Babázhatok

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Molli!
Nagyon jó, hogy hallunk felőletek, még ha nem is a legfényesebb hírekkel jöttél. Hidd el, hamarosan be tudják állítani a gyógyszer adagokat, és nem kell rohangálnotok. Így neked is több időd marad, és vissza tudsz térni a rendszeres szoptatásra.
A legjobbakat kívánom Nektek, és Neked, hogy minél többet tudjál pihenni.

kicsidodi

Új tag
Sziasztok!

Annnyira örülök, hogy (újra) rátok találtam:D! Évekkel ezelőtt már jártam itt, de most vált aktuálissá, hogy írjak is.
Májusban férjhez mentem, és hamarosan babát szeretnénk. 21 éves vagyok (igen, mindent korán kezdek:wink:), és 14 éve vagyok 1-es diabos. Szülni az Istvánban fogok, mert édesanyám ott gyermek- és koraszülöttgyógyász, és ezt az aduászt kihasználom:-D! Új diabetológust most kerestem: Szépkúti főorvos úrhoz megyek, a Flór Ferenc kórházba Okt. 28-án. Állítólag jó, ambulánsan "csinálja" a terhességeket, és gyakorlott cukros kismamákban. Azért ő, mert Őrbottyánban lakom, és közel van a kórház. Legalább az egyik szakember legyen a kezem ügyében, nemde:rolleyes:?
Amúgy a cukraimmal Hála Istennek sosem volt különösebb gond, bár most a nyáron kicsit elhagytam magam (kerti patyk - iszogatás:oops:...), de mióta megkaptam az időpontot, megint odafigyelek. Időnként becsúszik egy hipo, de 8-9 fölé nem engedem!!! Lantus-Humalog kombinációt kapok, szeretem (már amennyire ilyesmit szeretni lehet:???:). Remélem hagynak ezzel babázni, mert 14 éves koromban Humulin R - N kombinációval "felhízlaltak" 70(!) kilóra (160 centi vagyok):mad:! Hosszú időbe telt, hogy ma 58 kiló legyek, szóval, ha nem muszáj, nem váltanék.

Ha valakinek van tapasztalata, az említett inzulinokkal, vagy az orvosaimmal (Szépkúti- Flór Ferenc kh., Gajdos Edit- Szent István kh.) kapcsolatban, hálás lennék, ha megírnátok!

MOLLI! Olvastam a sztoritokat, és mint csecsemőorvos-gyerek, rengeteg baba-sztorit hallottam. Így biztosan állíthatom, semmi alapja annak, hogy önmagadat okold! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyobbik csemetéd:)! Attól, hogy mi cukrosok vagyunk, még nem az tehet mindenről! Ugyanúgy kivan téve a babánk minden egyéb bajnak, mint az egészséges mamák babái! Fel a fejjel! :mrgreen:

Mindenkinek jó babázást, babavárást és babatervezést!:cool:

kicsidodi

Új tag
Most látom csak, hogy majd' két hónapja nem járt itt senki:(! Ugye nem kell rosszra gondolnom, csak elfoglaltak vagytok?!?!

puszi

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
kicsidodi, nagyon jó, hogy idetaláltál!
Gondolom, azért nem kaptál itt válaszokat, mert a fórumozók többségének most nem aktuális a babadolog, én pedig most pisilni sem érek rá igazán... Meg hát úgy látom, sínen vagy és tulképp nem volt kérdésed :D (gondolom, a dokikat nem sokan ismerik...) De, ha bármi van, kérdezz csak nyugodtan, én tutira válaszolni fogok mindenre!

A diabdokid nevét én még sosem hallottam, abban egy csöppet kételkedem, hogy nagy tapasztalattal bír a terhesgondozásban, de ahogy leírtad, hogy milyen cukraid vannak, szerintem jó helyen vagy, jól menedzseled magad, nincs szükséged hiperprofi szakemberre! :D Drukkolok a babához!

szolnok

Új tag
Sziasztok!

