Babázhatok

szandimon

Új tag
Kedves Molli, Timi és Ildi, nagyon aranyosak vagytok, köszönök minden biztató szót :) Nem panaszkodni akartam, vagy sajnáltatni magam, mindössze csak annyit, hogy pusztán az elhatározás, pozitív hozzáállás nem mindig elég, hogy ne legyen baj a babával.

Gajdi az a két hét, amíg éreztem a terhesség tüneteit, nekem tök ugyanaz volt, mint az első babánál. Szerintem ilyen is van :)) Ja és a pocifájás nem jelent mindig rosszat. Nekem Szandikánál szinte állandóan fájt a hasam, a 3. hónaptól kezdve terhesnadrágban jártam, mert annyira érzékeny volt a poci :)
 

tímeácska

Őstag
Tegnap voltam orvosnál... Már több, mint 2 hete (lassan van az 3 is...) megint be van gyulladva az arcüregem, meg a homloküregem. Ehhez társult egy frankó hangszalag gyulladás is (már kezd visszajönni a hangom!:D). Azt mondta az orvos, hogy mindenképpen olyan gyógyszert kell szednem, ami mellett nem lehet szoptatni! :( Egyelőre (péntekig) sikerült meggyőznöm, hogy hátha, talán, mégis, esetleg, és egyáltalán... nem kellene szednem, meggyógyulok anélkül is...
Teljesen taccsra vág az a gondolat, hogy nem szoptathatom Bogit... :( Tudom, hogy a gyógyszer szedése után megint szopizhat, addig meg fejek éjjel-nappal, meg kismillió gyerkőc minden gond nélkül felnőtt tápszeren, és Boginak csak átmenetileg kell tápszert kapnia... Csak attól félek, hogy rájön arra a kis Drágám, hogy cumisüvegből sokkal könnyebb/egyszerűbb enni, és amikor már lehetne majd szopiznia, nem kell Neki... Tudom, hogy anyatejet még akkor is kaphat majd üvegből, de az mégsem ugyanaz... (megrögzött szoptató vagyok, nagyon nem tudom elképzelni, hogy máshogy etessem Bogimat!)
Valakinek van használható ötlete/tanácsa/tapasztalata???????? :(:(:(
 

gabibaba

Aktív tag
Nem ismerem a mai cumisüvegeket, de amikor Eszter volt kicsibaba (17 éve), akkor lehetett szabályozni, hogy milyen gyorsan jöjjön az üvegből az anyag: ha szorosan rácsavartuk, akkor a homloka is behorpadt szegénynek. Az akkori Chicco cumikból ráadásul volt kifejezetten kis lyukú. Ez a kettő együtt nekünk bevált.
 

tímeácska

Őstag
Nem ismerem a mai cumisüvegeket, de amikor Eszter volt kicsibaba (17 éve), akkor lehetett szabályozni, hogy milyen gyorsan jöjjön az üvegből az anyag: ha szorosan rácsavartuk, akkor a homloka is behorpadt szegénynek. Az akkori Chicco cumikból volt kifejezetten kis lyukú. Ez a kettő együtt nekünk bevált.

Köszi Manka! Én sem igazán ismerem a cumisüvegeket felhasználói szinten... Na, akkor most a BPA kutakodás után cumilyukakat fogok lesni... [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica]
[/FONT]
 

gabibaba

Aktív tag
Én akkor kipróbáltam :oops: :rohog:, hát kellett hozzá szufla. Akkoriban nekünk csak 1 műanyag üvegünk volt, a többi üvegből, és mindig egy vájlingban főztem ki az üvegeket meg a cumikat - amíg egyszer el nem feledkeztem róla, fent hagytam a tűzhelyen, és az egész egy nagy masszává állt össze :rohog:.
 

tímeácska

Őstag
Én akkor kipróbáltam :oops: :rohog:, hát kellett hozzá szufla. Akkoriban nekünk csak 1 műanyag üvegünk volt, a többi üvegből, és mindig egy vájlingban főztem ki az üvegeket meg a cumikat - amíg egyszer el nem feledkeztem róla, fent hagytam a tűzhelyen, és az egész egy nagy masszává állt össze :rohog:.

