyon élvezem, Tibusom pedig nagyon jó helyen van, a barátnőm szuperűl csinállja, a minioviban 5 gyerek van most nála ez amolyan családi napköziként működik, napi 2000 Ft. Én is eddig délutáni fél állásban voltam, egy oviban és vittem magammal. Most már úgy gondoltam eljött az idő hogy éljük a rendes hétköznapokat, találltam neki ovit szeptembertől kezdi, mérik a cukrát, és nagyon rendesek segítőkészek, én pedig az ovitól 2 percre dolgozom. Mi így tudtuk megoldani, remélem hosszú távon is működni fog, muszály működnie mert az iskola is kötelező lesz majd. Az én kisfiam aki még nem ismer minket 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis. Egy évig volt mixen, nekünk az volt a pokol, mostmár a pumpával rendben vagyunk, és megkezdődhet az az élet amit minden hasonló korú kisgyermek él.

Nagyon örülök, hogy sikerült neked munkába állni! Havi szinten mondjuk drága az ovi, de ha nem lenne más megoldás még ebbe is belemennék. Mégsem 25 gyerek van egy csoportban!;)

christina

Őstag
Szia, én is üdvözöllek!

Sajnos, nekünk előtte volt egy daganatunk is, amiből kigyógyult, szerencsére...anyagilag ez is nagyon nehéz volt, de az, hogy nem tudok dolgozni, most még nehezebb...Mivel munkát nem találtam a közelben...Fel kellett mondanom a munkahelyemen, én 12 óráztam a lakóhelyemtől 60 km-re, a férjemnél pedig előjött a lisztallergia, tehát nem tudott tovább dolgozni, így most munkanélküli, átképzésre jár, jó lenne, ha legalább én dolgozhatnék...Hogy megoldjuk ezt a helyzetet, eladtuk a lakásunkat, vettünk egy kisebbet...
Most viszont ettől eltekintve, a Niki jól van, jók a cukrai a pumpával, végre fellélegezhetünk! És csak az számít, hogy ő jól van, csak nehéz, munka nélkül, és senki nincs, akire bízhatom, s az óvoda, az iskola sem tudja felvállalni azt, hogy biztonságban felügyelik, tehát dolgozni nem tudok mostanában...

Lehet, hogy hülye a kérdés! De miért nem a férjed marad otthon a Nikivel? Te meg elmehetnél dolgozni. És nagyszülő, testvér, barátnő nem jöhet szóba, hogy besegítsen?

christina

Őstag
Az én kisfiam aki még nem ismer minket 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis.

???!! De ez biztos csak elírás...

Az jó és megnyugtató lehet neked is hogy a Tibus jó kezekben van. Ő is élvezi az elszakadást?jól kijön ott mindenkivel? vagy eddig is ismerte a " bandát"? :)
az én kislányom igaz csak 1,5 éves sincs, de a vele egykorú gyerekektől előbb utóbb elsírja magát... pedig viszem mindenfele,hogy szocializálódjon a lelkem.
Nekem egyenlőre jó itthon vele. Nem vágyom vissza a munkahelyre, pedig akkor nagyon szerettem dolgozni. Most ez a dolgom és kiélvezem minden percét. Aztán úgyis dolgozhatok még eleget :)

Én is 3-szor olvastam el, mire felfogtam!:)

Helyesen: "Az én kisfiam -aki még nem ismer minket vagyis Zsuzsáékat- 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis."
Hát igen szép magyar anyanyelvünk!!! Mennyi múlik a helyesíráson!:p

christina

Őstag
hacsak 3 éves akkor szerintem megváltás lesz neki a pumpa. / igaz sztem minden korosztálynak az lehet/ sztem ne gondolkozzatok rajta sokáig. Mire vártok különben? Féltek vmitől? Vagy csak azért mert most jók a pici cukrai?? lehet csak én vagyok nagyon begyepesedett, vagy csak egyszerűen a tűtől iszolygok nagyon.... Hát mindenki csak magából inulhat ki.
Nektek is biztos nagy erőpróba lehetett amikor megtudtátok, hogy olyan pici babát szurkálnotok kell.... És gratulálok minden ilyen anyukának és babának!!!!!!!!!!!
Az én kicsikém szerencsére egészséges, de hála nekem, megvan rá az esélye, hogy ez ne mindig igy legyen... :(((( Azért bízom benne, hogy őt elkerüli a baj. az én családomban senkisem volt cukros és én mégis az lettem... Szóval nem lehet azt tudni, és nem szabad állandóan azt kérdezni és kutakodni, hogy vajon miért meg mi lehet az oka....
én még az ujjacskáját sem mertem eddig megszúrni, mert annyira sajnálnám szegényt. a dokinőm szerint is fölösleges a picit ellenőrizgetni, mert ha valami baj van akkor azt úgyis észrevesszük. Szerintetek?

Én egyszer egy évben biztos megnézném!:rolleyes: De ez lehet hogy az én hülyeségem!
Észrevenni biztos észrevennétek. Előbb...-utóbb. :(

Oldal tetejére