A keresés eredményei

1. T

mindenkinek

ez azt jelenti, hogy nem Mo-n élsz? nem is tudtam... elárulod, hol?
  2. T

Vércukormérők

szúró nekem nagyon tetszik, alig érzem. a csík OneTouch Select, ugyanúgy támogatott, mint a 77-esekhez valók, vagyis 600 egy doboz. sztem jó minden szempontból.
  3. T

mindenkinek

sőt, ha a harmadik órában, akkor a novorapid alig hat már (nekem), úgyhogy ott már az inzulin helyett a kajával kell megoldani a dolgot. nem mindegy az sem, mennyivel magasabb, plusz ha kaja előtt magas a cukrod, akkor várni is kell a kajával (de gondolom, amúgy sem eszel rá mondjuk 14-es...
  4. T

Vércukormérők

hú, hát szép kis arzenál :) nekem valahogy sosem volt egynél több, nem is éreztem indíttatást, csak tudtam, hogy a 77-esek alámérnek, azt' annyi :) d-contom 10 évig volt problémamentesen, de a mostani 77-esek már felbőszítettek. a gyereknek optimum van, azt ismerem, jónak tűnik, DE egy év alatt...
  5. T

mindenkinek

tudom, nem nekem szólt a kérdés, de mit jelent, hogy "fix"-en szúrsz??? ha mondjuk kaja előtt tökéletes a is cukrod, akkor is más és más inzulinmennyiséget kell adnod ha reggeliről, ebédről, vacsiról, vagy nasiról beszélünk, még ha ugyanannyi CH-t is eszel! nem mindegy, mit fogsz enni, mennyit...
  6. T

mindenkinek

igen, a lantussal sokan így vannak, de! én még mindig arra bátorítalak, próbáld máskor adni! a dokidnak először ne szólj, nem igazán szeretik. nekem pl. az este 6-8-10 órás beadás esetén már du 4-kor elindult felfelé a cukrom. vagyis valószínűleg tényleg elfogyott a lantus, de nem mindegy ám...
  7. T

mindenkinek

ja bocs, én lantust adok. mi baj volt a lantussal?
  8. T

mindenkinek

hűha, na ilyet még nem hallottam, hogy 20 kiló súlycsökkenéstől nem volt inzulinigény-változásod... amit én tennék: próbáld meg máskor adni a hosszú hatásút. nekem a terhességem alatt kellett du 2 órás beadásra átállni, mert sehogy sem akart jó lenni a reggeli cukrom. azóta maradt ez és jó. a...
  9. T

Vércukormérők

mihez képest mért alá? úgy értem, Te mit tartasz etalonnak, amihez érdemes hasonlítani? ezt igazából a kezembe nyomták ingyér, merthogy minden 1es típusúnak jár, én amúgy nem váltottam volna le a personalt, mert tudom, hogy alámér és ezt mindig figyelembe is veszem. viszont az fontos, hogy...
  10. T

mindenkinek

hát én elég sokmindent kipróbáltam: meristin, triregol, volt még valami, aztán úgy éve kezdtem a gyűrűt és egyik sem hatott a cukromra (viszont híztam-fogytam tőlük, kivéve a gyűrűtől, ezért ennél maradtam). szóval nem tudom, esetleg nem azért tapasztaltad ezt, mert híztál-fogytál és emiatt...
  11. T

Insulinpumpa

Na akkor ezek szerint más kisgyereknél is diagnosztizáltak hiperaktivitást akár kicsit korban is. Ha tudtok, légyszi, segítsetek, hova vigyem valami viszgálatra Ricsit, mert nem hagy nyugodni a dolog. Ami nálunk igazán zavaró az az, hogy bárki, aki Ricsivel találkozik, azt mondja, kiemelkedő...
  12. T

Insulinpumpa

Szia! akkor Andinál egyértelműen diagnosztizálták a hiperaktivitást? Azért kérdem, mert a pszichológus, akivel én beszéltem, azt mondta, hogy 5-6 éves kor előtt nem szoktak ilyet kimondani, merthogy nincs olyan vizsgálat, amivel biztonsággal megállapítható. Ti hova mentetek? remélem, jól megy a...
  13. T

Vércukormérők

personal és optimum is van, mindkettőnél többet mért (12,6 helyett 11,8 és 11,9). a férjem accucheck-jével még nem hasonlítottunk össze. de nekem annyira meggyőző, hogy én már ehhez írtattam fel stixet is a köv. 3 hóra :)
  14. T

Vércukormérők

nagyon jó ez a kis gép, masszív, de kicsi, kis szúróval, 25 db-os kis dobozok a tesztcsíkhoz, az egész cucc pehely könnyű és kis helyet foglal el. 5 mp alatt eredmény minimális vércseppből. asszem, a 77elektronika lesz a pótgépem, ez meg a rendes. amúgy ez is magasabbat mutat, mint a 77 elektronika.
  15. T

Vércukormérők

ma megkaptam a one touch select mini-t, hát nagyon cuki kis darab...még nem mértem vele élesben, csak próbából, de ami nagyon jó - kis vércsepp, kis kütyü és bioszenzoros, vagyis elvileg a fény nem zavarja (én megőrülök a 77elektronika fényérzékenyéségétől...). majd még beszámolok, de sztem...
  16. T