Újrahasznosítás... Nem rossz... És mit csináltál az újdonsült masszával?! :)
 

gajdi8

Tag
Szandimon!

Szó sincs ilyenről, hogy sajnáltatni akartad volna Magad. Egy Babó elvesztése fáj...mindig, nyilván ha van egy ilyen Gyönyörű Kislánya az embernek, mint Neked, akkor azért Ő erőt ad. De pikk-pakk ott lesz a Babó megint.


Tímeácska!

Szerintem a Tommee Tippee nagyan jó, a legközelebb az a típus áll a mellhez. Nyilván a legelső cumit vedd hozzá (bár szerintem az van úgyis) ha jól tudom 1-es van rajta! Gyors gyógyulást és szopizást!!!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Teljesen taccsra vág az a gondolat, hogy nem szoptathatom Bogit... :( (megrögzött szoptató vagyok, nagyon nem tudom elképzelni, hogy máshogy etessem Bogimat!)
Valakinek van használható ötlete/tanácsa/tapasztalata???????? :(:(:(
Bár Deni már öreg, mint az országút, de én már a kórházban nem szoptathattam 3 napig, mert felment a lázam 39-40 fokig gyulladás (gátseb) miatt.

Engem is taccsra vágott a gondolat, hogy mi lesz a gyerkőcömmel. Azt mondták, hogy kap anyatejet, ha a lefejt tejekből marad, amit a koraszülött osztályra visznek le.
Úgyhogy hol maradt, hol nem (vagy nem mondták meg, hogy mit kap Deni).

Nekem viszont volt egy kikötésem. Mégpedig hogy ne cumisüvegből, hanem pohárból adják a tejet, vagy a tápszert.
Mondanom sem kellett, hogy nem repestek az örömtől, de én mondtam, hogy bemegyek és itatom én. Nappal én itattam, ha éjszaka adtak neki enni, akkor biztos ment a cumisüveg, de azt nem láttam.

Aztán a kórházból hazajövet Deni soha nem cumisüvegezett, nagyon ügyesen ivott pohárból. Fél évig szoptattam, de az őszilét már 2 hónapos korában pohárból itta, nagyon ügyesen.

Szóval, bármit adsz neki, anyatejet szerzel, vagy tápot adsz, próbáld meg a poharat. Hidd el, nagyon ügyesek a babák pohárból inni, de a cumisüvegből szlopálás ellustítja őket.
 

tímeácska

Őstag
Szóval, bármit adsz neki, anyatejet szerzel, vagy tápot adsz, próbáld meg a poharat. Hidd el, nagyon ügyesek a babák pohárból inni, de a cumisüvegből szlopálás ellustítja őket.

