A keresés eredményei

1. M

HQ képek Diabfórum 2015/4 - „Intenzív inzulinkezelés”

edves Fövényi Professzor Úr! Ha én egyszer leírom, hogy 5 éve I. típusként 41-esen megkapva, mit csináltak, és mit nem csináltak velem itt ebben az országban, akkor biztosan vehetem a sátorfám, nem hogy pumpa, de még DexcomG4 sem lesz, és akkor halott leszek...(így is lehet, ha nem találunk...
  2. M

Fizikai sport/aktivitás

Szia! Először is, az I. típusnál kellene?! a fix edzési időpont, mert kiszámíthatatlan hipót okoz. Én igyekszem így csinálni, kedd, csütörtök, munka után 3/4 óra futógép, és kis súlyzó. Előtte beveszek egy balaton szeletet (ét), vagy banánt, mert kortizol hiány miatt káliumra van szükségem...
  3. M

mindenkinek

Nagyon nagy örömhírt kell közölnöm az I. típusú cukorbetegeknek! Anyu most látta a tévében, hogy a miniszter nyilatkozott, hogy az I. típusú cukorbetegek megkapják a korszerű inzulint, hbA1c szint nélkül függetlenül! Én sokat imádkoztam ezért, Isten segített rajtunk!
  4. M

mindenkinek

Köszi a választ, írtam privátban!
  5. M

mindenkinek

Kedves Kriszti! Nagyon szépen köszönöm a választ! Először is az ujjacskák hogy bírják, ezt a rengeteg szúrást? Mit kensz rá? Én most amikor otthon vagyok, és nincs rajtam harisnya, akkor a lábujjaimat szúrkálom, hogy kíméljem a kezem. Nekem az biztos, hogy a pumpával egyszerűbb lenne az életem...
  6. M

mindenkinek

Kedves Sándor! Úgy volt 6 órára 5,0 vércukor, hogy már fél 4-kor felettem magam 10-15 Ch,-val. Tehát ha nem eszem, a városba kap el, és az nagyon rossz lett volna, mert lábon nem bírom! Leülni meg nem nagyon tudok hová. Ki kell várnom! Már próbáltuk! Kauczky főorvos, az országos pumpa centrum...
  7. M

mindenkinek

Kedves Kriszti! Nagyon köszönöm a választ, mit lehet tenni. Valahogy élünk! Most kínomban én is ezt csinálom! Tegnap megint rákezdte mielőtt elindultam 6,2 volt, de tudtam, hogy 6-ig nem fog kitartani, ettem 10 CH-t, és még így is 6-ra 5,0 volt a vércukor. Nem tudom pumpánál vannak e ilyen...
  8. M

mindenkinek

Kedves Mindenki! Szeretnék segítséget kérni, 2,5 éve vagyok I. típus. Most lantus, novorapidon vagyok. Mostanában el kezdte a cukor csinálni a következő tüneteket. Reggeli előtt mérek, utána másfél órával mondjuk 9,4 a vércukor, 11 órára már hipó közeli állapotba megy, alig 4,0 a cukor. De...
  9. M

mindenkinek

ÚJ INZULINTÖRVÉNY!!!!!!!!!!!!! AZ ATV-n most megy az EGYENESBESZÉD C. műsor.A TASZ. ügyvédjével lesz riport.Aki tudja nézze meg!!!!!!!!. Osszátok meg!!!!!!!!
  10. M

mindenkinek

Kedves Lizzi! Én azért nem váltogattam eddig reggel kar, délben has stb. mert akkor mindig más volt az érték. Nyílván a felszívódás miatt is! Most 2 kar, este vacsi egy has. A hasamon igaz, nagyon kevés párna van, de fáj, komolyan fáj ide adni. 2 naponta cserélem a tűt, de azt megfigyeltem, ha...
  11. M

mindenkinek

Az nem semmi! Mármint az én 2 évemhez képest! Kérdeznék valamit, mert Te akkor már nagy rutinnal kezeled a dolgokat. 2 évig a karom szúrkáltam, elég jól alakult a cukor így, a lantust, adtam a lábamba, fenekembe. A hasam nem szúrkálom, mert össze-vissza vagyok vagdosva (műtétek). Kezdett a karom...
  12. M

mindenkinek

Szia! Én még csak 2 éve vagyok I. típusú, de megkérdezhetem, hogy Te hány éve? Nekem ha fekve jön rám, akkor van a baj, nem érzem, csak már akkor ha felkelek, mondjuk, kimegyek a wc-re. Múltkor belealudtam, a kislányom, ő 11 éves, jött rá, és rázogatott, hogy anya kelj fel, nézd már meg, valami...
  13. M

mindenkinek

Sajnos pár nappal ezelőtt az RTL-klub is leközölte ezt a hírt a fél 7-es híradóban, tehát igaz. Én csak azt hiszem el, amit az újságban, tv-ben, interneten visszavonnak!
  14. M

