A keresés eredményei

1. krisz_2011

Vércukormérők

Szia! A One Touch Select Mini kicsi, pontos és megbízható. A csík ára jó. Csak ajánlani tudom.
  2. krisz_2011

Segítség, cukorbeteg lettem!!

Kedves Sándor! Szeretnélek megkérni, hogy kicsit fogd vissza a stílusodat. A feltett leletekből úgy tűnik, nálad 2-es típusú cukorbetegséget állapítottak meg, ami időben kezdett életmódváltással, diétával, mozgással, fogyással valóban gyógyszermentessé tehető. Ha az illető ismét meghízik, nem...
  3. krisz_2011

Insulinpumpa

http://diabforum.hu/temak/insulinpumpa.3/page-362#post-92291 Meg is találtam, pl. Poe 7236-os számú válasza érdekes lehet Neked, remélem, jól hivatkoztam rá és meg tudod nézni..
  4. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia Moncsi! Nagyon örülök, hogy összejött a pénz a pumpára! Szerintem mindhárom, TB-re kapható pumpa kiváló. Nálunk a Medtronic teljesen jó, a lányom lovagol, túrázik (20 km fölött), táncol, jól bírja a strapát. Annak idején azért ezt választottam, mert a gyerek sovány, izmos, így már az elején...
  5. krisz_2011

Gyógygombák és a Cukorbetegség

Poe bejegyzéséhez kapcsolódva szeretném elmesélni, hogy közvetlen ismerősöm kipróbálta a ganoderma gombát, a magas koleszterinszintje miatt. Az eredmény az lett, hogy bizonyítottan ettől a gombától 200 lett a vérnyomása, de a koleszterinszintje sem csökkent. Szerencsére, mikor abbahagyta a...
  6. krisz_2011

Különböző a glükóz és a fruktóz anyagcsere hatása

Munyicica, ezt is ki kell tapasztalni, de pont a zsír okozhat érdekes problémát. Pl. szalonnasütéskor kicsit több zsír lecsusszant az elején, a hozzá és utána evett szénhidráthoz lett az inzulin lőve. (Még penes időszakban történt.) A gyerek cukra leesett, mivel a zsír nem engedte felszívódni a...
  7. krisz_2011

Gyógygombák és a Cukorbetegség

Poe, tökéletesen egyetértek veled...
  8. krisz_2011

Vércukormérők

Misamaci, ha gondolod, elküldöm neked a forgalmazó elérhetőségét.
  9. krisz_2011

Újdonságok

Szia! A "Nemrég frissült üzenetek"-ben a témákra kattintva a legelső bejegyzés jelenik meg először. Ha lehet, jobb lenne a legutolsót előre tenni. Egyébként tényleg sokkal gyorsabb lett! :)
  10. krisz_2011

mindenkinek

Nem tudtom, hogy reklám v. nem, ezért inkább priv-ben küldtem el Neked. Sok sikert :)
  11. krisz_2011

mindenkinek

Az infót én is csak és kizárólag erről a fórumról kaptam :)
  12. krisz_2011

mindenkinek

Christina, mivel a SOTE-n nem kaptunk One Touch MInit, de a cég meghirdette, hogy minden 1-es típusú diabos kaphat, ezért felhívtam a forgalmazót és elmondtam, hogy szeretnék, de a szakorvosnál nincs elegendő. Nagyon rendesek voltak, küldtek egyet postán. Cserébe ki kellett töltenünk egy...
  13. krisz_2011

mindenkinek

Igen, a lányom kapott a SOTE-n. Pontosabban az előző D-cont mérőjét (Optimum) cserélték be az újra (Trend).
  14. krisz_2011

Fizikai sport/aktivitás

Szia! Az izom nehezebb, mint a háj. Ne a mérleget nézegesd, inkább a centit, ill. hogy a nem kívánatos domborulatok kezdenek-e tetszetősen átrendeződni :).
  15. krisz_2011

mindenkinek

Milyen szúród van? Ha nagyon érzékeny a bőröd, lehet, hogy azon kellene változtatni. Milyen mérőt használsz? Nálunk a One touch és a Trend is jól bevált, nagyon pici vérből mér. Azon gondolkodtam, hogy miért kellene pénzzel együtt kórházba vonulnod, mikor a pumpa 3 hónapig (a kipróbálás ideje...
  16. krisz_2011

