A keresés eredményei

1. J

Szólánc

ara:D
  2. J

Szólánc

Ezt a lányom küldi: apa (mi is lehetne más:mrgreen:)
  3. J

Szólánc

allergia
  4. J

Vércukor érték HbA1c

Zsu77 igazad van, ez nem egyszerű átlag számítás, ott van a kémia is. Ha jól emlékszem, magas vc szintnél a cukrot egy bizonyos idő után már véglegesen magához köti a haemoglobin és csak a sejt pusztulásával tűnik el. Akár 21 nap is eltelhet magas vc-ral és majd az új sejteknél alakulhat...
  5. J

Szólánc

akadémia
  6. J

Glikémiás Index = G.I.

Én is ezt használom, csak a tablettás változatát, sütikhez széttöröm, ritkán még a gyümölcscukrot szoktam.
  7. J

Szólánc

emlék
  8. J

Szólánc

Na jó' van, legyen csak játék.
  9. J

Magas koleszterinszint

Aha, így már értem, előfogom keresni az eredményeket és számolgatni fogok:). Köszönöm.
  10. J

Szólánc

párbaj:mrgreen:
  11. J

Szólánc

kelekótya
  12. J

Szólánc

dívány
  13. J

Vércukor érték HbA1c

Passau csak a bemelegítés volt:twisted::mrgreen:. Képzeletben Veletek voltam...irigykedtem is a képeket nézegetve, remélem a következőre el tudok menni.
  14. J

Magas koleszterinszint

Nekem a pajzsmirigy nem működésekor kezdett emelkedni enyhén (most az össz:5,9mmol/l), felfedezésig többszörösen gyanúsított voltam a zsír nagy kanállal való evéséről, nem hitték el, hogy a malacokat nem szeretem, pedig tényleg nem.
  15. J

Vércukor érték HbA1c

Sziasztok! Végre van egy kis időm.....:) Szívesen koccintanék Veled Kata, az aug-i HbA1c-m nekem is 8,0-s lett, bár jobbat vártam, az előző 8,7 volt. Nov. végen megyek újra, addig beszerzek valami jó itókát:).
  16. J

mindenkinek

Köles az egyik kedvenc kajám, ráadásul ez energia tartalma is kicsi. Nagyobb bevásárló központokban is kapható, legalábbis Debrecenben.
  17. J

mindenkinek

Kipróbáltam a zabkorpás palacsintát, család észre se vette a különbséget:D:D, nem raktam bele 1/3-ot, majd később emelem a mennyiséget. Köszönöm az ötletet!!
  18. J

Insulinpumpa

Kata! A Medtronic pumpába be lehet táplálni a ch-ot, így nem kell naplót írni, csak a neten keresztül felvinni az adatokat, majd kinyomtatni és a doki kezébe adni.
  19. J

Insulinpumpa

Kata! Remélem igazad van! Amúgy mára visszaállt a régi rend, pedig ugyanúgy eszek, mint a múlt héten. Fogalmam sincs miért ment fel.
  20. J

Insulinpumpa

Szia! Nekem is nagyon magas mostanság............4 napja éjjel mértem 20-t, mióta pumpám van nem volt ilyen sok. Eddig a melegre lefele ment, 2,6-2,9 köröl mozgott most a 12 már jónak mondható. A szervezetem még nem reagált így.... Az első teljesen pumpás vércukor eredményem így nem lesz jó...
  21. J

Babázhatok

:D:D:D Sok-sok boldogságot Mollinak, a kis Brúnónak, és az egész családnak is.:D:D:D:D:D
  22. J

Fizikai sport/aktivitás

Most jöttem meg egy nagyobb (5 napos) biciklitúráról: az első három nap 70% bázisról indítottam, számos hipo közeli(3,5) és 14 óra után hipos ( 2,6 vc, nem mindig tudtam remegő kézzel, napon mérni (D Cont mérő)cukorral bicajoztam. Persze egész nap ittam a cukros üdítőket, ettem a müzli/csoki...
  23. J

Insulinpumpa

Igen, lehet pumpával fogyókúrázni. Ha tudod a ch-inzulin arányt (ezt az orvosod határozza meg) kevesebb ch-t is ehetsz egy-egy étkezésnél, érdemes a kezelő orvossal is beszélni, hogy mennyi a napi minimum ch mennyiség ami alá ne menj. Én csak azzal fogytam 1 kg-t egy hónap alatt, hogy kevesebb...
  24. J

Cukorbeteg gondozó/gondozás

Hajaj Kata, azóta már számolni is tudok:mrgreen:, eleinte minden táplálékot kigrammozni.....ráadásul még egészséges is legyen.....a világ nagyot fordult velem. Ha bementem egy boltba, csak azt láttam mit nem ehetek ezután......egy haszna azért volt, a konyhámat többet használom ( már igazi házi...
  25. J

Hasonló történt velem is a kórházban: 3 napig ettem a reggelimet a tízóraimmal, ebédemet az uzsonnámmal, vacsorámat a póttal, míg a szomszéd ágyra is egy cukros beteg került... Tőle kaptam a felvilágosítást a 6x-i étkezésről:D:D, ekkor kértem diétás nővért, aki a prospektust elolvasta...
  26. J

Sziasztok! Körzeti orvosom szerepe: recept írás:( Diab orvosom nagyon jó, mindenféle kérdésre válaszol (kb. 15-20 perc a rám jutó idő, ez elég is szokott lenni), szűrő vizsgálatra (pl:szemészet) is mindig időben figyelmeztet. Minden alkalomkor labor: 3 havonta HgA1c, fruktozamin...
  27. J

Insulinpumpa

Gratula Mrobi! Ez gyönyörű, remélem nagyokat ugráltok az örömtől! 4 napja egyfolytában ugrálnék ( mh-en nem is értették igazán miért van jókedvem...), 2 db 10-esen kívül cukraim 7,5 alatt vannak, már 2 éve nem voltak ilyen méréseim. Én sem tudnám a karomban elképzelni a kanült...
  28. J

Insulinpumpa

Mint Kmollinak, nekem se lehet lassan felszívódót ennem hyponál, nálam is bejön a csoki+folyadék kombináció, tegnap este nem bírtam magammal ( no meg a gyerek is olyan jó ízűen ette:) ) és egy fél almát megettem, éjfélre 10 lett a cukrom (nem adtam +inzulint) ma reggel meglepődve láttom: 5,3...
  29. J

Insulinpumpa

Hypohonder! Köszönöm a szavaidat, sajnos a hypozást gyakran tapasztaltam, de vagy időm vagy lehetőségem nincs mindig megmérni a cukromat így sikerült érzés alapján túlenni, remélhetőleg már csak múlt időben írhatom le.....türelmetlen vagyok, ez még nehezíti a dolgomat......
  30. J

Insulinpumpa

Sziasztok! Kb 1-1.5 hónapja kérdeztem milyen pumpát válasszak.... ( Nem tudtam írni, szgépem bedöglött......) Medtronic mellett döntöttem, kb 3 hete használom és már volt olyan nap amikor 7 alatt volt végig a cukrom ( utolsó, pumpa előtti Hgba1c: 8,7 ) és ma is még 6,5 alatt van, bár a hypo...
Oldal tetejére