A keresés eredményei

1. nagytniki

Insulinpumpa

Sziasztok! Nem egyszerű kérdésem van:) Úgy áll a dolog, hogy hamarosan kiköltözünk Ausztriába, férjem már kint van.. Nem tudja valaki, hogy odakint van-e közgyógy és hogy is működik ez ott?
  2. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Sziasztok! Nem egyszerű kérdésem van:) Úgy áll a dolog, hogy hamarosan kiköltözünk Ausztriába, férjem már kint van.. Nem tudja valaki, hogy odakint van-e közgyógy és hogy is működik ez ott?
  3. nagytniki

Insulinpumpa

ezt kipróbálom!!köszi:)
  4. nagytniki

Insulinpumpa

Na jó, a fizikát értem, no, de az első töltésnél mindent papírforma szerint görcsösen akartam csinálni, és nem igen gondolkodtam..:D Nos, Poe, megpendítetted, rákérdezek: mi az a ceruzás áttolás?!
  5. nagytniki

Insulinpumpa

Nálunk mindennapos a bubi, Janóm is sokat ugrál. Szerintem még nem vagyok elég rutinos a feltöltésnél sem...A legelsőnél akkora túlnyomást okoztam a patronban, hogy kilőtte a gumi-dugót, és az összes drága nedű szétfröccsent a szobában! :D :D Azóta csak éppen csak nyomok át levegőt a tartályból...
  6. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

szerintem is.
  7. nagytniki

Insulinpumpa

Mi is Egiseptet használunk, még akkor vettem, mikor kiderült Janó diabja (2010. mácriusában-tejóég, már lassan 1 éve..), akkor 1800 Ft volt, le is esett az állam, de még azóta is azt használunk. Bár korábban csak az ujjszúráshoz használtuk a cukormérésnél (ha nem volt lehetőség kezet mosni), meg...
  8. nagytniki

Insulinpumpa

Mi szeretünk reggel túl lenni a "lövésen", az olyan nem szeretem-dolog. :D
  9. nagytniki

Insulinpumpa

Délelőtt szoktam cserélni, és az esti fürdésnél veszi ki neki apa a régit... Ott az egész nap rá, hogy kiderüljön, van-e valami bibi vele!:) Na, mondanom sem kell, éjjel megindult felfelé, reggelre 16-ossal kelt, szóval ideért Somogyi bácsi..igyekszem nem hozzábabrálni, nehogy hullámvasút legyen...
  10. nagytniki

Insulinpumpa

akkor leírom, hogy csinálom (lehet rötyögni, meg javaslatot tenni): a kórházban mondták, hogy mielőtt az új kanülre helyeznénk a pumpát, mérjünk cukit. Nos, délelőtt kap új belövést, aztán tízórai előtt, vagy ebéd előtti cuki mérésnél átrakom a régiről az újra. ennyi.:)
  11. nagytniki

Insulinpumpa

hú, köszi az ötleteket! már jobb a helyzet: nem rég 6,7 volt a cukra, bár 50 %-on megy a pumpa.. Lina nem, nem töltöttem 2x. A délelőtti cuki méréssel szoktam egybekötni az áthelyezést, mert így külön nem mérek cukrot. Azt meg talán nem árt, ha új helyre teszem, hogy tudjam, honnan is...
  12. nagytniki

Insulinpumpa

Sziasztok! SOS tapasztalatot, vagy javaslatot várok a következő kérdésben Tőletek!! Ma, nem akarta a 2és fél éves kisfiam megenni az ebédet, csak keveset evett, így a szokott 0,4 helyett csak 0,1 E-t adtam be neki. Majd a reggel belőtt kanülre átettem a pumpát, és mivel 45 fokosat használunk...
  13. nagytniki

Insulinpumpa

nos, lehet félreértettem az ismerőst...pár napról lehetett szó mégis, és nem pár hétről..bocsi:) De akkor is oktatás!!!:) nekünk másfél órás volt: ez a gomb ez, a másik az..kb. ilyen szinten..
  14. nagytniki

Insulinpumpa

köszi Kata! Azért a bázisunkkal szerintem nem úgy foglalkozik a doki néni, ahogy kéne. És a reggeli, déli, esti 10 g CH-hoz hány egység inzulint is nekem kell megmondani már:) mondjuk ez érthető, mert én tapasztalom, nap, mint nap a dolgokat, bár a mért cukoreredményeket ő is látja...
  15. nagytniki

Insulinpumpa

Köszi Kata! Sjanos a bázishoz nem nyúlhatunk-próbaidősök vagyunk, bár már alakítottam doki néni telefonos segítségével+még a tapasztalatok alapján a hajnalijából visszavettem... Janó 2 és fél éves, neki is reggel "lórúgás" jár (10-15 perccel kaja előtt!!), aztán délben kaja után kapja egyben...
  16. nagytniki