mindenkinek

Sajnos időnként ez elkerülhetetlen, ha pumpa, ha nem. Az biztos, hogy a hipo-k száma Rebekánál jelentősen csökkent (kb. havonta 0-2), a cukrai kiegyenlítettebbek. Gondot az étel rosszul megsaccolt CH tartalma (az arányaiban túl sok inzulin miatti hipo), a melegfront és hirtelen sok mozgásnál...
  17. krisz_2011

mindenkinek

Kedves Moncsi! Lányomnál volt hasonló egy időben Lantus + Actrapid párosítással, bár tudom, hogy ez azért különbözik a tiédtől. A tízórai és az uzsonna volt a megoldás, persze méréssel... A pumpa valóban jó, de a mérések számát azért nem fogod tudni jelentősen csökkenteni. Saját tapasztalat...
  18. krisz_2011

Vércukormérők

Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha kétféle vércukormérőhöz kétféle csíkra is megvan a szakorvosi, akkor megtehetem-e, hogy egyik hónapban az egyik félét, másik hónapban a másik félét íratom fel, vagy 3 havonta dönthetek, hogy az egyik v. a másik legyen? (Azt tudom, hogy...
  19. krisz_2011

Repülés

Simán csak a kézipoggyászban viszi. Ő Novorapidot használ, de amíg penes volt, az akkori inzulinját is így szállította. Sajnos pont a levimir-humalog párost nem próbáltuk (se ő, se a gyerekem). Actrapid, Lantus jól bírta a gyűrődést. Idén nyáron Frio tasakba tettem a pótinzulint a nyári...
  20. krisz_2011

Repülés

Szia Molli! Sokat repülünk, főleg kolléganőmmel, aki pumpás. Poe válaszát annyival egészíteném ki, hogy biztosan nem viheted fel a saját kubudat. Bent viszont tuti, hogy fogsz kapni megfelelő üdítőt, horror áron... Ha nem is kubut, de rostos üdítőt mindenképp.
  21. krisz_2011

Insulinpumpa

Repüléshez szeretném hozzátenni, hogy nem baj, ha van igazolás, de nálunk (kollégáknál) még soha, egyetlen légitársaság sem kért el semmit és nem is kötött bele semmibe a pumpával v. az inzulinnal kapcsolatban. (Sem Európán belül, sem egyetlen távolabbi úti cél során sem.) Van, ahol az...
  22. krisz_2011

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Sziasztok! Végre egy kutatás, amiben az autoimmun folyamatokkal szemben vették fel sikeresen a harcot! http://denver.cbslocal.com/2012/03/09/cu-researchers-find-cure-for-type-1-diabetes-in-mice/
  23. krisz_2011

Insulinpumpa

A lányomnak is volt "nagyon fáj" megjegyzése a legelején, de úgy tűnt, hogy ez leginkább a rettentő hosszúnak kinéző tű látványa idézi elő, nem a tényleges érzés. Ezt úgy hidaltuk át, hogy eleinte én lőttem be, ő oda sem nézett. Fokozatosan vette át, néhány hét alatt. A fém kanülről csak...
  24. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Miért nem szereti a 45 fokost? Nálunk ez tökéletes megoldást jelent, ha kivételnél látjuk, hogy el is hajlott, akkor is hibátlanul adagolta az inzulint.
  25. krisz_2011

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Sziasztok! Még egy érdekes hír. Szabályozásra képes béta sejteket már kiválóan állítanak elő, csak az komisz autoimmun folyamat... Azért szerencsére nagyon sok vizsgálat folyik világszerte, előbb-utóbb biztosan célt érnek majd...
  26. krisz_2011

Mindenkinek - inzulinok

Szia! A lányom Actrapid + Insulatardról (előbbi napi 3x főétkezések előtt, utóbbi 2x, reggel és este) lett átállítva annak idején Actrapid + Lantusra (előbbi maradt 3x, utóbbi 1x este lefekvés előtt). Az átállítás után közvetlenül drasztikusan leesett a hosszú hatású inzulinigénye, kb. 2 hétig...
  27. krisz_2011

Vércukormérők

Kedves Cukorbeteg! One touch-al kapcsolatban, hívd fel őket telefonon, ingyenesen hívható számuk van, nagyon kedvesen válaszolnak. Egyébként ha másképp nem, gyógyszertárban 7-8 eFt körüli áron kapható, a csík hozzá felíratható. Olvass vissza itt a fórumon, sok információt láthatsz erről.
Oldal tetejére