A keresés eredményei

1. T

mindenkinek

de akkor egyél többet, adjál több inzulint!!! természetesen nem a CH csökkentésére gondoltam feltétlenül :) amúgy meg ha leesik 10-11 között, miért nem eszel rá egy kis kajcsit? ha úgyis vékony vagy, nem árt a nasi :)
  2. T

Babázhatok

igen, a sinlacot nekünk is felírták, de nem igazán jött be :(
  3. T

mindenkinek

lehet ilyen pent szerezni, de nem lenne egyszerűbb a CH-n változtatni? mikor mérsz utána, amikor kevés/sok? 11 után mikor hipózol? mindig ugyanazt eszed? én biztos nem az inzulinon, hanem a CH-n változtatnék... az is lehet, hogy csak az inzulinbeadás időpontján elég változtatni.
  4. T

Babázhatok

nekünk a Körner azért nem akart ilyet adni, mert nincs egyértelmű bizonyíték a cukorbetegség jelentkezése és a tejfogyasztás között, és ha őt ellenőrzik, nincs mire hivatkoznia. ennyit az óvatos megelőzés elvéről...
  5. T

Babázhatok

én úgy tudom, hogy a tápszert 1 éves kor után csak szakorvosi javaslatra írhatja fel a háziorvos, ha nem írja fel, akkor csak teljes áron tudod megvenni. de azért vannak dokik, akik bevállalják :)
  6. T

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Blatniczky doktor úr említette a családi diab klubon: pancreum.com reménykeltő...
  7. T

Babázhatok

nekünk detto ugyanezt mondta Körner,. amikor tőle akartam kérni szakorvosi javaslatot a tejmentes péphez... mi betartottuk 1,5 évig (cukros lett mégis sajnos a kisfiam, de ennek ehhez nincs köze sztem, mert tejet, nem bontott tápszert nem kapott addig sem, amíg cukros lett, viszont közvetlen a...
  8. T

Cukorbeteg gyermek

De jó, hogy írtál, Timi :):):) épp kezdtem gondolkozni, hogy készüljek, ha Ricsi esetleg nem enne meg valamit, de akkor lesz alternatíva, biztos talál fogára valót :) kis digitális grammos mérleget viszünk mi is, szívesen kölcsönadjuk, ha valakinek szüksége van rá. Timi, nekem nem derült ki - Ti...
  9. T

Cukorbeteg gyermek

szia! hát igen, ha 8-14-ig 2 gondozónő lenne, sokkal egyszerűbb lenne :( meg pumpával is, tudom. Na nálunk még ez a visszamérés nem alakult ki, pedig ez lenne a logikus, de azt látom, hogy ebédkor annyira nagy a pörgés, ráadásul Ricsi a saját, nagyobb adagját eleve lassabban eszi meg, mint más...
  10. T

Cukorbeteg gyermek

szia Timi! igen, ez jó megoldás, bár most kiderült, hogy az ebédnél neccesebb a gondozónéniknek a tízórai, mert pont 10-kor érkezik a műszakváltás, előtte egy gondozónéni van a 14 gyerekre, így a 9.30-as cukimérés + etetés nagyon nehezen megoldható, mert ha bejön Ricsivel, a többiekre a szomszéd...
  11. T

Cukorbeteg gyermek

Szia! mi most szokunk be a bölcsibe és egyelőre penesek vagyunk, a bölcsiben is fog kapni ebédhez inzulint. Nálunk nem az inzulin és a vércukormérés a gond, hanem egész egyszerűen az időbeosztás: a gondozónénik 2 műszakban dolgoznak és Ricsinek 9.30-kor kell tízóraizni, előtte cukrot mérni...
  12. T

Cukorbeteg gyermek

sziasztok! valamelyik gyerkőc a fórumról járt bölcsibe cukrosan? praktikus tanácsokat szeretnék kérni bölcsiztetéshez :) köszi! tubi
  13. T

Cukorbeteg gyermek

elgondolkodtunk, hogy mivel a bölcsiben nincs tízórai és Ricsi sem ragaszkodik hozzá, esetleg a reggelit ultragyorssal odjuk meg neki, kihagyja a tízórait és csak ebédre kapja majd a humulin R-t. valaki próbált már ultragyorsat adni pennel ilyen kis gyereknek? mi múltkor korrigáltunk egy fél...
  14. T

Cukorbeteg gyermek

a kajcsit hogyan szokták adni a programon? CH-ra kiszámítva? csak mert gondolom, sok pumpás lesz, akiknek nem fix a CH-ja, nekünk viszont igen, hogy mennyire számíthatunk rá, hogy kiadagolt kajcsit tudnak adni Ricsinek...
  15. T

