A keresés eredményei

1. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Valóban lehet kapni, de önmagában nem elég, és vérvétel nélkül nincs értelme. nekem ezt mondták a kh ban mikor Tibus szalmonellás volt, és az elején ez is szóba került, hogy a legbiztosabb az ha a cöliákia klinikán végzett vizsgálat alapján mondanak eredményt. Ez meg is történt, de amíg arra...
  2. zsuzsa

Tesztcsíkok

Mi pedig megint úgy jártunk, hogy elmentünk az egyik patikába kiváltani a csíkot, és mondták hogy 570 Ft, mert csökkent a támogatás, és a különbözetet már nem álják, azt nekem kell kifizetni. Nem volt nálam pénz, csak leszaladtam a recepttel, hazamentem, és másnap bementem a hazafelé eső...
  3. zsuzsa

Insulinpumpa

Nálunk ez tendencia, most állítottuk a cukrait áprilisban, mondjuk akkor egy szalmonnella fertőzés miatt nem győztünk regenerálódni, de épphogy beálltunk a nyárra, jön az ősz, és csak most látom egy egy hűvösebb napon mikor előveszem a pulcsiját aminek még tavasszal hosszú volt az újja, hogy...
  4. zsuzsa

Insulinpumpa

Tényleg gyönyörű látvány, nem csodálom, hogy nem tudtak neki ellenállni. Mapocsk,a nálunk is kísértetiesen hasonló a helyzet mint nálatok, mostanában sorozatban magasabb cukrokat mértünk, szinte mindegy volt a körülmény, pedig nyaraltunk, kirándultunk, strandolt, stb... szóval magyaráztuk...
  5. zsuzsa

Insulinpumpa

Amíg kicsi volt, addig evés után, mert nem volt kiszámítható hogy mennyit fog enni. Mostmár régóta stokva van az adagokhoz, és ált meg is eszi amit elé teszek, tehát evés előtt nyugodt szívvel elindítom. De ha 5 alatti a cukra akkor várok amíg eszik és mondjuk evés közben, ha beteg és nem vagyok...
  6. zsuzsa

Insulinpumpa

Mi is metronicosak vagyunk, nekem már kb második garnitúra óta nem kell tartályt rendelnem, abból nem fogy annyi de a szerlékkel még soha nem volt gondunk, nem volt olyan hogy kifogyna, vagy kevés lenne el vagyunk látva vele kellő képpen. A bólus varázslót csak infórmativan használjuk, nem az...
  7. zsuzsa

Insulinpumpa

Na én is így gondoltam, ezért aztán jól bele is szóltam.
  8. zsuzsa

Insulinpumpa

Igen mondták a derék tájékot, és próbáljuk vele megbeszélni, de azt nagyon be kell tájólni, hogy ne törje a gatya gumija, ne zavarja ülésnél, tehát valahová feljebba bordák felé de még alattuk valahol, ahol lenne puha husis rész, csak sajna rajta ilyen nincs.
  9. zsuzsa

Insulinpumpa

Tibus meg pont fordítva, a karját szereti a legjobban, utána a popó részt, a pocakról meg hallani sem akar. Csak az a baj, hogy tavaly télen engedtünk ennek a dolognak, előnybe részesítettük a karját, és olyan inzulincsomói lettek, olyan tésztás lett a karja, hogy három hónapig nem...
  10. zsuzsa

Insulinpumpa

A korrekciókat mindíg kettős bólusban adom, én is, soha nem norbálba, mert a cél hogy fokozatosan vigye le, és a tapasztalat tényleg az, hogy elnyújtva jobban működik, mi normál bólust nem is igen használunk. Bocsi itt beleszóltam a beszégetésbe, nem nekem szólt a kérdés, de benne vagyunk mi is...
  11. zsuzsa

Insulinpumpa

Bocsánat rosszúl írtam ha magasak az értékek emelek, értelem szerűen, cak inkább az alacsonyakkal küzdünk, és a csökkentés volt bennem.
  12. zsuzsa

Insulinpumpa

Nálunk ha Tibusnak alacsonyabb értékei vannak, akkor csomagolok plusz szh ot, és mérnek gyakrabban, ha nagyon pörög az udvaron. A bázison nem szoktam állítani, cska ha extrém magas cukrai vannak akkor elkezdem visszavenni, de nem százalékosan hanem abban a szakaszban amiben vannak a magasabb...
  13. zsuzsa

Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

Fú, én olyan ideges leszek a témától, nagyon dühitő a helyzet, a tudatlanság, a butaság, a tehetetlen, nem törődöm, közönyös magatartás, és lehet tiltakozni, óvonénik mellé állni, van amelyik megérdemli, a mi ovink is csak elismerést kaphat, de hogy lehetne országossá tenni, az ilyen hozzállást.
  14. zsuzsa

Na ez a rejtély, miért lehet egy Pest megyei ÁNTSz nél azt amit nem engedélyez egy x megyei ÁNTSZ, hát könyörgöm Magyar országon, magyar szíbályok szerint járunk el, egységesen, de az a baj, hogy nincsenek is szabályok, ezek a dolgok nincsenek lefektetve, ezért nincs egységesség, miért ne...
  15. zsuzsa

Nálunk ezt így nem tudom bevállalták volna e amit te leírtál Tímeácska. Bár egy esetben előttünk inzulinoztak pennel de nem is működött. Örültek hogy nálunk ezt nem kellett. Én az elején az ilyen félreértések miatt nem akartam az étlappal szórakozni. Nem kértem semmit, minden nap főzök, viszem...
  16. zsuzsa

Borzasztó dolgokat nyilatkoztak nekünk is, nem is szívesen idézem vissza. Nekünk is mondta ovi vezető hogy nem vihetek szúróeszközt az oviba, és természetesen segít és felveszi de csak délelőttre, és nem mérik a cukrát! Egy órára sem hagyom ott sehol senkinél aki nem tudja megmérni a cukrát...
  17. zsuzsa

Vércukormérők

Jól értem hogy a go hoz is támogatják a tesztcsíkot, de nem ingyen van, mint a d cont nál hanem 1500 Ft/doboz, a havi három doboznyi adagunkra is?
  18. zsuzsa

Én a mi helyzetünkről tudok nyilatkozni, ami tényleg páratlan, szerencsére semmi gondunk az óvonéninkkel sem, és a rendszerrel sem. DE megjártuk a poklok poklát mire ezt a helyet megtalálltuk, és talán ezért is tudjuk értékellni azt a segítségnyújtást amit nyújtanak felénk, És ez nem feltétlenül...
  19. zsuzsa

FLAG vizsgálat

Én mindíg abban reménykedem hogy nem diabos évei lesznek, hanem egyszer majd elmondhatja diabos voltam, de mindenesetre jó hallani, hogy lehet szövődménymentesen viselni, "csak" oda kell rá figyelni. Ezért volt jó látnom az edukátorképzőn is a cukorbeteg fiatalokat, akik kicsi koruk óta cukisok...
Oldal tetejére