Annnyira örülök, hogy (újra) rátok találtam:D! Évekkel ezelőtt már jártam itt, de most vált aktuálissá, hogy írjak is.
Májusban férjhez mentem, és hamarosan babát szeretnénk. 21 éves vagyok (igen, mindent korán kezdek:wink:), és 14 éve vagyok 1-es diabos. Szülni az Istvánban fogok, mert édesanyám ott gyermek- és koraszülöttgyógyász, és ezt az aduászt kihasználom:-D! Új diabetológust most kerestem: Szépkúti főorvos úrhoz megyek, a Flór Ferenc kórházba Okt. 28-án. Állítólag jó, ambulánsan "csinálja" a terhességeket, és gyakorlott cukros kismamákban. Azért ő, mert Őrbottyánban lakom, és közel van a kórház. Legalább az egyik szakember legyen a kezem ügyében, nemde:rolleyes:?
Amúgy a cukraimmal Hála Istennek sosem volt különösebb gond, bár most a nyáron kicsit elhagytam magam (kerti patyk - iszogatás:oops:...), de mióta megkaptam az időpontot, megint odafigyelek. Időnként becsúszik egy hipo, de 8-9 fölé nem engedem!!! Lantus-Humalog kombinációt kapok, szeretem (már amennyire ilyesmit szeretni lehet:???:). Remélem hagynak ezzel babázni, mert 14 éves koromban Humulin R - N kombinációval "felhízlaltak" 70(!) kilóra (160 centi vagyok):mad:! Hosszú időbe telt, hogy ma 58 kiló legyek, szóval, ha nem muszáj, nem váltanék.

Én úgytudom már Mo-n is lehet Lantussal szülni. Bár sokan még mindig az ahtrapid használatát propagálják. Az én diabos lányom 2 álom szép egészséges lány unokával örvendeztetett meg bennünket. 3 éves a nagyobb és 4 hónapos a kicsi.
Légy kitartó és tartsd szinten a cukrodat ami azt jelenti ne ugrálljon ,sokat mérj és Mollinak igaza van nem kéne egy diabos terhesség kezelésben járatos diabetológust keresni? Bár orvosok ismerik egymást és ha a mamád szerint jó akkor biztos ugy van.
Sok sikert.

CSIBE28

Új tag
Sziasztok!!
Lécci, lécci valaki nyugtason meg hogy minden rendben lesz a babaprojektel!!!Hétfőn indul a buli, megkapom az inzulinpumpát. 8 éve vagyok cukorbeteg, kicsit ingadozó de egész jó hbcaértékekkel, a legutóbbi is 5,1 volt.Nagyon jól jönne egy kis biztatás illtve tapasztalat. Előre is köszi.

tímeácska

Őstag
Sziasztok!!
Lécci, lécci valaki nyugtason meg hogy minden rendben lesz a babaprojektel!!!Hétfőn indul a buli, megkapom az inzulinpumpát. 8 éve vagyok cukorbeteg, kicsit ingadozó de egész jó hbcaértékekkel, a legutóbbi is 5,1 volt.Nagyon jól jönne egy kis biztatás illtve tapasztalat. Előre is köszi.

Juhéjj, egy újabb pumpás! :mrgreen: Gratulálok hozzá, és üdv. itt a fórumon! Gyere egy kicsit sűrűbben, mesélhetnél még magadról!;) Segítek egy kicsit:
- milyen inzulinokat használtál pumpa előtt?
- csak a babaproject miatt döntöttél a pumpa mellett?
- orvosod javasolta a pumpát, vagy Te saját magad választottad ezt a lehetőséget?
- van-e esetleg valami szövődményed? (bár, remélem nincs!!!)(ne is legyen!;))
-apropó, melyik pumpa lett az áldozat?;)

Aztán, persze, kérdezzél Te is nyugodtan, sőt, kötelező is!:rolleyes::-D Aztán, ha tudunk, válaszolunk!;)

gretta

Új tag
Sziasztok!!