Insulinpumpa

Jó,hogy írtatok erről, mert már készültem megkérdezni én is, hogy mikor a legjobb mérni, stb. Nálunk mondjuk épp tegnap volt olyan, hogy másfél órával az ebéd utáni cukor annyi volt, mint ebéd előtt, rá másfél órára mégis hipóba csúszott... nem nagyon értem még én ezt.. (2 hónapja van pumpánk.)
  17. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Janóm 2 éves és 4 hónapos 12,5 kg, 87 cm reggeli: 20 g, 10órai:10g, ebéd 20-25 g, uzsi: 10 g, uzs2: gyümi, 10 g, vacsi: 20-30 g, pótvacsi 10 g.
  18. nagytniki

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Húh...visszaolvastam a pár napos lemaradásom..Nem bírom megállni, hogy ne írjak... Én is kiakadok nagyon, és hosszasan magamra 1-1 hyponál..Kétségbe esek, hogy az agya károsodik, stb... A legdurvább mérésünk a 10 hónap alatt 2,3 volt..De 3 vmi van 2-3 naponta átlag... Apára nem merem bízni...
  19. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Bővebben is van valahol? mert ez egy kis részlet, és érdekesnek bizonyult! Köszi, hogy megosztottad!
  20. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Egy kis segítségre lenne szükségem: nem tudjátok, hogy a Volán buszra milyen kedvezmény jár a kísérőnek? Mert a vonatra tudom, hogy 90 %-os, de a buszra?
  21. nagytniki

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Minden kedves kibukott szülőt megértek..Én is átélem időnként, főleg, amikor elrontok vmit, vagy érthetetlen okból lesz rossz eredményünk..:( De aztán arra gondolok, hogy engem erősnek talált a Jóisten, mert rámbízta őt! Valamiért megfelelek erre a célra!:) Pont mekis tali lenne?! Nem...
  22. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Húú, Poe!! Gratula! Csupa jót kívánok hozzájuk:)
  23. nagytniki

Cukorbeteg gyermek

Az én tippem, és hangsúlyozom, hogy SZERINTEM: a kötelező védőoltások is ludasok ebben...Kisfiam a 15 hónapos MMR oltás után lett cukros..
  24. nagytniki

Insulinpumpa

Lenne felétek egy kérdésem..Mivel próbaidősek vagyunk a Medtronicnál, kiadták a 3 doboz szereléket, mint 3 havi adag..ez vicc? Vagy hogy van ez? Az 30 darab szerelék, ami 60 napra elég, és egy hónapra rendelhetek tőlük? Azt ki fizeti? Mert úgy tudom, a próbaidős anyagokat ők. Jól tudom?
  25. nagytniki

Insulinpumpa

MI kezdők vagyunk, de 2 hét után feladtuk a 90 fokossal a próbálkozást..baromira nem tudtuk visszatenni rá..volt, hogy 40 perc szívás volt fürdés után a 2 éves gyerek meg örjöngött tőle-amit megértek..Mi már a 45 fokosat használjuk és eddig mindet sikerült belőni, kicsit tényleg körülményesebb a...
  26. nagytniki

Ujjszúró

Nagyon tutiii:) A 2 éves kisfiamnak már nem lenne ujjbegye, ha nrm multiclixet használnánk neki! Nem fogsz csalódni!! :D
  27. nagytniki

Insulinpumpa

Még egy kérdés: A ferde szereléknek a kihúzására van valami trükk??! Nem túl kíméletes...:(
  28. nagytniki

Insulinpumpa

köszi:) egíelőre nem fájlalja a belövés helyét, pedig a karján van és sokszor felveszem az ölembe, vagy megemelem, és hozzáértek, mégse reagál rá!:hurra: Holnap majd a másik karja lesz a soros..:p köszönöm a segítségeket!:)
  29. nagytniki

Insulinpumpa

Köszi, ezeket már átnyálaztam:) Ma délelőtt megvolt a csere! És egész jól ment, csak a belövésnél sírt picit, de amint kihúztam azt az óriási tűt, semmi baja nem volt tovább:) Remélem jó szögben ment, de a kukucskáló nyíláson durván látszik, ahogyan megy a kanül a bőre alatt...ugye az normális??
  30. nagytniki

Insulinpumpa

Köszi, ez biztató! Holnap délelőtt szúrjuk neki a Silhouettet, de a karja a soros..remélem nem bénázzuk el!:rolleyes:
Oldal tetejére