Babázhatok

kicsidodi

Új tag
Igen, most ez a terv ;). Aztán majd meglátjuk...
Én mindig vágytam egy kislányra, apa elsőre mindenképp fiút szeretett volna. Miatta én is inkább fiút vártam elsőre, ami be is jött, és nem csalódtunk :D. Így meg, hogy 2 év lesz köztük, talán jobb, hogy a kicsi is fiú, mert - ahogy magam körül látom - talán jobban összenőnek, mint a különböző neműek. :)
Viszont most már apa is szeretne egy kislányt, és én sem tettem le róla, de arra tényleg "rápihenünk" pár évet, a testi és lelki egészségünk érdekében is:rohog:.
Most vagyok 23, 28 körül még simááán bevállalnék egyet ;) .
 

mantanya

Aktív tag
Mantanya!

Mekkora volt a baba, ami alapján macrosomnak "ítélték", és mikortól volt sok a vized?

A magzatvizet kb. a fele időtől szinte mindig többnek mérték. Mikor császároztak, az orvosom teljesen el volt képedve, hogy ennyi vizet még nem látott. Teljesen rám is ijeszett... A 36. heti UH-on 4750 gramnak becsülték babót és mértek neki sub cutist (asszem 4 mm volt, de most nem vagyok a papírok közelében), ami alapján azt mondták, hogy nagy valószínűséggel macrosom lesz. Így gyors konzultáció, aztán másnap délelőtt császár.
 

kicsidodi

Új tag
Nekem a vizem mindig átlagos volt eddig, pedig több doki is nézett ;) . Örülök, hogy minden jól alakult nálatok :). Akkor reményeim szerint még minimum 3-4 hetet marad a pindur pocakban, aztán már jöhet . :D Ma vágom puccba a szobáját :D:D
 

gajdi8

Tag
Molli!

Jaj de várom már én is, hogy így elbandázzanak:)! Nagyon édesek lehetnek! Nálunk meg az megy, hogy Minó rohangál, táncol, Beni meg olyankor még az üveget is elengedi és gömbölyűen kacag, úgy mint egy felnőtt...eszméletlen cuki! Ármin meg megy oda, hogy "Ájminka táncol, gyeje Beike is táncol". Hát nincs is ennél fantasztikusabb érzés az biztos! Meg Ármin is egyre többet bújik, simiz, puszit ad! Meg amikor felsorolja, hogy anya szejet, baba szejet...és mindenkit szejet! Csuda édes. A Süsüből megtanulta a "félést" . és mondja, "úúúúgy félsz Ájminka" Kérdezem, kitől: "ojoszlán, monkey a fán, nagy haja ájminka úúúgy féjsz" és ilyenkor a kis kezét ökölbe szorítja és remegést imitál, mint a Süsüben. Az oroszlán monkey pedig egy majom a djuice .reklámban, aki ül a fán és nagy szőre van. Imádom ahogy beszél, a kis tájszólását: anya nennyé konyhaba. Fantasztikus, hogy napról-napra mennyit fejlődnek tényleg. Volt a mamáéknál és mikor hazajött gyönyörűen sorolta a színeket, meg rengeteget fejlődött a szókincse. Van egy dolog amit nem tudtunk megfejteni, látott valami szobrot Szegeden és azóta azt mondja, hogy "Jeki Apa szobor" De hogy mi az a jeki?? Nagyiék sem tudják, pedig tényleg mindent megértünk ez az egyetlen JEKI ami kifog rajtunk:):)!