Ilyne jó HgA1C-re igazán jöhet a baba :) Az tökéletes. A pumpa nagy segítség lesz ám a terhesség alatt. Elég lesz csak a diétára figyelni, nem kell még plusszban egy csomószor szurkálnod magad. Akik penes voltak éjszaka is felkeltek szúrni, mégha azelőtt nem is kellett.
Én is kíváncsi vagyok a Timeácska által feltett kérdésekre :)
Én is pumpás terhes voltam még 2 éve. Nincsenek negatív tapasztalataim. Sztem tök jó volt. Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolunk :)

gretta

Új tag
Sziasztok!

Ha valakinek van tapasztalata, az említett inzulinokkal, vagy az orvosaimmal (Szépkúti- Flór Ferenc kh., Gajdos Edit- Szent István kh.) kapcsolatban, hálás lennék, ha megírnátok!

MOLLI! Olvastam a sztoritokat, és mint csecsemőorvos-gyerek, rengeteg baba-sztorit hallottam. Így biztosan állíthatom, semmi alapja annak, hogy önmagadat okold! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyobbik csemetéd:)! Attól, hogy mi cukrosok vagyunk, még nem az tehet mindenről! Ugyanúgy kivan téve a babánk minden egyéb bajnak, mint az egészséges mamák babái! Fel a fejjel! :mrgreen:

Mindenkinek jó babázást, babavárást és babatervezést!:cool:

szia,
nem lenne jobb olyan szakgárdát keresni akik cukros kismamákra szakosodtak??? Csepel messze lenne? Ezekkel az inzulinokkal nekem nincs tapasztalatom, de ha felkeresed az erre szakosodott csapatot ők ugyis utbaigazítanak. Engem annakidején speci nőgyógyászhoz is küldtek aki szintén a cukros kismamákra szakosodott. Szóval nem állt módomban megválasztani hogy hol szüljek. Viszont jó kezekben voltam. sztem ez fontos mégha ezért utazgatni is kell egy keveset. Igaz Timeácska? Te is sokat utazol hogy a Mátéd a legjobb kezekben legyen?
Szóval sztem ezt a terhesgondozást még gondold át :)
A pumpán egyébként nem gondolkodtál még? Olyan régota vagy cukros.... A terhesség is sokkal könyebb lenne sztem. a HgA1cid milyenek?

tímeácska

Őstag
szia,
nem lenne jobb olyan szakgárdát keresni akik cukros kismamákra szakosodtak??? Csepel messze lenne? Ezekkel az inzulinokkal nekem nincs tapasztalatom, de ha felkeresed az erre szakosodott csapatot ők ugyis utbaigazítanak. Engem annakidején speci nőgyógyászhoz is küldtek aki szintén a cukros kismamákra szakosodott. Szóval nem állt módomban megválasztani hogy hol szüljek. Viszont jó kezekben voltam. sztem ez fontos mégha ezért utazgatni is kell egy keveset. Igaz Timeácska? Te is sokat utazol hogy a Mátéd a legjobb kezekben legyen?
Szóval sztem ezt a terhesgondozást még gondold át :)
A pumpán egyébként nem gondolkodtál még? Olyan régota vagy cukros.... A terhesség is sokkal könyebb lenne sztem. a HgA1cid milyenek?

De, de, pár 10-20-100 km.-t megér, hogy az ember a legjobb helyen legyen!;-)
A pumpán pedig valóban érdemes lenne elgondolkodni! Szerintem nincs az a diab orvos, aki várandósokkal is foglalkozik (és jól!), aki ellenezné!;)

