A keresés eredményei

1. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Sajnos, tudom, mi volt most... és ez nem jó jel. Amikor nagyon bepörög, akkor jön rá. Nem véletlenül kötünk ki a kardiológián karácsonykor, télapókor, húsvétkor és immáron szilveszterkor (máskor is még, de ezeken a jeles napokon már előre számítok erre...). 4 napig nem volt itthon a bátyja és ma...
  2. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Köszi Timi, Umbra, azért is jöttem most, mert ha már így megírtam, mi volt, azt is megírom, hogy szerencsére elmúlt neki, mielőtt elindultunk volna és mivel pont szilveszterkor voltunk az intenzív vendége, akkor volt UH meg minden, most nem kellett bemenni, csak majd valamikor munkaidőben a...
  3. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Timi, szerintem Tubi nem arra gondolt, hogy kizárólag a diab miatt ilyen Ricsi, hanem, hogy egy amúgy is nehezebben kezelhető kisgyereknél a cukorbetegség szabályai nehezebben betarthatók és visszafelé is kihat a gyerekre, még "rosszabb" lesz tőle. Nekem mindkét gyerekem hasonló Ricsihez...
  4. kmolli

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Napocska, máskor is csináltok ilyet más virslivel és akkor nem megy fel neki? Én nem tudnék inzulin nélkül megenni így egy pár virslit, nekem is felmenne. A 2.5gr Ch, amit írsz, gyorsan felszívódó és nagyon magas lehet a GI-e is, de a tiszta ch mentes kaja is inzulin nélkül tud vércukrot emelni...
  5. kmolli

Influenza elleni védőoltás

Nálunk mindenki megkapta kb 1 hónapja és az oltás után 1 héttel kezdődött a betegeskedésünk, azóta nonstop beteg az egész család, nátha, tüszős mandula (én is elkaptam.... ez kb olyan, mint egy influenza), köhögés, a férjem most másodszor lázas. Merem remélni, hogy semmi köze az oltásnak ehhez...
  6. kmolli

Vércukormérők

Kata, köszönöm, ez segített! Én is így csináltam, ahogy írtad - nekem nem jutott az eszembe -, elkezdtem "önteni" a csíkba a vért és végül működött!! Azért fura, hogy az elmúlt 2 évben nekem nem volt ilyen problémám még... De szerencsére nem kellett szórakozni most ezzel a 9 doboz csíkkal, tudom...
  7. kmolli

Insulinpumpa

Ezt már Poe a szakdolgozatában írta, én már akkor odavoltam :) De tuti nem lesz belőle semmi, tavaly nyár óta nem történt előrelépés... De van ez a Solo, elvileg Hollandiában elindult a tesztelése betegeken is, azaz kísérleti forgalomba helyezés van vagy mi. http://www.solo4you.com/ Ez Roche...
  8. kmolli

Vércukormérők

Közben beszéltem egy bennfentessel, a 77-be kell vinnem holnap és ha ott sem szívja fel a vért, akkor cserélnek. És ők sem hallottak még ilyenről soha. Tesztelgettem (merő luk az ujjam), tényleg csak maszatolja a vért, olyan, mintha nem lenne hely a vérnek, mintha "tömött" lenne a kis...
  9. kmolli

Vércukormérők

Volt már nektek olyan, hogy rossz volt a tesztcsík? Egy egész csomag optimumot vettem a héten, 9 darabot ugye... egy széria, már két dobozzal bontottam fel és nem szívja fel a vért!!! Baromi mérges vagyok, egyáltalán hova fordulhatok ilyenkor? A 77 elektronikához egyből vagy vissza a patikába...
  10. kmolli

Vércukormérők

Egyetértek, mondom, nekem is nagyon tetszik ez a vc mérő, én is félredobnám az összes mostanimat ezért cserébe! Csak azt mondom, hogy nem értem, minek kell ilyeneket fejlesztgetni, amikor olyan magas használati költsége lesz, hogy még az USAban sem fogják sokan használni, mert nem lesz rá...
  11. kmolli

Vércukormérők

Tényleg jópofa! Kár, hogy ez a megoldás még a nyugati világbelieknek is túl sokba fog kerülni... nekem is tetszik, de ugyanúgy kell minden méréshez a tesztcsík, sőt, minden méréshez külön lándzsa, ettől meg marha drága lesz. Szerintem az lesz az igazi vc mérő, amihez nem kell tesztcsík... :)
  12. kmolli

Babázhatok

Drukkolok nektek, ezek nagyon biztató eredmények! És is remélem, hogy elég lesz nektek a gyógyszer!
  13. kmolli

Segítség, cukorbeteg lettem!!

Timi, értem, amit írsz, csak azért vetettem fel egyből Mantanya férjénél az inzulint, mert amikor éhomi 17-es (vagy 14-es) cukrot mér valaki és szigorú diétával is 10 felett van többnyire, egyedül a mozgás vitte le 7-re (legalább levitte volna 4-re... az már jobb lett volna), itt már biztosan...
  14. kmolli

Oh, ha lenne picit több időm mostanában, tudnék keresni erről cikkeket... tulajdonképpen a családbéli orvosoktól tudom, amit írtam, plussz olvastam is róla tanulmányokat és sok orvos eszerint cselekszik, mert nemrégiben bebizonyosodott (nyilván ez is egy kutatás eredménye), hogy tovább megmarad...
  15. kmolli

Babázhatok

Mantanya, a modern diabetológia szerint jobb lenne már most inzulint kapnia, tudtommal. Mérjétek neki egy darabig rendesen, de ha 2-3 héten belül nem produkál teljesen normális értékeket (4-7 közöttieket) végig a nap folyamán, akkor lehet, hogy keresnetek kell egy kicsit modernebb felfogású...
  16. kmolli