Nekem mindkét Kispasi 36+4-re született. Minónál a szívhang volt gáz, Beninél a flow (plusz Neki zsinór is a nyaka körül volt, meg néma hegszétválásom is lett..brutál nagy hasam volt mindkettővel). Minó 3570 Beni pedig 4000g volt. A 40. héten lehet 5 kg is lett volna???
Milyen vizsgálatot kérjek a Fiúknak, hogy megnézzék a cukor hajlamot? Furcsa, hogy nem nézik automatikusan születéskor a cukrosok Babáinál.
Ármin születésekor nálam is majdnem elkövettek egy nagy hibát. A vércsoportomat rosszul tüntették fel a szülőszobán így az intenzíven más infót kaptak. Még jó hogy én erőltettem, hogy kérek anti d-t, így kaptam, de Minónak nem is néztek vércsoportot, pedig ugye kellett volna, hogy összeférhetetlenség fenn állt -e. Beninél már néztek, persze megint kapnom kellett szurit (talán ha Minónál nem kérem 3x is, akkor ma nincs Beni, sőt nincs újabb Baba). Viszont nagyon sok nőről hallottam, akiknek emiatt lett többször is vetélésük. Ekkora szarvashibát 2010-ben könyörgöm. Ezért jó, ha az ember tényleg nagyon odafigyel. Majd teszek képeket a Fiúkról. Benikének nem volt akkora haja, meg el is hullajtotta, de amúgy nagyon hasonlítanak 1másra, főleg a szemük, szempillájuk, meg az orruk. A szájuk nem! És a hangjuk is! Meg mindkettő olyan kis duci Baba volt, annyira jól lehet Őket dögönyözni! :):):)
 

kicsidodi

Új tag
Gajdi!

Árminra emlékeztem, hogy mikor született, meg mennyivel, de Benit nem tudtam. 36 hetesen 4000 g?!:dr_17: Anyááám. Pedig ha jól gondolom a cukraiddal semmi gáz nem volt ;). Ebből is látszik, hogy van amit hiába igyekszünk, nem tudunk kivédeni. De örülök, hogy mindketten egészségesek :D . Nekem az utóbbi hetekben nagyon megemelkedett az inzulin-igényem, amit nagyon igyekszem követni, de azért alapvetően magasabb tartományban voltak a cukraim sajnos (5,5-8,5 között), meg becsúszott váratlanul pár 10 körüli is... Remélem nem terhelte meg nagyon a picikémet, és nem azért lendült így be :(. A dokim azt mondta ennyire nincs szoros összefüggés, higgyem el, hogy anyagcsere szempontból teljesen rendben van a terhességem, én nem tudok többet tenni. Hát, szeretnék hinni neki... :p
De azért megnyugtató, hogy két egészséges, szép gyerkőcöd van 37. hétre (meg a többieknek is), ez sok erőt ad :) .
 

gajdi8

Tag
Dodi!

Semmi gond nem lesz! És tényleg nincs ennyire szoros összefüggés! Botondnál is volt 1-2 kiugró értéked biztos és mégis minden ok. Viszont biztosan azért félsz Te is jobban, mert ez a terhességed nehezebb. Nekem is az volt. 9. héten éjszaka jöttek a mentők, mert görcsöltem, azt hittük vetélek, de nem, "csak" vesehomokom volt. Kaptam infúziót, görcsoldót addig nem engedtem, amíg a nőgyógyászom nem mondta meg, hogy mit és mennyit szerinte. Borzalmas nagy fájdalmam volt, de amikor uh-n kiderült, hogy Beni totál rendben van, már nem is érdekelt, hogy ver a víz a fájdalomtól! Ha annyi idős lennék, mint Te tuti, hogy én is így vállalnék még 1 babát, de így az előzmények tükrében nem (pláne, hogy most már inkább Fiút szeretnék harmadik babának is).
Nemsokára a kezedben lesz a Kisfiad és az aggódás csak a múlté lesz (na meg vár majd a következő várandósságnál). Éppen ezt beszéltük 1 barátnőmmel, hogy Ő ugyan nem cukros, de nagyon parás volt mindkét terhességénél, pedig semmi gond nem volt egyiknél sem. De mondjuk nekünk más...azért mi cukrosok nem tudjuk olyan önfeledten élvezni a terhességet, mert minden mérésnél valljuk meg bennünk van a félsz, hogy mennyi az annyi, és ha magas, akkor azért jönnek a ?????-ek. Egész más cukrosan Gyerkőcöt vállalni, szülni, mint cukor nélkül (persze akkor is lehet gond).És igen le a kalapot minden Kismama előtt, aki bármilyen betegségben szenved és vállal Babát. Nekünk sokkal nagyobb önfegyelem és odafigyelés egy terhesség...talán ezért még a szeretet is hatványozottabb, hiszen mi naponta 10-12x is nagyon nagyon figyelünk, hogy minden ok -e már a 0. héttől:) Meglásd mennyire boldog érzés lesz amikor Botond majd puszilgatja Öcsikét, meg amikor cipelni akarja, hogy játszanak, meg amikor majd játszanak, meg minden perc. Nekem nem volt Testvérem és mindig is hiányzott, mindig is vágytam utána. Így elhatároztam, akármi is lesz, ha megadatik nekem a Gyermek, akkor nem szeretnék 1 Gyerkőcöt. És ha fiatalom találtam volna meg a boldogságom (pláne, hogy nem is voltam cukros) tuti, hogy 4-5 Gyerkőcöm lett volna (nyilván azért ha az anyagiak is lehetővé tették volna). Védőnőm numerológiát tanul és pont ma hozta az elemzést, miszerint, igazi anyatípus vagyok:). Remélem a Fiúk is így fogják majd érezni, ez minden vágyam! Mostanában egyre többször jelenik meg az a kép, amikor először a kezemben tartom Ármint, annyira fantasztikus volt. Általa lettem anya és ez volt életem legcsodálatosabb eseménye! Persze Beninek is nagyon örültem, de akkor már ismertem az érzést! És valahogy hálás voltam, mert befeküdtem a kórházba és volt, hogy kicsit szomorú voltam, hogy otthon hagytam Ármint, de Benike és az élet segített, másnap meg is lett Beni. Érdekes volt, mert ahogy befeküdtem már aznap állandóan lent voltak a cukraim, mondta a Dokinő, hogy ez bizony már a közelgő szülést jelzi:)
 

