A keresés eredményei

1. M

mindenkinek

Kedves Ágicza! Én még csak két éve leszek most I. típusú. Én még reménykedem, hogy talán be lehet, lőni a cukrot, de nem lehet. Igaz, és mindig ezzel jönnek, hogy van még mellette egy Hasimoto (pajzsmirigy) autoimmun betegség, amire gyógyszert szedek. Sőt most már a vesémből is megy el két...
  2. M

mindenkinek

Először is Szia! Azért nem teszem itt közzé, mert 8-9 oldal! Ezt hogy kell? , ha megírod, természetesen közzé teszem! Hiszen azért ajánlottam itt fel! Nem?
  3. M

mindenkinek

Kedves Mindenki! Dr. Prof. Szabó Mátétól kaptam választ a petícióra amit írtam, a cukorbetegek inzulin szankcióival kapcsolatban. Mellékelten kértem, küldje el, amit ez év június 26-án az Alkotmánybírósághoz beadott. Akit érdekel, és ad e-mail címet, szívesen elküldöm! Végre valaki tesz értünk...
  4. M

mindenkinek

Kedves Poe! Ez az én magánlevelem. Jogom van azt írni, amit én jónak látok, nem a II. típusú cukorbetegeket akartam támadni. Mi sokkal, de sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint ők! Nekik vannak sejtjeik, egy-kétszer szúrnak, és beáll a cukruk. Ellenben velünk sajnos. Nekik van esélyük...
  5. M

mindenkinek

Prof. Dr. Szabó Máté Ombudsman részére Tárgy: A 2012. áprilisában hatályba lépett, új inzulin-rendelet ellen Tisztelt Prof. Dr. Szabó Máté Ombudsman Úr! 2010. szeptemberében, édesapám halála után 4 nappal lettem 41 évesen, autoimmun I. típusú cukorbeteg. 2007-ben kaptam az első...
  6. M

Insulinpumpa

Kedves Cukorbeteg Társak! Én a magam nevében, rengeteg embernek elküldtem! Készülök Szabó Máté ombucmannek írni egy levelet, ha valaki szeretne beszállni, csatlakozzon. Először is, az I. és II. típusú cukorbeteg között különbséget kell tenni! Mert az I. típus, NEM TEHET RÓLA, sejtelhalás...
  7. M

Babázhatok

Kedves Cukorbeteg Társak! Én a magam nevében, rengeteg embernek elküldtem! Készülök Szabó Máté ombucmannek írni egy levelet, ha valaki szeretne beszállni, csatlakozzon. Először is, az I. és II. típusú cukorbeteg között különbséget kell tenni! Mert az I. típus, NEM TEHET RÓLA, sejtelhalás...
  8. M

mindenkinek

Nagyon köszönöm a segítséget keves Tubi! Először is a vércukormérőm optimum, ahhoz van a szúró. Mennyi időként kell cserélni a tűt benne? Lehet, hogy ez is a baj? Állítólag lehet kapni ilyen fájdalommentes szúrót! A másik : Akkor sajnos régen van neked a betegség. Kérdeznék még valamit : Amikor...
  9. M

mindenkinek

Én azt figyeltem meg, hogy a vízre így reagál, hogy nagyon lefelé viszi. Ez azóta van, mióta belement az alacsony vérnyomásra, és sózok, meg vizet iszok. Igy jó a vérnyomás, viszont a cukor az meg megy lefelé.....(nekem legalább is). A másik : 1,5 éve vagyok I. típus. A gyorsakat a karomba...
  10. M

mindenkinek

Ja, és van itt valaki akinek beállt már a cukra? Van remény 1,5 év után? hogy mindig ugyanazt lehetne szúrni? Van ilyen tudom, de az hogy csinálja? Megköszönném mindenkinek, ha megírná, és ilyen szerencsés!
  11. M

mindenkinek

Kedves Tímeácska/ Csigu! Közben rájöttem a dolgokra, (magam) reggel 2 E lantus volt még, és 3-szor Novorapid, este 15 E lantus). Na most. Elvettem a reggeli lantust, erre jó lett délelőtt a cukor, viszont este maradt a 15 E lantus, reggelre a cukor mindig 10 felett van. Valószínű emelni kell. A...
  12. M

Cukorbeteg gyermek

Kedves Cukorbeteg Társak! Tudna-e valaki segíteni. Reggelenként 65 Ch-t eszem. Erre ha 6 egységet szúrok kevés, ha 7 egységet, akkor meg 11-re hipó van. A legjobb megoldás lenne, ha tudnék adni 6,5 egységet, amit ezekkel a penekkel nem lehet. Úgy hallottam a gyerek-pen tud fél adagokat adni...
  13. M

mindenkinek

Kedves Tubi! Nem változtatok a CH-án, mert így is csont-bőr vagyok. Mindig ugyanazt eszem, joghurt, búzacsíra, teljes kiőrlésű kenyér, felvágott. A cukor étkezés után 1,5 órával mondjuk 7,1 amit tartania kellene délig. De nem tartja 10-11 között mindig leesik. Ezért lenne jobb, ha tudnék adni...
  14. M

mindenkinek

Kedves Cukorbeteg Társak! Tudna-e valaki segíteni. Reggelenként 65 Ch-t eszem. Erre ha 6 egységet szúrok kevés, ha 7 egységet, akkor meg 11-re hipó van. A legjobb megoldás lenne, ha tudnék adni 6,5 egységet, amit ezekkel a penekkel nem lehet. Úgy hallottam a gyerek-pen tud fél adagokat adni...
  15. M

Insulinpumpa

Kedves Tímea! Én nem vagyok pumpás de valami hasonló történt meg velem is, Budapestről hazajövet a kocsiba éreztem, (még jó, hogy nem vezetek), hogy hányni kell, alig értünk haza, össze hánytam az egész vécét, de bocs. még alulról is jött egyfolytában. Akkor volt ez a hányás-hasmenéses járvány...
  16. M

mindenkinek

Kedves Cukorbeteg Társak! Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet venni, Ch-számláló mérleget? Állítólag van már. Köszi Moncsi
  17. M

mindenkinek

Tisztelt Cukorbeteg Társak! Megdöbbenéssel olvastam a "Szolnok" bejegyzését. Rögtön írtam egy levelet a Fövény Professzor Úrnak, aki a Diabetesnet újság főszerkesztője lett, és szerintem Ő a legjobb cukor orvos. Én is lantuson vagyok! Az inzuletardtól majdnem kinyúltam, állandóan magas volt a...
  18. M

MINDENKINEK!!!

