A keresés eredményei

1. manocs

mindenkinek

Általában nekem "másnap" reggelre megy le. :) És becsülettel csak száraz vörösbort iszom. Esküszöm, meg lehet szeretni :):) Sajnos egy dologra viszont nagyon oda kell figyelned!!! Rókázni nem szabad!!:rolleyes: Rondán leviszi a cukrodat és marha nehéz visszatornázni...:laz: (mert a cukros víz...
  2. manocs

Vércukormérők

Hosszú távon majd érdemes lesz beruházni egy pót vcmérőre, esetleg az lehet Personal, vagy Méry (ezekbe a gyári teccsík olcsóbb). Receptre vetted? (6 évenként vagy jogosult íratni) Ha nem, akkor írasd fel a másikat. :)
  3. manocs

Insulinpumpa

Én oldalról szoktam, szálirányban. :)
  4. manocs

Kipróbált édesség receptek

Hááát, erősen tippeltem.... kb 1+2/3 kis üvegnyi ment bele. Viszont vagy másfél-két kg-nyi lett a kész "termék".
  5. manocs

Mindenkinek - inzulinok

Figyelj nagyon a hypo jeleire, hogy minél hamarabb észrevedd!! Ezek mindenkinél másképp jelentkeznek, ki kell tapasztalni! (zsibbadás, remegés, hirtelen éhség stb.)
  6. manocs

Insulinpumpa

Igen, normális!! Az a rész egy picit érzékenyebb, de -mint mondtam- a tű nincs mélyebben, a belövés pedig nem fáj jobban. Remélem ezzel jobban boldogultok. :)
  7. manocs

Insulinpumpa

Van ferde, egyenes, mindkettő különböző hosszokkal sőt: van ferde fémtűs is, biztonsági, dupla ragaccsal. Szereléket én 60 cm-est kaptam. Egy barátom mesélte,, hogy ő kapott 30 cm-est. Felnőttként....na az is egy kínlódás lehetett:) Amúgy itt van az összes verzió...
  8. manocs

Hááát a cukros változat receptjét elég nehéz lenne rekonstruálni, mert mire befutottam a leírással,addigra már elkezdték összerakni a :"szerintem még egy kis liszt, meg még méz, meg vaj, meg mééééég fűszerek" technikával, de az eredeti recept: 25dkg méz+5dk vaj/margarin összemelegítve (finoman...
  9. manocs

Mindenkinek - inzulinok

Nem akarok senkit kiábrándítani, de mielőtt pumpás lettem volna, naponta 3x adtam a Levemirt. :(Többek között ez is indokolta a váltást.
  10. manocs

Mindenkinek - inzulinok

Ne aggódj, nem fogsz sokat enni... :) Bocsánat, csak vicceltem! Szerintem ezt meg kell tárgyalni a dokival/dietetikussal, mindenkinek mások az igényei. Nekem tönkretenné a napomat, ha állandóan a következő kaját tervezgetném. Néhány betegnek könnyebb, hogy csak napi 3x kell inzulinozni...
  11. manocs

Huh, jelentem kb 2,5 kg mézes büszke (és fáradt) birtokosává váltam:hurra: Ebből van kb 1 kg diabos... szerintem simán elajándékozom a nagy részét, (elhallgatva azt a tényt, hogy diabetikus mézzel és fruktózzal készült) mert az életben nem fogy el... Tavaly csak vártam-vártam, hogy majd...
  12. manocs

Mindenkinek - inzulinok

Novorapid és Levemir/Lantus ha jól tudom. A Novorapid az ultragyors hatású. Nekem sajnos a 24 órás nem tartott ki addig, így naponta 2X adtam azt is egy idő után, persze ez egyénfüggő. Ha minden jól megy, akkor naponta 4x fogy szúrni és 3x enni. ez egy kicsit szabadabb élet lesz. Az elhúzódó...
  13. manocs

Insulinpumpa

Nekem volt már mindkét féle szerlékem. Az egyenes egy idő után nem működött, megtört, elakadt, nem tudom.... Az esetek 90%-ban teljesen könnyen le tudtam szedni, néha viszont 10 perc kínlódás után hisztériás rohamot kaptam, és a férjem varázsolta le rólam...:) A Silhouettel nem volt ilyen gond...
  14. manocs

mindenkinek

Ha jól tudom (és persze lehet, hogy nem) akkor a nehezen gyógyuló seb egyfajta szövődmény, ami sok-sok év cukor után jelentkezhet. Tehát Nálad ez biztos nem áll fenn!!!
  15. manocs

Mindenkinek - inzulinok

És mi megpróbálunk segíteni!!
  16. manocs

Fizikai sport/aktivitás

Nekem ez a kombináció volt :) A Novorapid ultragyors hatású, ami itt annyit jelent, hogy kb 2 óra alatt teljesen ki is ürül.Tehát a déli ebédhez beadott inzulin már nem hat a délután edzésedre. Ezért kell mellé a Levemir, mely elhúzódó hatású.Az étkezések közötti időben ez tartja szinten a...
  17. manocs

mindenkinek

Egy palacsinta nekem kb 10-13 Ch-ra jött ki. Tehát kb 5-6 db fér bele. Novorapid-Levemir. Én is ezt kaptam. Jelenleg talán a levemir bírja a legtovább a szervezetben. Nekem nem bírt 24 órát, csak max 12-t. Ezt lehetőleg fix időpontban kell beadni. Novorapid kicsit nagyobb szabadságot enged...
  18. manocs