lizzi

Őstag
Dodi és Gajdi gratulálok a fiúkhoz!!!
most csak irigykedem rátok ,mert én úgy néz ki nem vállalok több babót:(
nekem nem akar szülni valaki egy fiút?:):):)
nekem is az volt mindig az elképzelésem ,hogy nem akarok egyke gyereket ,de az élet átírja a vágyainkat...most már azt kívánom ,hogy egészségesen fel tudjam nevelni a kislányomat és ő is egészséges maradjon!!!
 

gajdi8

Tag
Lizzi!

Nyilván mindenkinek mások a lehetőségei. Sajnálom, hogy ennyi éven át rossz orvosod volt és emiatt nem vállalhattál Babát. Nagyon jól gondolod, hogy az a lényeg, hogy egészséges Anyukája legyen az egészséges gyönyörű Karolának. Azért valljuk meg minden terhesség egy kockázat. Bevallom Árminnál nagyon hirtelen történt a császár, mert nagyon nagy gáz volt, Beninél nem rohantak annyira, és amíg vártam, hogy sorra kerülök bizony elmondtam jó pár imát. Nyilván azért is volt a félsz, mert előtte hónapokban volt hangos a média jópár tragikus kimenetelű terhességgel. Én sem vállalnék többet, hiszen lehet már félidőben szétmenne a hegem, mert ha a has méretet nézzük Beninél kb 10 hetesen volt akkora hasam, mint Minónál 20 hetesen. És a következő Baba ha a tendenciát nézzük már 4,5-5 kg lenne 36 hetesen???? Nekem a 2 Fiúval teljes az életem úgy érzem és várom, hogy majd legyen jó sok unokám (minimum 4:):)).
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Dodi és Gajdi gratulálok a fiúkhoz!!!
most csak irigykedem rátok ,mert én úgy néz ki nem vállalok több babót:(
nekem nem akar szülni valaki egy fiút?:):):)
nekem is az volt mindig az elképzelésem ,hogy nem akarok egyke gyereket ,de az élet átírja a vágyainkat...most már azt kívánom ,hogy egészségesen fel tudjam nevelni a kislányomat és ő is egészséges maradjon!!!
USAban már megy a béranyaság :D Hát neked nagyon betett Baranyi anno, tényleg nagyon sajnálom :( Mindannyiunknak van mit feldolgoznia :) És tényleg, a lényeg az egészség!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hát nagyon helyesek :) És tényleg, hogy hasonlítanak! Ármin haja tényleg nagyon dús! Nagyon cukik, rajtad meg látszik, hogy boldog vagy :)
Meg optimista is, mert én a mostani 34 évemmel már nem hiszem, hogy megérem az unokáimat... pedig szeretném és nagyon jó lenne, kiszámoltam, mire ezek a mai fiúk gyerekvállalásba fognak, már jócskán 30 fölött lesznek, mégha élni is fogok akkor, olyan nagyon sokáig már nem élvezhetem, valahogy nem hiszem, hogy cukrosként olyan szép, egészséges, hosszú öregkorom lenne... de ebben én nagyon pesszimista vagyok sajnos. Ez az ovis betegeskedős időszak eléggé leharcolt...
Amúgy vicces, hogy te Minónak hívod Ármint, én meg Nimónak a nagyobbat :D (a kicsit meg Bübü-nek)
 

