A keresés eredményei

1. T

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

szia! hát igen, sajnos a kisgyereknél elég ingadozóak lehetnek a cukik. az én fiam elmúlt 2,5 éves, napi 3*Humulin R + egyszer Humulin N-t kap, ezért az M3-hoz nem tudok hozzászólni, max annyit, hogy eddig elég sokan panaszkodtak erre, hogy nehéz vele beállítani. A pumpa meg egyértelműen a...
  2. T

Insulinpumpa

na lehet, hogy ez az ok. pl. amikor mi mondtuk, hogy 6,1-es átlaggal, 3 és 9 közötti cukorral úgy gondoljuk, nem kell pumpa, azt mondta, tényleg nem. lehet, hogy egyszerűen azt gondolja, elég bajotok van, ha jó a cukra, minek ezzel bíbelődni. azért ezzel együtt fura nekem... amúgy olyan nincs...
  3. T

Insulinpumpa

tényleg az, mert amennyire én ismerem a doktor urat, nagyon kedves, rugalmas, segítőkész és főleg: pumpapárti... valaki, aki hozzá jár szintén, biztos jobban tud segíteni. egyébként azért szeretnél pumpát a kislányodnak, mert rosszak a cukrai pennel?
  4. T

Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

nálunk az volt, hogy amikor kicsit nyomultunk Ricsi bölcsifelvétele miatt, azt mondta a szoc. osztály, hogy néhány kollégát elküldenek vmilyen eü-s végzettséget adó tanfolyamra, ez most is folyik. fogalmam sincs, mikor szerzik meg, ez minket már nem fog érinteni, de szerintem beszélj az ÖK-tal...
  5. T

Cukorbeteg gyermek

őszintén, én is nagyon remélem, hogy csak erről van szó, hogy unatkozik. de ezt is lehet kezelni többféleképpen - egy csomó gyerek unja magát mondjuk sorbanállás közben, de nem kezdi kidobálni a megvásárolt árukat a kosárból, vagy ütni a körülötte állókat. én megszakadok, úgy igyekszem, hogy az...
  6. T

Cukorbeteg gyermek

ja és D-vitamin: 1,5 éves korában megállapították, hogy csontfejlődési rendellenessége van, emiatt folyamatosab adtuk neki a heti 10 csepp D-vitamint, ami ennél inkább több volt, inkább napi 2 csepp. ezt csak most hagytuk abba, mert most szinte folyamatosan levegőn, napon van (kivéve 11 és 4...
  7. T

Cukorbeteg gyermek

igen, tudom, hogy bizonyos anyagoktól lehet hiperaktívabb a gyerek... de Ricsi csak az alábbiakat kapja, amiben van nem természetes anyag: néha toastkenyeret, de abból is a legkevesebb adalékosat választjuk. A diétás termékekből kap napi 2 db kekszet, egyszerűen a tízóraiját nem tudjuk másképp...
  8. T

Cukorbeteg gyermek

vhol olvastam, hogy ez tényleg gyakoribb diabosoknál.
  9. T

Cukorbeteg gyermek

bocs, most jöttem rá, hogy nem is engem kérdeztél ;) bocs mástól is, ha untattam vkit...
  10. T

Cukorbeteg gyermek

kb minden, ami egy hiperaktívnak van: nem képes szórakoztatás nélkül 2 percig a fenekén maradni, nem játszik egyedül, ha valaki nem szórakoztatja. unatkozáskor borogat, dobál, bánt másokat (gyerekeket, engem, a bölcsisnéniket), fájdalmat okoz, a bölcsiben is megmondták, hogy ez sokáig nem fog...
  11. T

Cukorbeteg gyermek

volt már valakinek hiperaktív-gyanús gyereke? minden tapasztalat, vélemény érdekel. elég nagy bajok vannak a bölcsiben, próbálok tenni valamit. köszi!
  12. T

Közgyógyellátási igazolvány

Sziasztok! köszönöm a mindenkinek a segítséget, egy vagonnyi gyógyszerrel tértem haza az előbb ;) már csak 2000 Ft-unk maradt a közgyógyon, szóval majdnem mindent sikerült lehazsnálni :) köszi mégegyszer!!! Tubi
  13. T

Babázhatok

tökigaza van... a cél nyilvánvalóan a rövidtávú költségcsökkentés, legalább elismernék ezt és nem bújtatnák a betegegyüttműködés ösztönzésének köntösébe... igenis el lehet választani a nemtörődöm embereket (furcsa módon én kizárólag csak 2-es típusúakat ismerek ilyet és ennek magyarázata is van...
  14. T

szia erica! hú, nagyon sokat segítettél, igen! köszi!!! :) oltásaink megvannak, calcimuscunk kilónyi ;) vigantol is van sok, de a többit megfontoljuk, mert megelőzésnek kellhet, sőt, van, amit ha Ricsi nem, mi ki tudunk használni. kérdés pl. hogy algopírint felírnak-e 2,5 éves gyereknek...
  15. T

Cukorbeteg gyermek

hú, az jó sok idő! de legalább elmúlt. azóta adtátok a combjába? a fiad pumpás, vagy penes?
  16. T