kicsidodi

Új tag
Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm, aki írt!:D Igyekszem mindenre reflektálni!
A tapasztalt "diabgárda" kiválasztásában egyetértünk, vagyis nyilván ha 'gáz' lesz a fickó nem fogom kockáztatni 50 km-ért a gyerkőcöm egészségét! Nem hajt a tatár, egy próbát megér. Amúgy vmiért nincs jó előérzetem a pasival kapcs.ban, pedig még nem is láttam, nem tudom megmagyarázni... :confused:Éppen ezért már kértem időpontot egy másik dokihoz is: ő nő, és szintén főorvos, de fiatalabb és állítólag naprakész, ami esetemben nagyon fontos, mert nem leszek egyszerű eset;-).
Ezalatt azt értem, hogy szeretnék a Lantusnál maradni, mert azt tudom, hogy külföldön már kikísérletezték...(stb):twisted:. Aztán, nem vagyok hajlandó csak azért befeküdni beállításra, mert így az orvosoknak kényelmesebb (ez nem feltételezés, tény! Legalábbis Blatniczky diabetes nagyúrnak elhiszem:D).:twisted:
Ő 1997 óta nem fektet be sokakat beállításra, mert (tökéletesen egyet értek vele abban, hogy) egy cukrost nem ágynyugalomban kell beállítani, hanem a hétköznapi teendői elvégzése közepette! Hallottam olyan agyrémet, hogy anyuka 10 (!) hétig volt kórházban terhessége elején, majd VÉGIG ágynyugalom a terhessége alatt 9-17 óráig, mert akkor ugrál a cukor, és az utolsó négy hét megint kórház!!!!:mad: És ez nem 1965-ben történt, hanem 2006-ban, komplikációk nélkül!!!! Egy másik hasonló fórumon el lehet olvasni, anyuka írja, és ez a sajtát sztorija!:shock:
Ne mondja nekem senki, hogy a babának jót tesz egy totál passzív anyuci, aki nyilván nem csattan ki az örömtől, hogy fél éve fekszik napi min.16 órában:mad::mad:! Hát szerintem inkább időnként egy-egy 9-10-es cuki, boldog anyukával, mint egy enyhén depis makkegészséges "inkubátor"! Sztem!
Persze senkit nem szeretnék ezzel megbántani, de én totál kiakadtam.:???:

Na, de visszatérve, lesz még egy-két meccsem az orvossal, mert ugye terhes még nem voltam, így maximálisan a nődokira és anyura (gyermekgyógyász) fogok hallgatni, de cukros viszont azóta vagyok, mióta az eszemet tudom így tökéletesen ismerem a testem, és annak reakcióit! Nyilván a terhesség egy más állapot, és ezt tudomásul veszem és alig várom;), de az biztos, hogy visítani fogok, ha az orvos nem hagy beleszólni a dolgokba, mondván "ezt így írják a tankönyvek". Na, az ilyenektől elszaladok:D!

Ja, amúgy a dokinőt sem hiszem, hogy ismeritek... Ha valamelyik szimpi, és hozzáértő, maradhat:), ha meg nem , akkor irány Pest!

HgA1c:oops::oops::oops: - Nem volt két éve! De tényleg nagyon odafigyelek:cool:! Időnként a profilok alapján szoktam számolni egy "átlagot", ezek alapján első körben 7,5-8,5 körülire számítok, bár mostanában sokat hipózom, ami lejjebb nyomja. Az tuti, h nem lesz hajmeresztő az érték, de a babuhoz, még egy picit szerintem majd visszább kell venni.

Ja, amúgy a bátyám is cukros, ugyanezeket az inzulinokat kapja, ugyanúgy reagálunk a dolgokra, hasonló az étrendünk (rá anyu főz, ránk meg én, amit anyutól tanultam:D), és neki most volt 6,5-ös hemo-ja. Tudom ez nem sokat jelent, de eddig mindig igaz volt! De már csak 3 hét és kiderül...

És a pumpa! Nem az orvosokkal van a baj, hanem velem! Nem bírom elviselni!!!!:mad::mad::mad: Annyira idegenkedem már a gondolatától is, hogy elmondani nem tudom! Nemrég volt egy kisebb műtétem és a diab miatt nem a sebészeten feküdtem, hanem a diab. (gyerek)osztályon. Két csöppség is akkor kapott gépet és kipróbáltam (kanül nélkül), milyen vele létezni! Totál kiakadtam!! Én elhiszem, hogy másoknak ez maga a megváltás, és őszintén örülök neki, de én irtózom tőle! Nyilván ez azért is van így mert egész életemben szúrtam magam, nekem ez a természetes, annak aki "csak" pár éve cukros, talán könnyebb, de én neeem......
Nekem csöppet sem teher, ha négy helyett 8-szor kell megszúrnom magam, 1-2 egység korrigálás miatt, ha baba megkívánja! És inkább kelek fel éjszaka szúrni.... Majd akkor gondolkodom el a gépen, ha bele lesz építve egy vércukormérő, és így egyből korrigál, már-már tényleg egy külső hasnyálmirigyként:D. Ez sztem még pár év...:cool:

Ja amúgy azt sem értem miért kellett felkelnie bárkinek is éjszaka inzulint adni? Nem kapott bázist???:confused: :confused::confused:

Bocsi, hogy megint szószátyárkodtam, és bocs, ha vmire nem reagáltam!

puszik:p

kicsidodi

Új tag
Így visszolvasva olyan, mintha egy tudálékos hisztérika lennék:p, pedig nem ám:-D!
Én tisztelem az orvoskat, főleg hogy anyu is az, csak sokszor megégettem már magam!
Pl. mikor egy arrogáns "főtörzsnő" kioktatott az említett műtét során, hogy a szőlőcukor már nem "menő", hipora tejet kell inni, majd az ő remek szaktudása mellett 2,8-as cukorral keltem az altatásbaól, ami egy hasi műtétnél amúgy is leányálom, kicsit megrendült a bizalmam...:-(
A szőlőcukrot pedig csak az fikázza, aki még sose hipózott...

puszóka

tímeácska

Őstag
Szia Kicsidodi!
Nekem tetszik a temparamentumosságod! Én is ilyen vagyok! :mrgreen: Csak így tovább, ne hagyd magad! Hajrá Kicsidodi, hajrá Kicsidodi! :mrgreen: :-D (Majd még írok, mert lenne pár kérdésem:-D, csak most doki-járat van:roll:!) Rólam azt tudni kell, hogy nekem MINDIG van kérdésem, hozzáfűznivalóm, megjegyzésem, stb.... :oops::-D)

kicsidodi

Új tag
Köszönöm Tímeácska!:mrgreen:
Repes a szívem, hogy emberemre találtam:cool:!
A kérdések hadát pedig izgatottan várom! Örülök, ha segíthetek vmiben, ráadásul így kibontakozhatok;).
Amúgy szerkeszőriporter és újságíró a szakmám, tehát a szófo*ás szakmai ártalom:).
(Múlt szombaton egy szülinapi bulin két ismerősöm is odajött egymástól függetlenül, hogy láttak a héten vezetés közben, és olyan átéléssel énekeltem és táncoltam a kocsiban, hogy vissza sem köszöntem:mrgreen:!)

gajdi8

Tag
Hogy miért kellett éjszaka is felkelni??? Háááát csak azért, mert a Lantus még itthon nem engedélyezett és így az Actrapidos kezelésnél ugye nincs is bázis...tehát ezért. Én is idegenkedtem a pumpától rendesen és eléggé "nőből" vagyok, mint ahogy a Párom szokta mondani, sőőőőt a cukraim remekek, nem volt 5,6 nál magasabb még soha a HgA1C-m, de a későbbi szövődményekre is gondolva mindenképpen megéri. Meg tudod terhesen az ugrándozó cukrok nem igazán jóóók, a pumpával meg ez könnyebben kivédhető. Nekem a jó cukrok ellenére meghalt a Baba (nem a cukor miatt). Az meg hogy otthon maradni...hááát én is othhon voltam...nem unatkoztam mindig volt mit csinálni,,,na meg azért azt nem is igazán hiszem, hogy jó lenne, ha hajnal 3-kor oltasz, majd 6:30-kor ismét, utána meg lenyomsz egy 8 órás munkát, úgy hogy közben ügyelj, egyél, mérjél, hiszen már nem csak magadért és a "csinos" alakodért vagy ugye felelős... Bár most az újabb Babánál tuti, hogy nem akarnék otthon maradni (pumpával már nem kell kelni), viszont éppen most van egy jó kis torokfájásom...szóval ez is egy veszélyforrás, hogy a munkahelyr sokan bemennek betegen...és egy állapotosnak nem a legjobb. Éppen most történt egy elég gáz dolog a környezetmben egy lánnyal, pedig Ő nem volt cukros...

kicsidodi

Új tag
Gajdi!

