A keresés eredményei

1. kmolli

Babázhatok

Mantanya és hogy van most a férjed? Voltatok dokinál? Nem fektetik be? Vagy még csak vártok az eredméynre?
  2. kmolli

Babázhatok

Igen, értettem, amit írtál, de mivel tudtommal nem 1-2% csak a különbség, ezért konkrét számot írtam. Most hirtelen ezt találtam, nagyon sietek, de jól rémlett: http://www.diabetes.org/diabetes-basics/genetics-of-diabetes.html "If both you and your partner have type 1 diabetes, the risk is...
  3. kmolli

Babázhatok

Ha jól rémlik, kb 20%, de Tubi tud erről többet.
  4. kmolli

Babázhatok

Ezzel ne várjatok, rosszabb lesz, minél később kap inzulint!
  5. kmolli

Babázhatok

Kitartás! Én úgy tudom, hogy az éhgyomri 17 általában 1-es típus (de legalábbis nem kettes, nem gyógyszerezhető), ellenben a kora eléggé ellene szól, bár van itt más is, akinek ekkor jött a derült égből villámcsapás, csak ritka. És igen, az előttem szólók is írták, Te tudod a legjobban, hogy...
  6. kmolli

Kipróbált édesség receptek

Hát igen, ha megnyerném a lottó ötöst... Nagyon egyszerű kajákat főzök, a bevásárlást is gyorsan megoldom (mellettünk van egy zöldséges :)), a kenyeret sütőporral csinálom, tehát nem tart órákig, csak összekeverem és megy a sütőbe, szóval nem vesz el sok időt. Mosogatni, na azt utálok :)
  7. kmolli

Köszi az apranaxot :) De nem a görcs a baj (az elmegy :)), hanem a hipók és a levertség. A szar gyomromra meg nem szívesen eszem ilyenkor gyógyszert. Van nekem Cickafark cseppem, az nagyon sokat segít a görcsökön! Csak alkoholos, amit most szintén nem mertem fogyasztani :) Nimród tegnap este...
  8. kmolli

Néztem, köszi, nagyon klasszak a receptek, de pl kókusztejet csinálni... nekem erre nincs időm és az sem mindegy, milyen kókuszreszeléket vesz az ember, mert csak a jó minőségűből lehet jó tejet csinálni, azt pedig kikísérletezni, hogy melyik? Hu... én nem tudom, másnak hogy van ilyenekre ideje...
  9. kmolli

50gr-os kókusztejport vettem, ez valami 500ft körül volt. De olyan pici, hogy nem mertem kinyitni még... ennyi pénzért ez a picike csomag. De lehet, hogy csak nagyon kevés kell belőle? Nem tudom, hogy kell használni. A DMben van ez az Alnatura márka és annak vannak ilyen minden mentes termékei...
  10. kmolli

Tubi, köszi, hát azért jobb, mint tegnap éjjel... nem tudom, hogy vírus-e, de mivel belőlem végül semmi nem jött ki, ezért gondolom, így nem 1 nap, mire elmúlik. Ha eszem, kaja után érzem mindig ezt a puffadásos, gyengeséges érzést. De még diétázom. Sajnos, tegnap reggel erre az egészre grátisz...
  11. kmolli

Ja, nem reagáltam erre, de van ilyen porom és megfizethetetlenül drága. Még ki sem mertem bontani, mert egy vagyonba került egy 50grammos kis zacsi... nálunk elfogy a 4dl kókusztej lassanként, általában vízzel hígítom, így kb olyan, mintha 700-ért vennék 1 liter tejhelyettesítőt :) Ez is csak...
  12. kmolli

Hát nem a sütitől hipóztam tegnap, hanem valami vírust szedhettem össze, egész éjjel ültem egy lavorral a kezemben és vagy 3 órán keresztül volt 3 a cukrom, miközben zabáltam a szőlőcukrot (kb 70gr-ot ettem meg belőle és 2 óra múlva is csak 11-re ment fel). Most diétázom. De ez a felszívódási...
  13. kmolli

Mai találmányom: Zabos piskóta csokikrémmel Piskóta: - 6 tojás - 4 ek zabliszt - 1 ek kókuszliszt - 1 marék dió - 4 ek xilyt - 1.5kk sütőpor Ahogyan a piskótát csinálnám, úgy csinálom ezt is, felverem a fehérjéket, a többit összekeverem, majd óvatosan belekanalazom a fehérjékbe, megszórom a...
  14. kmolli

Kép a palacsintához, amit írtam tegnap:
  15. kmolli

Kata, ilyen "konzerv" dobozban a kókusztej, DMben veszem, 700ft 4dl, viszonylag drága, de mivel nagyon zsíros, ez nagyon tömény, nem úgy kell használni, mint a szójatejet. Én allergiás vagyok a szójára, azért nem azt használom, de biztos azt is lehet használni ezekbe a receptekbe!
  16. kmolli

Tegnap sütöttem egy érdekes palacsintát, leírom a receptet: - 2 tojás - kb 1 bögre szezámmag liszt (szezámmag őrlemény) - 2-3 bögre zabliszt - kis olaj - 4-5 ek xilyt - 1dl kókusztej - 1-2dl víz (érzésre csináltam, a lényeg, hogy sűrűbb massza legyen, mint a sima palacsintáé) Kisebb...
  17. kmolli

