Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Még mindig nem kötekedésképpen... :)
Kipróbáltam - pusztán kíváncsiságból -, hogy a Comboban levő 502-es jelzésű kódchippel lehet-e mérést elvégezni egy 456-os chiphez tartozó tesztcsíkkal. Lehet! És az eredmények megint csak tizedpontosságúak lettek.
Hogy miért kísérletezgetek? Mert kíváncsi vagyok! :cool::D
Igen, a 456-os csík az enyém, és szegény sanyarú sorsú Máté volt a kísérleti alany, mert az a galád mamája 5 mp-es különbséggel kétszer bökte meg a teszteredmény miatt. :dr_31: Egyébként nálam is van egy kunyerált kalóz Ideál csík, benne hagytam a dobozban, még nem lőttem el. Valószínű elviszem a laboros összeméréshez, és én is kétszer bököm magam. :)

Mivel nekem is több gépem van, kíváncsi voltam egyszer, hogy melyik áll legközelebb a laboreredményhez. 3 gép, 3 bökés (és még a vérszívó nővérke is megcsapolt). Ha jól emlékszem fel is raktam a fórumra az eredményeket, 2 gép saját csíkkal egy pedig partizán csíkkal volt.
Én egyébként nem vagyok megátalkodott összemérős, de a labor vérvételhez mindig viszem kézi kütyüt, és több alkalomból tudom, hogy mennyi az eltérés, ha pedig új masinát veszek, akkor számomra az a minimum, hogy egy meglévő, laborral többször összemért gépet tekintek "etalonnak", vagyis összemérést kell végeznem, hogy tudjam, az új kütyü mennyire pontos, fölé-, vagy alámér.
Ezen túlmenően, ha pedig tervezem a Nano beszerzését, akkor meg méginkább a minimum a számomra, hogy alaposan körülszaglászom a lehetőségeket csíkilag, kompatibilitásilag.

Ja, és hogy minek nekem még egy új kütyü? Mondhatnám, hogy csak. Az igazság az, hogy gyakran van, hogy bringázni egy zsebben vc mérővel és szőlőcukorral megyek, és akkor az Xceed-et viszem magammal, mert kicsi. Csak hát ahhoz a drága csík már fogytán van. Ja, hogy miért nem iratok? Egyszerű, nálunk a diabon könyörögnöm kellett, hogy másmilyen csíkot is írjanak, mint ami a kartonomon van. A Meryhez pl még soha nem írtak, ahhoz még csak teljes áron vettem csíkot a patikában. A Go-hoz már nem fogok íratni, elég egyszer átiratnom a kartonon a csík márkáját, és lesz hozzá két gépem, egy tartaléknak.
És hogy mit csinálok egy fióknyi vc mérővel? Két verzió is van. Vagy odaadom valakinek, akinek szüksége lesz rá, vagy 2042-ben diabos előadásokon fogom mutogatni mint retro vc mérőt a sanyarú időszakból. :dr_31:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Tudod Molli, sok mindenben biztosan igazad van,de csak előítéletek alapján nem szabad leócsárolni egy masinát amit 2 napja használsz.Majd akkor mondj véleményt,ha a laborban is összemértetek.
Az újakról csak annyit,hogy vannak olyan emberek akik,már több mint 30 éve használják a "bivaly bökőnek nevezett" újbegyszúrót és semmi bajuk.
Nagyon soknak viszont már (és gondolom Neked is) a legmodernebb Multiclix van.Te már ősidők óta a Softclix-et használod ami megint csak csúcs a hazaihoz képest.
S.
Szerintem nem volt világos, amit leírtam a tapasztalataimmal kapcsolatban. Nem érdekel a labor, mert nem valósak azok az értékek (értsd: nem tudom jól kezelni őket, mert egy 4.1-re enni kéne, de az Ideállal mért 4.1-re tilos enni, mert az valójában már 5 fölött van és egy 12.5-re semmilyen körülmények között nem adnék be több, mint 5 egység gyorsinzulint korrekciónak - ezt a ch és inzulinarányból is tudom, hogy sok lenne, ami viszont mérő és laborfüggetlen TÉNY -, de egy 15-re már pont elég az 5 egység). Nagyon örülök, ha nektek bevált a bivaly bökő. Nem is mértek napi 10x, mint én. Nem vagyunk egyformák. Én igyekszem ott könnyíteni és javítani az életemen, ahol csak tudok. Most éppen azon tudok javítani, hogy beszerzek egy olyan vc mérőt, amibe olyan csíkot tudok tenni, amihez lényegesen kevesebb vér kell, mint eddig. 7 éve használom az AccuChek gépeket (active majd go) 77-es csíkokkal és azóta jók a HbA1c-m, előtte 7 közeliek voltak, most 6. Ezek függvényében nem igazán érdekel a labor.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!

