A keresés eredményei

1. umbra08

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Szia Niki! Ne haragudj, hogy eddig nem válaszoltam, de egy ideje sajnos nem tudok feljönni a drinfo honlapra, valamiért nem enged be, pedig már a gépünk is újra lett telepítve, most nem otthonról írok. Örülök, hogy ránk találtál, megpróbálok segíteni neked, amiben tudok! Megírom a privát...
  2. umbra08

Insulinpumpa

Szia Napocska! Köszi a segítséget!!! Dani rendszeresen jár úszni? Túl vagyunk az első fürcsin, sőt kettőn is, hiszen de. és du. is pancsiztunk! Nagyon klassz volt!!! Úgy alakult, hogy mind a kétszer kajcsi után vettük lea pumpát, kajcsi előtt mind a kettő alkalommal viszonylag alacsony...
  3. umbra08

Insulinpumpa

Sziasztok, Nyaralunk a nagyszülőknél, Tökmag kapott kismedencét. Kérdezném tőletek - tudom, már biztos sokat írtatok róla - de nem tudná nekem leírni 1-2 mondatban a "pumpalevétel szabályait"? Mire ügyeljek? Kaja után közvetlen? Milyen cuki értéknél? Adjak bólust előtte? Ragacs: Tegadermet én...
  4. umbra08

Insulinpumpa

Klassz ez a pumpatok, nagyon édes!! Szerelék: A miénk 60 cm!! és azt mondták korábban, hogy ez a legrövidebb! Ezek szerint a VEO-hoz a szerelék rövidebb, mint a miénk, na az nekünk is klassz lenne! Ez a 60 cm ilyen kisgyereknél kicsit hosszú! Mennyivel könnyebb lenne nekünk is a 30 cm-rel...
  5. umbra08

Insulinpumpa

Mi olyan pizsit használunk, ami középen végig gombolós, így annak a láb felőli részére (pelus alatt) akasztjuk bele. Ez egy kicsit kellemetlen neki, ha még pizsiben akar egy kicsit hancúrozni, így ezt a megoldást nagyon utálom, de övet még nem szereztem be, nem tudom, szorítaná-e a kis derekát...
  6. umbra08

Insulinpumpa

Még annyit, hogy szerelékcsere, azaz fertőtlenítés és szúrás másodpercek alatt kell, hogy történjen. Közben éneklés, figyelemelterelés, nevetés, millió 1 kis játék a hátam mögött, amit hirtelen elő lehet kapni... Nálatok Lina hogyan zajlik a szerelékcsere?
  7. umbra08

Insulinpumpa

Annak ellenére, hogy Babócám nagyon izzadós, nem voltak még ilyen kanül "tapadós gondok". kopp-kopp Azért a nyárra kíváncsi leszek, rövidnadrág, hosszú zsinór.... szóval lesznek gondok. Jó lenne, ha lenne rövidebb zsinór, nem tudom, hogy majd nyáron mi legyen a taktika, látom, ki fog lógni a...
  8. umbra08

Insulinpumpa

Azt hittem, hogy a diabbal van összefüggésben, na mindegy, se így nem jó, se úgy. Azért kellemetlen... szegénykém fürcsi után pár órával már olyan, mint aki meg se fürdött, mint akit nem ápolnak. :-((
  9. umbra08

Insulinpumpa

Szia Lina és Timi! Ahogy korábban már írtam, az én kisfiam is iszonyatosan izzadós! Nem izzadós, tocsog a vízben, folyik a víz a fejéről, kis nyakán, hátán. Akár normál, akár alacsony, akár magas a cukija. Ez így van itt Pesten a panelben, de ugyanígy otthon vidéken a szülőknél családi házban...
  10. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen kekszeket esztek Ildi! Ja, csak érdekesség, kezdek egyre merészebb lenni: Babóca már kapott lecsót, tojásrántottát, halaztunk a Rómain... :-)
  11. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Köszi mindenkinek a tippeket! Feltétlen kipróbálunk párat!
  12. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Napocska! A dzsemes kenyér cukormentes, diab dzsem? Milyen fajta, mi a neve?
  13. umbra08

Cukorbeteg gyermek

DG, Napocska, Zsuzsa köszi a tapasztalatokat ! Egyébként babakönyvekben én is így olvastam, hogy szeretik a kicsit az állandóságot, az ételek terén is, azért, ha a tapasztalatok is ezt mutatják, akkor megnyugodtam. :-)
  14. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Értem Zsuzsa, akkor nagyon szeretheti ezeket a kisfiad! :-) Anyukám szokta mondani, hogy ezt+ezt meg fogja unni a gyerek, annyit adok neki. Valahol én is így vagyok dolgokkal, valamire nagyon rákapok, sokszor eszem egymás után és egyszercsak megunom! Alma: nagyon szeretni!! Anyukám erre is azt...
  15. umbra08

Vércukormérők

Igen, elsőre tényleg nehéz kibontani az Xceed csíkokat - még nekem felnőttnek is - de bele lehet jönni. Nekünk is van Xceed, de csak ritkán használjuk. Mivel sokat mérünk, kicsit költséges lenne. Viszont én nem érzékelem, hogy kevesebb vér kellene, mint a Dcont Optimumhoz!!!
  16. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Drukkolunk, hogy semmi gond ne legyen!!! És nem is lesz!!
  17. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Köszi a tippet Timi!
  18. umbra08

Cukorbeteg gyermek

1 éves cukorbeteg gyermekemnek eléggé egysíkú a vacsija, szinte mindig ugyanazt kapja, azaz 1-2 ételféleséget variálok. - ha csak főzelék (nem tart ki reggelig) - főzelék kiflivel, zsömlével (viszonylag jól lakik, de dobja neki) - hideg kaja: zsömle, sonkával, sajttal (ezt mégse eheti sokat...
  19. umbra08

Paleolit táplálkozás

Ma volt az RTL Klubban Szendi Gábor. Kérdezte a műsorvezető, hogy tud-e róla, van-e beteg, követő, aki a paleolit táplálkozás hatására meggyógyult, mondjuk egy cukorbeteg. Válasz: " Igen, cukorbetegek elhagyhatják az inzulint..." >> Umbra szeme felcsillant ....2-es típusról beszélek...
Oldal tetejére