A keresés eredményei

1. E

Vércukor érték HbA1c

Nagyon gratulálok nektek a jó eredményhez!!:dr_24: Sőt irigyellek is érte!! Jóindulatúan de tényleg!! Remélem egyszer mi is elmondhatjuk majd ezt. Nekünk alig van olyan nap amikor nincs 13 felett de 10-ig minden nap felmegy. Éjszaka szinte mindig felmegy pedig olyan magasra van állítva a bázis...
  2. E

Vércukor érték HbA1c

Én akkor mit csináljak a gyerekemmel, hogy gyúrjam 7.6-ról, 8.0, most 8.2 lett, Pedig tényleg megpróbálok mindent és a gyerek is ugy csinál mindent ahogy mondjuk neki!! Talán ha nem adnék neki enni akkor lehet, hogy jobb lenne:mad:!! Nem a nasikra gondolok mert azt már szinte el is felejtjük...
  3. E

Insulinpumpa

Szia Remka! Mi csak 90 fokos kanült használunk és még kipróbálásra sem engedte meg a fiam a 45 fokosat SAJNOS! Mi pont fordítva voltunk a 45 fokost cseréltettük be! A tű hosszúsága és a belövő kinézete ijesztette el a gyerekemet a kipróbálástól. Mindenre előbb utóbb rátudom venni ezért ezzel még...
  4. E

Insulinpumpa

Szia Remka! Sajnos nálunk ugyanígy volt és van is!! Most pl. ameddig jó idő volt olyan gyönyörűek voltak az értékeink, hogy öröm volt nézni:hurra:! De már tegnap du. -tól felborult minden és visszatértek a magas értékek ma reggel is 8.3 vc. értékkel ébredt de ugy, hogy éjszaka adtam plusz 0.8-at...
  5. E

Insulinpumpa

Szia Remka! Nekünk is Medtronicos pumpánk van most már lassan 5.hónapja. Ugyanez az én problémám is volt az elején (hogy légtelenítsek),én is bólussal csináltam anno, de éreztem, hogy az nem jó!!! Most már ugy csinálom mint amikor feltöltöm a pumpát vagyis visszatekertetem (de a tartályt nem...
  6. E

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Szia Umbra! Én is azon vagyok pont a napokban gondoltam rá és elő is vettem azt a leletünket amikor bekerültünk a kórházba a cukorbetegség megállapítása kapcsán, hogy akkor 0,14 volt a C-peptid értéke Leventének most vajon mennyi lehet? (Megnéztem a norm. tart.0.9-7.1-ig.) Kíváncsi...
  7. E

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Most, hogy éppen a szenzort próbáljuk én nagyon remélem ennél lesz azért könnyebben használható eszköz is! Én eddig azt, hogy le kell ragasztani a szenzort soha senkitől nem hallottam (lehet, hogy csak én vagyok tájékozatlan) de szegény gyereknek a fél hasát leragasztották ami persze húzódik és...
  8. E

Cukorbeteg gyermek

Nagyon gratulálok nektek én is!! Sőt nagyon irigyellek is benneteket! Mi most jelenleg éppen a szenzorral próbáljuk a beállítást javítani mert annyira változóak az értékeink. Én kértem kipróbálásra, a Dr.nőnk meg örült és adott is szenzort. Ma valószínű a melegfronttól jók voltak az értékeink...
  9. E

Insulinpumpa

Szia Tubi! Köszönöm a választ és a biztatást! Igen mostanra "normalizálódott" a helyzet. Vannak érdekes esetek de ezek szerint mindig is lesznek. Talán tényleg nem kellene logikát keresnem, nincs értelme mert logika nincs ebben a betegségben. Csak úgy ahogy írod minél jobban akarom csinálni...
  10. E