Kedves cukorbeteg társak! Valaki tud diabetikus mustárról? Nagyon rossz, mikor virslit, vagy kolbászt eszek, hogy nem tudok mustárt enni. Ha a rendes mustárt eszem, akkor meg egekben a cukor..Valaki tud, ilyen mustárról, vagy mivel helyettesítitek? Köszi, Moncsi
  19. M

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Mindenkinek szeretettel ajánlom! Van remény... http://index.hu/tudomany/2012/01/09/vercukormero_kontaktlencset_fejleszt_a_microsoft/
  20. M

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Egy nagyon érdekes cikk fordítása - a család barátja készítette szeretettel nektek Az Élelmiszer és Gyógyszer Hatóság támogatja a Medtronic diabétesz távfigyelőjét Diabetes Health Staff 2012. január 9. A mySentry távfigyelő A minneapolis-i Medtronic Inc bejelentette, hogy az amerikai...
  21. M

Fizikai sport/aktivitás

Kedves Mindenki! Szeretnék segítséget kérni tőletek, mert nálam már az orvosok is (három) a kórházban is csődöt mondtak. Most egy hétig voltam bent a kórházba, beállításon. 1 éve vagyok I. típus, ez volt már a 8-dik alkalom. Novorapidot, és lantust használok, alakult a cukor 10 alá vittük, 8 E...
  22. M

mindenkinek

Kedves Mindenki! Tudnátok segíteni? Hátha valaki volt már ilyen helyzetben! Kb. 1 hónappal ezelőtt megettünk valamit a lányommal. Csúnya vörös kiütések alakultak ki rajtunk, rajtam hamar elmúlt, de maradt egy elég csúnya bőrviszketés, ami állandóvá vált, és ami szörnyű lett, hogy a cukor...
  23. M

mindenkinek

Kedves Poe! 3 nagyobb szál sárgarépa 3 nagyobb szál petrezselyem 1 közepes fej zeller 1 fej hagyma 2 ek olaj 1 paradicsom 10 dkg káposzta 4 erőleveskocka 1 ek pirosarany frissen őrölt bors 2 dl tejföl 1 ek liszt frissen vágott petrezselyemzöld...
  24. M

CH - számláló segítség

Kedves Mindenki! Van valakinek egy olyan web-helye, vagy táblázata, amelyben meg van, hogy pl. egyes leveseknek, másodikoknak, főzelékek, egytál ételeknek mennyi a CH értéke? Pl. most mennék délben a menzára, és kertészleves lesz, és nem tudom, hogy mennyi CH van benne. Tudna valaki segíteni...
  25. M

mindenkinek

Kedves Mindenki! Van valakinek egy olyan web-helye, vagy táblázata, amelyben meg van, hogy pl. egyes leveseknek, másodikoknak, főzelékek, egytál ételeknek mennyi a CH értéke? Pl. most mennék délben a menzára, és kertészleves lesz, és nem tudom, hogy mennyi CH van benne. Tudna valaki segíteni...
  26. M

mindenkinek

Társ? Két hétig a kórházban voltam megint, és nem tudtam válaszolni azokra a levelekre, amit a Társ? felvetésemre válaszoltatok. Csak tanulságképpen még hozzá akartam tenni, hogy nem elég volt hogy a cukorbetegségem miatt a társam elhagyott, hanem még volt egy megjegyzése, amit azóta sem...
  27. M

Insulinpumpa

Kedves Somcsika! Nagyon régen nem írtam, mert két hétig a kórházban voltam megint, most jöttem ki, a végére már nem tudtam enni, csak két kefírt, meg két zsemlét. Nagyon fájt a gyomrom, meg hátul a hátam. A kórházban megtükröztek, és ott derült ki, hogy gyomornyálkahártya gyulladásom van...
  28. M

mindenkinek

Kedves Itteni Barátok! Elhoztam csütörtökön az összes holmim, nagyon nehezen ment. Megmondtam, hogy ezek után semmiféle kapcsolatot nem szeretnék vele tartani. Ennek ellenére mindennap felhív, akár háromszor is. Megmondtam, hogy ezt nem csinálja, mert se neki, sem nekem ez nem jó. Még is...
  29. M

mindenkinek

Társ? Véleményt szeretnék kérni tőletek! 8 hónapja vagyok I. típusú cukorbeteg. A páromat közvetlen 2 hónapra rá ismertem meg. Az első három hónapban sokat segített nekem, együttérző volt, nagyon nehéz a kezdet mindenki tudja, velem volt lelkileg, nagyon örültem, hogy elfogadta, és így is egész...
  30. M

Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében

Hüvelygomba Kedves Kata! Köszi a tájékoztatást, és annyit üzenek itt minden hölgynek, hogy miért is ne, nálam hétvégén jött ki, és nagyon fájt, piros volt, és viszketett, gyors segítség, a gyógyszertárban lehet kapni, ilyen Canesten Combit, van benne három hüvelykúp, és kenőcs, na ez...
Oldal tetejére