Anyatejet nem áll szándékomban szerezni... Valahogy nekem idegen a másé... Persze, ha ismerném a tej "tulajdonosát", az más lenne. Nekem senki ismerősöm sincs, aki éppen szoptatós lenne, és fölös anyatejjel rendelkezne! Sőt, sajnos, az ismerőseim körében "nem divat" a szoptatás...:o Szembe szomszédban is van egy kislány, 5 nappal idősebb Boginál, de az anyuka ott is már 2-3 hetes korától tápszerezi a babát, mert "fárasztó" volt neki a szoptatás éjjel, meg a 10 éves nagylányára nem jutott szopi mellett elég ideje...:o:o Én a "másik három" mellett sem érzem azt, hogy nyűg lenne a szopiztatás, de a kölkök sem jelezték, hogy annnnyira hiányoznék, amíg Bogit etetem... :D:rohog: Tehát, a lényeg: egyéb híján marad a táp...:(
A pohár jó ötlet! ;) Tudom, hogy szépen tudnak inni pohiból, szoktam így adni Boginak pár korty babavizet, amikor nagyon csuklik, érdekes, hogy a szopitól nem múlik el a csuklása, csak a víztől (azért nem hagyom csuklani, mert ilyenkor elég sűrűn visszajön a drága fincsi hamika...). Vagy, lehet, hogy nem is a víztől múlik el a csuklása, hanem a pohárból ivástól... :D;)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Timi!
Bárcsak ne tudnék ehhez a témához szólni, de a fenébe is, tudok... Merthogy nekünk a sok kórház miatt igencsak volt részünk üvegben és néhány napig másik anya tejében is.
Szóval eleve PICen kezdtünk, 2 napig nem volt még tejem nyilván, de PICen kell enni, ott nem lehet csak teázni. Már ott megismerkedtünk a szuperömlőfolyós kórházi cumisüveggel. És akkor tápot kapott 2 napig. Aztán persze nem tudott rendesen szopizni, de mire megtanult volna, jött a kardiológiai intenzív, hát oda azért nem tudtam csak úgy bejárogatni. És akkor 2 hétig ment ez. Oda bevittem az aventos üvegemet, mert az övékből ömlött, de sokszor az övékével evett így is. Aztán hazamentünk, próbáltam visszaszoktatni a csak cicire (előtte napi 3 volt csak cici), mire valamit elértem volna, én kerültem 4 napra kórházba. Addig nem kaphatott tejet (lehet, hogy csak 3 nap volt, nemtom). Azaz az én tejemet. Na, ekkor itthon mindenki etette őt, aki érte, persze üvegből. Nekünk ugye aventos volt, de szerintem oly mindegy. A Tomme Tippee szerintem kifejezetten szép :) Amúgy ugyanolyanok. Aztán hazajöttem és akkor újra ment a ciciztetés kifulladásig, mert a gyereknek szopnia KELL. És siker! Gyerek 3 hónapos kora után csak cicizett!
FIgyelj, tök mindegy, miből adod neki, jó az a tommee tippee, a lényeg, az újszülött cumi-szopóka rajta, meg, hogy BPA mentes legyen :) Nem biztos, hogy újra fog szopni, ezt előre fel kell dolgoznod, hogy ne akard majd görcsösen, mert az nem fog segíteni.
De a női tejen picit gondolkodj el! (amikor kórházban voltam 1.5 napig kapta Brúnó az én fagyasztott tejemet, az elfogyott és akkor női tejet kapott a kardiológiáról, tehát bevizsgált tejről van szó).
A táp, ha nem csak nagyon keveset kell adni (pl az újszülött Brúnó 2 nap alatt alig valamennyit ivott meg), megváltoztatja az egészséges, éretlen bélflóráját Boginak, ezzel is elősegítve sok majdani betegség kialakulását. Természetesen, ha kell a táp, hát kell (Nimród csak tápos volt!), de ha meg tudod oldani a női tejet, oldd meg!!! A gyűjtőről, bevizsgált és pasztörizált, tisztított tejet adnak, nincs mitől tartanod!!! A tápot nem úgy tolerálja egy baba, mint az anyatejet és visszafordíthatatlanul átalakul a bélflórája.

Legyél túl ezen az arcüregizén, addig is próbáld meg mással etettetni Bogit (hogy ne nálad szokja meg az üveget), szerezz női tejet és ha vége a gyógyszernek, ciciztesd, ahogy tudod! Készülj fel, hogy nem fog menni, de próbálkozz és ha sikerül, olyan boldog leszel, mint soha :D
 