jendrassik

Új tag
Sziasztok!
javasoltataok korabban Dr. Hruby Ervint es azt szeretnem megkerdezni ezzel kapcsolatban,h mennyire gyakran kell hozza menni cukros kismamakent es melyik napon rendel ( mar amikor menni kell az mindig egy fix nap pl mindig szerdanl ) azert kerdem mert a cukros rendeles az csutortokon van a Péterfyben . a masik kerdesem,h mikor szokta befektetni a kismamakat szules elott? varom segito valaszotokat. koszonom elore is :)
 

tubi

Aktív tag
Sziasztok!
javasoltataok korabban Dr. Hruby Ervint es azt szeretnem megkerdezni ezzel kapcsolatban,h mennyire gyakran kell hozza menni cukros kismamakent es melyik napon rendel ( mar amikor menni kell az mindig egy fix nap pl mindig szerdanl ) azert kerdem mert a cukros rendeles az csutortokon van a Péterfyben . a masik kerdesem,h mikor szokta befektetni a kismamakat szules elott? varom segito valaszotokat. koszonom elore is :)

én úgy tudom, szerdán rendel, de engem volt, hogy fogadott más napokon is (a vége felé, ha jól emlékszem). a gyakoriság a protokol szerinti, én már nem emlékszem, ő nem egy aggódó típus, de ha Te aggódsz, sztem sűrűbben is mehetsz, UH-ztathatsz.
elvileg nem befektetés-párti, de nekem is azt mondta, hogy a 38. hétnél tovább nem szívesen vár (bár én toxémiás voltam, de a gyerekkel minden OK volt! - szóval nem tudom, hogy ez a döntése mi alapján alakult ki...). alapvetően azt mondta, megindítja a szülést, ha nem indul meg magától a 38. hétig. nekem végül más okból császár lett, de végig azt mondta, hogy ha nincs komplikáció, lehetségesnek tartja a természetes szülést is!
 

gajdi8

Tag
Molli!

Ne légy pesszimista! A cukraidra nagyon odafigyelsz, így nem is lehet gond! Meglásd majd amikor sorban jönnek az unokáid, már nem is leszel többé pesszimista! Látod sok nem cukros nőnek nem is lehet Gyermeke, már mennyivel szerencsésebb vagy! Nyilván vannak kimerítő időszakok és megvallom, amióta 2 Gyerkőc van van, hogy 2 napig sem mérek cukrot:(! Valahogy elfelejtem. Persze amikor érzem, hogy fent vagy lent van, akkor rámérek. Pedig tudom, hogy milyen fontos, hogy egészséges Anyukájuk legyen a Srácoknak! Igen tényleg tetszik Nimó-Minó:):):)!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!
javasoltataok korabban Dr. Hruby Ervint es azt szeretnem megkerdezni ezzel kapcsolatban,h mennyire gyakran kell hozza menni cukros kismamakent es melyik napon rendel ( mar amikor menni kell az mindig egy fix nap pl mindig szerdanl ) azert kerdem mert a cukros rendeles az csutortokon van a Péterfyben . a masik kerdesem,h mikor szokta befektetni a kismamakat szules elott? varom segito valaszotokat. koszonom elore is :)
Nimródot 29 évesen szültem, 40 hét és 3 naposan, mindössze azt a 3 napot kellett bent feküdnöm, ami a betöltött 40. után volt (ebből kettőt itthon töltöttem, mert hétvége volt, így 1 egész napig feküdtem bent :)). És hüvelyi úton szültem, spontán, tehát nem indított, nem avatkoztak bele (persze, gátmetszés és oxitocin volt, de azt ott mindenki kap). Mindez azért volt így, mert annyira nem volt semmi probléma az egész terhesség alatt. Ezért IS ajánlom Hrubyt, mert látszik, hogy valóban tudja a dolgát és feleslegesen nem császároz és fektet be.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Molli!

