A keresés eredményei

1. M

CH - számláló segítség

Biztos csak Freud-i elírás volt..;)
  2. M

CH - számláló segítség

Szia, kedves Misamaci! Köszönöm, már olvasgatom is. Jó, hogy rá lehet keresni a kaják GI-jére. Elég érdekesen fordította, pl. a GI-mérése szakasz második sorában az ujjbegyből vett vérmintát:p. Mindenképp köszi, azért angolul is értem, de nem árt a fordítás:).
  3. M

CH - számláló segítség

Tubi! Még találtam valamit, ugye ez így hülyeség? "Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszan tartó telítettség érzést okoznak. Minél alacsonyabb egy étel GI-értéke, annál kevesebb glükózt juttat a véráramba, így a hasnyálmirigynek is kevesebb...
  4. M

Különböző a glükóz és a fruktóz anyagcsere hatása

Krisz, nagyon szépen köszönöm, annyira rendesek vagytok, szóval a zsír, rost, savanyú mindenképpen lassítja a felszívódást, de az inzulinszükségletet nem csökkenti. Jól értem, ugye? Sajnos elég sok mindent pürésítenem kell, (nehéz rágás, gyomorproblémák) még gyümölcsöt, főzeléket is, ez...
  5. M

CH - számláló segítség

Szia tubi! Jaj, de jó helyre kerültem, köszi, most már értem. Ti aztán vágjátok!:) És miért nem jó a zsíros kaja? Inkább zöldséggel, fehérjével pótoljam a kalóriát? Zöldséggel elég nehéz, gyümölcsből nem tudok sokat enni. Rettenetesen sovány vagyok.:(
  6. M

CH - számláló segítség

Sziasztok! Valaki tudna segíteni, nem tudom, hol kérdezhetném meg, hogy ha alacsony GI-jű szénhidrátot eszünk, pl. barnarizs, száraz hüvelyesek, ezeknek alacsonyabb is az inzulinigénye is, attól, mert alacsonyabb a GI-jük? És az tényleg csökkenti egy étel átlagos GI-jét, ha eszünk mellé...
  7. M

Aha, értem, köszönöm szépen. Sokat segítettél, lehet, még ott is megkérdem. És még annyit, hogy az tényleg csökkenti egy étel átlagos GI-jét, ha eszünk mellé zsiradékot, fehérjét, rostot? Pl. maradjunk a barnarizsnél, ha üresen eszem, gyorsabban felszívódik, de ha mondjuk zsírral van párolva és...
  8. M

Sziasztok! Valaki nem tud segíteni, nem tudom, hol kérdezhetném meg, hogy ha alacsony GI-jű szénhidrátot eszünk, pl. barnarizs, száraz hüvelyesek, ezeknek alacsonyabb is az inzulinigénye is, attól, mert alacsonyabb a GI-jük? Köszi, irányítsatok már el, mert még új vagyok itt.
Oldal tetejére