A keresés eredményei

1. Beatty

Insulinpumpa

Mármint én is írtam privit, Kmolli! Csak 1 kicsit gyorsabban jár a kezem, mint az eszem :-)!
  2. Beatty

Insulinpumpa

Én is :D
  3. Beatty

Insulinpumpa

Szió! Merre találtál ilyen esetleírásokat? Mármint h. Levemirrel is "lehet" szülni!
  4. Beatty

Beszélgessünk, csak úgy

Sziasztok! Amíg nem tapasztaltam, addig én sem gondoltam volna, hogy ennyire hat a meleg a cukromra. Most már (jó pár hipó után) nagyjából tudom, hogyan működik a dolog. Azért is szeretem a nyarat, mert ilyenkor (szerintem a meleg miatt) sokkal jobban rendben tudom tartani a cukromat. (nem...
  5. Beatty

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Sajnálom, hogy így alakult a Lantus használatod! Sajna, mint már írtam, nekem is át kellett állnom Insulatardra a "project" miatt. Bár nekem fel sem ajánlotta a doki a Lantust. Az igazság az, hogy túl sok jót én sem hallottam róla, ezért nem is kérdeztem rá. (már az Insulatardhoz képest...
  6. Beatty

Ujjszúró

Szia! Engem érdekelne a Multiclix! Ha megtudsz vmit az áráról, akkor jelezd légyszi'! Előre is köszi! Remélem jól vagytok, javult már az ujjaid állapota! :-)))
  7. Beatty

Vércukormérők

Csak úgy halkan tenném hozzá: A Personal Aktív dobozán fel van tüntetve, hogy Accu-Chek készülékhez is használható! Igaz, elég kicsi betűkkel. Ezért kérdeztem a tapasztalotokról.
  8. Beatty

Cukorbeteg szett hordása, miben-hogyan?

Köszönöm, a választ megkaptam.
  9. Beatty

Cukorbeteg szett hordása, miben-hogyan?

Sziasztok! Kmolli! Hozzád lenne egy nem biztos, h. idevágó kérdésem! Feltűnt, hogy a képen az Accu-Chek-es mérő mellett Personal Aktív teszt van! Te ezt használod hozzá? Én már próbáltam, de néha ugyanazt mérte mind a két fajta tesztcsíkkal, de volt, h. eltért az eredmény (igaz nem sokkal)...
  10. Beatty

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Mivel szóba került a Levemir is, ezért én is leírok 1 érdekességet (már számomra volt az! :) ) Még amikor Levemiren voltam azt vettem észre, hogy a vacsorához adott NovoRapidot egyre csökkentenem kellett, mert a 6 órás vacsi után simán behipóztam! Próbaképpen ugyanannyit ettem, mint máskor és...
  11. Beatty

Babázhatok

Bocsi, de ellent kell mondanom Kmollinak! Én is "előkészítésen" :lol: vagyok, és NovoRapidot használok. Azzal is lehet már szülni, már megkapták rá az engedélyt. Csak sajna a Levemirről kellett visszaállnom Insulatardra.
  12. Beatty

Insulinpumpa

"Jó Nektek"! Persze csak nagyon idézőjelbe téve!!! :) Nekem azt mondta a diab dokim, hogy a terhesség miatt jó lenne, ha tudnék pumpát használni, de sajna nincs még 3 éve, hogy lövöm magam. Pontosabban 2005. dec. 1-e óta vagyok inzulinos. Így (mivel az apukám nem Rotchild báró :D ) nem...
  13. Beatty

Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében

Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan reagáltatok! Persze elkezdtem szedni az Augmentint (eddig ez bevált, mivel már 3. van ilyen gyulladásom) Reggel felhívtam a diabdokimat, és megkérdeztem, hogy elmenjek e így vérvételre? Azt felelte, hogy teljesen felesleges. Úgyis rosszak lennének...
  14. Beatty

Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében

Sziasztok! Lenne 1 kérdésem, biztos tudtok válaszolni! :-) 2-3 napja megbolondult a cukrom, főleg este. Az biztos, hogy van 1 komoly gyulladásom (Bartholini-mirigy), és azt szeretném megkérdezni, hogy befolyásolhatja e a cukrot a gyulladás? Tegnap este evés után 11,3 volt. (még soha nem volt...
  15. Beatty

Dobozdíj???????????