A képek sorrendben: Csokitota, diós süti, mandulás süti (ezt írtam Tubinak) Ezek az én képeim, nem google-s képek :) Az elmúlt 1 hónapban készítettem mindet és lefényképeztem őket, most ilyenekkel szórakozom. De nem csak édességekkel...
  18. kmolli

Még egy, ez a férjem kedvence, én jobban csípem a mandulásat, amit Tubinak írtam: Hozzávalók: - 10dkg dió darálva (mi durvára daráltuk és így volt jó) - fél csomag kókuszreszelék (talán 50g) - 4 tojás - 3ek nyírfacukor - 1/2kk sütőpor A tojásfehérjéket felverem, majd az összes többi hozzávalót...
  19. kmolli

Somcsika, itt egy csokitorta pl: Csokitorta Piskóta: - 6 tojás - 6 ek nyírfacukor - 1kk sütőpor - 6 ek kakaópor Krém: - kb 150gr darált mandula - 3-4 ek vaj - 3ek nyírfacukor Csokimáz: - 77%-os csokoládé (Carte D'Or pl) - 2 ek vaj - 2 ek nyírfacukor - kevés kókusztej (tej is lehet, de a...
  20. kmolli

van ch tartalma, de lassú. Nem tudom, pontosan, mennyi a chja (asszem rá van írva), neten tuti fent van, de mivel 7 a GI-e, ezért alig szívódik fel belőle valami, az is lassan. Én alig számolok vele, szinte nem számolok vele... persze mennyiségtől függ nyilván, de amennyit meg bír enni belőle...
  21. kmolli

Darálva ehet mandulát a 2 éves, nem az allergenizáló hatása miatt nem szabad nekik enni, hanem, mert félrenyelik egyben. Kókuszreszeléket is ehetnek, az nem allergén, 2 évesen már mákot is lehet enni.
  22. kmolli

Tubi, nem tudok táblázatot, csak azt szeretném mondani, hogy a nyírfacukor (xilyt) (vagy xylit :)) (vagy xukor) abszolút alkalmas sütésre is, nyersen is (mint kristálycukor) és alig számolom, mert alacsony a GI-je (konkrétan 7... mintha semmit nem ennék). Ezt 2 éveseknek is ajánlják, nézz utána...
  23. kmolli

Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

Én egyszerűen nem hiszem el, hogy ez életbe fog lépni, nem tudom elképzelni, hogy ezt át lehet ültetni a valóságba. Egyik oldalról sem, nincs elég ovis hely ugye (nem csak az sni-s gyereknek nincs) és majd talán börtönbe csuknak, ha én 4 évesen nem akarom oviba adni a gyerekemet? Ugyanez a...
  24. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Én Dezsőtől tudom, hogy egész gyerekkorban nem akarják az ultragyorsat adni. Kontraindikációja nincs a lantusnak sem és az ultragyorsnak sem (mármint nem ártalmas gyereknek maga az inzulin), csak a gyerekek terápiája nem olyan, amibe ezt bele lehetne illeszteni (az orvosok szerint, de én ezzel...
  25. kmolli

Vércukormérők

Egyébként én lehet, hogy 1 valamiért lecserélem a Go-t Méryre (és ez nem a Go hibája). Az pedig a kevés vér a Méryre. Alig kell rá valami, alig kell megbökni az ujjam, ez valami nagyon klassz számomra (a napi 12-14 mérést végzőnek...). És mindig drága elemet teszek bele :D Megnéztem, nem csak én...
  26. kmolli

Vércukormérők

Az akadimpexnél a lelkemre kötötték, hogy csak márkás, jó elemet tegyek a go-ba (ahogyan a pumpába is csak ilyeneket lehet, ha jól tudom), most már értem, hogy miért! Eddig nem értettem... Jó, hogy rájöttél! És, hogy megvan a probléma oka és csak egy jó elem kell! Azon filózom, hogy vajon egy 77...
  27. kmolli

Vércukormérők

Hát rossz hírem van, utánanéztem és egyáltalán nem ugyanolyanok, más a technológia is (az aviva fogad vénás vért is, a Méry kizárólag kapillárist), bár az elv hasonló (valami elektrodinamikai vezérlésű a csík maga is, ezért van benne ilyen chip-szerű - mármint a csíkon). Pontosságra szerintem...
  28. kmolli

Vércukormérők

Én megpróbálnám új elemmel, vagy csak vedd ki, helyezgesd újra be, hátha.. nekem volt hasonló, de elmúlt magától, azaz 2 napig jelezte, nem mért, aztán mivel nem kaptunk elemet :), megjavult... de utána nem sokkal valóban lemerült. Lehet érintkezés hiba. Ha másik elemmel is gáz, akkor szerviz...
  29. kmolli

Technikai kérdések

Pedig olyan szép pirossal van kiírva, hogy mit kell csinálni... de igazad van, nem is pörög a fórum, nem látom az embereket sem belépve... talán, lassan idetalálnak.
  30. kmolli

Vércukormérők

Jó sokan válaszoltatok :P Közben megvettem a Méry Minit. El vagyok ájulva, olyan picike!!! Egy kis szütyőben van az egész, hát iszonyú klassz... és most akciós volt, 8300ft-ért 3 teljes doboz csíkkal lehetett megvenni. Hasonlító mérést csináltam és pontosan annyit mért, mint a Go-m az Optimum...
Oldal tetejére