Glukagon injekció

igen, csak az orvos, diabosnak kiírhatja, asszem, 800 ft felírással. nem epilepszia, nekem, is volt, ez már komoly hypot jelent. álmában volt? mert nekem csak álmomban és csak amikor kicsi voltam (15 éves). nem sportolt előző délután valami durvát, amit nem szokott? mérjetek pár napig éjjel is...
  17. T

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

ne csak mérges legyél, hanem ha legközelebb szóba kerül, mondd is el az anyukának, hogy Ti nem jöttök legközelebb, mert ez a Te babábnak rossz. nem nagyon értem, hogy ha tudja, miért nem lehetett kihagyni ezt a nasizást, miért kell feltétlenül nasiztatni a gyerekeket BÁRMIVEL is! amúgy a Te...
  18. T

Insulinpumpa

húha, hát én sosem biztosítottam be magamat ennyire, de most elgondolkoztam, mi lett volna, ha egy másik kontinensen elromlik a vércukormérőm... most a one touch osztogatja az ingyenmérőket, sztem pont jó lenne beszerezned egyet. én amit még vittem (mondjuk sivatagba mentem, máshol nem biztos...
  19. T

az a legjobb, ha felkészülsz, hogy nem lesz könnyű... ez a realitás, az ovi, suli nehéz lesz, mert majd olyan embereket kell együttműködésre késztetni, akiknek fogalma sem lesz a Te gondjaidról. én 10 évesen lettem cukros és valószínűleg anyukámék megszakadtak ebbe, de azt kell mondjam, sosem...
  20. T

őszintén? én nem vinném vendégségbe, hacsak nem akarsz kész harcot folytatni, magyarázkodni, stb. a többiek nem fogják érteni, mi miért van, kérdezgetnek, miközben Te hót ideg leszel attól, hogy mik vannak kirakva és a gyerek persze mindent meg akar kóstolni. mi nem is megyünk olyan helyre, ahol...
  21. T

a nagy nyílású üvegből való ivás sztem még egy ideig nem fog menni, ne forszírozd, felelsleges, majd rájön magától, a szívószál detto ugyanez. mennyit iszik amúgy? sztem a megértés nehéz kérdés, alapvetően fizikailag kell az elején eltüntetni előle mindent, mert amit elér, meg is akarja...
  22. T

ha csak reggel-este kap a gyerkőc inzulint, akkor magas cukornál tényleg szinte csak a várakozás hat, meg ha itatod, (meg ha a következő kajából visszaveszel), de ennél azért sokkal jobb lenne, ha 6 óránként kapna inzulint, vagy főleg a pumpa. a 100%-os gyümilevek sajnos tényleg nagyon gyorsan...
  23. T

Insulinpumpa

Andi: és Ti hogy vagytok, mi van Veletek? rég nem írtál...
  24. T

sztemn ez nem jelenti azt, hogy nem ehet ropit, hanem ki kell tapasztalni, mennyi inzulinnal lehet kiváltani. egy-két szál, nem tudom, hány gram lehet, 75%-a CH, ráadásul gyors, szóval sztem ki lehet okoskodni vmi olyat, hogy pl 3 szál ropi az x egység inzulin. egyszer kipróbálhatod, adsz neki...
  25. T

az ivászatos dolgok pont így mennek nálunk is :) szerencsére Ricsi meg sem issza a gyümileveket, eddig még meg sem próbálta, nem érdekli :) de alapvetően ő sem sokat iszik, én is váltogatom a módszereket. pl együtt csináljuk a teát, öntögetjük egyik pohárból a másikba :) szerintem nagyon jól...
  26. T

megjött, már válaszoltam is! :)
  27. T

Vércukormérők

beszéltem velük, sztem nagyon szimpi a dolog, tényleg minden inzulinos cukros kaphat ingyen, de csak a dokiján keresztül. tesztcsík ugyanannyi, mint a többi. amúgy használja valaki? én sztem kérek, kipróbálásra jó lesz, meg esetleg tartaléknak itthon. de érdekelnek a tapasztalaitok!!!
  28. T

nem látom a privijeim között :( vagy a mailemre írtál?
  29. T

amúgy egyáltalán nem baj, hogycsak vizet iszik! miért kellene egy kisgyereknek mást innia? nálunk kifejezetten nem iszik mást, csak vizet, vagy hideg teát. vannak diétás szörpök, porok, de én nem javasolnám, minek hozzászoktatni az édes lötyikhez? még a gyümölcslevekben is sokszor mindenféle...
  30. T

szia! persze, hogy meghatározott a CH mennyisége - de nem mindegy, hogy egy szúrással mondjuk a reggeli, tízórai, ebéd, és az uzsi mennyisége dől el, vagy csak a reggelié és a tízóraié. Mennyire hagyja a doki, hogy állítgassátok az inzulint? Az sztem baj, hogy éhes, ezt nem szabadna, akkor több...
Oldal tetejére