Nem karok senkit sem elkeseríteni, de a Nano-ba hiába teszitek bele az Ideal csíkját, nem fog vele mérni a következők miatt:
- Az Ideál csíkhoz nincs kódchip, a Nano viszont csak chippel működik.
- A Roche új chipjei tesztcsíkhoz vannak rendelve, és egy chippel csak 50-et lehet mérni a Roche készülékek esetében és azt is csak lejárati ideig, illetve első méréstől (felbontástól) 90 napig.
- Ha más chippel próbálod a tesztcsíkot, mint ami hozzá tartozik, hibaüzenetet ír ki a készülék.
- Ez azért van, hogy ne legyen értelme Magyarországról Ideál csíkot esetleg külföldre vinni, mivel külföldön ez a tesztcsík 25-30 Euro között kapható, míg az Ideál csík kb 10 Euro itthon.
Ezzel védi a Roche a saját tesztcsík piacát.

Üdvözlettel
Markovich Péter
Péter, eddig is így volt, picit más rendszerben, de mindig "védve" voltak az Accuchekes és 77-es gépek is (mindegyik védi magát) a partizán csíkok ellen. És mindig működött mégis a 77-es csíkkal az Active is és a Go is. De tudom, hogy ez a hivatalos álláspont, abszolút értem, amit írsz és köszi, hogy szólsz!

Az a helyzet, hogy nem nagyon kell védeni ezeket a gépeket, piacokat, mert mint látszik, a betegek 99%-a nem is meri használni másik csíkkal a vc mérőt, csak a nagyon elszántak :) A 2-es típusúak, akik a nagyobb piac nyilván, biztosan nem partizánkodnak, nekik a napi 2-3 mérés nem akkora összeg, hogy megérje nekik partizánkodni. Külföldön meg nincs ilyen iszonyatos helyzet, mint nálunk, minthogy max 3 db és csak 2-3 fajta csíkot kaphatsz támogatásra 1 hónapban. Persze, a tőlünk keletebbre lévő országokat nem ismerem, ott nem tudom, mi van, de szerintem ott sem mernek partizánkodni, ahogyan itthon is csak néhányan vagyunk ilyen "galádok".

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Timi, Umbra, Kata, visszaírtak, hogy szerintük mmol/l-res az ausztrál gép! Még visszakérdeztem, hogy biztosan rá van-e írva a dobozra is, hogy tuti legyen, ne csak a képet nézzék és úgy válaszoljanak.... ezt a választ még megvárnám.

Kata, sztem jobb ausztráliából rendelni, mint Csíléből :D A cseheknél még nincs, nem?

tímeácska

Őstag
Timi, Umbra, Kata, visszaírtak, hogy szerintük mmol/l-res az ausztrál gép! Még visszakérdeztem, hogy biztosan rá van-e írva a dobozra is, hogy tuti legyen, ne csak a képet nézzék és úgy válaszoljanak.... ezt a választ még megvárnám.

Kata, sztem jobb ausztráliából rendelni, mint Csíléből :D A cseheknél még nincs, nem?

