A keresés eredményei

1. A

Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

Köszönöm a hozzászólásod. Igencsak meglepődtem volna, ha csak nekem lennének hasonló tapasztalataim a diabetológusokkal. Miért éhezik a gyerek? Mert idióta diétára kényszerítik a zorvosok, csak azért, hogy a lehető legkevesebb inzulinnal kezelhessék. Szerinted a napi ajánlott vitamennyiséget...
  2. A

Mi a diab lényege? Ezt még valóban nem láttam megfogalmazva sehol. Diab lényege = ...... Érdeklődéssel várom a hozzászólásod. S lenne még egy kérdésem Hozzád. Szerinted mi ér többet: 1 hónap boldogság, vagy 30 év szenvedés?
  3. A

Örülök, hogy jobban tudod mit akarok, mint én magam. Másik hozzászólásodra is válaszolva, nem tudom, nem emlékszem mit kérdeztél pár hónapja, amire "nem válaszoltam", valószínűleg nem is olvastam, nem járok ide, minden nap és nem olvasom az összes hozzászólást. "Belekötésről" sem tudok. Az a...
  4. A

Minden diabetológus egy kutya kölyke, kórházban, kórházon kívül egyaránt. Az ötödiknél tartok 3,5 év alatt. A váltásoknak egy kivételével nem volt köze a kezeleséhez, az elégedettséghez. Költözések voltak az okai. Vagy az orvosok költöztek, állást változtattak, vagy én. Az egy kivétel az egy...
  5. A

M'ér' nem így van ez minden cukorbeteggel? Mutass egyet, aki több és pontosabb információt tudott meg az orvosoktól mint a sorstársaitól, saját utánajárásából!
  6. A

Nem a fenét nem, legalábbis 1-es tipusnál. Az éhezés az bizony szenvedés, márpedig az a diéta amire a diabetológusok kényszerítik a pácienseiket bőven kimeríti a szenvedés fogalmát. Mennyiségileg elégtelen. Lötyög rajtam a gatya, szúrnak a csontjaim ha leülök, a diabetológusom meg azt mondja...
  7. A

Két napra - 6 szúrás - adnak egy darab tűt. Ezt tudhatná egy patikus is.
  8. A

Rá tudnál venni egy csimpánzt, hogy tűvel szúrkálja magát azért, hogy vérezzen? Na mi meg emberek vagyunk. Lehet te élvezed a böködést, én viszont minden alkalommal megerőszakolom az agyamat. A vércukorszont mérés rendkívüli nem normális és nem egészséges stresszt okoz, emellett rongálja a...
  9. A

Segítség, cukorbeteg lettem!!

"Mondjuk energiaital az lehet nincs. legalábbis én nem taliztam még vele." Red Bullból, Bombából, XL-ből létezik lightos verzió. Jók. De tényleg kevés helyen lehet kapni és amúgy is nagyon drágák az energiaitalok.
  10. A

"A dokid biztosan jól választotta meg az inzulint, ha ő szükségét látja, akkor fog rajta változtatni. " Na persze. A legolcsóbb inzulinnal kell kezdeniük (Actrapid meg a hasonló a konkurens cégnél). Előírás. Aztán ha "szakmailag indokolt" változtathat rajta, drágábbra. Én is Actrapiddal...
  11. A

"Még mindig érthetelen, hogy a doki a mai napig nem tudja biztosan, hogy 1. v.2. diabos-e a férjem. Megtartotta ua. a terápiát (étkezési időpontok, inzulin tipus), de idővel levett az adagokból." Jaj! Akkor hogy kezel, ha azt sem tudja mi a probléma? Az elején diagnosztizáláskor egyszer...
  12. A

"Mert amikor kórházban voltam, eléggé csalódtam. Pl azt sem értettem, hogy hoygan állítottak be 200g Chra, amikor alig kaptam valamit enni. Vagy fordítva van a dolog, és most eszem sokkal többet, mint 200g de akkor nem tudok mit csinálni, mert különben éhenhalok. Nagyon úgy érzem, hogy sürgősen...
  13. A

- rettenetesen viszket a bőre, leginkább a felső végtagja (mi ez???) Cukorbetegség egyik kellemetlen velejárója gondolom én. - normális, hogy 2 percen belül 0,5-et változik a cukorérték? Persze. Ezek a házi vércukorszintmérők nem alkalmasak igen pontos mérésre és valóban változ(hat) is a...
  14. A

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző agap 39 éves, most 79kg (egy hete még 73 volt) és 188 cm magas...
  15. A

""Túl öreg a fiatalkorihoz és túl fiatal az öregkorihoz" - nekem is szó szerint ezt mondta a doki." Ez csak régen volt így. A határok már elmosódtak. Még 100 éve sem volt mikor minden I-es típusú cukorbeteg szépen elhalálozott. Ma meg már nem, gyermekeik születnek, akiknek több az esélyük a...
  16. A

""Honeymoon" :Kedves Bioszaki még több információt!! Levettek a férjemtől vm. extra vért, aminek az eredményére több hétig kell várni, úgy magyarázta nekem, hogy keresik a termelt inzulint. Számít ennek a mértéke? Ez is ellmúlik, vagy ennyi marad örökre?" Hetekig kell az eredményre várni? Hol...
  17. A

"Lexon: tényleg hízni szoktak a cukrosok, amint inzulint kapnak, nálad lehet, hogy kevés ch-ra állítottak és azért fogysz, nem lehet?" Szerintem túlzás, hogy szoktak. Az inzulin nem hízlal. Ugyan már mitől híznának? Míg egészséges volt sokkal több szénhidrátot fogyasztott, csak a testsúly...
  18. A

"Azt írtátok egységesen, hogy nincs vissza út, pedig mi ilyenekben bízunk, hogy elkezdenek "emlékezni" a sejtek, vagy átálítható tablettára stb." Nincs visszaút. A sejtek nem kezdenek el emlékezni, mert meghaltak. Tablettát meg véletlenül se szedjen a párod! Az inzulin fehérje, ezért nem...
  19. A

- cukros diéta (jó könyv, receptek) elérhetősége Nem kellenek külön receptek. Cukor helyett valami azt helyettesítőt kell alkalmazni aztán annyi. Pl. glukonon, vagy gyömölcscukor. Ahol meg nem fontos a cukor állaga az ételben ott megteszi a folyékony polysweet is. - hogy illesztettétek be...
Oldal tetejére