Én ezt akkor is butaságnak tartom! Mármint a kelést! Olvastam, hogy Humulin R-N kombival is lehet szülni (én erre voltam beállítva kb. 10 évig), és a Humulin N ("hosszúhatású") beadása után reggelig aludtam jóízűen!!! Nyilván azok a cukrosok sem kelnek 2* éjszakánként akik eleve actrapidra vannak állítva baba nélkül...
"Az Actrapid gyors hatású inzulin.
Ez azt jelenti, hogy a beadás után körülbelül fél órával kezdi csökkenteni az Ön vércukorszintjét, és hatása körülbelül 8 órán át megmarad. Az Actrapid injekciót gyakran adják hosszabb hatástartamú inzulinkészítményekkel kombinálva." -
az Acrapid hivatalos betegtájékoztatója.

Nem akarom felülbírálni az orvosodat, nyilván okkal csinálja így, de én biztos nem hagynám! Az Actrapidhoz lehet (sztem KELL!) egy hosszúhatású inzulin (nem bázis), ami biztosítja az éjszakai nyugalmadat, és a cukrod is így lehet tökéletesen kiegyensúlyozott!!! A hosszúhatásúakat erre fejlesztették ki! Kiküszöböli a hullámzást!
Adott az orvosod vmilyen magyarázatot, miért csak gyors hatásút kapsz? Én ezt abszolút nem értem: beadat veled 2* gyorsat éjjel?!?!?! Ráadásul gondolom mennyire vagy éhes 6:30-kor!
Na és itt jön elő az újabb "szokás" amiért legszívesebben ölnék!!!!! Bent a gyerekdiabon láttam, hogy mivel ott 6-kor van ébresztő, így állítják be a gyerekeket! Tehát a lurkóknak otthon is mindid 6-kor kell kelni!!!
A cukorbetegséggel tökéletesen együtt lehet élni anélkül, hogy az élet lemondásokkal járna!!!
Ezen bármikor leállok vitatkozni! Csak az orvosoknak az számít, hogy "moshassák kezeiket", de az már nem érdekli őket, hogy közben mennyire "élhető" az életed!

Szerintem kérdezz rá! Vesztenivalód nincs!

A pumpáról: Nyilván ha az orvosom kézzel lábbal fog kapálózni a pumpa mellett, beadom a derekam, de a cél az, hogy Lantus-Humalog kombival szülhessek, pumpa nélkül! Ha nem jön össze, belemegyek én a Humulin-ba is, de csakis hosszúhatásúval együtt!!! Így viszont nem sokat jelent a pumpa jelenléte.

De félreértés ne essék: nem (csak) azért hadakozom az Actrapid ellen, mert nem akarok felkelni! Ennél sokkal fontosabb, hogy a gyorshatásúval "lökdösöd" lefelé a vércukrod, még a hosszúhatású szépen egyenletesen szinten tart! Így nem hullámzol éjszaka még csak 4 és 8 között sem!

Amúgy nagyon sajnálom az előző babucidat, de hívő lány vagyok és hiszem, hogy így kellett lennie! Sok-sok boldogságot a jövevényhez:D! A betegségekre pedig tényleg figyelj oda! Tessék szedni Béres cseppet;-), de komolyan!

puszi

lizzi

Őstag
szia kicsidodi és üdv a fórumon!
hát most akkor leírom azt ,hogy én is babára készülve ötször kaptam humulin R inzulint ,azért mert a hosszúhatású N nem vállt be bármennyire is emeltük az adagot ,reggel mindig magas volt a cukrom.Tehát ilyen is van:)és 3-4 év után döntöttem én is a pumpa mellett ,(bár korábban tehetttem volna)mert nem tudtam 7 alá nyomni a HbA1c-et,pedig nem rajtam múlt hidd el!És most pumpával olyan szép cukraim vannak mint még soha 27 év alatt ,pedig ez éppen elég hosszú idő arra ,hogy sokmindent kipróbálj a cukorbetegség kezelése terén.
Nehogy félreérts ,nem vitatkozni akarok ezen ,csak azért írtam le ,hogy lásd ilyen eset is van hiszen nem vagyunk egyformák(de jó:):))
Neked pedig sok sikert kívánok a projekthez!!!!

