Sziasztok!
<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o

referrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v

ath o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:27pt; height:24pt'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\FELHAS~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://drinfo.hu/forum/images/smilies/dr_62.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--> Nem vagyok nagy fórumozó, de ide régóta járok olvasgatni, sok hasznos dolgot találtam, és most rászántam magam, hogy írok is

21 éve vagyok diabos, de az igyekezetem ellenére nagyon nehezen lehet beállítani a cukraimat. Sokáig gondolkodtam, a pumpán, mert bár olvastam, hogy az emberek többségének távlatilag lényegesen jobbak az értékei, nem tudtam, hogy megtudnám-e szokni. Az a típus vagyok aki először nagyon alaposan körbejárja a dolgot mielőtt döntene, hogy minél több infóm legyen és szokom a gondolatot. Itt is rengeteg pozitív dolgot olvastam mielőtt „beadtam a derekam”. Jelenleg "három hónapos próbaidőmet töltöm"

Szerintem a sors fintora, hogy bár korábban úgy gondoltam leginkább a pumpa megszokásával lesz gondom, azt hiszem, mondhatom, hogy ez a legkisebb probléma. El vagyok rendesen keseredve, mert ugye mostmár tetszene a pumpa, de az értékeim viszont most talán még rosszabbak.
Kíváncsi lennék a ti kezdeti és jelenlegi tapasztalataitokra egy-két kérdés kapcsán, ha megosztanátok.
Ez egyik dolog például, hogy nektek milyen gyakorisággal fordul elő, hogy elhajlik a kanül belövéskor, és nem veszitek rögtön észre, így rövid idő alatt az egekbe szöki a vércukor. Nekem sajnos kétszer is volt ilyen rövid idő alatt, meg is volt az eredménye 20 és 22 mmol/l, és mindez 2-3 óra alatt, mivel evés előtt cseréltem a szereléket. (Plusz két eset amit szerencsére észrevettem.) Ez engem rettenetesen zavar, mert bár nem voltak tökéletes értékeim korábban, de azért az ilyen magasra nem ment. Ajánlották a ferde kanült, még barátkozom vele, nekem mindenhez idő kell.Van aki ilyet használ?
Korábban én Lantus és Humalogot kaptam. Inkább a megfelelő bázis beállítása volt problémás, az étkezések szénhidrát inzulin arányával kevesebb problémám volt. Az akkori tapasztaltaimhoz képest, most rövid idő alatt is sokkal könnyebben változik a vércukor, felfelé és lefelé is. Intenzív mozgáskor is könnyebben hypozok, pedig már mozgás előtt 15 perccel 0%-ra állítom a bázis és csak mozgás után megy újra, de akkor is csak 30-50 %-on egy darabig. Ezt gondolom ki lehet tapasztalni, inkább azért vagyok tanácstalan, mert ami jól működött egyszer, az másodjára már nem, így nehezen tudtam mihez igazodjak.
Az időjárás főként a frontok ellensúlyozására, nektek mi a megoldás? Külön sémát használtok bizonyos időszakokban, vagy csak százalékosan állítotok? Nekem korábban úgy éreztem, hogy a frontok nagyon minimális hatással voltak a vércukromra, max. ha nyáron 2 hete hőség volt könnyebben lement, de most talán kisebb időjárás változás is számít. Igazándiból nem tudom, hogy mi a rutin ebben, nézitek az időjárás jelentést, és ha azt mondják melegfront lesz előre visszavesztek egy kicsit az adagokon?
Bár tudom ez egyénenként más és más, de mennyire gyakran vannak magas, mondjuk 10 feletti és hypos értékeitek pumpával, vagy voltak, még amikor nem volt meg a megfelelő bázisütem. Nekem mostanában sajnos napi szinten fordul elő mindkettő

, van hogy nem is egyszer, gyakrabban hypo is és utána meg persze jön a magas. De azt is észrevettem, hogy bár igyekszem „mérlegről” enni, egy több összetevőből álló ételnél, nem nehéz 5-10 g szénhidrátot elszámolni, és akkor a cukrom egy jó értékről is simán felmegy 13-ra. Nem azt mondom, hogy korábban nem volt ilyen, de akkor azért ennyire nem volt a cukrom érzékeny ilyesmire.
Nektek mennyi idő volt amíg a kipróbálástól számítva megtaláltatok egy viszonylag megfelelően működő bázisütemet? (Csak bíztatásként)
Hát most nagy hirtelen ennyi, biztos lesz még kérdésem...
.
Előre is köszi a válaszokat