Sziasztok!
Rég volt már errefelé mozgás, én is rég jelentkeztem. De most nagyon kivagyok.... A férjem két napja mondja, hogy olyat sokat iszik napközben és hogy éjjel is felkel pisilni. Ma reggel megmértem a cukrát, és éhgyomorra lett neki 17,3!!! Eddig nem volt problémája, méregettük neki félévente, negyedévente, mindig rendben volt. De most nagyon megijedtem. Holnapra kapott időpntot a házidokitól, mert mondam neki, hogy mindenekelőtt jól jönne egy vérvétel. Aztán már magam sem tudom... Most 42 éves, küzd némi kis súlyfelesleggel, de eddig egészségileg semmi problémája nem volt... Teljesen el vagyok keseredve...
Igen, így nagyobb az esélye, hogy öröklődik a hajlam, de nem sokkal - tán 1-2% rémlik nekem. Szerintem ne aggódjatok előre ezen, pláne most.És most annyit agyalok... Hogy itt vannak a porontyok. Ugye eddig is benne volt a pakliban, hogy öröklik ezt a gyönyörűséget. És most, hogy apa is cukrosnak tűnik??? Megy az esélylatolgatás...

Igen, értettem, amit írtál, de mivel tudtommal nem 1-2% csak a különbség, ezért konkrét számot írtam. Most hirtelen ezt találtam, nagyon sietek, de jól rémlett:http://drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/anyagcsere-hormon/cukorbetegseg
Modjuk, ha mindkét szülő az, biztosan magasabb, de szerintem még mindig 10 % alatt van.
Az 1-2 %-ot egyébként úgy írtam, hogy annyival emeli azt, ami már megvan az egyik szülő miatt.
Igen, értettem, amit írtál, de mivel tudtommal nem 1-2% csak a különbség, ezért konkrét számot írtam. Most hirtelen ezt találtam, nagyon sietek, de jól rémlett:
http://www.diabetes.org/diabetes-basics/genetics-of-diabetes.html
"If both you and your partner have type 1 diabetes, the risk is between 1 in 10 and 1 in 4." Ez 10-25% közötti esély, ha jól értelmezem. De ebben cikkben egyéb statisztikák is vannak, melyekből kiderül, hogy nem mindegy, mikor lett cukros az anya meg ilyesmi, szóval ezért ilyen nagy a szórása ezeknek az esélyeknek.
Ettől függetlenül, azt gondolom, ha Mantanyának van 3 egészséges gyereke, akkor nem nagyon kell ettől tartani, lehet, hogy nem az agresszíven öröklődő génjük a hibás ugyanis (ehhez meg kéne vizsgálni a szülőket), szóvla szerintem elég jó esélyük van, hogy egyik gyerek se legyen soha cukros.
Mantanya sok -sok erőt és kitartást kívánok nektek!!!
megőrülök ettől ,hogy a háziorvos ilyen eredmények láttán semmit nem csinál......
Hát, már magam sem tudom, mi jó és mi nem... Reggelire most kb. 40 gr, ebéd 70 gr, vacsi 60 gr. Igen, én is gondoltam már erre, hogy talán ha 1-es, jobban felnyomná neki... Csak az aggaszt, hogy reggel éhgyomorra 12 felett van a cukra... Nem tudom, megy a találgatás, meg filózgatás...Jó lett volna már hétvége előtt beszélni egy diabdokival, de így sikerült...
Felhívtam a kórházat, időpontot kérni a diabétesz szakrendelésre. Kaptunk is: JANUÁR19-re!!! Magyarázom a kedves hangú hölgynek, hogy az lehet, hogy egy kissé távoli időpont... Mire Ő javasolta, hogy hívjam fel a szakrendelőt és beszéljek az asszisztensnővel. Hát hívtam. Nem tud mit tenni, csak annyit mondott, ha van a páromnak sürgősségi beutalója, ellátják hamarabb, soron kívül. És különben is, kérjen a háziorvostól laborpapírt és vérvételes eredménnyel menjen.... Hááááááááát!!!! Kérdem, hogy esetleg tud-e diab magánrendelésről. Hát azt hiszi van, de nem biztos és nem is tudja hol és ... A neten nem találom, ahová 3 éve jártam, a telefonszám már nem él... Szóval tele van a bakancsom... Még nyomozok....