Cukorbeteg gyermek

megkaptuk a Törp.progis levelet, ki jön még???
  16. T

Cukorbeteg gyermek

hát azért a 16,4 g CH komplett cukorból nem lep meg, hogy csúcsos cukrot csinált... Ricsinek kb 30 egységgel vinné fel, tudom, hogy Neked nagyobb a gyerkőcöd, de sztem ez egy kisgyereknek elég sok a cukorból...
  17. T

mindenkinek

na látod, erre én is! a mi vérünk is ott van annál a kutatócsoportnál, akik Ricsiét nézték, de már több, mint egy éve nincs eredmény! igazság szerint amikor Ricsi cukros lett, továbbra nem is érdekelt. de épp beszéltük Gáborral, hogy megint nyúznánk őket kicsit, hátha másnak segít az info...
  18. T

mindenkinek

sztem ez egy az egyben az, amit Ricsinek csináltak, mivel az is szájnyálkahártya-mintából készült és csak HLA-ra teszteltek. közben kiderült, hogy egyre több a nem HLA-s génvariáció is, ami cukorbetegséget jelentHET. szóval két dolog fontos itt sztem - még egy pozitív teszt sem jelenti, hogy...
  19. T

Cukorbeteg gyermek

és a számolásod alapján bevált? mennyit evett belőle? írd meg légyszi, nagyon érdekel!
  20. T

Cukorbeteg gyermek

azért én igyekszem kerülni Ricsinél a kifejezetten cukros dolgokat, de hyponál OK :)
  21. T

Cukorbeteg gyermek

én is kb 50%-ot tudok általában a marcipánról, de mivel a benne levő CH majdnem teljesen a cukor, elég magas a GI-je, szóval én sokat nem adnék, tényleg csak hypo esetén.
  22. T

Cukorbeteg gyermek

sziasztok! ki jön a májusi táborba? mi jelentkeztünk, de eddig semmilyen visszajelzést nem kaptunk :( Ti kaptatok?
  23. T

mindenkinek

hú, durva ez a baleset, régen, amikor iszonyú mennyiségeket kellett levezetnem munkailag, sokat gondoltam erre én is, bár felnőttként mindig észrevettem a hypo-t (még álmomban is felkelek rá). de akkor tényleg nem jól tudtam, hogy lehet ilyen, meg magamból indultam ki, ha én hypozok, az olyan...
  24. T

mindenkinek

azért életmentésről beszélni... jó, persze vannak ilyen extrém esetek, de mondjuk 20 éve, mikor én lettem cukros, nem hogy ilyen kutya nem volt, még vércukormérő sem, azt' mégis élek... tényleg butaság ilyen tévképzeteket kelteni az emberekben, én is naponta hallok óriási baromságokat erről és...
  25. T

Cukorbeteg gyermek

na ezt nem is tudtam... azt hittem, ez tényleg csak magas cukor esetén lehet (vagyis azt tudtam, hogy hosszú idejű nem iváshoz is köthető, de azt hittem, ez mondjuk 1 napot jelent, nem egy éjszakát). akkor megnyugodtam... köszi :) Ricsinél eddig 2-3-szor volt ilyen, szóval nem renszeres nálunk sem.
  26. T

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

igen, így van, nekünk kb 3-4 hónapig nem kellett éjjelre inzulin!
  27. T

Cukorbeteg gyermek

akkor sztem ugyanarról beszéltünk - ez acetonszag. lehet kapni stixet, ami elvileg arra jó, hogy rápisiljen és akkor kimutatja, van-e aceton a pisiben, de én azt tervezem, ha még egyszer ilyet érzek, akkor egyszerűen belenyomom a pisis pelusba a stixet. amúgy azóta nekünk nem volt, de előtte is...
  28. T

mindenkinek

kisgyerekeknél az intenzív inzulinterápiát a pumpa jelenti, ezen a linken találsz kifejezetten cukros gyerekekről szóló fórumot, ott tudnak segíteni a szülők Nektek: http://drinfo.hu/forum/altalanos-kerdesek-hozzaszolasok/17-cukorbeteg-gyermek.html most hova jártok?
  29. T

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

szia Erika! mi úgy szoktuk mérni éjjel, hogy mielőtt megszúrjuk, megsimogatjuk, emiatt kicsit megébred, vagyis valószínűleg felszínesebben kezd aludni, mozgolódik egy kicsit és amikor visszahelyezkedik, akkor mérjük. nem tudom, honnan mérsz, ha a lábából, az is lehet, hogy csikized véletlenül és...
  30. [No title]

[No title]

Oldal tetejére