vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Igen, a 456-os csík az enyém, és szegény sanyarú sorsú Máté volt a kísérleti alany, mert az a galád mamája 5 mp-es különbséggel kétszer bökte meg a teszteredmény miatt.Még mindig nem kötekedésképpen...
Kipróbáltam - pusztán kíváncsiságból -, hogy a Comboban levő 502-es jelzésű kódchippel lehet-e mérést elvégezni egy 456-os chiphez tartozó tesztcsíkkal. Lehet! És az eredmények megint csak tizedpontosságúak lettek.
Hogy miért kísérletezgetek? Mert kíváncsi vagyok!![]()
Egyébként nálam is van egy kunyerált kalóz Ideál csík, benne hagytam a dobozban, még nem lőttem el. Valószínű elviszem a laboros összeméréshez, és én is kétszer bököm magam. Mivel nekem is több gépem van, kíváncsi voltam egyszer, hogy melyik áll legközelebb a laboreredményhez. 3 gép, 3 bökés (és még a vérszívó nővérke is megcsapolt). Ha jól emlékszem fel is raktam a fórumra az eredményeket, 2 gép saját csíkkal egy pedig partizán csíkkal volt.
Én egyébként nem vagyok megátalkodott összemérős, de a labor vérvételhez mindig viszem kézi kütyüt, és több alkalomból tudom, hogy mennyi az eltérés, ha pedig új masinát veszek, akkor számomra az a minimum, hogy egy meglévő, laborral többször összemért gépet tekintek "etalonnak", vagyis összemérést kell végeznem, hogy tudjam, az új kütyü mennyire pontos, fölé-, vagy alámér.
Ezen túlmenően, ha pedig tervezem a Nano beszerzését, akkor meg méginkább a minimum a számomra, hogy alaposan körülszaglászom a lehetőségeket csíkilag, kompatibilitásilag.
Ja, és hogy minek nekem még egy új kütyü? Mondhatnám, hogy csak. Az igazság az, hogy gyakran van, hogy bringázni egy zsebben vc mérővel és szőlőcukorral megyek, és akkor az Xceed-et viszem magammal, mert kicsi. Csak hát ahhoz a drága csík már fogytán van. Ja, hogy miért nem iratok? Egyszerű, nálunk a diabon könyörögnöm kellett, hogy másmilyen csíkot is írjanak, mint ami a kartonomon van. A Meryhez pl még soha nem írtak, ahhoz még csak teljes áron vettem csíkot a patikában. A Go-hoz már nem fogok íratni, elég egyszer átiratnom a kartonon a csík márkáját, és lesz hozzá két gépem, egy tartaléknak.
És hogy mit csinálok egy fióknyi vc mérővel? Két verzió is van. Vagy odaadom valakinek, akinek szüksége lesz rá, vagy 2042-ben diabos előadásokon fogom mutogatni mint retro vc mérőt a sanyarú időszakból.