tímeácska

Őstag
Köszi a biztatást Molli! Mielőtt olvastuk hozzászólásodat, megbeszéltük itthon, hogy megpróbáljuk a női tejet. Azért, egy egyébként anyatejes babának mégiscsak jobb lenne...
És Mátém, mielőtt még bárki is javasolta volna, lelkesen jelentkezett, hogy ha cumisüvegből lesz etetve Bogi, akkor majd Ő nagyon szívesen megeteti... :D Imádom! :D
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Anyatejet nem áll szándékomban szerezni... Valahogy nekem idegen a másé... Persze, ha ismerném a tej "tulajdonosát", az más lenne. Nekem senki ismerősöm sincs, aki éppen szoptatós lenne, és fölös anyatejjel rendelkezne! Sőt, sajnos, az ismerőseim körében "nem divat" a szoptatás...:o Szembe szomszédban is van egy kislány, 5 nappal idősebb Boginál, de az anyuka ott is már 2-3 hetes korától tápszerezi a babát, mert "fárasztó" volt neki a szoptatás éjjel, meg a 10 éves nagylányára nem jutott szopi mellett elég ideje...:o:o Én a "másik három" mellett sem érzem azt, hogy nyűg lenne a szopiztatás, de a kölkök sem jelezték, hogy annnnyira hiányoznék, amíg Bogit etetem... :D:rohog: Tehát, a lényeg: egyéb híján marad a táp...:(
A pohár jó ötlet! ;) Tudom, hogy szépen tudnak inni pohiból, szoktam így adni Boginak pár korty babavizet, amikor nagyon csuklik, érdekes, hogy a szopitól nem múlik el a csuklása, csak a víztől (azért nem hagyom csuklani, mert ilyenkor elég sűrűn visszajön a drága fincsi hamika...). Vagy, lehet, hogy nem is a víztől múlik el a csuklása, hanem a pohárból ivástól... :D;)
Amikor Deni megszületett, a velem egy szobában lévő anyuka nem tudta szoptatni a kisfiát, és én neki adtam tejemet, tehát nálunk meg volt az ismertség. Igazad van, hogy nem jó idegentől átvenni a tejet, és akkor inkább a tápszer.

Közben feljöttek a régi emlékek, és Deni nem csak pohárból ivott nagyon szépen, hanem a kiskanalas etetés is nagyon jól működött.

Persze tudom én, hogy a nap 24 óráját elég nehézkes pohárral és kiskanállal megoldani (az én esetemben az anyatej mellé csak a kiegészítés gyümölcslé ment így), de téged ismerve inkább vállalod, mint sem cumisüvegezzél.

Remélem a gyógyszer miatti kényszer pihenő nem tart sokáig. :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Még meg van a bébikanál, Deni imádja, mert tudja, hogy az első kanala. Kisebb, mint egy mokkáskanál. A kezdő pohár már eltörte magát, de a "csak Deni főzeléke"-t kavaró fakanál még meg van. Deni nem engedi kukázni, mondjuk nem is akarom, pedig már eléggé viseltes.
 

tímeácska

Őstag
Tápolunk...:(:(
Poharazunk, kanalazunk... Cumisüvegből nem hajlandó inni, tolja ki a nyelvével... Mondjuk, a tápra is fintorog rendesen...:(:(
És ha az ölembe veszem, megállás nélkül keres...:(:(:(:(:(:(
Hát, most már tuti, hogy én tudom Neki a legfincsibb kaját "gyártani"! :D
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Tápolunk...:(:(
Poharazunk, kanalazunk... Cumisüvegből nem hajlandó inni, tolja ki a nyelvével... Mondjuk, a tápra is fintorog rendesen...:(:(
És ha az ölembe veszem, megállás nélkül keres...:(:(:(:(:(:(
Hát, most már tuti, hogy én tudom Neki a legfincsibb kaját "gyártani"! :D
Tudja az a gyerök, hogy mi a jó neki. :cool::cool::cool:

Mit mondtak, nagyjából tudható, hogy meddig tart a gyógyszerezés, de főleg, hogy a gyógyszer után mennyivel szopcsizhat Bogika?
 
Oldal tetejére