Szerintem lesz mmol/l-es gép! Érzem...! :D
Egyébként a képeken én is láttam, hogy "van" mmol/l-es...

vighkata

Hát abban igazad lehet, hogy a Cseh oldalon fent van, de esetleg a patikárius ott is széttárja a karját, vagy hiába van az Accu-s oldalon, ha nincs netes rendelési lehetősége, de a Cseheknél mmol/l-s Performa kütyü van.
Chíléből nem gondoltam rendelni, sem Brazília őserdejéből, a linkem inkább arra vonatkozott -nem kicsit ironikusan-, hogy még egy elmaradott, szegény régióhoz tartozó Dél-Amerikai országban is van Nano, csak nálunk nincs. Pedig ha a jútyúbra felnézünk, akkor már 2009-es Nano-s videot is láthatunk. Az már igencsak közelít a 4 évhez, de mi még mindig csak a nyálunkat csorgatjuk utána. Gyanítom, hogy a Roche hamarosan előrukkol egy Nano-tól is okosabb, szuperebb kütyüvel. Talán akkor, ha már a világpiacon lesz az új csodamasina, akkor nekünk idevetik, mint koloncot.
De az is érdekes, hogy azon a világ listán, ahol az Accu-Chek jelen van, ott bizony nem találod szerény kis hazánkat. Szóval nagyon is értem, eddig is értettem mi a hasfájás, hiszen az én hasam is ezektől fáj.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Timi, Umbra, Kata: azt írták vissza, hogy az van ráírva a dobozra, hogy mmol/l, azaz a csomagolásra. De megadta az ottani AccuChek számát, ha akarom, hívjam őket. Én nem tudom felhívni őket így saját telefonról, de nekem speciel teljesen elég, ha a csomagoláson fel van tüntetve a mmol/l. Ti mit mondtok?
Ha négyen vesszük, 12 ezer forint per darab kb (árfolyamtól is függ nyilván), 52 dollárra jön ki per fő. Ha hárman rendelünk, akkor 56 dollárra jön ki, az kb 13 ezer forint.
Várom a véleményeket :)

MPéter

Új tag
Péter, eddig is így volt, picit más rendszerben, de mindig "védve" voltak az Accuchekes és 77-es gépek is (mindegyik védi magát) a partizán csíkok ellen. És mindig működött mégis a 77-es csíkkal az Active is és a Go is. De tudom, hogy ez a hivatalos álláspont, abszolút értem, amit írsz és köszi, hogy szólsz!

Az a helyzet, hogy nem nagyon kell védeni ezeket a gépeket, piacokat, mert mint látszik, a betegek 99%-a nem is meri használni másik csíkkal a vc mérőt, csak a nagyon elszántak :) A 2-es típusúak, akik a nagyobb piac nyilván, biztosan nem partizánkodnak, nekik a napi 2-3 mérés nem akkora összeg, hogy megérje nekik partizánkodni. Külföldön meg nincs ilyen iszonyatos helyzet, mint nálunk, minthogy max 3 db és csak 2-3 fajta csíkot kaphatsz támogatásra 1 hónapban. Persze, a tőlünk keletebbre lévő országokat nem ismerem, ott nem tudom, mi van, de szerintem ott sem mernek partizánkodni, ahogyan itthon is csak néhányan vagyunk ilyen "galádok".

Szia Molli!
Nem "galádság" és "partizánkodás", ha valaki próbálja a lehetőségeket kihasználni.
Egyébként a nálam lévő Nano beállítható mmol/L-re, érzékeli az Ideal csíkot, csak Lejárt kód hibaüzenetet ír ki, amikor beledugom. Nem tudom megnézni új kód chippel, mert sajnos most nincsen.
További Szép Napot!

tímeácska

Őstag
Szia Molli!
Nem "galádság" és "partizánkodás", ha valaki próbálja a lehetőségeket kihasználni.
Egyébként a nálam lévő Nano beállítható mmol/L-re, érzékeli az Ideal csíkot, csak Lejárt kód hibaüzenetet ír ki, amikor beledugom. Nem tudom megnézni új kód chippel, mert sajnos most nincsen.
További Szép Napot!

