A keresés eredményei

1. kmolli

Vércukormérők

Sziasztok! Mérysek, melyik Méryt érdemes megvenni? 3 féle van a honlapon. (2-es típusú cukrosnak lenne, de napi 3-4x tuti mér) Köszi!
  2. kmolli

Babázhatok

Leakadtam az almánál... én még úgy tanultam, hogy 6-7gr ch van egy átlag almában, itt 13.3gr szerepel.
  3. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Ez nálunk sem így van :O Ennyit számít a kerület? Mert hát mégiscsak egy városban lakunk... Nálunk pont úgy van, ahogy Linuséknál. Fantasztikus ez az egységesség.
  4. kmolli

Babázhatok

Amit itt a végén írsz, ez nekem kb 2 hete vált világossá... ennyire megtévesztő :(
  5. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Ti hol laktok? Ezzel a viszem magamat a gyereket, egyetértek!!!! Szerintem ez jó taktika nagyon... sokszor így "lágyulnak" el, még az egészségeseknél is így van, ha kevés a hely, mindig az van előnyben, akinek ott a gyereke is a nyílt napon...
  6. kmolli

Babázhatok

Abszolút megértelek... az első fiamat 6 hét sem tudtam szoptatni, annyira nem volt mivel... pedig mindent, de mindent megtettem, szerintem túl sokat is, hamarabb elfogadhattam volna, hogy nem megy. Még 3 hónapig fejtem neki, alkalmanként 20-30ml-t... ez volt a max. Aztán az is elapadt. A...
  7. kmolli

Babázhatok

Szegény... ismerni kéne ehhez az ovitokat, hogy erre rendesen lehessen tanácsot adni :) Attól függ, milyenek az óvónők... elviekben tilos édes italt adniuk a gyerekeknek, ha mást nem, erre hivatkozhatsz (csak te tudod, hogy reagál erre az ovi). Vagy beszélni a szülőkkel, hogy fogjatok össze és...
  8. kmolli

Babázhatok

Amit én még ehhez hozzá tudok tenni, az nem sok, de a steviahoz van valami ide kapcsolódó dolog. Nem pont a steviáról van szó, hanem általában azokról az édesítőszerekről, amikben nem nagyon van ch és mégis édes lesz tőle a kaja, esetleg valamilyen reakciót vált ki a szervezetből. Olvastam sokat...
  9. kmolli

Babázhatok

Itt is gratulálok nektek :D Sok tejcsit és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek! Majd mesélj, hogy volt?
  10. kmolli

A mai napom apró öröme...

Gratulálok Bogesz, micsoda helyes kispasi ez a Soma! Majd a babás topikba jöhetnél az egész történettel! Sok tejcsit és sok boldogságot, jó egészséget kívánok nektek!
  11. kmolli

Babázhatok

Édesítőszert én nem adok a gyerekeknek egyáltalán, szerintem az tömény mesterséges adalékanyagnak felel meg nekik. A stevia-ról pedig tudtommal nagyon keveset tudunk, hogy biztonsággal merjem adni. Ellenben a nyírfacukorról elég sok info van és az én tudtommal az aztán senkinek nem káros, mert...
  12. kmolli

Babázhatok

Ha jól számolom, teljesen normál súlyú a baba! Nincs komplikáció, szóval hajrá normál szülés, nagyon drukkolok neked!!! Csak egy kis nosztalgia... 2006 szeptember 17-én (azaz ma 5 éve) feküdtem be én a kórházba, túlhordás miatt (ez már a 41. hetem volt) és 19-én indították volna, de 18-án...
  13. kmolli

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Pannianyu, bár nekem nincs cukros gyerekem (még...), én vagyok a cukros, de nekünk más bajaink vannak, szintén életre szólóak és szintén egyedül vagyok ezzel az egésszel és én cipelem a terheket nap mint nap. Nálam már néhány éve tart ez és egyetlen dolgot tudok az eddig leírtakon kívül még...
  14. kmolli

Babázhatok

Drukkolok neked, már nem kell sokat kibírni itt! Ha már meglesz a baba, eltörpül majd ez az idő és nem erre fogsz emlékezni! Azt pedig el kell ismernie itt mindenkinek, hogy még a legszabadabb diabetológus mellett is nagyon nehéz egy terhesség 1-es cukrosan, akár otthon, akár kórházban... mi...
  15. kmolli

Babázhatok

Szerintem ti, akik itt engem régebb óta ismertek, tudjátok a legjobban, hogy mindenkit váltásra biztatok. De Bóbita bent fekszik Baranyi égisze alatt már a kórházban és nemsokára betölti az első harmadot is. Ismerem Baranyit, a hátterét, a bürökráciát, a hatalmát. És tudom, hogy ebben az esetben...
  16. kmolli

Babázhatok

Hruby átvenné, az tuti, nem nőgyógyásszal van a baj. A diabetológussal. Ha jól sejtem, Túri dokinő nem úgy diabetológus, mint Baranyi vagy egy átlag diabdoki, Túri szülész-nődoki igazán. Én úgy tudom, ő sem vállal Baranyi nélkül (ahogyan az ÁÉKban a szülészek nem fognak Baranyi nélkül elvállalni...
  17. kmolli