Ne légy pesszimista! A cukraidra nagyon odafigyelsz, így nem is lehet gond! Meglásd majd amikor sorban jönnek az unokáid, már nem is leszel többé pesszimista! Látod sok nem cukros nőnek nem is lehet Gyermeke, már mennyivel szerencsésebb vagy! Nyilván vannak kimerítő időszakok és megvallom, amióta 2 Gyerkőc van van, hogy 2 napig sem mérek cukrot:(! Valahogy elfelejtem. Persze amikor érzem, hogy fent vagy lent van, akkor rámérek. Pedig tudom, hogy milyen fontos, hogy egészséges Anyukájuk legyen a Srácoknak! Igen tényleg tetszik Nimó-Minó:):):)!
Legyen igazad :) Én is nagyon szeretnék játszani az unokáimmal... Neked meg csak jobb időszak jön, ahogy nőnek, egyre jobb lesz, valahol nálunk az volt a vízválasztó, amikor 2 éves lett a kicsi, azóta messze nem olyan megerőltető (csak nekünk az ovi és a bölcsi és a folyamatos betegségek teljesen leszívtak minket).
 

kicsidodi

Új tag
Bocsi,csak egy gyors telorol, mert nyaralunk ;).Gajdi, es persze mindenki mas!Koszonom a biztato szavakat, tnyleg erot adtak;). Hiszem, hogy minden rendben lesz es vigyaznak rank odafent;). Tudjatok, en mar tobbszor mondtam: sztem ez a mi keresztunk...masnak meg van mas. Mellettem itt szuszog most egy 2 eves kis csoda, akivel nem gyozunk betelni, annyira csodalatos gyerek es olyan tunemenyes korszakban van :D. A masik meg itt virgonckodik a pocakomban es bizony mondom o legalabb ilyen tokeletes kis leny lesz ;) . Megis mi okom lenne panaszra ?:D:D:D
 
A mi gyerekorvosunk pedig egyenesen hülyének nézett, amikor a tejfogyasztás-cukorbetegség kapcsolatáról kezdem el érdeklődni, nekem is azt mondta, h ne olvasgassak a neten :D, és h valószínűleg a laktózra gondolok, de ő nem hallott még arról, h ez okozhat cukorbetegséget. Szóval IQ2-nek néztek, nagyon rossz érzés volt....
Szerintem is rengeteg bébikaja van tejcsi, tejpor, stb. nélkül. De nekem azért tudott gondot okozni a tejtermékmentesség tizórai/uzsonna/vacsora téren.... én a glutént is csak 11 hósan vezettem be, a felvágottakkal a tartósítószer miatt 2 éves korig vártam, és alig tudtam mit adni a gyereknek a hagyományos kaják közül... pedig én 1 éves kor előtt elkezdtem a sajtot, joghurtot, azt hittem az elején, h csak a tej problematikus.
Akkor most már a sajt sem mehet? Régebben arról volt szó, h az Okés....
Tubi a tejpép nem a kálcium miatt??? Én legalábbis ezért erőlködtem volna, miután már nem tudtam szoptatni. Vidék lévén nekem elég nehéz beszerezni ezeket a "furcsaságokat" :D, mint zabtej, no és gondolom, anyagilag sem lehet olcsó mulatság. Most 2 éves korig tervezek szoptatni, talán ez a legbiztosabb táplálék de nem könnyű, és nem minden a szándék.

Edelino te már nem szoptatsz? Nem értem, ha nem, akkor miért a tejmentes diéta neked, ha igen, akkor miért az alma ilyen korán?