kicsidodi

Új tag
Köszönöm Lizzi, aranyos vagy!
Vannak szituációk persze, mikor nincs más út! Írtam is, hogy ilyen esetben bármit "bevállalok":D! De remélem nem lesz rá szükség, mert nálam régen teljesen jól működött a Humulin, csak utáltam, hogy muszáj volt ennem...

Sani

Új tag
Kedves Kicsidodi!

Én 22 éve vagyok cukorbeteg és van egy 3,5 éves kislányom.
A terhességem még pennel, Apidrával és Lantussal éltem meg és minden rendben volt. Otthon voltam és - a terhesség alatt - főleg, amikor változott az inzulin adagom, amikor a baba nőtt, fejlődött - 3-óránként mértem a cukrom és nagyon szigorú diétával éltem . De megérte. :)

Most pumpát használok, amire azért volt szükségem , mert a hajnali jelenség bezavart és ez volt a legjobb megoldás. Kicsit tartottam tőle, de NEM TUDOM LEÍRNI, milyen jó döntés volt. Sokkal szabadabban élek.

Bármi kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok.
Pl. én a mindennapjaimba beleültettem terhességalatt a napi fél - 1-órás sétát. Valami rendszeres mozgást. ... ez nem megerőltető és nagyon egészséges.
:arrow: Cukorbeteg kismamák táppénzen lehetnek az első perctől...és ajánlott is...ilyenkor a legfontosabb, hogy magadra figyelj !!!. A nyugalomra, a jó ( 4-7 közötti) cukrokra.
Én úgy tudom, hogy mielőtt teherbe esnél, 7 alatt kell, hogy legyen a HgA1c-d.
Örülök, hogy ránk találtál!

kicsidodi

Új tag
Szia Sani!

Köszi az infokat! Nagyon örülök annak, hogy írtad, Lantussal hordtad ki a babát:-D! Ez megnyugtat! Remélem nálam is menni fog!
Örülök, hogy neked is pozitív a tapasztalatod a pumpával! Majd meglátjuk...
Na igen, a mozgás...Mindenkinek nagyon kellene!!! Régen versenyszerűen táncoltam, imádtam! Most meg évek óta semmi:-(! De szerdától megint visszamegyek, mert kell a mozgás, hiányzik is! Nyilván versenyezni már nem fogok, de ártani nem fog az a heti 2 alkalom:). Főleg, hogy az elmúlt 5 hétben közel 4 kilót szedtem fel, fogalmam sincs mitől! Talán a sok hipo, amik egy rövid ideje tarkítják az életem...
Apropó hipo, nálam az éjszakákkal az a baj, hogy gyakran hipozom, ami ha nem kelek rá fel (bár ez ritka) elképesztő reggeli cukrokat okoz a Somogyi effektus miatt (14-18).:-(
Nyilván be kéne vezetnem újra a pótvacsorát néhány szem keksz és egy pohár tej erejéig, csak mindig elfelejtem, de ma el is kezdem;-).
Örülök, hogy írtad ezt a táppénz dolgot, mert nem is értettem szegény Gajdi miért dolgozik! Bár nyilván a munkáltatója szívózik...:-( Nálunk ezzel elvileg nem lesz gond, mert most egyetemre járok (nappalira), de annyira kevés időmet veszi el, hogy akár már most jöhetne a bébi (főleg, hogy a férjem is itthon van amikor akar). A suli elvégzéséig mindenképp szeretnék pocakot (babával;-)), szóval a munkáltatóval nem lesz gond:)!

Igen, azt tudom, hogy csak 7 alatt kapok "zöld jelzést", és ezt be is fogom tartani!

Biztos lesz idővel sok-sok kérdés, szóval foglak titeket nyaggatni:)!

puszi

Oldal tetejére