Babázhatok

Nem az a baj, hogy nincs pesten hely, ahová mehetne, hanem az, hogy 12 hetesen, Baranyi szárnyai alól senki nem mer átvenni beteget. Mert túl nagy hatalma van. Főleg nem egy szintén vaskalapos elveket valló irányzat orvosai. És akkor az sem mellékes, hogy terhescentrum legyen, abból meg 2 van...
  18. kmolli

Babázhatok

Én egyetértek, de 12 hetesen már nem tudom, ki venné át Baranyi betegét? Szerintem nem sokan. Ha mégis, akkor érdemes átmenni, de én nem tudok tanácsot adni pl, hogy kihez lehet menni ilyenkor.
  19. kmolli

Babázhatok

Baranyi nagy úr ebben a szakmában, nem lehet csak úgy lelépni már terhesen, ki venné őt át így? Akit Baranyai kezelt, már feküdt bent is, mire váltani tudna, túl lesz a 12 heten is. Főleg, ha az ÁÉKban akar maradni. Még a legelején, akkor talán (ezt én megtettem, családi javaslatra terhesen...
  20. kmolli

Babázhatok

Én jártam Baranyihoz 20-22 éves korom között és nem bírtam, hogy nem enged belenyúlni semmibe, egyszerűen nem működött, amit ő mondott, de nem akarta elfogadni, amit én akartam és folyton ment a velem való ordítozás. Jó magas HbA1c-k... és ezért váltottam, Thaisz főorvosnőre a Péterfybe (ő is...
  21. kmolli

Babázhatok

Sajnálom, de ha már Baranyi mellett döntöttél, már a 9. hétben vagy, akkor nincs visszaút, de azért a nagyon szoros kontroll eredménye mindig megvan! Lehet, hogy ez így nagyon nehéz most, de a biztos egészséges baba vár rád így! Baranyinál nem fog menni az önmenedzselés, meg a belenyúlás a tudta...
  22. kmolli

Babázhatok

Baranyihoz jársz? Itt tudtommal senki nem feküdt azért kórházban, hogy beállítsák a cukrát... de ha valaki mégis, az ír (nekem úgy rémlik, hogy ilyen okból kifolyólag senki nem feküdt bent)
  23. kmolli

Paleolit táplálkozás

Nálunk apukám fejlesztett ki a idősebb kora felé közeledve valami intoleranciát, mint amilyet Tubi is ír (laktóz vagy fehérje, nem tudjuk). X éves koráig (nem tudom, pontosan meddig) akármennyi tejet meg bírt inni, de pl ma már 1 dl-t sem, mert rohan wcre. Szóval Kata jól írta, ezt...
  24. kmolli

Paleolit táplálkozás

Nálam napszakos ez a cukoremelő hatás. Pl vacsoránál abszolút nem volt gond, de reggel, délelőtt igen, akkor nem tudok tejet inni egyáltalán. Nálad egész nap így bomlott le a tej, ilyen alattomosan? Hátha mégsem kell lemondanod róla végleg. Amúgy annak ellenére, hogy tejellenes vagyok egyébként...
  25. kmolli

Paleolit táplálkozás

Mármint úgy értettem, hogy én spamnek értékelném ezeket a hszeket, de nem tettem még semmit, mivel nem lenne etikus, ha én bármit kimoderálnék ebben a topikban...
  26. kmolli

Paleolit táplálkozás

Zsu hozzászólásai kezdenek nekem spamnek tűnni. Csak én látom így?
  27. kmolli

Paleolit táplálkozás

Rendben, egyetértek, tulajdonképpen én azért indítottam el egyáltalán ezt a témát, mert egy értelmes eszmecserét szerettem volna eköré, engem érdekelt az ezzel kapcsolatos véleménye másoknak, de sajnos - ez öreg hibám - indulatot váltott ki belőlem Zsu és már többször bebizonyosodott, ha valaki...
  28. kmolli

Paleolit táplálkozás

Sajna, már késő. De engem tényleg érdekel a gyerekekkel kapcsolatban, hogy nekik is rendesen 8-11 hósan majd bevezetitek-e a tejtermékeket? Nem személyeskedésből kérdezem, ezt már akkor meg akartam kérdezni, amikor megtudtam, hogy Apa lettél, csak valahogy mindig lemaradt.
  29. kmolli

Paleolit táplálkozás

Zsu, utoljára írom le. Nekem személyesen mondták orvosok, amiket írtam (igen, a 40-50%-ot is, a gyerek gasztros szerint 70%, csak nem tud róla a legtöbb ember). EZ A FORRÁS. Netán címük, nevük, elérhetőségük is kellene? Nem csak fülész, mondta már házi felnőtt és gyerekorvos, felnőtt és gyerek...
  30. kmolli

Paleolit táplálkozás

Egy icipicit kevesebb önbizalom nem ártana. Én nem tudom, mi megy ott az orvosin, de téged sajnos rossz értelemben kicseréltek. És az orvos rokonaimon is látszik sajnos, hogy ők bizony halandó emberrel nem állnak szóba, tisztelet a valóban kevés kivételnek (hát te még akkor sem tartozol közéjük...
Oldal tetejére