Insulinpumpa

Sziasztok!! Nem tudom miért de gyermekem Levente cukor értékei már teljesen kiborít. Olyan rosszak(magasak ), hogy már nem tudom mit tegyek?? persze újat szúrtunk meg nem evett semmi olyat amit nem lehetett volna, nem esett le a cukorja, nem tűnik betegnek és napok óta nem értem miért de alig...
  11. E

mindenkinek

Sziasztok! Mi még az idén nem írattunk és nem is váltottunk ki inzulint de ez a hír meglepett! Nekünk nem szoktak felírni csak 4 ampullát/ hónap, nem is tudtam azt sem, hogy nem minden patikában bontanak dobozt. De akkor ilyen esetben mit fognak majd mondani? Vagy ampullánként 60 Ft-ot kell így...
  12. E

mindenkinek

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk! Klikk az ülőgarnitúrára (ha megnyitod!) > http://www.jacquielawson.com/<wbr>preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=<wbr>3274601&path=83563 > # # # # # > # > Üdvözlettel : Edit
  13. E

Insulinpumpa

Semmi baj azért szerintem ő még mozgásban is meg egyébként is közelebb van az ovis korúakhoz!! Köszi Üdv.: Edit
  14. E

Insulinpumpa

Levente 9 éves lesz márciusban!! Köszönöm a tanácsokat!! Remélem egyszer "kitapasztalom" a saját gyermekem!!!;) Üdv: Edit
  15. E

Insulinpumpa

Szia Gabibaba! Mi a pumpa használata előtt csak kevert hosszú hatású inzulint használtunk így nem volt ilyen tapasztalatunk még. De azért az még mindig elég fura, hogy akkor ha magas a cukra és rendesen megeszi a szénhidrátot akkor is így leesik. Na de majd csak megtanuljuk. De a pumpa megállja...
  16. E

Insulinpumpa

Sziasztok! Úgy veszem észre nem csak én nem érek rá!!:p Szóval csak érdeklődöm új pumpásoktól/ill.tanácsot kérek azoktól akik már régen viselnek pumpát, hogy vannak másnak is érthetetlenül (enyhe kifejezéssel) rossz napok??:mad: Tegnap este pl. jól indult az este normális 5-ös vc. értékkel aztán...
  17. E

Insulinpumpa

Sziasztok! A mai nap amikor áthelyeztük a kanült a beszúrás után ahogy kihúztam a tűt egy kis vércsepp volt látható! A gyerek megijedt de én nyugtattam "semmi baj"!! Na de csak lett mert ezután elkezdett felfelé kúszni ok nélkül a cukorja. 15-nél adtam neki korrekciót de semmi reagálás fél óra...
  18. E

Insulinpumpa

Sziasztok! Az alacsony értékek nálunk is bejöttek, de a pumpa azért tetszik a gyereknek. Szerencsére. Két nappal ezelőtt viszont nálunk is megtörtént amit már mások "meséltek", vagyis ami még nekünk nem volt, hogy valami miatt az inzulint a pumpával hiába adtam nem volt reagálás sőt ellenkezőleg...
  19. E

Cukorbeteg gyermek

Sziasztok! Megkaptuk a pumpát és hazajöttünk a kórházból! Még aznap -miért ne- olyat jelzett amit a gyakorlott nővér sem tudott megmagyarázni!:o Az esti bólus beadás közben leállt a gép és kiírta "nincs inzulin beadás!" ezután hívtam a nővért aki arra gondolt kifogyott az inzulin, de nem inzulin...
  20. E

Insulinpumpa

Kedves Kriszta! Nem tudom, hogy alakulnak a vc. értékeitek de azt tudom, hogy ma pl. a fiamnak reggel 4.8 délelött:2.3, (plusz szénh.) délben 3.2 (plusz szénh. ismét) és most esti inz. elött szólt a gyerek mérjünk mert érzi alacsony hát ismét 2.3 volt!!! (Máskor nem ritka este a 10 feletti)...
  21. E

