A keresés eredményei

1. nagytniki

Insulinpumpa

Sziasztok! 2 éves kisfiam, aki fél éve cukros, kaphatna pumpát, de nagyon nem értünk még a dologhoz, ezért kérek 1 kis segítséget! Milyen tapasztalataitok vannak az általatok használt pumpával. Esetleg van vmi gond a Medtroniccal, vagy az is simán tök jó? válaszokat előre is köszönöm! Ezt a...
  2. nagytniki

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Hallottam róla én is, de a gyártási számos listával itt kerültem szembe: a mienk az első a listán..:S
  3. nagytniki

Köszönöm a velem örülést és köszi a linket Gabibaba, ismertem, de "elveszítettem":D A legfőképpen az érdekelne, hogy pumpát mi választunk, vagy az adott?! mármint típus..ha nekünk kell választani, melyiket érdemes és miért? de szóljatok rám, ha ez nem illik be ebbe a topicba!!;)
  4. nagytniki

Sziasztok! Ma voltunk kontrollon a 2 évesemmel, és rákérdeztem erre a 3 dobozos dologra..nem is hallott róla még a doktornőnk, utánatelefonált, majd holnap hívom fel, hogy mire jutott... Viszont elviekben kaphat Janókám pumpát!! A befekvést is megbeszéltük, hogy hogy zajlik majd, de még nem...
  5. nagytniki

Vércukormérők

Sziasztok! Ma voltunk a 2 éves kisfiúnkkal kontrollon, már fél éve cukros, és a HBA1C-je 5,8 lett, ami a doki nénink szerint túlságosan jó, és azt vettem ki a szavaiból, hogy kicsit magasabbnak kéne lenni. Szerintetek? (3 hónapja 8,8 volt, a kiderüléskor meg tizenvmennyi..) Én mindenesetre...
  6. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

szia Eszti! Sajnálom, hogy Ti is keresztülmentetek sok-sok szörnyűségen, de az a lényeg, hogy megtalálják a baját...Azért kiakasztó, hogy 6 hetet kell várni 1 vérvételre...annyi idő alatt..na jó, ezt hagyjuk. Az én kisfiam 2008.09.20-án született(holnapután szülinapos!!), és 2010.03.16-án...
  7. nagytniki

félek, el ne szálljon megint, így 2 részletben jövök: Tegnap kiderült, miért: nőtt 3 cm-t az elmúlt 1 hónapban. Így a doki nénink javasolta, hogy délben is adjak neki kevertet. Tegnap bejött a dolog, ma nem adtam neki, mert 3,6 volt ebéd előtt a cukija.. Kpatunk egy új mérőt, de azt a vc-mérős...
  8. nagytniki

jaj..nagyon hosszút írtam és elszállt......:mad: no mégegyszer: Umbra átérzem a helyzetet az éjszakákkal kapcsolatban. NaMárcius közepén, mikor Janóm (akkor 18 hónaposan) bekerült a kórházba, és 2 hétig ültem mellett nagy pocival, 7 hónapos kismami voltam. (ültem az első 2 nap, mert...
  9. nagytniki

Köszi, ismerem ezt az oldalt, de itt az áll, hogy 3 hónap/2 doboz...?! Mi papíron 3-szor szúrjuk. Reggel, este kevert, délben gyors (de csak szükség szerint).
  10. nagytniki

Ujjszúró

Kicsi fiamnak sincs vele baja. :) A diab ambulancián legutóbb minden szülőben felkeltettem az érdeklődést a multiclix iránt! Aztán elővettem..na, látni kellett volna, egy pillanat alatt ellepet a szülő-gyűrű :D :D A dokinéninek is áradoztam róla, mondta, hogy kapott róla tájékoztatót, de még nem...
  11. nagytniki

Sziasztok! Nekünk jelenleg még Optimum mérőnk van, tervben van már a csere.. DE: azt írjátok, hogy 3 doboz csík jár ingyen, nos nekünk csak 2..Hogy van ez? Penesek vagyunk (4 hónapja cukros a most 22 hónapos fiam). A pumpa miatt jár több? Nekünk ezért a 2 dobozért semmit nem kell fizetni...
  12. nagytniki

Szia Attila! Bennem is friss az élmény, amin Ti keresztülmentek. Lassan 4 hónapja cukros a kisfiam, róla 18 hónapos korában derült ki. Hidd el, átmentek ezen a hitetlenkedés fázison, és ahogy már írta valaki, jön a tanulni-vágyás időszak. Mi viszonylag hamar megnyugodtunk (muszáj volt, mert a...
  13. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Sziasztok! Napok óta csak olvasgatlak benneteket, most van időm reagálni is: tök jó, hogy van ez a fórum, ugyanis azt gondoltam, hogy Janó (22 hónapos kisfiam, 4 hónapja diabos)sosem ehet már Túró Rudit és társait. DE nagy kő esett le a szívemről, hogy van rá esélye! Ő nem pumpás, szurkálnom...
  14. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Szia! Én a kisfiamnak mindenhez Steviát használok édesítésként. Ez egy gyógynövény (a bioboltokban kapható), ami rettenet mód édes!:cool: Egyáltalán nincs kalória- és szénhidráttartalma!!:hurra: És egészéges is! CSak ajánlani tudom. Létezik cseppentős formában (mi ezt használjuk leginkább) és...
  15. nagytniki

