A keresés eredményei

1. manocs

mindenkinek

Eleve azt nem értem, hogy mit csináltak veled 2 hétig... én egy hetet sem voltam bent. Azalatt mindent elmeséltek, magyaráztak (elég tömény volt), megtanítottak szúrni, meg egy csomó vizsgálatot elvégeztek. EKG, vér, vizelet stb. Már akkor megmondták, h 1-es vagyok. HbA1c-t elvileg minden 3...
  2. manocs

Insulinpumpa

Ez vicces... és is próbálok spórolni.. Ha halottátok volna mit rendeztem, amikor az egyik frissen beszúrt kanül visszavérzett!! Volt képe!!! :D
  3. manocs

Háttérképek Egy Csepp Figyelem Világnap

Csak csatlakozni tudok az ömlengő tömegekhez:dr_24:: én is nagyon örültem nektek nagyon!:hurra: A nap végére már tök jól ment a tányérpörgetés :cool:. Iggen, kéne olyan dumálós, nemrohangászós, nemsokprogramos tali.
  4. manocs

Vércukormérők

A Medtronicnak van saját feltöltős rendszere,a pumpához nekem adták ajiba (:dr_161:). Egy usb-s történet, egyszer regisztrálsz a megfelelő oldalon és kész. A pumpába meg úgyis beírod a cukrokat, szóval minden adat megvan benne. (adagok, cukrok stb)
  5. manocs

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Nálunk (nekem is Medronic van) volt kipróbálási idő, addig csak fizsót raktak bele. Asszem egy hétig volt így rajtam, és mivel itt én voltam a "gyerek", a férjem szúrta magába (szülő helyett), csak, hogy érezze a tutit :) Ezt javaslom Neked/Nektek is, egy csomó félelmet el fog oszlatni benned...
  6. manocs

Amikor a cukorbeteg szteroidot kap

Nekem a körmöm alatt jött ki pikkelysömör és mivel gyereket tervezünk (és egyre csak tervezzük...) gyógyszert nem is kaphattam rá. Bőrfelületre pedig egy Locoid nevű kenőcsöt írtak, amíg kenem, múlik szépen, aztán ha abbahagyom, lassan újra... Köröm alatt ugye nem lehet kenőcsölni, jó egy évig...
  7. manocs

Beszélgessünk, csak úgy

Attól függ milyen problémákra keresel választ :) Ha egy kicsit bővebben kifejtenéd, biztos akad valaki aki tud Neked segíteni, kérdezz csak nyugodtan!
  8. manocs

Cukorbeteg gyermek

Nekem is medtronic van, meg vagyok vele elégedve, a bólusvarázslót csak dicsérni tudom, rengeteg számolgatástól megkímél. A pumpa adatait fel lehet tölteni a medrtonic oldalára, ahol mindenféle grafikont csinál a beírt értékekből, a beadott adagokból. Ezt az orvos is meg tudja nézni, ha megadod...
  9. manocs

Insulinpumpa

Csak fekete volt, 3995 Ft. Bár a tépőzáras medtronic-os tok is 3000 Ft volt, szóval...
  10. manocs

Insulinpumpa

Köszönöm, :dr_24:remélem most sikerült:hurra:! Addig én is eljutottam, hogy biztos fel lehet rakni saját gépről, csak nem találtam az erre való opciót, pedig csak kicsit lejjebb kellett görgetni:laz:, hülye bölcsész vagyok, na!:o
  11. manocs

mindenkinek

Ha a pennel való szúrásra gondolsz, akkor tényleg jobb, ha fájdalmas helyre nem szúrod be, így elkerülhetők a kék-zöld foltok. (legalábbis nagyobb esélyed van rá)
  12. manocs

Insulinpumpa

:(Van valakinek épkézláb ötlete, hogyan rakjam fel a képeket? Jelenleg az emil fiókomban vannak
  13. manocs

Insulinpumpa

pedig nekem szépen megjelent.... :( akkor ehhez én bölcsész vagyok:dr_314:
  14. manocs