Insulinpumpa

Szia Kriszmisz! Örülök, hogy jók a tapasztalatok és rendben vannak az értékeitek!!:cool: Nekünk nem mutatták még a Roch Comboját de a Dr. nő azt mondta lehetne talán azt is kérni. Mi inkább azért döntöttünk a Medtronic mellett mert egy picit kisebb a gép és ahogy te is írtad ( meg amennyire én...
  22. E

Insulinpumpa

Sziasztok! Sikerült nekünk is elindítani a pumpa kipróbálását, vagyis kiválasztottuk a pumpát (mi is Medtronic mellett döntöttünk, remélem jól!!!!) úgyhogy ha minden jól megy megyünk a Kórházba két hét múlva. Kicsit tartok a kezdetektől a gép kezelésének elsajátításáról na meg az egésztől... De...
  23. E

Cukorbeteg gyermek

Köszönöm a biztatást! A héten szólok én is a Dr. nőnknek. Kicsit tartok a hozzáállásától de bízom a pozitív döntésében. A mi odafigyelésünkkel gondolom nincs és nem is lesz baj mármint legalábbis mindent próbálunk a belátásunkhoz mérten jól csinálni és ezt a Dr.-nő is tudja. De igazad van...
  24. E

Insulinpumpa

Szia! Biztos nem könnyű az eleje mint minden kezdet nehéz! Ettől egy kicsit tartok is nehogy csalódjon a gyerek de így legalább, hogy írjátok, hogy a kezdet nehéz de aztán sokkal jobb talán több energiánk lesz majd hozzá. De nekünk sajna pumpa nélkül is vannak néha 19-es cukraink meg még...
  25. E

Insulinpumpa

Sziasztok Ez engem is érdekelne de csak kíváncsiságból, (mert még nincs pumpánk), hogy hogy tudjátok "besaccolni" mennyi adag inzulint kell beadni evés előtt (pl:menza) Én azt gondoltam azért is kell 2-3 napra kórházba vonulni "pumpakezdés" alkalmával mert ott nem csak beállítást végzik hanem...
  26. E

Cukorbeteg gyermek

Szia! Köszi a biztatást tőled is (poe) azt szeretném kérdezni, hogy nektek is Medtronic pumpátok van? Valaki nemrégiben írta, hogy akár több pumpát is kipróbálhatunk. Szerintetek annak van értelme? Mert most jön állítólag a Combo és arra gondoltam a Medtronic után (talán ha lehet):dr_32: azt is...
  27. E

Cukorbeteg gyermek

Szia! Köszönöm, hogy írtál! Egyre jobban gondolom nekünk is ki kell próbálni. Annyi jót hallottam és a gyerek is kezdi mondogatni. Köszi a biztatást. A cukorjaink úgyis eléggé vackok:o. sajnos!!! ugyhogy köszi szépen!! Üdv.: Edit
  28. E

Insulinpumpa

Kedves Kriszmisz! Köszi a választ! Remélem továbbiakban is meglesztek vele elégedve és minden rendben lesz. Nálunk most kezdi mondogatni a gyerek, hogy próbáljuk ki. Ti hogy is kezdtétek? A dr.nőnek kell jelezni, hogy szeretnénk kipróbálni? Ezután mennyi idő telt el míg megkaptátok a gépet? Nem...
  29. E

Cukorbeteg gyermek

köszi a véleményt, a medtronic pumpát sokan dicsérik. Valószínű mi is rászánjuk magunkat. Ti kezdettől fogva pumpát használtok?
  30. E

Cukorbeteg gyermek

Szia! nem nekünk még nincs pumpánk ez év januárjában derült ki a betegség. Most erősen gondolkodom ki kellene próbálni. Most már a gyerek is talán elfogadná, legalábbis mondogatja. Emlékszel-e még mennyi időt töltöttetek kórházban a beállitás miatt? Na meg az igaz-e, hogy tényleg kipróbálhatunk...
Oldal tetejére