Sziasztok! Hát ma voltam a diabetologián. HÁÁÁT! Beadtam a papíromat, hogy itt vagyok, megjöttem az időpontra. Kérdezték, hogy a nyugta hol van? Milyen nyugta? - kérdeztem én. Nem ingyenes számomra a kezelés? De! - felelte az asszisztensnő, viszont a földszinten a kartonozóban kell kérni 0-s...
  16. Beatty

Babázhatok

A diabdokim Veszprémben Dr. Rakk Erika. (Dr. Vándorffy Győző csapatába tartozik, aki szintén nagy szaktekintély.) Nagyon kedves, segítőkész orvos. A nőgyógyászom pedig Dr. Barcza István, aki a veszprémi kórházban dolgozott, de sajnos most Mosonmagyaróváron van, így csak heti 1 alkalommal rendel...
  17. Beatty

Babázhatok

Sajnálom, hogy beteg vagy, ilyenkor aztán rendesen felborul az ember cukorháztartása! Remélem a Levemir Neked is olyan jól beválik, mint nekem! Nagyon jó értékeket tudtam vele produkálni! Jobbulást kívánok, ne tessék betegeskedni, mert arra Te most nem érsz rá!!! :lol:
  18. Beatty

Babázhatok

Bocsika! Az tényleg kimaradt, hogy Insulatardot adok. Furcsa, amit írsz, mert az ismeretségi körömben úgy tapasztaltam, hogy a Levemirből TÉNYLEG elég 1szer adni naponta, kitart 24 órán át. A Lantusról meg azt hallottam, hogy nem elég 1szer, sajna 2szer kell adni, mert nem tart ki. Akkor meg...
  19. Beatty

Beszélgessünk, csak úgy

Szió! Bár ez nem az a fórum, ahol a babázásról beszélgetünk, de most ide írok.(remélem nem zavar senkit :) ) Levemirből 16 NE-t adtam átállás előtt, most 13 NE-t adok este, és reggel 6 NE-t. De még állítgatom, ma pl. 14 NE-t fogok adni este. Aztán hajnalban kelés, mert hajlamos vagyok a...
  20. Beatty

Beszélgessünk, csak úgy

Sziasztok! Velem fordított a helyzet!:-) Nemrég álltam vissza Insulatardra (baba tervezés miatt). Most 2-szer adom naponta a bázist, reggel 7-kor és este 9-kor. Az este 9 már megszokott, mert akkor adtam a Levemirt is, de a reggel 7 még mindig problémás. Már csak olyan szempontból, hogy...
  21. Beatty

Babázhatok

Sziasztok! Molli! Írtam a mailedre (nem mostanában), Kérdeztem 1-2 dolgot, de felteszem itt is, hátha előbb elolvasod! Te milyen insulinokat használtál a terhességed alatt? Nkem a Novo Rapid maradhat, de át kell állnom az Insulatardra, ami persze azt jelenti, hogy többször kell szúrnom. De...
  22. Beatty

Vércukor érték mg/dl

Köszi a válaszokat, személy szerint hülyeségnek tartottam, amit mondott. Ha jól tudom, az elfogadható értéktartomány kb. 3,2-5,2 körül van. Ezért nem izgulok. Csak furcsa volt, mert még 1 doki sem említette, hogy ez rossz érték! :lol:
  23. Beatty

Vércukor érték mg/dl

Sziasztok! Lehet, hogy nem ide tartozó téma, de azért beszúrom! :-) Ma voltam Veszprémben egy diab rendezvényen ingyenes mérésekkel körítve. Megnézettem a koleszterinszintemet, 4,5 volt. Erre azt mondja nekem a hölgy, aki mérte (nem hiszem, hogy orvos volt!), hogy mivel cukorbeteg vagyok, így...
  24. Beatty

Babázhatok

Szia, kmolli! Írtam a mailedre, nem tudom megkaptad-e. Mindenesetre még nem jelzett vissza. A mail címem: [email protected]
  25. Beatty

Babázhatok

Szió! Sajnos nekem nem igazán lenne jó bpesti orvos, mivel balatonfüredi vagyok.Dolgozom, igaz a főnököm nagyon rendes, megértő, de azt mégsem tudnám vállalni, hogy feljárok Pestre. Már csak anyagilag sem. Esetleg itt a közelben nem tudsz ajánlani valakit? Én úgy látom, hogy mind a két doki...
  26. Beatty

Levemir inzulin

Köszi a választ! Te mivel csináltad végig a terhességed? Nekem a doki azt mondta hogy NovoRapid és Insulatarddal lehet. A nőgyógyászom pedig még azt is mondta, hogy nem jó a babának, ha hipózok, mert az többet árt Neki, mint ha magas lenne a cukrom. Most igazodjak ki! Persze tudom, hogy egyik...
  27. Beatty

Levemir inzulin

Sziasztok! Most lesz 1 éve (24-én), hogy kiderült, diabéteszes vagyok. Első körben Actrapid-Insulatard kombinációt kaptam, de állandóan rosszul voltam. (nem hipo!!!) Januárban átállítottak NovoRapid-Levemir kombinációra, és azóta elmondhatom, hogy szinte semmi bajom! Hipózni már csak nagyon...
Oldal tetejére