MÁK - Hatósági Igazolvány

pl állatkert! minket ingyen engedtek be, de amúgy kellett volna 350 Ft-os jegy, asszem, de sokan voltunk, bemutattam az igazolványt és továbbot intettek :)
  17. T

megtaláltam a listát az ope oldalán, akit érdekel, elküldöm mailben csatolmányként. már csak az a kérdés, mit írhat fel ebből a házidoki, mert elvileg csak azt, amire a közgyógy igénylőjének szüksége lehet...
  18. T

most lesz a Közgyógyigazolványunk egyéves fordulója és van még 10 ezer Ft rajta. mivel azzal ijesztgettek, hogy ha az egy éves fordulón van rajta bármennyi, azt elveszik, hát ezt nem szeretném. ismertek esetleg olyan honlapot, ahol össze van írva az összes, közgyógyra adható gyógyszer? a...
  19. T

most olvastam vissza, még egy hülyeséget írtam: magas cukornál, inzulinhiánynál nincs elég inzulin, hogy a sejtek felvegyék a cukrot, ezért éheznek. bocs, Ricsi "kicsiit" rendetlenkedett, miközben írtam, le is küldtem apuval motorozni... őrület, szinte egész nap mozog (délelőtt a bölcsiben, du...
  20. T

bocs,korábban hülyeséget írtam - nem 4-6 legyen az inzulin, hanem 4-6 legyen a cukor a CH-mentes napon. most látom, hogy inzulint váltottatok, na ehhez aztán már végleg nem tudok hozzászólni, olyan bonyolult... én is kaptam actrapidot, de nem emlékszem, mi volt vele. minek még az M3??? Ricsi...
  21. T

Na én máshonnan közelítem meg a dolgot - és lehet, hogy ez totálisan szakmaiatlan, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a normál vércukor a cél, akkor nem elhízott gyereknél az igényelt CH-hoz kell igazítani az inzulint, nem fordítva. van bázisinzulin-igény persze, azt elméletileg úgy kell...
  22. T

Cukorbeteg gyermek

és a dokitok mondott rá valamit? mióta ilyen? a többi rész, ahova teszietk a kanült is ilyen, vagy csak a karja?
  23. T

Cukorbeteg gyermek

látod, nálunk nem ilyen egyértelmű a dolog, mert se csomó, se pirosság nincs, egyszerűen csak mintha olyan tricepsze lenne, mint egy sportolónak. amúgy nekem tetszik, hogy ilyen kis szálkás-izmos, de nem tudom eldönteni, hogy van-e kóros a dologban, vagy csak én aggódom túl... kis piros pöttyök...
  24. T

Cukorbeteg gyermek

volt már gyerkőcötöknek szövetduzzanat az inzulinbeadási helyeken? nekem van, de én 28 éve nyomom, Ricsi még csak 1 éve, de a felkarján úgy látom, hogy vastagabb a szövet, de nem dudoros, csomós, hanem olyan, mintha muszklis lenne a felkar külsején. igazából én a combján is látom, de mivel...
  25. T

Ricsi 1,5 éves korában lett cukros és most 2,5 éves (kicsit több). ahogy írtam, minket is M3-aztatni akartak, de mi nem engedtük a fentebb leírt okok miatt. eléggé húzták a szájukat... először csak napi 3 R-t kapott, majd pár hónap múlva, amikor a reggeli cukrai 10 fölé mentek, elkezdtük az...
  26. T

hát igen, sztem a mostani helyzetnél Humulin N+R-rel biztos, hogy jobbat lehet kihozni. még egy megoldás: mondd meg a dokinak, hogy ki akarod próbálni, hogy ne adjatok egyáltalán hosszúhatásút éjjelre, csak R-t. ha azt beadod mondjuk 9-kor, akkor hajnali 3-kor lecseng a hatása és nem lesz hypo 4...
  27. T

amit írsz, abból azt látom, hogy az inzulin-CH arány nem jól van eltalálva a vacsinál, illetve ha nem tudsz várni a kajával, akkor nyilván magasabb cukorról indulva sok jó nem lesz belőle. látszik, hogy az inzulin nem fedi jól az adott CH mennyiséget, mert nem esik vissza az eredeti szintre 2 ó...
  28. T

még valami, triviális, de nem mindegyik doki mondja: 10-13-as cukorra nem csak várni kell a kajával, hanem kevesebbet is kell adni!!! ezt is ki kell tapasztalni, hogy mennyivel kevesebbet, de ha 10 g CH tartja meg a cukrát, akkor természetesen 8 felett ennél mindenképpen kevesebbet kell adni...
  29. T

persze, konkrétan intenzifikált kezelést nem is lehet végezni ilyen kis gyerkőcnél. az elnevezés maga is arra vonatkozik, hogy ultragyors inzulinnal oldják meg. de: a pennel min felenként tudsz adagolni, a pumpával viszont ennél sokkal kisebb egységekkel is lehetséges. én is azért írtam, hogy...
  30. T

akkor az R+N párost már próbáltátok? Ricsi 3* kap R-t és csak este kell N (a nappali bászist megoldja a 3-szori R). Elég szép cukrai vannak. Leírod, mit kaptok pontosan és mikor vannak a magas értékek? azért lehet, hogy ha a dokid ennyire nem ért hozzá (a korábbiakból feltételezem ezt...)...
Oldal tetejére