Puszi mindenkinek :D


Voltunk gyerekorvosnál, de sajnos helyettesítés volt. Így nem tudtam megérdeklődni a tápszer-kérdést. Sőt. Még jó, hogy nem ez a helyettes a gyerekorvosunk, mert teljesen hülyének nézett, hogy mint akarok én a tejmentes doglokkal, meg ki mondta nekem ezt a Milumil peptis tápot, meg modjam már meg, hogy milyen számszerűen kimutatható összefüggés van a tejfehérje gyerekkori fogyasztása között (ami ugye egyik tápban sem tiszta formában van) és a cukorbetegség között... Na, ezek után gondoltam, nem forszírozom a kérdést, és megvárom a saját gyerekorvosunkat. Aki pedig -a ahogy megtudtam - nem híve a korai hozzátáplálásnak, így még várok egy kicsit.

Szandimon: még szoptatok, azért a tejmentesség nekem. Ezt tudom kezelni - bár én eddig nagy tejfogyasztó voltam minden formában, tehát elég zokul veszem a dolgot-, szójázgatok kicsit helyette. A zabtejet kóstoltam, elmegy, a rizstej viszont nekem nagyon vitte a cukrot és ihatatlannak éreztem. Meg valóban nagyon drágák..
Csak nézegetem a lehetőségeket babócának, ha elkezdünk hozzákajálgatni, mivel ahogy látom, ez nem olyan, hogy bemegyek a boltba, s veszek neki valami...
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Voltunk gyerekorvosnál, de sajnos helyettesítés volt. Így nem tudtam megérdeklődni a tápszer-kérdést. Sőt. Még jó, hogy nem ez a helyettes a gyerekorvosunk, mert teljesen hülyének nézett, hogy mint akarok én a tejmentes doglokkal, meg ki mondta nekem ezt a Milumil peptis tápot, meg modjam már meg, hogy milyen számszerűen kimutatható összefüggés van a tejfehérje gyerekkori fogyasztása között (ami ugye egyik tápban sem tiszta formában van) és a cukorbetegség között... Na, ezek után gondoltam, nem forszírozom a kérdést, és megvárom a saját gyerekorvosunkat. Aki pedig -a ahogy megtudtam - nem híve a korai hozzátáplálásnak, így még várok egy kicsit.

Szandimon: még szoptatok, azért a tejmentesség nekem. Ezt tudom kezelni - bár én eddig nagy tejfogyasztó voltam minden formában, tehát elég zokul veszem a dolgot-, szójázgatok kicsit helyette. A zabtejet kóstoltam, elmegy, a rizstej viszont nekem nagyon vitte a cukrot és ihatatlannak éreztem. Meg valóban nagyon drágák..
Csak nézegetem a lehetőségeket babócának, ha elkezdünk hozzákajálgatni, mivel ahogy látom, ez nem olyan, hogy bemegyek a boltba, s veszek neki valami...
Az átlag babáknak sem jó a tejtermék 1 éves koráig, ezt az utolsó mondatodat mire értetted? Mert a bébiételek többsége tejtermékmentes (Hipp, Kecsekémti, Babylove, ezeket vettem én). Egyáltalán nem nagy gond egy babának a tejmentesség, ugyanis úgyis külön főzöl neki eleve. Mindkét gyerekem joghurt és sajt nélkül evett 2 éves korukig, nekem ez egyáltalán nem volt gond. A főtt kajákat meg egyszerűen tejtermék nélkül válogattam össze, azaz az ebédet, vacsit, vagy én csináltam külön (amúgy is külön csinálnak ilyenkor mindent a babának, hogy ne kapjon annyi sót és fűszert), egyszerűen nekik tejmentes kaját csináltam, főzit rizstejjel habartam vagy csak simán olajos liszttel, a bébiételeknek hatalmas arzenálja áll a rendelkezésünkre tejmentes kajákban is. De amúgy is, mire a baba képes lesz kb normálisan enni, 1 éves lesz, addig átlagos esetben sem javasolt (ma már, a modernebb orvosok szerint...) a tejtermékek bevezetése, addig pedig még mennyi időtök van! Hozzászokik az ember agyilag ehhez, nem gond abszolút.
 
Oldal tetejére