mindenkinek

http://nol.hu/belfold/20121027-az_inzulingyartok_mentesseget_kernek
  15. M

mindenkinek

Kedves Mindenki! Nagyon szívesen elmennék, és NAGYON ÖRÜLÖK A KEZDEMÉNYEZÉSNEK! de nem tudok, munkahelyi elfoglaltság miatt! Én már telefonon beszéltem velük, mégpedig a Bence Rita foglalkozik ezzel, azt mondta nekem, írjam meg a kérvényemet, én megírtam, másoljam le az orvosi papírokat...
  16. M

mindenkinek

Hát persze, hogy nem mentek el! Főleg azért, mert nem tudták volna megmagyarázni, egy I. típusnak, hogy miért nem kövér cukorbeteg? Mert hogy szerintük, a diéta hiba okozza a vércukor nem 8% alatti tartását! Persze, hogy nem mertek kiállni! Mert igen is nagyon jól tudják az aljasságukat! És azt...
  17. M

Fizikai sport/aktivitás

http://www.webbeteg.hu/nyomtatas/cikk/cukorbetegseg/9461/normal
  18. M

mindenkinek

Figyelmébe ajánlom mindenkinek a mai Magyar Nemzetben megjelent cikket "Cukorbetegek válaszút előtt" 4. oldal. A TASZ-nál én már jelentkeztem! Kérem ingyenes jogsegély szolgálatukat! Más választásom már nincs!
  19. M

mindenkinek

Azért mozgolódunk!!! Aki tudja, írja le a kommentekben a saját történetét: http://nol.hu/velemeny/20120712-onhiban_kivul Köszi, Moncsi
  20. M

mindenkinek

A Macosz.hu láttam egy olyan topikot, hogy Politika és a Cukorbetegség, oda írják a sortársak a panaszukat, bajukat, jó ötlet lenne!
  21. M

mindenkinek

Kedves Mindenki! Összefogásban van az erő! Én képes vagyok bármeddig elmenni, hogy megkapjam az analógot. Egy keresetből egy 10 éves kislány eltartójaként mondom ezt! Undorít ez a világ, az aljasság, nem igazán jó itt már élni, de muszáj, mert egy csodás 10 éves kislányt kell elvinnem addig...
  22. M

mindenkinek

http://diabetesonline.hu/hirek/egeszsegpolitika/2528-cukorbetegek-inzulinellatasa-alkotmanybirosaghoz-fordult-az-obudsman Kedves Mindenki! Írtam Poe-nak, hogy fel tudná-e tenni, az Ombucman úr, hozzám küldött levelét. Moncsi
  23. M

mindenkinek

Akkor is várnom kell még egy évet, de a három hónap próbaidőt, azt kipróbálnám az biztos!
  24. M

mindenkinek

Kedves Kriszti! Nekem ennyit mondott az orvos. Lehet, hogy nem ennyi? Mennyi? De még van egy évem sajnos!
  25. M

mindenkinek

Kedves Kriszti! Nekem ennyit mondott az orvos. Lehet, hogy nem ennyi? Mennyi? De még van egy évem sajnos!
  26. M

mindenkinek

Kedves Sanyi! Szívesen elküldöm privátban, a facebookra nem ajánlanám!!!!!! Főleg azok után, hogy több dolog miatt, a Prof. Dr. Szabó Máté nem népszerű nem csak miattunk, hanem más dolog miatt is! Én magam nevében írtam neki, kértem, és nagyon nagyon rendes volt, hogy küldje át, amit az...
  27. M

mindenkinek

Kedves Sanyi! Szívesen elküldöm privátban, a facebookra nem ajánlanám!!!!!! Főleg azok után, hogy több dolog miatt, a Prof. Dr. Szabó Máté nem népszerű nem csak miattunk, hanem más dolog miatt is! Én magam nevében írtam neki, kértem, és nagyon nagyon rendes volt, hogy küldje át, amit az...
  28. M

mindenkinek

Kedves Kriszti! Én nem kaphatok, most leszek 2 éves, 3 év a kritérium. Egyedül tartom a lányom, nem tudok kifizetni sajnos 280.000 önrészt.
  29. M

mindenkinek

Szia! Nagyon köszönöm, csak most tudok válaszolni, otthon nincs internet! Mindig, mindenhol tanul az ember! A lényeg, hogy honnan lehet tudni azt, hogy mennyi 10 CH, ra az inzulinigényed? Nekem Föv. Prof. mivel sportolok, 0,8-09-re gondolja 10 CH-ra. De ez sem mindig így igaz. Az biztos, hogy...
  30. M

mindenkinek

Kedves Tubi! Mivel Fövényi Prof. Úr is kezelt, elmondom a dolgokat. Ő mondta nekem, ha reggel pl. 65 g Ch-t eszel, akkor a könyvében le van írva reggeli inzulinigényem az összhöz viszonyítva, 0,9 E inzulin reggel, délben, este ez csökkenhet 0,8 ra. Tehát 65 CH ra, 6 egységet kell adnom...
Oldal tetejére