Sziasztok!
Sikerült nekünk is elindítani a pumpa kipróbálását, vagyis kiválasztottuk a pumpát (mi is Medtronic mellett döntöttünk, remélem jól!!!!)
úgyhogy ha minden jól megy megyünk a Kórházba két hét múlva. Kicsit tartok a kezdetektől a gép kezelésének elsajátításáról na meg az egésztől...
De bízom benne mi is elsajátítjuk és majd ha megtanuljuk egy kicsit könnyebb lesz az élet a gyerkőcnek.

Kedves Kriszmisz!
Kíváncsi vagyok hogy boldogultok és mennyire nehéz a "tanulás"??
Szia Edit,
Örülök, hogy sikerült elindítani Nektek is a pumpás kezelést. Rékának nagyon szépek az vc értékei 3 vagy 4 napja, pedig jön a hidegfront, vagy már itt is van

Egész egyenletes, csak reggel alacsonyabb egy kicsit, olyan 3 körül mozog és este magasabb 12-13, de nap közben 4,5 és 6,2 között van, ami szerintem nagyon jó. Az estieken meg tegnap állítottunk a drnővel, emeltük a bázist, remélem az is beáll.
A pumpa kezelése szerintem nagyon egyszerű, mindent kiír a pumpa, mit kell nyomni mi után, nekünk elég volt a Medtronic-os 1,5 órás bemutatás, oktatás, megy mind a kettőnknek a párommal a pumpakezelés. Persze még nem használhatunk minden funkciót, mert a dr.nő nem engedi, azt mondja tanuljuk meg rendesen a használatot, a ch-kat stb. aztán majd megbeszéljük a többit. Most azt kell kitapasztalnunk, hogy a különböző ételekhez mennyire jó az a bolus mennyiség, amit a kórházban beállítottak, ez leginkább a tízórai és uzsonnánál változik, mert én már az első nap után, hogy hazajöttünk, nem azokat adom Rékának, mint amit a kórházban kapott 3 napon keresztül. CH-ban kb azt kapja, csak lehet, h túrórudi v joghurt formájában

és ezeknek más a felszívódása stb. De lekopogom, egész jól megy. Majd okt. 17-től lesz megint egy kicsit nehezebb, akkor kezdjük az ovit.
Gondolom Nektek annyiban nehezebb, hogy mivel nagyobb a gyereked, neki is meg kell tanulnia használni, de a gyerekek sztem gyorsan tanulnak! Ti is budapestiek vagytok? Melyik dr.hoz jártok? Melyik kórházba mentek?
Drukkolok Nektek!