Vércukormérők

Férjem vett olyan öngyújtókat, aminek az egyik vége öngyújtó, a másik pedig elemlámpa, ebben is kis led van:) és ugyanúgy használom, mint Te: be a számba, s szabad a 2 kezem:) Azt hiszem 150 Ft volt darabja!:D
  16. nagytniki

Ujjszúró

KÖszi:) Multiclixünk már van kb. 3 hete!! :) Nagyon jól szuperál!!!
  17. nagytniki

Ujjszúró

Sziasztok! És Ti melyik cukormérőt ajánljátok? Nekünk a közgyógyos Optimum van.. Nem vagyok benne biztos, hogy ez szuperül mér! Volt olyan, hogy 4,2-őt mértem, de olyan időszakban, amikor mindig magasabb szokott lenni kisfiam cukra, visszamértem, és 8,7-et mért..
  18. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Szia Vikibaba! Átérzem a helyzeted én is, az akkor 18 hónapos kisfiamról márciusban derült ki, hogy cukros...Ő is a kiszáradás határán volt, de viszonylag időben felfedeztük nála. Még egy közös bennünk: ugyanaz a doki nénink!!! Mi is a SOTE-ra járunk, csak sajna mi nagyon sok időt töltöttünk...
  19. nagytniki

Bocsi, szóval, köszi!! én azért nem írtam eddig, mert nyaraltunk, ma jöttünk haza. :)
  20. nagytniki

Vércukormérők

nekünk is ilyen mérőnk van, nem mér melegben ez sem.. de mi az az AC-Go?
  21. nagytniki

Ujjszúró

Már 2-szer szúrtam vele, eddig rendben. 0.5-re volt állítva, ébrenlét alatt tökéletes volt, mikor a délutáni alvása közben mértem, át kellett állítanom 1-esre. De nagyon kis finom a hangja is, és a külleme is tetszik Janónak. Kezébe azért nem adom, mert eltekergeti nekem a tűket... :)
  22. nagytniki

Sziasztok! Niki vagyok, és új itt a fórumon. El kezdtem visszaolvasni az egész topicot, de órákat ülnék itt, ha egyszerre tenném, csak a 3. oldalig jutottam.. Sajnos nem én vagyok diabos, hanem a 21 hónapos kisfiúnk, ő is csupán 3 hónapja, vagyis 18 hónaposan lett az. Örömmel találtam erre az...
  23. nagytniki

Ujjszúró

köszi, én azért értettem, hogy nekem szóóól!! :D :D Alig várom a holnapot: mehetek a multiclixért a patikába!!
  24. nagytniki

Ujjszúró

Sziasztok! Niki vagyok, és új. Sajnos nem én vagyok diabos, hanem a 21 hónapos kisfiúnk, és örömmel találtam erre az oldalra, mert kezdők vagyunk (3 hónapja cukros) és gyűjtöm az infókat... Olvasgattam, miket írtok erről az új ujjszúróról, úgyhogy tegnap be is rendeltem a helyi patikában!! Már...
  25. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Ja, félreérthető voltam:) Pótvacsira nem kap tejet, akkor lassan felszívódó szénhidrátot kap, tej csak éjszakai hypo esetén van. Délelőtt a gyümi mellé már adok néhány napja 1-1 korpovit kekszet is. Egyébként most mértem 5-kor és láss csodát: 7,4 volt!! Fantasztikus! Éjszaka mérem neki ált...
  26. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Köszi Neked is a gyors reakciót! :) Az a helyzet, hogy a délelőtt többnyire példás: mindkét tízórait (első abonett lekvárral, vagy ilyesmi, a második az mindig gyümi-orvosi utasításra) megkaphatja, és ebédre (pont délre) már így is leesik a cukra 3-4 körülire. Ha emelünk a reggeli adagon, akkor...
  27. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

tudom, hogy folymat, de délután 5-re mindig 10 felett van, van, hogy 15 körüli...:( Reggel 3E Humulin M3-at kap, este 1,5E-t ugyanebből. A reggeli inzulin már nem hat késő délutánra, ,így uzsit csak ritkán, akkor is keveset kap...
  28. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

köszi, beszélek véle. 2 napja azért megmérem másfél órákra és nem annyira szörnyű a helyzet, mint hittem:)
  29. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Sziasztok! Niki vagyok, és a most 21 hónapos kisfiúnk 3 hónapja lett cukorbeteg (legalábbis ekkor diagnosztizálták). Olyan kérdésem lenne, ami nem biztos, hogy ebbe a témába vág bele, de szinte csak ezen témában látok mostanában mozgást, így felteszem:): mi étkezések után 2-3 órával szoktunk...
Oldal tetejére