A keresés eredményei

1. kmolli

Babázhatok

Kicsidodi, tudjátok, hogy kisálny vagy kisfiú lesz? Én már egyszer írtam ide, azaz volt erőrl ott szó és akkor hosszan írtam erről, hogy nem az a fontos, hogy hogyan kezelik terhesésg alatt - szülés közben - műtét közben - kórházban a cukrunkat. Ez nem a feladatuk és nem attól lesz...
  2. kmolli

Folyamatos vércukormérés - CGMS

Azért valós, mert volt a CGMS,ami csak 5 percenként jelezte ki a mért értéket, de a medtronicos azonnal kijelzi, azaz valós időben (real time) kijelzi, de a szövetit jelzi ki és az maga késik valamennyit.
  3. kmolli

http://care.diabetesjournals.org/content/26/8/2405.abstract bocs, csak angolul találtam, de itt van, hogy "shift in time" a szöveti glükóznál, azaz csúszásban van a blood glucose-hoz képest (vércukor), amit ugyanabban a pillanatban mértek, mint a szöveti mérés volt, bár nem emeli ki, hogy...
  4. kmolli

Cukorbeteg gyermek

A gyümipüré amúgy nem sok egy hipóra? Nem tudom, mit szoktak az ilyen kicsiknél hipóra, csak tudom, hogy ha én megennék egy gyümipürét hipóra, nekem dobná a cukromat...
  5. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Nem nekem szántad a kérdést, tudom :) Szerintem jól csinálod... Én így csinálnám...
  6. kmolli

Nálam pont fordítva volt és minden eddig hallott alapján (Medtronic , diabdoki) jól értelmeztem. Nekem bizony megvolt a kb 20 perces késés, mindegyik szenzornál, mindig. Hipónál is, magasnál is. Éppen ez volt a nagy problémám, hogy mire 20 perc késéssel kijelezte, hogy hoppá, 4 alá érkeztem, én...
  7. kmolli

A neten 10 és 20 perceket írnak hivatalos oldalak. Ha jól rémlik, valójában ez nem egy pontos dolog, egyéni és a vércukor változásától függ, hogy 10-20 perc a késés.
  8. kmolli

Ahogyan én tudom, ez úgy van, hogy a szöveti glükóz az önmagában, ami nem az aktuális vércukor értéket mutatja. A kütyü a mérést 1 másodperc alatt továbbítja, nem ezzel van a baj, hanem maga az érték az, ami a szövetben egy körülbelüli 20 perccel ezelőtti értéket mutat, azaz a szöveti cukor...
  9. kmolli

Csak annyival egészíteném ki, hogy a medtronicosok végülis bármikor feltehetik a szenzort, nem kell hozzá orvos. Rajtam rengeteget volt és nem is tudott róla a doki, mert minek, magamnak csináltam. És állítgattam közben is, mert amúgy is magam állítom.... De én olyankor használtam a szenzort...
  10. kmolli

Ha messzebb mész a MiniLinktől a vevővel, akkor elvesztik a kapcsolatot és újra kell inicializálódniuk majd és az nagyon veszi el a szenzor "erejét", meg nem lesz pontos akkor eléggé, ezért érdemes Ricsin tartani a vevőt. De, ez a vevő már önmagában lehet a pumpa is, hiszen a Veo vevő is egyben...
  11. kmolli

Feladtam, nem találom a nagyobb beszélgetést a szenzorról... pumpás szokott még szenzorozni tudtommal, meg itt sokaknak volt 1-1 szenzora. Lizzi-t is kérdezheted. De én tényleg úgy tudom, hogy nincs a Roche-nak működő (azaz forgalomban lévő) szenzora. Én úgy foglalnám össze, hogy arra nem jó a...
  12. kmolli

Itt volt egy kis beszélgetés a szenzorról, de tudom, hogy volt még, azt viszont nem találom: http://drinfo.hu/forum/inzulinpumpa/3-insulinpumpa-140.html#post60165
  13. kmolli

Én úgy tudom, hogy kis hazánkban (de mintha az egész világon így lenne), egyelőre a Medtronicnak van működő és viszonylag megbízható szenzora. Nálunk meg mintha ez lenne az egyetlen egy szenzor. A roche új pumpájához sincs szenzor, azt gondolom, nem dugnák el, ha lenne nekik :D Volt egy topik...
  14. kmolli

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Én mindig azt szoktam mondani, hogy MI, cukros felnőttek úgy érezzük-e, hogy ha még valahol a szellemek világában (teoretikusan :)) azt mondják, hogy na, itt egy test, most születik, beleköltözhetsz, de tudd, hogy cukros lesz ez a test, akkor nem akartuk volna a SAJÁT életünket? Én igen...
  15. kmolli

Szívritmuszavar - PSVT

A 3 éves kisfiam PSVT-vel született és nem nőtte ki. Keresném azok társaságát, akik szintén PSVT-s gyereket (főleg kicsit) nevelnek! (Supraventricularis paroxysmalis tachycardia)
  16. kmolli

Nem abortuszról beszéltem, hanem gyerekvállalásról, arról, hogy akarnak-e a szülők "csinálni" úgy gyereket, hogy tudják, mekkora az esélye. soha nem lesz olyan vizsgálat, ami a magzat vérét vizsgálja az első 3 hónapban, amikor lehet abortuszra menni. Sőt, ha lenne is, nem csinálnának ilyet. De...
  17. kmolli

Nem is nekünk számít szerintem,hanem pl akkor számít, amikor az ember családbővítésen gondolkodik... akkor viszont számít. Nem arra gondolok, hogy szüljön-e valaki gyereket vagy ne ennek tudatában, de amikor az esélyek pontosabban jósolhatóbbá válnak és mondjuk egy családban nagy eséllyel...
  18. kmolli

A TRIGR kutatásban részt vevő gyerekek biztosan rendelkeznek ilyen génnel... Ezt anno Karkovszky Dóra vezette nálunk (ma.o.-n) és ő mondta, hogy azért vannak szép számmal. De személyesen én sem ismerek senkit... de én egy kezemen meg is tudom számolni, hány embert ismerek, aki megcsináltatta a...
  19. kmolli

Insulinpumpa

Azon gondolkodtam, hogy hogy lehetne a gyerek MODY, ha a szülők mindketten 1-esek? Örülök, hogy egyről beszélünk :) És hogy talán a doktornő is kezdi levetni a vaskalapot... Meg még valami eszembe jutott. Hogy annyira hamar elkapták az első magas cukrot, hogy talán nincs is ilyen korai...
Oldal tetejére