Küldjek Performa chipet? :) De komolyan! ;)
Egyébként érdekes, hogy a tudod állítani a mértékegységet a Nanon, amiket én láttam, azokon nem lehetett! Az Aviva Nanon sem lehet! Legalábbis, amiket én néztem, azokon nem lehetett! Sőt, a Performa Combon sem lehet átállítani!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Szia Molli!
További Szép Napot!
Nem az a csík járt le, aminek a kódcsipje a Nanoban van? A Go csinál nálam ilyet, ha olyan kódcsip van benne, amihez tartozó csík már lejárt.

vighkata

Timi, Umbra, Kata: azt írták vissza, hogy az van ráírva a dobozra, hogy mmol/l, azaz a csomagolásra. De megadta az ottani AccuChek számát, ha akarom, hívjam őket. Én nem tudom felhívni őket így saját telefonról, de nekem speciel teljesen elég, ha a csomagoláson fel van tüntetve a mmol/l. Ti mit mondtok?
Ha négyen vesszük, 12 ezer forint per darab kb (árfolyamtól is függ nyilván), 52 dollárra jön ki per fő. Ha hárman rendelünk, akkor 56 dollárra jön ki, az kb 13 ezer forint.
Várom a véleményeket :)
Molli, betársulok negyediknek, döntöttem, nem szuttyogok tovább. :D Kaptál pontosító választ a cégtől? Ugye meg leszünk 4-en rendelők? :)

vighkata

Szia Molli!
További Szép Napot!
Én is tudok csipet küldeni, ha igényt tartasz rá. De miért van neked Nano-d? Az inkább nekünk kellene. :dr_31:

Az átállításról meg annyit, hogy a nővéremék több patikában is utána néztek Ausztriában, ahol csak mg/dl kalibrálású kütyüt lehetett kapni, és mindenhol azt mondták, hogy nincs átállítási lehetőség. Egyéb más forrásnál történt érdeklősre is az a választ kaptam, hogy nincs átállítási lehetőség. Szerintem ezt igazolja az is, hogy a neten bármely fotón vagy csak a mmol/l, vagy csak a mg/dl mértékegység látható, ami ugye mutatja azt, hogy a készülék milyen mértékegységben mér. Józan paraszti ésszel gondolva, ha tudná mindkettőt, akkor a dobozok fotóin szerepelne mindkét mérési egység, jó nagy betűkkel felhívva a figyelmet arra, hogy vedd meg bátran, mert bármilyen mértékegységre van szükséged, ezt a készüléket tudod majd használni. A neten elérhető specifikációknál sem találtam erre utaló információt, sőt, a mértékegységnél csak az egyik mérési egység van feltüntetve.

Én eddig egyedül a D-Contos készülékeken találkoztam átállítási lehetőséggel, de lehet, hogy az újabb kütyükön már nincs meg ez a lehetőség. Az Accu-Chekes kütyüknél sem az Active-nál, sem a Go-nál nincs ilyen funkció.

vighkata

Nem az a csík járt le, aminek a kódcsipje a Nanoban van? A Go csinál nálam ilyet, ha olyan kódcsip van benne, amihez tartozó csík már lejárt.
Igen, inkább itt van a megoldás. Az Xceed is kiírja, hogy hibás csík, ha lejárt csíkkal akar mérni az ember.
Péter, nézd meg a Nano-d dátumát, lehet, hogy egyáltalán be sem lett állítva.

vighkata

Milyen jó is lenne, ha besétálnék a patikába, és azt mondanám a patikusnak, hogy kérek szépen egy Accu-Chek Performa Nano-t. És kapnék egy szép, dizájnos, mmol/l mértékegységű kis kütyüt a pénzemért.:dr_31:

umbra08

Aktív tag
Igen, inkább itt van a megoldás. Az Xceed is kiírja, hogy hibás csík, ha lejárt csíkkal akar mérni az ember.
Péter, nézd meg a Nano-d dátumát, lehet, hogy egyáltalán be sem lett állítva.

Én legutóbb úgy jártam 2! doboz Xceed csíkkal, hogy a lejárati dátuma 1 hónap múlva volt és nehezebben mért már. Azaz, nagyon, de nagyon nehezen, iszonyat lassan szívta fel a vért, kínszenvedés volt egy cukimérés. Erre ajánlom mindenki figyeljen, olyan dobozzal ne vegyen meg, ami 1-2 hónap múlva le fog járni!
Valószínű régen ott állhatott már a patikában, itt még nem vettem. Ahol rendszeresen vásárolom, csak direkt nekem hozzák "frissen".

Oldal tetejére