A keresés eredményei

1. krisz_2011

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Kedves Cipócska! Ismerős kislány 2 évesen lett cukorbeteg, most 3, ügyes óvodás. Annyira, hogy már egyedül megméri a cukrát! Semmilyen közös programról nem fog lemaradni, sőt még fagyizni is fog és módjával csokit meg palacsintát enni. (Az én lányom ugyan már 13, de fejébe vette, hogy elindul a...
  2. krisz_2011

mindenkinek

Szia Edit! Nagyon várom a válaszod! Előre is köszönöm!
  3. krisz_2011

mindenkinek

A legutóbbi Medtronic gyerek találkozón Kovács Áron volt a meglepetés vendég. Olyan közvetlenül, kedvesen és megnyugtatóan beszélt a cukorbetegségről, arról, hogy ő hogyan éli meg, ill. mennyire nem akadályozza a céljai megvalósításában, hogy az fantasztikus. Receptre kellene őt felírni...
  4. krisz_2011

Insulinpumpa

Sziasztok! Ezt a linket most kaptam. Színes, jópofa övek a pumpának. Ötletmerítésnek sem rossz. www.tallygear.com
  5. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Először is nyugodj meg. Gondolom, most fogtok visszamenni a kezelőorvosotokhoz konzultációra és HbA1c mérésre. Lehet, hogy ez utóbbi nem is lesz olyan szörnyű és azért az orvos is fog tanácsot adni. Pennel sokkal nehezebb a változásokat követni, mint a pumpával, de tény, hogy az embernek...
  6. krisz_2011

Vércukormérők

Optimum tesztcsík is így működik egy ideje, a használati utasításra azt írták, hogy kb. 11%-al ad magasabb értékeket, mint eddig. Ez nálunk nagyjából igaz is. A vércukormérőn a heti átlag 7,5 körül volt (napi 6-8 mérés) az elmúlt 3 hónapban, a HbA1c-je 5,8 lett :)
  7. krisz_2011

mindenkinek

Szia! Piviben válaszoltam!
  8. krisz_2011

mindenkinek

Szia! Ne haragudj, nem figyeltem, hogy Írországban élsz. Én a lányom révén vagyok érintett, aki 4 hónapja pumpás, 1,5 éve cukorbeteg, ill. a közvetlen kolléganőm 15 éve cukorbeteg és 1,5 éve pumpás. Utóbbi esetében hasonlóan nehézzé vált a penes kezelés és a pumpa nagyon jó megoldást jelentett...
  9. krisz_2011

mindenkinek

Kedves Moncsi, és Ágicza! Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni a penes kezeléshez, de Benneteket olvasva az jutott eszembe, hogy a pumpa nálatok nem jelentene megoldást, vagy legalábbis nagyobb segítséget?
  10. krisz_2011

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Szia! Tubival teljesen egyetértek. Emellett a lányom imádja a fagyit és megfelelő időben és mennyiségben kap is (ő most 13 éves, csak 11 évesen lett diabos, így kicsit azért más a felállás, mint nálatok). Egy gombócban (nem diabetikus!) kb. 15 g CH van. Míg nem volt pumpás és nagyon akart enni...
  11. krisz_2011

Insulinpumpa

Hát, pont pumpás (15 éve cukorbeteg) kolléganőmmel esett meg idén, hogy Ausztriában síelés közben a hegytetőn mondta fel a szolgálatot a vércukormérője örökre... Először még próbálkoztunk telefonos távgyógyászattal (a lányomé és az övé azonos márka, nálam volt leírás) de sajna nem javult meg...
  12. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Mindenképpen köss olyan utasbiztosítást, amelyik krónikus betegség akuttá válása esetén is fizet. (Én csak 2 ilyen biztosítót találtam, mikor utaztunk.) Érdemes pót vércukormérőt is vinned. Legyen nálad plusz kaja és olyan rágcsálni való, amivel az átmeneti éhséget át tudod vészelni...
  13. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Nálunk ez a probléma akkor jön elő, ha a gyerek légkondis helyiségből kimegy a kánikulába, v. a meleg autóban töltünk hosszabb időt. Egyenletes hőmérsékleten legfeljebb pici bubikat láttam, azt is ritkán. A megoldás csak a sűrűbb légtelenítés... szerintem...
  14. krisz_2011

Insulinpumpa

Először én is nagyon meglepődtem, de az én első reakcióm az volt, hogy lecseréltem a vezetéket, és a második már jó volt. Ugyanez történt a következő alkalommal is. Szerintem nem a tartállyal van a hiba, valamiféle eltömődés lehet a kanül végében, amit neked a tartály nyomkodásával sikerült...
  15. krisz_2011

Insulinpumpa

Sziasztok! 3 hónapon belül másodszor fordul elő, hogy a Medtronic szerelékével probléma történt. Először a Quickset, most meg a Silhouette cserénél a pumpa "nincs beadás" figyelmeztetést adott, és nem töltötte fel a vezetéket. A legutóbbi pumpás találkozón mások is beszámoltak hasonlóról. A cég...
  16. krisz_2011

Insulinpumpa

Szia! Megpróbálom majd a szöget változtatni. A hasa egy kis részébe még a 90°-os is jó volt, de ahol nem, ott állandóan elgörbült a kanül. Próbálunk más helyeket is találni, mert ez annyira pici terület. A karja jónak tűnik, ill. hátul a feneke fölötti csípő rész is. A combjába egyelőre nem...
  17. krisz_2011

Insulinpumpa

A legutóbbi (június 7.) ambuláns kezelőlapra ráírták, hogy felhívják a szülők figyelmét, 8% Hba1c szint felett a pumpa nem meghosszabbítható és az analóg inzulin nem felírható... (SOTE Gyermekklinika)
  18. krisz_2011

Insulinpumpa

Sziasztok! Rebeka lányom 11 évesen másfél éve lett cukorbeteg. Azóta olvasom a fórumot, bár eddig még nem írtam. Nagyon sok hasznos tanáccsal lettem gazdagabb, rengeteg segítséget kaptam az itt felhalmozott tapasztalatokból. A gyerek május eleje óta próbaidős pumpás. Szereti, a kezdeti...
Oldal tetejére