Állatvédelem-vajon miről is szól

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Gyerekkoromban 3 kacsát nyomtam bele a papa elkészített permetlevébe. Persze nem élték túl, és a kérdésre, hogy miért tettem, állítólag azt válaszoltam, hogy azért, mert én vagyok az erősebb. Se ok, se indíték, mert az, hogy erősebb vagyok, az nem állta meg a helyét. Később borzalmasan szégyelltem magam, még most is rossz visszagondolni rá, pedig elég foszlányak az emlékek.
És nem öltem még embert, talán már nem is fogok.
 
Érdekes ez a kérdés. Szerintem semmilyen élőlényt nem szabad ok nélkül bántani, ahhoz meg nem kell különösebb kiképzés, hogy tudjuk, mi az ami rossz egy állatnak és mi nem :)
Szóval mindenki lehet állatvédő, igaz annak is megvannak a fokozatai. Van aki azért nem eszik húst, mert akkor az állatokat megölik miatta, én azért nem vagyok ilyen radikális, mert mégiscsak sok finom húsétel van, de azért még az sem mindegy, hogyan vágják le az állatot - hogy szenved közben vagy nem. Mondjuk, ha jól tudom, akko az EU szabályozása szerint már el kell kábítani, mielőtt levágnák, az már más kérdés, hogy ezt betartják-e és mennyire...
 
Oldal tetejére