Mantanya, a modern diabetológia szerint jobb lenne már most inzulint kapnia, tudtommal. Mérjétek neki egy darabig rendesen, de ha 2-3 héten belül nem produkál teljesen normális értékeket (4-7 közöttieket) végig a nap folyamán, akkor lehet, hogy keresnetek kell egy kicsit modernebb felfogású...
  17. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Értem már, miért nem eszel többet. De ez így nem jó! Értem, hogy fogyni akarsz, de ha sokat hipózol, akkor nem fogsz fogyni. Ha több CHt eszel edzés előtt és kikerülöd így a hipókat, akkor hosszabb távon könnyebben fogsz fogyni. Olvasd ez Fövényi könyvét az intenzív inzulinterápiáról, sokat fog...
  18. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

ecetke, ha másfél órás futáshoz csak 2 dl 100%-os narancslevet innék meg, fél óra múlva a mentő vinne el, mert még be is kómálnék. Miért nem csökkentesz MÉG a bázisodon? És miért nem eszel-iszol többet mozgás előtt? ;) Nekem anno egy edzés (tollas, elég kemények, 1.5-2 órásak voltak) úgy nézett...
  19. kmolli

Babázhatok

Hát ez felháborító! Sajnálom... de a lényeg, hogy nem veszélyezteti ez a késleltetés a férjedet, csak hát pszichésen ez elviselhetetlen.
  20. kmolli

Babázhatok

A gézengúzt egyszeri vizsgálatra értettem, nem rendszeres odajárásra, csak mert ott nagyon megbízhatóan vizsgálnak, egyszerre 3-an, a neurológus, a gyógyped és egy védőnő. Ez talán még beleférne? Hát akkor hasonló prognózist kaptatok Szandira, mint mi Brúnóra (katéterezés vagy meggyógyul...
  21. kmolli

Babázhatok

Szandimon, a jó torna nem nyúzza a gyereket... nagyon sok tapasztalatom van ebben, nem a levegőből beszélek és pesten sok lehetőség van, könnyebb volt itt megtalálni a valóban jó szakembereket, akik már elmondták nekem, amiket most tudok. Nincs vesztenivalótok, ha nem használ, amit csináltok...
  22. kmolli

Babázhatok

Szandimon, én már írtam ide is többször, hogy én speciel miért nem érzem mindig hatásosnak a dévényt és az én gyerekemet leblokkolta. Szerintem a hipotóniára jobb megoldás az otthoni torna, amit megtanítanak hetente, 2, hetente nektek és nem okoz fájdalmat a gyereknek, ezért nem sír, nem okozhat...
  23. kmolli

Paleolit táplálkozás

Én nem tudom :) Szerintem nem jók a tejtermékek, a sajt pl a refluxnak tesz be nagyon, bár nem közvetlenül, de egy orvos hívta fel erre a figyelmemet, hogy azzal csak óvatosan. Ahogy előbb is írtam, a férjemnél is egyértelmű volt, hogy mennyivel másabb lett az élete tejtermékek nélkül, nekem...
  24. kmolli

Paleolit táplálkozás

Tubi, ha én erre tudnék válaszolni, ebből élnék :) Persze van véleményem, dehát akkor is totál laikus vagyok... A férjem sosem volt érzékeny a tejtermékekre, mégis amióta nem eszik semmi tejszármazékot, alapvető változások történtek nála, mind emésztésben (pedig tényleg nem volt baja), mind...
  25. kmolli

Paleolit táplálkozás

Na, most már megszólalok, mert van tapasztalatom. Kipróbáltuk ezt a diétát, mert a férjemnek a reumájára a családunkban is az orvosok ezt javasolták (nem, a gyerekeinkkel nem kísérleteztünk) és nekem meg a refluxomra. A férjem még most is így eszik, iszonyú jól érzi magát, végre elkezdett...
  26. kmolli

Babázhatok

Én nagyon régóta alkalmazom ezt a módszert :) Nem szeretnék beleőrülni a magyar eü bürokrata szabályaiba és időm sincsen mindenhol 3 órákat sorban állni, ülni. Sajnos, mostanában rákaptam az abszolút privát rendelésekre, ami hát, jó, mert nem kell várni, de sajnos nem tapasztalatom, hogy a doki...
  27. kmolli

Babázhatok

Mantanya, drukkolok a csütörtökhöz! Legalább egyel előrébb kerültök végre! Addig is nyugtasson a tudat, hogy nagyon nagy esélye van annak, hogy 2-es és akkor messze nincs akkora baj!
  28. kmolli

Babázhatok

Nem ismerem a háziorvost, de szerintem halvány lila gőze nincs ilyenekről, hogy c peptid meg diab típusok megkülönböztetése, csak egyszerűen el akarta küldeni őket és nem akart velük foglalkozni - nekem ez jött le Mantanya írásaiból :D Mert egy vérképet, sima labort illene csináltatnia most...
  29. kmolli

Babázhatok

Én már mernék fogadni, hogy ez 2-es (ez mindenképpen jó hír, mert így nem lesz nagyobb esélye a gyerekeknek az 1-es cukorra és a férjednek is jobb ez). Kát dolgot javasolnék. Az egyik, hogyha nagyon meg vagytok riadva, akkor be kell menni valamelyik kórházban, mondjuk oda, ahová Mantanya te is...
  30. kmolli

Babázhatok

Ilyen értékek mellett mennyi CHkat eszik a férjed? Ha rendesen eszik, tehát azért eszik normális CH mennyiséget, akkor ez inkább kettes típus lesz. Egyesnél már 20-akat mérnétek. De ha nem eszik CHt vagy nagyon keveset, akkor még lehet 1-es. Ha kettes, akkor nem nagy baj, ha várni kell, meg így...
Oldal tetejére