Insulinpumpa

Találtam egy egész pofás, nőies pumpatokot/övet a Sprigfieldben. Nekem nagyon bejött, szépen hordhatón egyrészes ruhán kívül is.Nem volt olcsó, de mintha erre találták volna ki, pont belefér a kütyüm.:cool: Íme: <table class="cf hr" cellpadding="0"><tbody><tr><tr><td...
  15. manocs

mindenkinek

Az adagszámítás az elején nekem is a halálom volt... mindent csomagolva vittem otthonról (ha három napra mentem, akkor is) Szóval: szénhidrát táblázatot sok helyről lehet szerezni (dietetikus, net:pl: http://www.marigizel.com/index.cukorbetegeknek.html, szakácskönyv hátulja.) Az apró...
  16. manocs

Mindenkinek - inzulinok

Amikor még penes voltam, napi 3x ettem (mondjuk most is :))th. napi 3x adtam Novorapidot. Plusz a bázis, nekem a végén napi 3x volt az is. Elvileg 10 ch-t még elbír a bázis, de egy kicsit biztos megugrik a cukor. Az orvosom mondott egy alap adagot: pl ebéd: 60g ch, mondjuk 7 E Novo. Aztán a mért...
  17. manocs

mindenkinek

Nekem azt mondta a dokim, hogy ha 12-14 felett van, akkor üljek a fenekemen és igyak sok-sok vizet, mert további mozgástól csak feljebb megy. kb 10-20ch-őt szoktam enni egyórás mozgás :hurra:előtt, attól függően, hogy mennyi volt a cukrom. Mérj előtte és közvetlen utána is, előbb-utóbb rájössz...
  18. manocs

Insulinpumpa

Én is ledöbbentem:dr_27:. Havi szinten ez majd 3000 Ft többlet. (arról nem is beszélve, hogy a pajzsmirigy gyógyszerem is 3000 Ft lett, 300 Ft helyett):dr_314::dr_314:
  19. manocs

Ujjszúró

jééééé, én is szülinapra kaptam:rohog:
  20. manocs

Kipróbált édesség receptek

Általában mindent meg lehet csinálni fruktózzal is. A csomagoláson (a fruktózén) ugyan azt írják, hogy kb 70%kell bele, de ne higgy neki, majdnem ugyanannyi kell (90%), mint cukorból. (főleg ha édesszájú a család):dr_104:. Sőt a fruktóz szépen karamellizálódik is, szóval ez sem lehet...
  21. manocs

A nap vicce

A falu nyugdíjba vonuló lelkésze helyett egy fiatal érkezik a templomba. Az idősebb türelmesen elmagyaráz mindent, a fiatal pedig bólogat. Egy hét múlva az öreg pap lopva beül a gyóntatófülkébe, ahol a fiatal éppen gyóntat. Mikor végez, az idős pap félrevonja kezdő társát: - Fiam, a gyóntatással...
  22. manocs

Ujjszúró

Szülinapomra én is kaptam multiclixet, Peti a Sprotkórház (Bp) melletti segédeszköz boltban vette, hosszasabb kutatómunka után.
  23. manocs

Insulinpumpa

De legalább ez a ketyere gömbölyded... ami szipi, bár gondolom tetris és mp3:dr_114: ezen sincs :( (igen, beteges:laz:, de tényleg ez a három problémám van a sajtommal):D:rohog:
  24. manocs

jelentem, leadtam :)
  25. manocs

meg mi is jönnénk:hurra:. meg pólót is :cool: meg izé...:dr_26:
  26. manocs

Vércukormérők

Látom közben válaszolt más, én is Almában vettem, minden gond nélkül emelte le a csaj a polcról.
  27. manocs

Insulinpumpa

Biztos nagyon praktikus...de ezzel öltözködni....pffff :(
  28. manocs

Vércukormérők

Valószínűleg a pumpa miatt változtak meg az igényeim, engem már csak a fény és hő probléma érdekelt, hiszen átlagot számol nekem a minimedes program, amire feltudom tölteni a pumpából az adatokat. A mért cukrokat meg egyből beírom. Szóval mi még a mézesheteket éljük Méryvel. (csak ez a hülye név...
  29. manocs

Vércukormérők

neeeeeem, nagyon finnyás :(
  30. manocs

Vércukormérők

Én is megvettem a Méryt :) illetve, lecseréltem rá a personalt. Kevesebb vért kér és mosolyog :) :)
Oldal tetejére