Cukorbeteg gyermek

Az Ela kekszek elég jól szerintem: http://www.sedita.hu/magyar/termekek_leirasa Illetve a gullon kekszek, főleg az étcsokiba mártott :dr_24:: http://diabetikus.bolt.diab-pont.hu/shop_search.php?search=gullon Huh, de éhes lettem..:rohog:
  19. manocs

Cukorbeteg gyermek

A Kinder csokit nem értem... abból is van diabos? Amúgy esetleg lehet további gyümölcs (narancs, mandarin?) Kekszek? Babapiskóta? Házi készítésű süti? Sajnos magamból indulok ki :D Diabos csokik közül nekem a Milka az egyik kedvencem.
  20. manocs

mindenkinek

A múltkor a metrón maradtam majdnem :) Reggelente 4 megállót utazom a melóba menet, és elég korán kell indulnom. (fél 7 körül). Szóval szerencsére le tudtam ülni, éreztem, hogy nem kerek minden, mértem szépen 2,1 volt. Aztán 2 megálló alatt próbáltam gyorsan kiheverni :D, meg...
  21. manocs

mindenkinek

Jobbulást a kismanónak!!! Moncsi: Csak csatlakozni tudok Poe-hoz... Az állandó rettegés csak az életet teszi tönkre... Tanuld meg a saját tüneteidet észlelni, ez a legfontosabb. Az ájulásos utcai rosszullét nagyon ritka...én is probléma nélkül mérek nyilvános helyen, nincs mit takargatni ezen...
  22. manocs

Létezik diabetikus méz is. Ízre, állagra, illatra teljesen olyan mint a méz. Tavaly sütöttem belőle mézeskalácsot, nagyon finom lett, de "neduddki" mi van benne :D
  23. manocs

Én minden sütit fruktózzal csinálok. Kb 70-80% kell bele. Egyébként minden úgy kell csinálni, mintha cukorral dolgoznál. Őszintén szólva a liszttel nem szoktam variálni, inkább előtte eszem olyasmit, ami lassabban szívódik fel. Persze ch mennyiség nagy részét nem sütiből kell bevinni...
  24. manocs

mindenkinek

Tavaly is beadattam, idén is meglesz. Mondjuk én kórházban dolgozom, betegségtől függetlenül sem árt.
  25. manocs

mindenkinek

Betegségtől, fronttól simán megnőhet az inzulinigény... :( Ezek miatt sincs olyan soha, hogy "mostatuti", ez a tökéletes beállítás, állandóan változik...hogy a fene esne bele...:mad: Aztán győzd kitalálni, hogy most éppen mi a a baja...:laz: (betegség, front, több/kevesebb mozgás, stressz...
  26. manocs

mindenkinek

Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz! Mondjuk 5,9-el én sem edzenék, de valami lassabban szívódót ennék (diab nápoly? Ela:10g Ch/szelet), az almalé gyorsan kiürül. Ha majd kapsz ultragyors és lassú inzulint, kicsit más lesz a helyzet, de számolni, diétát tartani akkor is keményen kell. Egy...
  27. manocs

mindenkinek

Az enyémet orvosnál kaptam, de ez nem hivatalos igazolvány, vagy ilyesmi.. csak egy darab kártya méretű papír, cukorbeteg vagyok felirattal 3 nyelven, meg, hogy nem vagyok részeg :), de ha úgy tűnik, akkor adjon nekem cukrot, vagy Glucagont, ha be tudja adni és hívjon mentőt. Rajta van a nevem...
  28. manocs

tesztcsík 100%-os áron

Ez bizony ilyen:mad: a világon senkinek nem elég a havi 3 doboz:( Aztán jön a 3000Ft -os teccsik, hetente...:dr_27:
  29. manocs

mindenkinek

A Levemir amit én is kaptam, elvileg 24 órás. A végén már naponta 3x adtam... ennyit erről. Kinek mi válik be. Mi annak idején úgy csináltuk, hogy az orvos megadott egy kb fix adagot: Pl: reggeli: 6 E, ebéd 8E, vacsi 7E (csak hasraütészerűen, nem ezek az értékek voltak!!!) Ha a cukor normális...
  30. manocs

mindenkinek

A kaja kiszámolása sajnos rutin kérdése... eleinte (kb fél évig) mindenhová előre csomagolt kajával mentem. Képzeld el, amikor 2 napos fellépésre mentem külföldre, milyen adag szendvicset kellett csomagolnom.:dr_104: Fogalmam sincs, hogy miért kaptam egyből ezt a kombinációt. Az a baj, hogy...
Oldal tetejére